kater Bram over dat hij seeniejor is

Bram

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Vandaag wil ik het graag hebben over als je ouder wordt en seeniejoor bent. Want wat is seeniejoor zijn? En merk je dan iets of merk je dan helemaal niks? Ik ben dus een seeniejoor en ik kreeg een seeniejoren snek.

Binnen kriebel

BramEen seeniejoor zijn is als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. In de mensen wereld zit dat ongeveer rond de 7 a 8 jaar. In de dierenwereld is dat wanneer je voelt dat niet alles meer gaat zoals je dat eigenlijk gewend bent. Soms heb je iemand nodig die tegen je zegt dat je een seeniejoor bent want je weet het niet altijd.
Ik ga jullie vertellen hoe dat bij mij ging. Van mezelf ben ik vrij aktief, ik ren, spurt, spring en doe alle gekke dingen als ik bijvoorbeeld van de bak kom. Dan heb ik een binnen kriebel en die is oer. Dat oer is diep van binnen en het duurt maar 10 sukonden.
Dat heb ik zo best een tijdje gedaan maar de laatste tijd komt die kriebel niet zo meer en vind ik het allemaal wel best. Ik hoef niet snel van de bak af of gek doen. Nu doe ik het op m’n gemak. Ik neem mijn tijd om alles goed en netjes te begraven. Het voelt dan ook heel rustig in mijn lijf, geen oer kriebel.

Seeniejoren snek

Hetzelfde is met het eten. Mijn etens bak staat op een tafel zodat Toby er niet bij kan want hij mag dit niet eten. Meestal spring gewoon hoppa zo op de tafel als ik trek heb. Op de tafel staan 3 bakjes, een met brokjes, een met zacht vlees en nog eentje waar af en toe iets speesjaals in komt zoals een snek.
Mijn vrouw had laatst een snek gehaald speesjaal voor seeniejoren. Het was zacht vlees met zalm en kip smaak van het merk Edgard Cooper. Toen ze dat kuipje open trok kwam er een super lekkere geur vanaf! Ik wilde weten wat dat was dus ik ging meteen naar de keuken want daar was ze. Ik moest er van mauwen, ik wilde dit zo graag proeven. Mijn buikje rammelde bij het ruiken van dit vlees en ik wist niet hoe snel ik de tafel op moest. Ik voelde me nu wel oer en ik wist gewoon dat ik dit meteen op wilde schrokken. Dat je je bek gewoon vol hebt en dan heerlijk door kan slikken en dat zo een paar keer achter elkaar. Dus ik stond voor de tafel, ik maakte me klaar om de juiste spring poosietsie te hebben en wiebelde met mijn achterwerk. Maar de sprong kwam niet. Ik bleef staan. Dus ik ging het opnieuw proberen. Ik ging op mijn achter poten zitten om te kijken hoe hoog het was naar de tafel, ik wiebelde met mijn achterwerk een paar keer zodat ik precies goed kan springen maar weer kwam er niks.

Op de tafel

BramMijn vrouw zag dit en ik keek haar aan. Ik mauwde en ze snapte dat het me niet gelukt was. Ik stond een beetje stil en toch ook weer niet. Ik was in de war denk ik. De tafel was een beetje te hoog geworden voor me.
Ze pakte me op en zette me op de tafel zodat ik de heerlijke snek kon schrokken want proeven doe ik niet. Als ik me oer voel over eten dan moet dat gewoon op. Mijn vrouw vertelde me dat ik nu echt een seeniejoor ben. Bij mij is het dus dat ik niet meer zo kan springen als vroeger en dat ik niet meer zo snel ben als vroeger. Het gaat een beetje langzaam allemaal. In mensen jaren ben ik al 11 jaar en dit jaar in Juli word ik 12 jaar.
Ik merk dus wel dat ik nu een seeniejoor ben want soms heb ik iets meer hulp nodig van mijn vrouw als ik iets wil doen wat me niet meer zo goed lukt. We hebben een stoel bij de tafel gezet met een doosje er op voor papier. Ik kan dus langs het doosje op de stoel springen want de stoel is laag. En dan kan ik zo te tafel op. Dat doosje is ervoor dat Toby niet op de stoel gaat en mijn snek pakt.

Vraag

Wie van jullie zijn ook seeniejoor en wat helpt jou bij je lastige taken? Ik ben heel benieuwd.
Kopje van mij, Bram

23 thoughts on “kater Bram over dat hij seeniejor is

 1. Hallo vriend Bram,

  Zoals je weet ben ik een paar weken geleden 13 jaar geworden en dus een senioreJip. Nou merk ik daar zelf niet veel van hoor en ook niet met eten. Ik eet al een paar jaar sportbrokken van Meneer Hills ( moest een paar maatjes minder zijn) en natvlees van Almo, hier is niks in wat niet goed voor ons is, puur natuur. Ikke heb wel een ouderdoms kwaaltje en dan krijgen we allemaal en dat is artrose. Jaren terug kon in zelfs maar moeilijk op een stoel komen en rennen en spelen was ver weg. Nu had vrouwtje gelezen dat ze mij 3 keer per dag een pilletje moet geven en het heet Traumeel. Nu hadden wij dat al in huis, want vrouwtje heeft ook artrose en bij haar helpt het heel goed. Dus ikke ook aan de pilletjes. Bram ik ben nu weer een jonge kerel, ik ren en race door het huis en heb geen autjes meer. Heel soms als we vervelend weer krijgen, maar dat is dan maar even. Vrouwtje zegt vaak tegen mij dat ik weer een jonge ondeugende Jip ben geworden en dat ik dat nog tigtig jaren mag blijven.

  Zo nu gaan vrouwtje en ikke na heel veel maanden van hard werken ook weekend houden, omdat ons huis op een paar kleine dingetjes klaar is.
  Vrouwtje stuurt voor jou heel veel knufjes en geef er ook aan Mila en Toby, poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip, nu ga ik wel even nadenken hoor of ik wel seeniejoor ben. Want misschien ben ik gewoon onzeker. Dat ga ik nog onderzoeken. Hoe dat weet ik nog niet.

   Artroose is niet fijn. In mijn mensen wereld is er dat ook. Goed dat je pilletjes hebt Jip want je bent een kei aktiefe katermans! Zeker als je een bak bezoek hebt gedaan. Dan is het zeker fijn om even te spurten of te reesen. En wat super knap van jullie dat jullie huis nu echt bijna klaar is! Ik hoop dat je allebei een kei fijn bedje hebt en dat je echt kunt rieleksen in je huis! Kopje van mij voor jullie

 2. Bommel wordt 5 Mei,17 jaar..en hij gaat nu via de stoel naar de tafel,anders redt hij het niet,en ook via stoel tafeltje naar de vensterbank

  1. Hoi Bommel, dat is een hele stoere leeftijd. Dan weet ik het ook zeker, ik ben gewoon geen seeniejoor maar gewoon onzeker! Dat kan natuurlijk ook. Bedankt voor je berichtje. Kopje van mij, bram

 3. Hoi grote vriend Bram, ik ben donderdag 6 jaar geworden en dus nog een jonge kater. volgens mijn vrouw ben ik een grote kleuter, maar ja, daar zullen we het maar niet over hebben. Ik heb wel een oudere zus, Kruimel , zij is acht en wel 3 oudere broers., Oliver en Bjarne zijn 12 jaar , dus ook al seniejoor en Bas is zelfs al 15 jaar. Bas springt nooit ergens op, hij blijft altijd met zijn 4 pootjes op de grond. Hij heeft ook wat stramme botjes. Oliver en Bjarne springen nog wel op de bank en tafel, dus die hebben nog niet zo veel last van het seniejoor zijn , denk ik.
  En ik zelf , ik ren en ik spring, dus met mij is nog niet zoveel mis, alleen als ik heel druk ben, dan moet ik uitrusten en dan adem ik wat moeilijk, mijn vrouw zegt dat ik astma heb en de dokter heeft dat ook gezegd, ik kreeg pilletjes, maar die hielpen niet zo goed, dus die hoef ik nu niet meer, alleen als het veel erger wordt dan moet ik weer nieuwe pilletjes, maar voor nu gaat het gelukkig goed.
  Haai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, kei gefeliciteerd met je verjaardag! 6 jaar is nog jong, dan kan jij nog kei veel. Ik weet eerlijk gezegd niet meer of ik nu wel of geen seeniejoor ben. Want sommige katers zijn ouder dan mij en doen veel meer dan mij. Dan denk ik dat ik gewoon onzeker ben.

   Dat ademhaling ding lijkt me niet fijn jongen. Gelukkig zijn er pilletjes. Want als je nu kei veel wilt rennen en reesen en wilt spurten dan heb je wel adem nodig hoor. En jij bent nog kei jong. Doe je wel voorzichtig Bikkel? Haai vaif van je vriend bram. Geef je de rest een kopje van mij?

 4. Goedemorgen lieve Bram, allereerst wensen we jou ook een fijn weekend samen met jouw mensen. Mijn Floortje is ook seenijor, 14 jaar, en zij kan ook niet meer zo makkelijk springen. Zij gaat dan, net als jij eerst zitten kijken hoe hoog het is, dan een paar hupjes, en opeens lukt het met een grote hup! Als ze op het grote bed wil gaat ze eerst op de achterpoten, zet haar nagels in het dekbed en haar achterpoten op de rand van het bed, en trekt zich zo op. Heel handig. Rennen doet ze af en toe ook nog wel, als ze op de weecee geweest s. Knuffels en kusjes van Ina en Floortje

  1. Hoi Ina en Floor, wat een goeie tips hebben jullie zeg! Misschien moet ik ook gewoon een grote hup proberen. En dan ook zooooon lange aanloop en dan ineens HUP! wow, ja dat klinkt heel goed!! Mijn vrouws bed is niet zo hoog dus dat lukt nog maar ik bewaar die tip voor van je. En spurten na de bak hoort gewoon, gelukkig kan Floor dat nog.Ik hoop dat jullie een fijn wiekent samen hebben, kopjes van mij, bram

 5. Hajoooo oompje bwam. Ooooh wat sjielig dat uwes moeite hep met spjinge. En wat goet fan uwes feauw datte se uwes help. Ikke ben nog geen seeniejoor oompje. Ikke wor morrege pas 1 jaar. Oompie bert zei datte ik dan geen beebie meer ben.
  Ikke mag tjauwens niet op taaful spjinge. Wel vetgaaf dat uwes dat wel mag hoor.
  Poitjes oompje bwam 🐾🐾

  1. Hoi knul, jij bent de aller grootste spring tijger van de hele wereld denk ik! Bij jouw gaat het heel snel en heel hoog. Knap hoor! Morgen ben je echt 1, dat is heel speesjaal jonge, dan mag je kei veel! Je bent geen beebie meer, je heb meer sneks en heel veel andere smaken sneks en van die kraak sneks, en dan mag je ook je paspoort eenig maken. Dan wordt het een druk katermansleven. Dan mag je op de brommert naar Jiekie toe! Een hele fijne verjaardag morgen jonge! En ik hoop dat je geniet van alle kaadootjes. Kopje van mij, bram

 6. De oudste bij ons is Mara, die wordt dit jaar 9. En toch hebben we alle 3 een beetje moeite om bij ons eten te komen. We moeten via een stoel erbij komen. Doet vrouwtje dat niet dan wordt
  al ons eten opgegeten door onze blafsnuit en dat mag natuurlijk niet. Dus ons eten staat eigenlijk extra hoog. En weet wat vrouwtje dan altijd zegt: is goed voor jullie een beetje extra beweging. Nou ja zeg. O ja en Bram komt altijd van de bak met een oerkreet. Wij, de poezen doen zoiets niet😻

  1. Hoi allemaal, jullie woef is slim, denk aan lekker eten! Toby doet dat ook hoor maar ook hij kan er niet bij. En ekstra beweging hoeft voor mij niet. Dat doe ik in de tuin.

   Ik geef jullie Bram groot gelijk dat hij een oerkreet geeft, dat hoort zo. Katers worden oer en dan komt dat vanzelf. Poesemeisjes zijn altijd netjes en schoon. Mila is dat ook, een echt poesemeisje. Kopje van mij, bram

 7. Hoi lieve Bram, wat moeilijk dat je ineens iets niet meer kan wat je altijd wel kon. Daar moet je dan helemaal aan wennen. Gelukkig dat je vrouw je heeft geholpen en dat je nu fia de stoel op tafel kan.
  Ik ben ook seeniejoor, ik ben ongeveer 15 jaren. Ik spring nooit echt hoog, dus daar merk ik niet zoveel van. Maar ik merk wel dat ik niet meer zo heel lang kan spelen, ALS ik speel. En soms kan ik eventjes niet goed gaan liggen, want dan doen mijn achterpoten een beetje raar.
  GroteBeer, die hier voor mij woonde, kreeg spesjaal voer voor zijn rug en zijn kniejen en toen kon hij alles ineens weer veel beter! Maar je wordt nooit meer een jonge kater, dat is nou eenmaal zo.
  Ik hoop maar dat je toch nog hebt genoten van je snek, en dat je snel went aan de stoel voor de tafel. En het is wel zo dat hoe ouder je wordt hoe meer je weet! Dat is ook mooi, toch?
  Lieve kopjes van Bolle voor jou en je hele famielie, en een fijn wiekent voor jullie samen!

  1. Hoi Bolle, ik wist niet eens dat jij al 15 bent, dat is best seeniejoor. Dan snap ik dat je poten soms niet willen. Dat willen die van mij soms ook niet. Eerst dacht ik echt dat ik seeniejoor was en nu eigenlijk weer niet want er zijn ook katers en poesen van ouder dan mij die keiveel kunnen en nu denk ik weer, soms moet ik ook even liggen net als jij. Dan voel ik me wel seeniejoor. Wat fijn dat je Grotebeer hebt kunnen helpen met speesjaale brokken. Volgens mij heb je ook gewoon gelijk hoor dat als je ouder word dat je dan meer weet. Ik weet dat ik gewoon onzeker ben. En dat mag. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt voor jouw en je famielie. Kopje van mij, bram

 8. Hoi Lieve Bram,

  Hier Tommy, ik ben ook seeniejor zeggen ze.
  Ben 10 jaar, en doe het gewoon rustig aan.

  Mijn baasje heeft een grote krabpaal met een plank in elkaar gezet zodat ik makkelijker op de kast kan komen waar mijn mandje staat, hier slaap ik graag in.

  Zelf ik eet ik brokjes van Tompoes Variantjes, die vind ik het lekkerste.
  En snecks eet ik van Crispy’s met zalm, jammie jammie!

  Maar veder doe ik het gewoon rustig aan, en geniet ik van mijn baasje als hij thuis is.

  Een fijne dag vandaag en doe maar lekker rustig aan hoor.
  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, je klinkt heel rielekst. Sommige zijn dat gewoon van zichzelf. Wat koel dat je baasje zoiets moois heeft gemaakt voor je. Een eigen paaraadijs. Dat is mega mega koel! Geniet maar fijn van je wiekent! kopje van mij, bram

 9. Bolle,
  Hier zijn ook 2 senioren…….Izzy en Tica.
  Voor Izzy zijn er nog geen problemen, die rent en speelt als een kitten.
  Maar Tica heeft wel wat probleempjes…….zoals ergens opspringen. Net als jij!!!!
  Soms lukt het wel en soms staat ze net als jij te kijken en lukt het niet!!!
  Gelukkig weet onze vrouw dat en helpt haar dan of zet ook b.v. de stoel iets verder van tafel zodat ze een tussenstap heeft.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi mevrouw Ceciel, wat goed dat Tica alles aangeeft want zo weet jij wanneer je haar kunt helpen. Mijn vrouw doet dat ook. En nu weet ik het bijna zeker, ik ben een halve seeniejoor, soms wel en soms niet. Net zoals Izzy en Tica. Zacht kopje terug voor jullie, Bram

 10. Haai Bram,

  Ik mag vandaag een keer schrijven want ik ben de oudste van allemaal. Ik word in augustus 18 jaar, kei vet. Dan ben je superseenioor geloof ik en ooh ik ben ook deement. Dat is als je het allemaal niet zo goed meer weet zeggen ze. Dat is gaaf man want soms voel ik mezelf net een kitten. Rennen, rausen maar waar naar toe? Ik zou het niet weten. Waar ging het ook weer over? O ja…
  De zon schijnt hier Bram, keilekker. En ik spring nog als een veulen maar ik richt niet meer zo goed. Gaaf man, dan donder je zo tegen de grond en je hebt nergens geen erg in. Probeer het zo nog een keer.
  Mijn vrouw heeft ook overal opstapjes gemaakt. Keilief maar ik ken ze niet. Ik heb een kitten in mij.
  En ik slaap veel zeggen ze. Ik weet er niks van want als ik slaap ben ik er niet. Bram neem van deze oude kerel aan, geniet ervan zolang als het kan. En ik plas ook weleens in huis. Keihandig je huis als bak.
  Nou jongen, oud worden is keigaaf want je vergeet het toch weer,
  En de zon schijnt, dat vind ik toch zo fijn….

  Floris

  1. Hooooi oopa Floris! wauw, 18 is keiveel. Ik heb nog geen deement maar als die komt dan weet je dat toch niet, dat is meega fijn. En dan kan je altijd in de zon zijn, dat is het allerbeste. Deement klinkt niet zo verkeerd denk ik. Maar ik weet het niet want ik heb het niet. Het is maar goed dat je vrouw er is, die weet alles nog en die weet keiveel. Een heel kei fijn wiekent oopa, zachte kopjes voor jullie allemaal, van mij , bram

 11. Hai Bram! Ik ben een maand geleden 7 geworden dus denk niet dat ik al een senioor ben. Eerder een pre-senioor. En ook een kitten. Want ik kan nog overal op en af springen! De kast van de snoepjes kan ik niet zelf open maken, maar als die soms open is (er liggen ook mensendingen in) dan spring ik er gauw in hihi. Dan vindt frau me eigenlijk stout en stoer tegelijk en dus krijg ik toch een snoepje 🙂

  Poot van Minnie

  1. Hoi Minnie, jij bent een kei stoere zelfvertrouwen poesemeisje met kei veel kracht en je bent kei snel. Zonet bedacht me eigen en toen dacht ik dat ik gewoon half seeniejoor ben want soms ben ik het wel en soms niet. En jij bent kei aktief! Oh en ik vind ook dat je gewoon mag snekken ook al mag je niet in de kast. De deur was toch open? Nou dan doe je goed kontrooleeren van de veiligheid thuis, dat is kei belangrijk werk! Dus, hup mensen, Minnie krijgt een snek naar keuze! Zacht kopje en een fijn wiekent van mij , bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *