Minnie: een dag uit mijn eigen leven

dag

Meestal blijf ik nog even liggen als ‘het geluidje’ klinkt. Frau heeft dat nodig om wakker te worden. Soms laat ze dat geluid  vaker klinken. Dan blijft ze nog even gezellig bij mij liggen.

Als ze vijf keer vroeg is opgestaan dan is het wiekent. Maar echt  hoor, dan blijft ze soms zo lang liggen dat ik met m’n pootje voorzichtig op haar gezicht tik. Om te tsjekken of ze nog leeft. Is gelukkig wel altijd zo.

Spul

Als we zijn opgestaan dan gaat frau mijn brokjesbakje bij vullen en ook de waterbakjes. Ik doe dan alvast de eerste  vensterbankcontrole. Frau eet in de ochtend ook een soort van brokjes maar dan met wittig spul erover heen. Frau zegt dat dat  muesli met kwark heet. Ook legt ze haar vachtje klaar om aan te trekken die dag. Pfff dat lijkt me nou zo vermoeiend aan mens zijn! Ik heb mijn vachtje gewoon altijd aan, maar mensen doen het elke avond uit.

Na haphap slik slik gaat frau zich wassen. En ook dat is veel vermoeiender dan bij ons katten en poezen. Wij likken ons gewoon  schoon en we drogen vanzelf. Mensen gaan onder iets staan waar veel water uit komt (brrr) of doen moeilijk bij die ronde bak waar
ook water uit komt. En ze drogen niet vanzelf maar moeten zich afdrogen met iets wat frau handdoek noemt.

Nadat ik een brokje heb gegeten of een snoepje gebietst heb dan ga ik op de bak. Als ik klaar ben dan begraaf ik alles. Frau maakt  wel eens een grapje dat zei ook op de bak gaat. Gelukkig bedoelt ze dan de mensenbak want op mijn bak past ze echt niet hihi. Haar
bak spoelt alles vanzelf weg. Dat zou ik eigenlijk ook wel willen. Want soms is mijn bak te vol en kan ik niets meer begraven. Dan moet frau het schoonmaken. Als ik ook zou kunnen spoelen zoals zij dan heb ik altijd een schone weecee.

Brokjes verdienen

Frau gaat vlak voordat ze weggaat om brokjes te verdienen altijd iets maken wat ze “lunch” noemt. Ik ga daar altijd bij zitten want moet natuurlijk wel de controle doen dat ze haarzelf goed verzorgt. Want anders kan ze mij niet goed verzorgen natuurlijk.
Meestal krijg ik een snoepje omdat ik zo goed oplet.

dagFrau doet nu binnen brokjes verdienen. Soms klinken er andere stemmen. Die komen dan van de kompjoeter. Dat zijn haar collega’s zegt frau. De meeste moeten ook thuis brokjes verdienen en sommige hebben geen kat of poes maar een blafsnuit. Of helemaal geen
dier maar iets was krijst en kwijlt, dat heet een beebie. Nou die heeft frau gelukkig niet want die vind ik niet leuk!
Maar als ze dus in een normale tijd zonder mevrouw Corona buiten brokjes verdient dan verloopt mijn dag heel anders. Dan loopt ze de trap af, doet ze nog een extra vachtje aan en zegt ze “tot vanavond Min”. Dat is belangrijk dat ze dat zegt want dan weet ik dat ze brokjes gaat verdienen maar ook dat ze weer thuis komt.

Mijn eerste taak is vensterbank controle. Dat er geen vogels of andere dingen bij de ramen komen. Want als frau weg is dan moet ik op ons huisje passen. Er zijn hier vier vensterbanken dus dat is een heel verantwoordelijke taak. Als er toch een vogel gaat
zitten dan doe ik eerst kwetteren en als dat niet helpt dan doe ik MRAUW. De tweede taak is rusten en slapen op de bank. Want dat is nodig voor taak drie. Want als ik stap stap stap hoor en de sleutel in het slot dan weet ik, Frau komt weer thuis. En dan moet  ik klaar gaan zitten bij de deur om haar te begroeten. Zodat ze weet dat ze thuis is en dat alles goed gaat. Taak vier komt in de avond als ze uitrust van de brokjesverdiendag. Dan ga ik bij haar op schoot lekker liggen spinnen zodat ze he-le-maal ontspant.
Meestal kijkt ze dan naar een kastje met bewegende plaatjes. Teevee heet dat geloof ik.

Slapen

Als de zon helemaal weg is en er alleen nog kou en donker is dan gaat frau slapen. Meestal ga ik dan bij haar liggen. Soms op mijn eigen helft, soms tegen haar aan. Dat doe ik meestal als frau zich niet zo lekker voelt. Als frau dan helemaal ligt onder de deken dan zegt ze “truste Min” en is de dag voorbij. Niet dat mijn taak erop zit hoor want als frau slaapt moet ik het huis in de gaten houden dat er niets gebeurd!

Pootje van mij Minnie voor iedereen!

23 thoughts on “Minnie: een dag uit mijn eigen leven

 1. Hoi Minnie, onze vrouw staat altijd heel vroeg op , dan krijgen we eten, en dan gaat zij zich ook wassen en aankleden. Zij gaat ook buiten de deur werken om brokjes voor ons te verdienen. Voordat zij weggaat krijgen we altijd nog een knuffel en zegt ze “tot vanmiddag”, dan weten wij dat ze weer terugkomt. De laatste tijd blijft ze veel thuis en zegt ze dat ze “thuis moet werken, dat is raar vinden wij, want ze is dan wel thuis, maar zit de hele dag achter de kompjuter. Als ze buiten werkt en ze komt thuis krijgen we ook altijd een knuffel en een snoepie, en als we allemaal gegeten hebben is het tijd om nog meer te knuffelen of om te spelen. En als we gaan slapen krijgen we allemaal nog een “slaap zacht” knuffel. Als onze vrouw slaapt dan doen wij af en toe de huiscontrole, dan kijken we of alles nog veilig is. Tussendoor doen we dan wel dutjes bij onze vrouw.
  Groetjes en knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

 2. Hai zes! Dat is dan een beetje hetzelfde als bij mij. Ja dat van die kompjoeter nou als ik vind dat ze rust verdiend dan ga ik gewoon er voor liggen! Groetjes terug aan jullie alle zes!

 3. Hajoooo tante minnie. Ooooh hier werk man buite me huis. Hij kanne geen werk in huis doen. En ik swaai man altijd uit.
  Ikke maak frauw altijt wakker. Dan tjek ik de deke fan frauw af hihihi
  Doet ik iedewe oggent.
  En ik ga na me ontbijt ook in fennestebank kijke naar buite.
  En ik kjijg smorregens ook altijd noepies
  Pootjes tante minnie

 4. Goedemorgen lieve Minnie, wat een mooie schrijf heb jij gedaan wegens hoe jouw dag er uitziet. Jij hebt best wel veel taakjes op zo’n dag, opletten dat jouw frau opstaat, controle over 4 vensterbanken, en dan ook nog nachtcontroles. Niet vergeten tussendoor te rusten, wat brokjes te nuttigen en te drinken. Floortje en ik vonden het leuk om jouw blog te leze. Fijne dag Minnie en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 5. Haai Minnie,

  hier Floris en ik ben de broer van Loes. Ik ben ook Oopa geloof ik maar daar kom ik niet voor. Haai Minnie ik ben al oud dus ik vergeet weleens dinge.
  Loes slaapt dus doe ik haar taak, zoiets geloof ik. Ze heeft geen kieze meer in haar bek en haar bek is stijf. Daarom ben ik hier en om jou de groeten te doen. Keigaaf toch?
  Ik zag hier gisteren ook een vogel maar ik mag dan oud zijn, hij komt mijn huis niet in. Ik bescherm mijn vrouw en mijn zussen. Keigaaf dat jij ook vensterbankdinge doet. O ja ik ben Floris of had ik dal al gezegd….
  Hoop dat ik het goed gedaan heb. Meisje zorg goed voor je vrouw want je hebt er maar een.
  Ik ga nu slapen,

  Haai Minnie

  Floris

  1. Haai Floris! Zo lief van jou dat je Loes nu helpt met berichtjes op de blog. Geef je mijn dinnie een dikke knuffel van mij? Poot, Minnie

 6. Alle miauws, mooie Minnie. Jijj hebt het keidruk. Dan hebben wij het maar makkelijk. Wij kunnen de taken een beetje verdelen.

  Ferme kop van Foppe

  1. Foppe wat leuk jouw hier ook te zien. Enne jij en Luna hebben het nu ook druk toch, met de 10 kippebeebies 🙂 Ferme kop terug!

   1. Hay Minnie,

    Die ukjes, ze zijn zo lekk… eh leuk.
    Ik ben braaf. Alleen kijken, niet aaien. Dat vindt mamakip niet goed. En die kan gemeen pikken, zegt m’n schoonmoeder.

    (Oom) Foppe

 7. Hoi Minnie.
  Je hebt het druk zeg,met al die klusjes.
  Wij staan elke morgen om dezelfde tijd op.Dan gaat de wekker.Dan is het tijd voor scullary girl om ons eten in orde te maken,en krijgt Sparkle haar “Prikkie pil”Of te wel haar insuline en ik krijg mijn pilletje.Dan gaat scullary girl zelf eten en koffie drinken.Ondertussen kijken we naar het nieuws.Eerst op de nederlandse zenders en dan de BBC.Op het moment is scullary girl het meeste thuis vanwege mevrouw Corona dus als we de ochtend dingen hebben gedaan,kijken we nog wel eens naar iets wat scullary girl opgenomen heeft van de tv.Sparkle ligt dan in een mandje te slapen en ik Muzette,lig dan bovenop scullary girl.Lekker knuffelen en een dutje doen.
  Als Corona weer opgehoepeld is gaat scullary girl wel regelmatig weg,maar ze zegt altijd waar ze naar toe gaat en dan weten we wel wanneer ze terug komt.Ik lig alleen graag in de vensterbank als de zon er is.Lekker bakken.Ik vind die warmte heerlijk.
  Als ze bv naar onze mensen oma is geweest,weten we dat er altijd wel wat extra lekkers komt want oma geeft altijd wel wat mee voor ons.
  ’s Avonds eten we ook op tijd vanwege de insuline van Sparkle.Mijn pilletjes tijd is niet zo precies.En van ons hoeven die medicijnen allemaal niet,maar scullary girl is nogal precies op die dingen en er valt niet over te onderhandelen helaas.
  Maandag is dan altijd de drukste dag want dan helpt ze in het museum en ’s avonds gaat ze zingen bij het koor.Maar dat is nu ook even stop gezet.En dan komt op vrijdag altijd ons honden vriendje.Soms komt hij ook wel op een andere dag en scullary girl gaat dan met hem lopen in het park.
  Natuurlijk houden wij ook toezicht op wat er gebeurt in huis.Want zonder ons zou het misschien wel eens door elkaar kunnen lopen!
  Groetjes van ons Minnie en dank voor je mooie schrijf.
  Kopje van Sparkle en mijzelf Muzette

  1. Muzette wat leuk miauw dat jij ook beetje doet vertellen hoe jullie dag verloopt. Frau is wel benieuwd waar de naam scullary girl vandaan komt? Mij miauwt het niet uit maar ja mensen he, altijd nieuwschierig 😉 Kopjes terug voor jullie allebei!

   1. Hoi Minnie.Scullary girl= het meisje voor al het werk.{komt uit de tijd dat in de grote engelse landhuizen nog veel personeel was. De scullary girl stond zo’n beetje het laagste in rang in de keuken en de rest van de klusjes}Groetjes van Muzette

 8. Lieve Minnie, wat heb je een drukke dag elke dag! Mensen zeggen wel eens dat katten alleen maar slapen, maar folgens mij hebben we veels te weinig tijd om te slapen. Wegens dat we onze mensen moeten helpen. Zonder ons zou alles verkeerd gaan, dat weet ik zeker.
  En ik weet ook zeker dat je frau heel blij is dat jij zo goed op het huis let, en dat er geen vogels naar binnen komen. Daar moet je toch niet aan denken, vogels die zomaar in je huis of op je vensterbank zitten!
  Ik doe vandaag mijn huispatroeje, want buiten regent het. Ik ben wel even buiten gaan kijken, maar alles was in orde. Behalve die regen dan. Dat hoeft voor mij niet, want ik ben geen vis.
  Dankjewel voor je mooie blog, ik hoop dat je er een ekstra snek voor hebt gekregen.
  O ja, mijn vrouw vond de onderste footoo zo leuk, dat je pootjes helemaal door de war lagen!
  Lieve kopjes voor jou en je frau, van Bolle.

  1. Lieve Bolle, ik heb zeker een extra snek gekregen 🙂 En die onderste foto dat vind mijn frau ook zo leuk hoe ik daar lig. Kopjes terug!

 9. Hoi Minnie, wat een koel verhaal heb je. En je bent een kei drukke poesemeisje. Je hebt zoveel taakjes en je doet ze kei goed. Dat is kei knap joh. kopje van ons

 10. Nouuuuu Minnie wat heb jij drukke dagen zeg!!!!
  Alles, ook je vrouw, controleren!!!
  Gelukkig zijn wij met z’n zessen en kunnen we afwisselen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi Minnie wat heb jij een boel verantwoordelijkheden en die voer je ook nog eens goed echt goed hoor!
   Ik zelf doe vaak controle in de tuin er is daar een vijver mer goud visjes en ja ik moet elke dag effe mijn pootjes nat maken in de vijver en controleer dan ook de vissenstand en soms zijn er ninder visjes hoe zou dat nou komen Minnie wat denk jij?
   Mijn vrouwke weet het nu wel, maar mijn naam is haas…,…

   Kopje van Ollie

 11. Hallo Minnie,

  Jij hebt het ook al zo druk met huis/tuinkater zijn. Ik lees samen met vrouwtje dat al onze vriendjes het drukjes hebben. Komt vast omdat we onze vrouw en manmens graag willen helpen. Tja zij doen ook heel veel voor ons tenslotte. Als we elkaar helpen hebben we ook meer tijd voor elkaar en ja wij zijn gek op aandacht, knuffelen, eventueel schoot slapen en een heerlijk bakje eten en op z’n tijd een snekje. Ik help vrouwtje ook heel goed en als ik huis oppassen heb gedaan, omdat vrouwtje weg moest krijg ik als ze thuis komt een grote begroeting knuffel en wat lekkers te eten. omdat we nog maar een paar weken in ons nieuwe huis wonen heb ik het ook druk met steeds controle doen of alles wel in orde is.
  m
  Minnie dankjes wel voor jouw mooie schrijf en nog een fijne avond met vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje. Grote poot en kopje van je vriend Jip

  1. Dag lieve Jip! Ja wij katten en poezen hebben het er maar druk mee he. Jij ook met de verhuizing en alle dozen controleren. Gelukkig heb je nu wat meer rust. Kopje terug van je vriendin Minnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *