Als ik het huis voor mezelf heb

huis

’s Nachts heb ik het huis voor mezelf wegens dat mijn vrouw dan slaapt. Heel erg lang achter elkaar. Soms slaap ik even mee. Maar niet de hele tijd.

Eigen leven

Als het nacht is, heb ik tijd voor mijn eigen leven. Ja, ik woon samen met mijn vrouw maar daarom heb ik ook nog wel een eigen leven. Volgens mij heeft elke kat dat. Over honden weet ik het niet zeker, dat zou ik moeten vragen. Je eigen leven dat is wat je doet als je alleen bent.

Wakker

Laatst was ik op het bed gaan slapen toen het bijna licht werd, dat is voor de gezelligheid dat ik dan meteen als ze wakker is een hele vroege ochtendknuffel krijg. Maar ik werd al snel wakker. En ik voelde me heel erg wakker. Dat ik van alles wilde doen dus dat deed ik ook.

 • ik ging naar de bak en dat lukte heel goed dus ik liep weer naar de slaapkamer om dat te vertellen en ze vroeg of ik op bed kwam, maar daar had ik geen zin in
 • ik rende over de trappen heen en weer en je hoorde een keiharde roffel, dat was ik dus. Eerlijk waar daar voelde ik me goed over, dat ik toch wat kon, wegens dat ik de laatste tijd zo bang was van vogels
 • ik heb in de vensterbank naar de lampen van de auto’s gekeken, af en toe zag ik dat

Dus dat was ’s nachts. Overdag als ik het huis alleen heb dan is dat een ander gefoel.

Overdag

Ik vind, als huiskater ben ik altijd in huis. Dus mijn vrouw moet ook huisvrouw zijn dus dat ze ook altijd in huis is.  En als ze overdag toch weg gaat, dan hoort dat eigenlijk niet. En dan weet ik ook niet zo goed wat ik moet doen. Meestal slaap ik of ik zit in de vensterbank te kijken of ze al terug komt en als ze er is, dan moet ik keihard miauwen van de emozie. Echt waar, ’s nachts het huis voor mezelf hebben dat is veel leuker.

13 gedachten over “Als ik het huis voor mezelf heb

 1. Hoi zijne haarigheit Bert, wij zijn nooit alleen maar altijd met broertjes of zusjes. Dat is heel gezellig Bert, maar soms lijkt het ons ook wel fijn om alleen met onze vrouw te zijn. Om alleen alle aandacht en knuffels te krijgen, en alle lekkere sneks. Wij moeten altijd delen, en dat is niet altijd leuk. Als we bij onze vrouw op het bed willen slapen , moeten we ook altijd een beetje inschikken zodat iedereen plek heeft. En soms willen er een paar tegelijk met een zelfde speeltje spelen, dan hebben we weleens een beetje ruzie. Maar soms is het ook heel fijn dat we met meerdere zijn. Als we bang zijn bijvoorbeeld of juist heel blij, dat kunnen we dat ook met elkaar delen. Fijne haarige koninklijke dag Bert. Knuffels van ons allemaal.

  1. ja dat snap ik nou als je met zijn allemaal bent dan moet je de hele tijd delen en met elkaar rekening houden dat lijkt me best moeilijk. Ik mocht van het asiel waar ik zat alleen naar een huis waar ik de enige kater zou zijn dat is ook een gefoel. Maar als je bang bent en je kunt dan bij elkaar gaan liggen dan is het weer juist heel fijn dan heb je steun aan elkaar. pootjes van mij!

 2. Goedemorgen lieve Bert, wat fijn dat je ook nog een eigen leven hebt, dat moet gewoon kunnen, dat vind ik, en Floortje ook. Gewoon even doen waar je zelf zin in hebt, vooral als je frau slaapt. Dat geeft een goed gefoel. Fijne dag saampjes lief vriendje, knuffels en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, jullie snappen mij, dat vind ik fijn. Want je kunt heel gezellig samen wonen maar dan ben je zelf ook nog iemand met tijd voor jezelf, voor mij dus om katerdingen te doen, pootje van mij

 3. Haai Bert,

  hier Floris even. Man man wat een gaaf verhaal. Ik denk ik kom even zeggen dat Loes nog veel slaapt en moe is. Maar volgens mijn vrouw gaat het iedere dag nu beter. Loes kan nog moeilijk gapen en iets zeggen, ze heeft een kei stijve bek van de operatie Bert. Verder ben ik het even kwijt…..
  O ja, ik ben Floris haar broer en nu weet ik het niet meer. Fijne dag jongen en als je vrouw weggaat, niet meegaan. Doe ik ook nooit en ik ben al bijna 18. Keigaaf vind ik dat en ik ga het halen ook, denk ik misschien wel…

  Haai Bert,
  O ja, Loes stuurt je knuffels, keilief!

  Floris

  1. hoi Floris, wat doe je dat goed dat je verslag komt brengen van de situuazie thuis. Er is heel veel gebeurd dus Loes moet tijd hebben om langzaam beter te worden, dat is mijn gefoel. En nou kun je een beetje bij haar in de buurt gaan liggen dan foelt ze zich vast veiliger. Wat ben je al oud echt gaaf is dat!
   poot van mij Floris

 4. Hoi Bert, je zegt het wer presies goed. Het hoort niet dat je vrouw niet thuis is, dat heb ik bij mijn mensen ook. Ik ben altijd thuis of in mijn tuin. Als ze me niet zien en ze roepen me dan kom ik. Maar mijn mensen zijn soms echt weg. Dat ik niet weet waar ze zijn en wat ze doen. Soms eentje van de twee, soms allebei. Dat vind ik niet netjes. Ik snap het ook niet, want ik heb mijn eigen leven buiten in mijn tuin. Maar toch ben ik nooit zomaar uren weg.
  Als we weer met zijn drietjes zijn moet ik altijd even rennen, en met de veer spelen. Want dan is alles weer zoals het hoort en dat is het fijnste.
  En wat kunnen mensen lang slapen hè, in de nacht? Uuuuuuuren achter elkaar, echt raar vind ik dat. Mensen zijn toch heel andere dieren dan kattenm vind ik.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Dat ’s nachts slapen snap ik ook niet zo goed Bolle. Het is ook niet slim er kan van alles gebeuren en dan let je niet op, en wie is dan de eerste die iets in de gaten heeft? Ja, jij en ik. Als mijn vrouw thuis komt miauw ik wegens dat de emozie eruit moet dat doe jij met rennen en de veer. Dan kun je ook wennen dat het weer is zoals het moet zijn. Maar eerlijk ik zou het ook niet leuk vinden als mijn vrouw ook elke nacht wakker was. Want ik heb dus tijd voor mezelf nodig,
   kopje van mij

 5. Hai koning Bert 🙂 Ik vind allebei fijn. Alleen thuis zijn of samen met frau. En ja mensen kunnen heeeeel lang slapen. Poot van mij!

 6. Hallo Bert,

  Verdikkeme je weer vergeten een schrijf te doen, tja het zat vrouwtje vandaag de hele dag zo tegen met klussen en toen moest ze nog hapjes eten maken.
  Ikke heb best vaak op de dag huis huis alleen, ik heb een vrouwtje die ondanks dat ze niet meer werk moet doen toch nog een paar keer in de week brokjes voor mij gaat verdienen en ook vaak op de poesjes passen. Ik kan dan wel het huis alleen hebben, maar ik ben ook Jip de oppasser en dat is een flinke taak hoor, jij doet dat ook als vrouwtje weg moet.
  als vrouwtje gaat proberen om te slapen doe ik dat ook bij haar, maar ik ben oog regelmatig in de poten en ga dan vensterbank controle doen en ik mag ook spelen met of zonder herrie. Vind vrouwtje niet erg en ikke ben daar wel blij om hoor. Heerlijk door huis racen en nu kan ik zelfs ook naar boven gaan. Wij zelf hebben een slaapkamer beneden en de badkamer ook.
  Wel Bert ik ga nu eens een dut doen want ik moest zo meehelpen vandaag met miauwen hoe het klussen moest. Oei zou het daarom allemaal langzamer zijn gegaan.
  Van vrouwtje die nu gaat uitrusten een knuffel en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 7. Bert dat is helemaal waar!!!!
  Wij vinden het ook snachts fijner het huis voor ons alleen te hebben.
  En dat komt omdat we dan weten dat als er iets aan de hand is onze vrouw snel wakker is om ons te beschermen of te helpen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja dat heb ik ook!! En ze zegt als er wat is dan mag ik haar gewoon wakker maken. Dat doe ik ook als ik naar de bak ben geweest en het is goed gelukt, dan ga ik dat vertellen.

   pootjes voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *