Hoe je het altijd fijn kunt hebben ook al is er regen

toch fijn

Eerst scheen de hele tijd de zon en het was warm en superheerlijk. Maar toen werd ik wakker en alles was anders. Koud. Regen. Herrie in de straat. Wat moet je dan doen?

Goed gefoel

Wat je dan moet doen dat weet ik. Zorgen dat je het zelf fijn hebt. Dus dan moet je je erfaring gebruiken en doen wat je weet daar krijg ik een goed gefoel van. Voor mij is dat:

 • ik vraag aan mijn vrouw om langere knuffels dus als ze ophoudt dan kijk ik van doorgaan en dat doet ze dan, en het aaien duurt tot ik in slaap val
 • ik eet meer brokjes als het koud is, dat kraakt gezellig in mijn kop en ik voel me dan ook tevreden, dat komt ook omdat ik een emo-eter ben
 • ik ga ekstra slapen, ik kan dutjes doen die heel lang duren, misschien is dat mijn talent

Slaapplaatsen

Wat ik nou niet doe is in de vensterbank slapen. Dan hoor ik regen en het is toch een ander gefoel. En ik lig ook niet op het tapijt in de huiskamer te soezen. Of achter de kastjes. Dat zijn allemaal slaapplaatsen voor de zon en de warmte. Dus als er geen zon en warmte is, moet je meteen wat anders doen, dat is mijn adfies.

Herrie

Gistermorgen had ik herrie in de straat. De glazenwasser was aan de overkant bezig en er waren mannen de straat aan het maken. Ik dacht dat het maandag was maar mijn vrouw zei dat het dinsdag was dus dat vond ik ook gek. Persoonlijk wil ik graag weten wat voor dag het is, dat is leuk.

Maar er waren veel minder vogels dus toen ik aan mijn lange dutje begon, toen kon ik beter slapen, ik hoorde geen vogels krijsen en ik zag niks fladderen. Dus ook al was er herrie, er waren geen vogels en eigenlijk was dat weer superfijn.

14 thoughts on “Hoe je het altijd fijn kunt hebben ook al is er regen

 1. Hajoooo oompie bert.
  Nou… ikke fin rege stom. Want ommedat het ook koud was mog ik niet eens naar buite😾😾
  Ze zeiden dat het weer mag aase het weer wat warmer wor. Nou ja!!! Hoe moet ik me balkoninspekkie dan doen? Stjaks zitte er fooguls op mij plekkie oppe mij balkon!!
  Hier isse er nog teets herrie in me straat. Daar hep mefrauw koroona nies in furannert.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus ja dat is moeilijk je weet niet wat er op het balkon gebeurt en toch foel je ik moet erbij zijn, misschien mag het straks even als je het dringend vraagt mijn adfies is zacht mewwen met je kop scheef dan doet je vrouw vaak meteen wat je wilt. pootjes van mij

 2. Hai Bert! Ik ga vandaag relaxen. Ff bijkomen van gister en alle reacties op mijn stukje. Heb van frau al een extra lange knuffel gehad. Wat fijn dat je nou minder foogels in de straat hebt. Hier zaten gister super veel foogels. Zouden het die van jou zijn geweest? Frau heeft samen met mij hard MRAUW gedaan en toen vlogen ze weer weg. Want ze stoorde haar bij het brokjes verdienen met dat gekrijs. Fijne dag vandaag Bert.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie wat dapper van je vrouw dat ze tegen de vogels durfde te miauwen en dat de vogels het snapten!! ik weet niet of het de vogels uit mijn straat waren dat kan best ik hoop het niet. Ik snap niet waarom vogels herrie maken ze kunnen best stil zijn wij maken ook niet altijd herrie,

   pootje van mij

 3. Bert wat fijn voor je dat je rustig hebt kunnen slapen, wel met herrie maar gelukkig zonder die akelige vogels!!!!
  Wij missen de zon ook, die is toch altijd fijner!! We zijn blij dat we nog niet helemaal de zomervacht hebben!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. mjn adfies is meteen stoppen met verharen en extra eten als het kan, wegens dat het best koud is. De vogels zijn weg dus dat is goed. Alleen snap ik niet waarom de zomer is opgehouden. Folgens mij is het te vroeg voor herfst. pootjes van mij

 4. Goedemorgen Bert, ik vond het best koud vanmorgen, zonder zon. Goed dat je de winterjas nog aan hebt Bertje. Ik hoop dat je vandaag weer heel veel knuffels krijgt zodat je heerlijk kunt slapen zonder die akelige krijsende vogels. Fijne dag lieve vriend. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Dank jullie wel voor de steun ik vind het nog steeds koud dus ik heb nou meer knuffels nodig dat is mijn gefoel. Dat ik steeds in de warmte geaaid wil worden. Floortje gelukkig heb jij ook een dikke vacht!! pootje van mij

 5. Haai Bert,

  hier Floris weer. Met Loes gaat het weer iets beter zegt mijn vrouw en zelf zegt ze dat ze slaapt. Wat een verhaal zeg van die regen, ik houd ook meer van de zon. Keilekker. Maar ik weet nooit meer waar ik heb gelegen. Gewoon vergeten Bert. Ze zeggen dat ik deement aan het worden ben. Ik geloof er niks van, ik ben nog keifit. Waar ging het ook weer over? O ja je had vogels in de straat. Gaaf Bert maar ze maken zo jandoories veel lawaai. Ik ben bang voor lawaai Bert, dat vergeet ik nooit. Gelukkig doen mijn oren het niet zo goed meer, dan schrik ik minder. Bert neem van deze ouwe Oopa aan, geniet zolang het kan en ook daarna. Keifijn!

  Haai Bert,

  Floris en zachte kopjes van Loes

  Floris of had ik dat al gezegd…..

  Floris

  1. hoi Florus, gaaf dat je er weer bent dat doe je goed. Ik ga je adfies voor genieten doen. Ik ben ook bang voor lawaai net als jij dat foel ik dan helemaal van binnen. Vergeten waar je lag te slapen is helemaal niet erg als je een goede plek hebt die je altijd kunt vinden en dat heb jij volgens mij.Dus dan is het goed!! zachte kopjes terug aan Loesje.

   poot van Bert

 6. Hoi Bert, gek is dat hè, eerst is er een hele tijd zon en ineens is het koud en regent het! Gisteren ben ik wel tien keer naar buiten gegaan, maar elke keer was het nog aan het regenen. Dus ging ik weer naar binnen, want ik vind regen helemaal niet fijn.
  Nou lig ik gewoon weer op het grote bed, op mijn Nijntjehanddoek.
  Wat erg dat er zoveel lawaai is bij jou in de straat, dat mag toch niet zomaar? Bij mij was ook lawaai, terwijl ik dat helemaal niet wil. Gisteren gingen ze hier met een supergrote masjiene allemaal dingen aan de straat doen. Toen heeft mijn vrouw mijn eigen raadioo weer aan gedaan, dan hoor ik muziek en niet de mannen van de masjiene.
  Gelukkig dat de vogels weg zijn. En ik vind je tips van eten en knuffelen en slapen supergoed!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik kan ook niet tegen muziek, ik kan alleen tegen stilte. Dus dat het rustig is, dan is het ook rustig in mijn kop. Ik snap het ook niet van de herrie. De hele dag en nou ben ik moe. Gelukkig dat jij je eigen dingen hebt van radio en de handdoek en dat je vrouw dat allemaal regelt. Zelf kun je daar niet aan beginnen.

   kopjes van mij

 7. Hallo Bert.
  Wist jij ook al niet meer wat voor dag het was, nou vrouwtje heb daar veel last van en ik moet goed opletten en haar miauwen wat voor dag en wanneer ze de deur uit moet om brokjes te verdienen of boodschappen te doen. Vrouwtje zegt dat ze soms door al het druk hebben niet meer weet wat kop en kont is en dus goed dat ikke het wel weet, want anders werd het hier een ongeregeld boeltje hoor.
  Jee voor jou ook plotsklaps weer geluiden in je straat die je lang niet meer had. Maar omdat er dus wagens waren en mensen die aan de straat moesten werken en raamwassers, waren wel die enge vogels er nier meer en dat is ook wel fijn voor jou.
  Ja jij hebt liever zonnetje , we gaan maar eens een afspraak maken samen, als jij teveel regen hebt mag je het naar ons sturen, al onze bomen, struiken en planten hebben heel veel dorst,dus kom maar op hoor en ik beloof voor jou zon te sturen die natuurlijk niet te heet is.Vanmiddag heb ik bij vrouwtje weer op schoot liggen slapen, was al een berg weken niet meer, omdat vrouwtje geen zitvlees in de konte had. Vrouwtje was erg moe thuis gekomen van werken en had geen fut om hier te klussen, morgen is er weer een dag zegt ze en dan zal ik haar goed helpen.

  Nu ga ik hapje buikvulling doen en vrouwtje koken voor haarzelf.
  Jij fijne avond met vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. wat een rare drukke dagen hebben jullie Jip, ik snap haast niet wat er gebeurt en jullie vast ook niet. Ik hoop dat het bij jullie nou langzaam rustiger gaat worden en fijner en dat het fijn is!! Ik moet nou van de leptop af.

   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *