Loesje vertelt over assie zofeel ferrassinge krijg…

Soms weet jij nie waar jij moet beginne. Dan is jou hart zo geraak dattie van jou eigen aa-proo-poo ben. Dan hebbie zofeel emoozie dattie letters en woorde moet zoeke. Van mij eigen ga ik dat nu probeere.

Drie kiese

Voorige week was mij operazie en ik kan u zegge, van mij eigen wil ik het nooit meer. Ik vin er niks aan. Mij dokter heb nie twee maar drie kiese uit mij bek gehaal. Mij derde kies had ik ferstop in mij bek maar hij heb hem toch gefonde. Hij heb ook mij hoektand afgezaag, daar hebbie een lapje oferheen gemaak. Mij dokter is speesiejalist, dan kan jij dat. Hij zeg Loes, jij ga er niks van zien. Ik zeg u eerluk, ik heb het ook nie gehoor want assie zofeel naarekoosie krijg dan bennie stokdoof. Assie nou denk dattie alles gehad heb dan hebbie het mis.
Mij dokter toofer altijd wel ze ferrassing uit ze hoed. Hij heb in mij bloed gekeeke. Jij fraag jou eigen af wat hebbie eraan. Maar mij dokter zeg, Loes nu moet jij goed naar mij eigen luistere…

Diejeet

LoesjeMij dokter vin mij bloed zo mooi, hij heb het opgestuur. Wie doe soies en wat moetie ermee? Maar mij dokter zeg, Loes wij heb iets gezien in jou bloed. Dan schrik jij wel. Zou mij dokter mij tonijn van voorige week hebbe gezien? Hij zeg Loes jou niere zijn achteruit gegaan. Ik zeg u eerluk van mij eigen heb ik er niks van gemerk. Jij kan ook nie oferal op lette. Van mij eigen nies ik al en mij bek was onstooke. Dan vin ik het wel genoeg.
Maar mij dokter zeg Loes jij krijg een nierdiejeet! Dan ben jij blij dattie geen tande meer in jou bek heb. Anders val alles er spontaan uit van mij sjok.

Bijkoome

Mij vrouw en mij eigen heb er wel van moete bijkoome dat zeg ik u eerluk. Mij vrouw zeg Loes, jij ga eers goed herstelle van jou bek. Dan ga wij ferder kijke. Dan moet jij jou vrouw fertrouwe, jij kannie anders. En jij ben van jou ene nog nie bekome of jou andere dien ze eigen alweer aan. Mij wond in mij bek ging onsteeke, mij vrouw zag het aan mij eigen. Selluf wilde ik het nie weete want jij weet hoe het ga, dan moet jij weer mee. Mij vrouw heb mij eigen met spoed meegenoome naar mij dokter. En ik kreeg een prik met iets van morfien en ook nog mij antibiootie.
Toen heb ik echt moete bijkoome, jij weet nie wat jou eigen oferkom. Mij ooge waare groot en mij kop was stoont, ik was in mij andere weereld. Mij heele avond heb ik op mij tafel geleege. Mij vrouw zeg dattie geen kontak met mij eigen kon krijge. Selluf weet ik van niks…

LoesjeMij eigen weereld

Nu ben ik weer terug in mij eigen weereld. In mij hier en mij nu. Maar ik moet nog herstelle. Dan moet jij het rustig aan doen. Mij broer Floris heb mij eigen hellep gegeefe met mij Feesboek. Hij heb het zo goed gedaan, dan kan jij rustig slaape.
Mij Bert heb mij eigen moed en fertrouwe gegeeve. Hij zeg, Loes jij blijf mooi ook al hebbie geen tand meer in jou bek. En mij Doorie heb iedereen opgetrommel foor mij steun en troos. Dan foel jij jou eigen ferleege worre want van mij eigen ben ik bescheiden. Mij dokter zeg, Loes jij heb een pittige operazie achter jou rug. Jij heb tijd noodig. Mij vrouw zeg Loes iedereen denk aan jou.

Hartferwarming

Loesje
Jiekie en Dorus bij de kaarten

Mij deur hang nu vol met mij kaarte. Jij weet nie hoefeel hartferwarming jij daarfan krijg. Mij dinnetjes Famke, Lotje en Romy stuur mij knuffels, meneer coesjette en mevrouw aarbei. U kan ze zien op mij footoo van mij speele. Dank jou wel lieve dinnetjes dattie mij eigen zo heb ferwen. En mij vrouw kreeg sjokolaa foor ze zeenuuw. Zij heb het wel noodig gehad. Maar assie dan denk dat jij alles heb gehad kom jou laaste ferrassing. Mij kunswerk van mij eigen. Dan hebbie geen letters en jij kan jou woorde nie meer vinde van jou onroering. Jij kan nie eens zien dat mij bek ze kiese kwijt is. Zo mooi hebbie mij eigen gemaak.
Jij krijg er gewoon jou selluf fertrouwe van terug. Mij vrouw heb er mij footoo van gemaak dattie het kan zien met u eigen oog. Dank u wel lieve mevrouw Bolle dattie mij zo in mij hart heb geraak. Net als al mij andere vriendjes. Mij bek doe nog zeer, maar mij hart is warm van mij geluk. Dan wil jij spinne en kopjes geeve. Dat iedereen mij dankbaar zijn kan foele in ze hart,

Dank u wel,

Loesje

16 thoughts on “Loesje vertelt over assie zofeel ferrassinge krijg…

 1. Hajooooo mammie
  Ooooh wat heppuwes feel katootjes kjeeg mammie hihihi.
  Uwes wisse nie datte ik een aksie was begint he? Bijna iedeween inne me feesboek wis er fan. En se hielde allemaal hun bekkie hihihihi.

  Oooh mamsie, wat ware we bang affeloope saturdag toen uwes opuweseens ziek wer. Sniksnik.
  En ikke was bjij datte uwes sonnedag eigeluk alweer beetur wert.
  Oooh en die sjokowaatjes hihihi.
  Frauwmamsie font se ooferheerluk. Vooral de stjoopwaafulsjookoolaadeeitjes.
  Maar mamsie… foormijnloopig magge uwes nie meer sjiek worre hoor.
  Koeskoes
  Ikke hauwe uwes

  1. Mij lieve jonge,

   Mamsie heb ze eigen nie fijn gefoel en zij is nog moe van ze operazie in ze bek. Maar zij heb zofeel steun gehad en troos en kaarte en kaadoos, mij hart loop ofer van mij geluk en dankbaar zijn. En jij heb jou mamsie ferras met jou akzie en mij vrouw heb ze tande gezet in ze paasei want zij heb ze tande nog wel in ze bek.
   Mamsie vin er niks aan assie ze eigen nie lekker foel en ze ga het niemeer doen. Jij hoef nie onnerus te zijn mij beebie. Mamsie houw jouw,

   Koes koes van jou MamaLoesje

 2. O,liefe friendin.Wat hatte jij ellendige ellende.
  So feel naarekoos enne daarna nog meer ellendige ellende.Antiootie en wat tegen de pijn in je bekkie.Dan kanne jou nie eens lekker smikkele.Maar goe datte jou dokter goe kan zoeke,dan kanne jij geen las meer krijge fan die laaste kies.En danne nog eens naar jou dokter.Fan je werelt zijn….friendin friendin ik hatte gehoop datte jij na de naarekoos gewoon op zou knappe, maar wat zalle je frauw,Floris en Zusje ook feel schrik gehat hebbe.Gelukkug hat je frauw sjokolaa,dat kan hellepe dan.En ikke ben blij datte jij weer in jou werelt ben en in de onse.Floris hep het eggies goe gedaan op de feesboek fan jou.En gelukkug hat je Bert ook om te hellepe.
  Ook hep je feel kaarten knuffels enne een.kunswerk om naar te kijke nu je aan het herstelle ben.Dan hoop ikke datte je niere ook een beetje beter gaan doen
  Nu gaan ikke je ofer de blog een heele dikke be-ter-schap kop geve en ook fan mij sus Muzette.Fan onse scullary girl krijg jij ook een knuffel maar die is anders dan aarbei en coesjette.Ikke ga heel feel denke doen aan jou.Neem je alle tijt om te herstelle en pas goet op je eige.Ikke hoop datte je ook weer kan eete want dat heb je ook noodig foor je gezond.Fan je friendin Sparkle

  1. Ooooh mij kanjerdinnetje Sparkle,

   dank jou wel dattie zofeel meeleef met mij eigen en mij kiese, mij bek, mij operazie en mij niere. Oooh jij wil het nie weete van jou eigen. Wattie allemaal op jou bord krijg van jou dokter assie jou onsteeking in jou bek heb. Mij dokter geef mij eigen stees mij niewe ferrassing. Maar nu vin ik er niks meer aan. Ik vin er nog meer niks aan dan dattie er niks aan vin.
   Nu moet ik herstelle Sparkle en ik moet wenne aan mij bek. Van mij eigen ben ik nog moe en mij broer Floris heb mij eigen ze hellep gegeeve. Assie jou bek nie oope krijg dan hebbie nie feel te makke.
   Mij eete ga wel in mij bek maar soms doe alles in mij bek pijn. En er zit niks meer in van ze eigen.
   Nu heb ik wel gezeg teege mij vrouw, ik ga niemeer mee van mij eigen want jij wor er nie blij van.

   Nu moet ik weer eeve slaape lieve Sparkle, geefie jou sus Muzette en jou vrouw mij kopjes. Jij krijg mij kanjerkopjes van mij hart lief dinnetje,

   Loesje

 3. Goedemorgen lieve Loesje, oh, wat heb jij het verschrikkelijk voor jouw kiezen gekregen, letterlijk en figuurlijk. En dan ook nog een kompliekaasie erbij, heel erg allemaal lieverd. Maar jij bent een hele sterke poes dus wij weten zeker dat alles goed komt met jou. We hopen dat het nu met jouw niertjes ook beter gaat, doe maar lekker rustig aan Loesje, je moet nu genezen, veel knuffels krijgen en lekkere hapjes. Floortje en ik denken aan je hoor lief dinnetje. Jij krijgt een zacht troostkopje van Floortje en een knuffel van mij. En ook veel sterkte voor jouw liefe frau.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank jullie wel dattie zo aan mij eigen denk en dattie mij eigen zofeel steun geef. Ik zeg jullie eerluk, van mij eigen doe ik het nooit meer. Ik vin er niks aan. Jij foel jou eigen nie fijn in jou bek, in jou lijf. Dan moetie slaape en jij moet bijkoome. Gelukkig heb ik wel mij eete naar binne gesloeber anders val jij van jou graat. Nu ga ik weer slaape want assie opknap ben jij nog nie jou oude.

   Kopjes en pootjes van mij eigen foor mij dinnetje Floortje en foor u mevrouw Ina, van mij eigen

   Loesje

 4. Mij liefe mama voelens, wat een furhaal. Mij traane is op mij wang van zenuw. Jij heb een zware tijd gehad bij jouw dokter. Van mij eige heb ik kei veel makkareele gekoopt voor jouw bek assie isse beter. Mij hartje isse bonse keihard voor jou altijd xxxxxxxxxxxxxjouw milaatje xxxxxx

  1. Ooooh mij lieve Milaaameisje van mij buik,

   hebbie makkareele foor mij bek jij lieve Milaaameisje, foor jou mamma foelens. Jij breng traan ofer mij neus en trille in mij hart. Jij weet mama zofeel begeerte foor jou makkareele, dan kennie jou mama beeter als mij visboer.
   Mij bek doe nog pijn van mij operazie maar mij hart doe trappel trappel van mij geluk van mij Milaaameisje. Mama foelens zegge, assie mij makkareele kom brenge wij saame trappel trappel en smulle van makkareele in mij buik.
   Jou mama bonsie bonsie terug foor mij Milaaameisje

   Trappel trappel foor mij meisje

   Mama foelens

 5. Hallo Lieve Loesje,

  Dat was allemaal niet fijn voor jou. Nu rustig aan doen en weer opknappen. En de nieuwe brokjes gaan eten, dat is goed voor je niertjes. Wij denken aan jou en iedereen bij jou thuis. We sturen voor iedereen een heleboel cyberknuffeltjes. Liefs Binti & Zooka

  1. lieve Binti en Zooka,

   dank jullie wel dattie aan mij eigen denk van mij operazie. Van mij eigen wil ik nooit meer mee naar mij dokter. Hij mag van ze eigen speesialis zijn, ik vin er niks aan.
   Oooh Binti en Zooka, van mij eigen heb ik liever mij tonijn dan mij nierbrokke maar mij vrouw denk er anders ofer.
   En ik heb ook geen tande meer in mij eigen bek. Dan moet jij jou eerse jaare tonijn en makkareele vin ik van mij eigen,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loes, wat een moeilijke dagen heb je achter de rug! Ik wist het altijd wel, maar nu ik jouw letters lees weet ik eerlijk waar een miljoen proosent zeker dat ik nooit meer naar de dokter ga! Mijn vrouw zegt dat we dat nog wel zullen zien, maar ik ga zeker weten niet meer!
  Wat een gedoe heb je gehad, in je bek. En nou ben je je kiesen kwijt en moet je antibiootie en morfien en en allemaal enge dingen, bah. Gelukkig dat je geen tanden en kiesen meer hebt, dan kan je nou nooit meer zo’n operazie krijgen!
  Voor je niertjes kan je allerlei lekkere dingen eten, dat deden de GroteBeer en mijn Molletje ook. En Popje vond het zo lekker dat hij vaak gewoon mee at. Maar doe eerst maar genezen van je kiesen, dan komt daarna dat diejeet.
  Iedereen heeft aan je gedacht en pootjes voor je gedraaid. Want we willen allemaal dat je je goed foelt.
  Lieve Loes, ik doe keihard voor je duimen dat je je snel weer helemaal goed voelt, en dat je dan ekstraveel lekker eten krijgt om weer aan te sterken.
  Je krijgt van mij heel veel lieve kopjes met zachte tonijnmoes, dat je niet hoeft te kauwen. En Floris krijgt veel kompliementen wegens dat hij het supergoed heeft gedaan! En je vrouw krijgt heel veel lieve kopjes voor de goede zorgen voor jou, en Zusje krijgt heel veel lieve kopjes omdat ze zo stoer is. En de kopjes zijn van mij, Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   hebbie mij eigen verhaal geleeze. Dan weet jij één ding zeeker van jou dokter. Jij ga er nooit meer naar toe. Jij ga met jou twee kiese en jou dokter haal er drie uit jou bek. Jij laat in jou bloed kijke en jij heb inees niere. Lieve Bolle, jij kan beeter nie gaan. Mij dokter zeg dattie speesiejalis is maar van mij eigen ben ik ook mij speesiejalis. Van mij tonijn en mij makkareele. Maar mij vrouw zeg Loes jij heb het nie foor het kiese! Dan wil ik tonijn foor mij eigen Bolle en tonijnmoes vin ik nog zofeel meer lekker. Dank jou wel want straks kom mij vrouw inees aanzette met mij nierebrokke. Jij kan en seeker van zijn, nierebrokke zijn droogbrokke. Ik geef er niks om. Eers wis ik nie dat ik niere heb van mij eigen, nu zeg mij dokter. Loes jij krijg nierdiejeet. Van mij eigen kan ik mij woord van mij diejeet nie meer hoore.
   Maar mij vrouw zeg Loes jij ga eers beeter worre dattie weer fasoenluk kan eete. Van mij eigen heb ik liefer gewoon vis dan mij fasoenluk.
   Toen heb ik wel gefraag of ik alstoeblief mij buik mag houwe. Jij kan nie alles aan jou speesiejalis geefe.
   Nu moet ik nog veel bijkoome van mij operazie Bolle. Bijkoome vin ik fijn, vooral in mij buik.
   Daarom krijg jij mij kopjes met mij snor in mij slagroom en jou vrouw en jou menseman mag ook. Foor Ooma heb ik mij taart met garnaaaale want assie Ooma ben dan bennie speesiejaal

   Loesje

 7. Nou Loesje wat een ellendige ellende voor je!!!!!! Maar jij bent sterk, je komt er wel boven op hoor, maar wel rustig aan doen!!!!
  En denk er maar aan dat schoonheid niet van buiten maar vanuit je hart komt!!!
  Dus jij blijft een schoonheid!!!!

  We sturen je dan ook heel veel knuffels, liefde en kusjes toe!!!!!
  Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby, Dopey en onze vrouw Ceciel.

 8. Ach lief dinnetje, wat heb jij veel meegemaakt. Nu wel weer snel beter worden. Veel slapen en uitrusten en je goed laten verwennen, dat helpt vast. Lief dinnetje, wij draaien hier allemaal pootjes zodat je je snel weer beter voelt. En mijn grote broer Oliver zegt dat die brokjes voor je nieren best wel te eten zijn, hij krijgt ze al jaren. Maar eerst helemaal beter worden lieve Loesje. Heel veel dinnetjes knuffels van je dinnetje Kruimel en van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

 9. Oww lieve dinnie toch! Bennie zomaar ineens meer kiese kwijt. En nog jou bloed gepakt ook. Nou hoop dat jij nog lekker kan rusten en betertjes word. Lief kopje van Minnie.

 10. Lieve Loesje,

  verdorie vergeet vrouwtje mij haast nog de tijd te geven om jouw een schrijf te doen., want ze is moe en wil naar ons Jippe bed.

  Maar lieve Loesje wat heb jij veel meegemaakt van jou operazie en dan nu helemaal geen tand en kiezen meer in je bekkie, pikke ze omdat je toch nergens van weet omdat je narekoos had van dat rode spul van je weg. Wordt je wakker en dan kom je erachter dat je nieren hebt. Jee ik weet niet eens wat dat zijn en jeemienee zit dat in ons lijf. Nou en nu kreeg jij te hoor dat die dingen ziek zijn. Nog meer om op dieet te moeten. Nu vraagt vrouwtje zich toch wat af, je weet je hebt een groot maatje buik waar jij reuze trost op bent en mag zijn, maar misschien hoef je nu niet meer op het dieet voor een maatje minder, misschien is de boosdoener niet jouw visjes maar jouw nieren, als die gek doen kan er ook steeds een paar onsje bij komen aan jouw trotse buik. Maar Loes was je nog een keer terug naar de dokter gemoeten voor de erge au in je bekkie, Hopelijk knap jij nu iedere dag een beetje op en kan jij over een poos miauwen ikke ben weet helemaal beter.
  Vrouwtje en ikke hebben ons een bult geduimd en pootjes gedraaid voor jou en Mervrouw Loesje, want ja zij was vreselijk ongerust over jou en dat kan ook niet anders, omdat ze zoveel van jouw houd.
  Vrouwtje en ikke doen nog steeds veel jouw steun geven door aan jouw te denken en poot en duim te draaien en we weten dat het helpt, want in moeilijke tijden sta je er nooit alleen voor.

  Lieve Loesje we moeten nu naar ons Jippebed want vrouwtje moet morgen weer klussen in huis en ikke opzichter zijn. SSSTTT niet verklappen hoor, vrouwtje hoopt morgen of zaterdag klaar e zijn in ons huis. Het is reuze mooi en gezellig geworden en vrouwtje heeft er heel hard en veel voor moeten werken, maar het mag gezien worden miauw ik. Nu de tuin nog en een dezer weken gaat vrouwtje opstap voor mijn buitenverblijf, wat een feest voor mij, eindelijk mag ik dan naar buiten en mijn vogelvriendje van dichtbij gaan bekijken.
  Lieve Loesje veel beterschapjes van ons en rust maar heel veel , voor Mevrouw Loes veel knufjes van ons en voor jouw bergen knuffels van vrouwtje en kopjes en pootjes van jouw grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *