Kater Bolle over als je naar de dokter moet. En toch blij bent.

dokter

Maandag moest ik naar de dierendokter. Tenminste, dat vonden mijn mensen, en de dierendokter ook. Voor mij had het niet gehoeven, dat kan ik rustig zeggen. Ik voel me prima, er is niks met mij aan de hand.

Operazie

Bovendien had ik gehoord van Loes, dat ze een operazie kreeg aan haar tanden. Gelukkig is het goed gegaan en is ze weer thuis. Maar als je zoiets hoort dan wil je helemáál niet meer naar de dierendokter. Straks zou ik ook moeten blijven voor een operazie, nou nee bedankt.

O-ver-leg

Normaal doen wij thuis alles in o-ver-leg. Zo heet dat, dat we allemaal mogen zeggen wat we willen, of niet willen. Maar over de dierendokter heb ik nooit iets te zeggen. Ik word onder prootest in mijn reistas gezet en dan is het zover.

Maandagochtend kreeg ik niks te eten. En ik had ook al de hele nacht geen eten gekregen.
Toen kwam dus dat gedoe met die reistas, ik moest er van piepen. Iiiiieeeee mieieieiep! deed ik een paar keer. Maar ik mocht er niet uit. Ik ging in de trem, samen met mijn vrouw. Mijn man ging met de fiets.
Hij mocht geeneens mee naar binnen, hij moest op straat blijven. Wegens dat fierus. Dus ik was alleen met mijn vrouw. Ze moest mij afgeven aan de dokter toen ik aan de beurt was, ze mocht niet mee de kamer in. Dat was eerlijk waar best heel spannend. Voor mij en ook voor mijn vrouw.

Kale nek

Van de dokter kreeg ik een prik dat ik niet ziek word. De dokter keek overal waar je maar kan kijken waarvan je dat als kat helemaal niet wilt. En ik moest op de weegschaal.
Daarna deed ze met een masjientje mijn nek kaalmaken en ging ze daar prikken. Voor mijn bloed. Ik wil dat helemaal niet, het doet pijn. Maar ik bleef beleefd en alles ging in één keer goed.
De doktermevrouw keek ook nog naar mijn oren. Die zijn ineens een beetje kaal aan het worden, aan de buitenkant. En ik krab er veel aan. Ze kon niks vinden, ik heb geen sgimmel of beestjes of wat dan ook.
Toen de dokter klaar was met mij bracht ze me terug naar mijn vrouw. Ze zei dat ik erg lief was en dat ik de hele tijd keurig in mijn tas bleef. Behalve toen ik op de weegschaal moest. Ze zei dat ze wel wilde dat alle pasjenten zo lief waren. Daar was mijn vrouw best een beetje trots op. Raar hè, want IK ben degene die zo lief is!
We moesten nog wachten of alles goed was met mijn bloed. Ik heb bij mijn vrouw op schoot gezeten, in mijn tas.

Julia

Na een tijdje kwam er een meneer met een kat in een reismand binnen. De kat deed keihard miauwen, het klonk eksaktpresies zoals mijn Molletje klonk. De kat heette Julia, dat hoorde mijn vrouw. Julia klonk verdrietig en in de war en bozig tegelijk.
De dokter kwam Julia halen en haar man mocht mee naar binnen. Samen met nog een andere meneer die buiten had staan wachten. Ik was even onrustig en mijn vrouw aaide me, in mijn tas. Ze zei steeds dat alles goed was en dat ik haar grote jongen was.
Na een lange tijd kwamen de meneren van Julia maar buiten. Met haar mand. Die was leeg. De ene meneer had natte ogen.

Toen de dokter weer kwam met de uitslag van mijn bloed zei ze dat alles helemaal piekoo belloo was. Ik was bijna drie ons afgevallen, daar kreeg ik kompliementen voor. Voor mijn oren heb ik zalluf gekregen. Als die niet werkt moet er een stukje van mijn oor worden onderzocht. En mijn tanden moeten schoongemaakt.
Mijn vrouw vroeg naar Julia en de dokter vertelde dat ze heel oud was. En dat het nu met dat fierus cooroonaa nog moeilijker is maar dat de meneren wel naar binnen mochten. Gelukkig maar, zei mijn vrouw.

Weer thuis

We gingen naar buiten. Daar stond mijn man op ons te wachten. Mijn vrouw vertelde hoe alles was gegaan, en toen gingen we eindelijk weer naar huis.
O wat was ik blij dat ik thuis was! Ik bleef dribbelen, naarbinnennaarbuitennaarbinnennaarbuiten.
Ik heb het hele huis bekeken en de hele tuin gekontrooleerd. Alles was in orde, eigenlijk was er niks veranderd.
Ik was nog teveel bezig met thuiskomen om te kunnen eten. Ik kreeg brokjes en natvoer, maar ik had er geen tijd voor. Ik wilde knuffelen en rondlopen. Als ik mijn mensen niet zag deed ik Prrriet? en dan kwamen ze meteen. We waren alledrie helemaal blij.
We hebben de rest van de middag in de tuin gezeten. Mijn mensen waren moe, en ik ook. Maar we waren vooral blij.

Want wij konden gewoon weer met zijn drietjes naar huis.

23 thoughts on “Kater Bolle over als je naar de dokter moet. En toch blij bent.

 1. Hoi Bolle, wat een afontuur. Ik snap dat je bang was. Maar ik vind het ook kei stoer dat je zo dapper bent geweest en nu ben je piekobello! Goed man! Dat kontrooleeren en zo snap ik helemaal. Je wilt dat alles is zoals het is. Gelukkig ben je weer thuis. En wat ik ook kei zielig vind is Julia. Maar soms moet dat. Ik ben blij dat je weer je eigen bent. fijn wiekent Bolle

  1. Hoi Bram, het was eerlijk waar een afontuur! Maar voor mij hoeft zo een afontuur liever niet, ik blijf toch het lietste gewoon thuis.
   Gelukkig dat jij het snapt van dat kontrooleeren. Want je weet maar nooit wat er allemaal gebeurd kan zijn in de tijd dat ik weg was. Ik heb in huis en in mijn tuin overal goed gekeken. En meteen een plasje gedaan, dat het weer mijn tuin is.
   Van Julia was zeker weten kei zielig. Maar nu is ze een mooie ster.
   Jij ook een fijn wiekent, Bram, met veel zon!
   Lieve kopjes voor jou en je hele famielie van Bolle.

 2. Hoi Bolle, wat een spannend avontuur heb jij beleefd. Maar gelukkig is het goed afgelopen. Laatst met Bas mocht onze vrouw gelukkig wel mee naar binnen maar ze mocht hem niet vasthouden, dat vond onze vrouw erg moeilijk, en Bas keek telkens even naar waar onze vrouw was. Hopelijk gaat het gaat met je oor en hoef je niet meer terug. En zielig van Julia, maar misschien had ze wel pijn of was ze erg ziek, ze was tenslotte al oud. Gelukkig mochten haar mensen wel bij haar zijn en mee naar binnen. Wij hebben net een heerlijke snek gekregen en we zagen dat er in de kast nog meer lag. Maar onze vrouw zegt dat het voor morgen is, want dan is het een beetje feest in het land, dus ook voor ons. En we bewaren ook wat voor donderdag want dan zijn Oliver en Bikkel jarig. Wij hebben oo in wat slims gezien van Bas, hij wil nog steeds zijn dieet brokjes niet zo goed eten. En als hij dat laat staan krijgt hij na een tijdje een snek of lekkere mousse of soep en dat eet hij dan wel. Slim hè van Bas. Oliver probeerde het gisteren ook , maar daar trapte onze vrouw niet in, hij moest gewoon de brokjes voor zijn zieke niertjes eten.
  Lieve Bolle, heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, ik ben ook superblij dat alles goed ging bij de dokter. Ik was best heel zenuwachtig, en mijn mensen ook. Mijn vrouw dacht dat ze net als jouw vrouw wel mee naar binnen mocht en dan ver weg moest staan. Dat is misschien wel nog moeilijker, want Bas snapt dan natuurlijk niet waarom jullie vrouw hem niet aait. Dus mijn vrouw was ook wel een beetje opgelugt. Gelukkig maar dat Julia niet alleen hoefde te zijn toen ze een ster werd.
   Wat een hoop feesten hebben jullie deze week. Morgen, en dan twee keer op donderdag! Wat biesonder dat Oliver en Bikkel samen jarig zijn! Hoe oud worden ze?
   En Bas, je krijgt veel kompliementen van mij, dat je zo slim bent! Het is natuurlijk logies dat je liever iets lekkers eet dan iets fies. Zo heb ik mijn mensen ook getreend, gewoon door mijn diejeetbrokken niet te eten. Maar jullie vrouw is eerlijk waar ook slim, dat ze het meteen doorheeft! Dat is jammer, Oliver. Maar het is ook heel belangrijk dat je niertjes niet nog zieker worden.
   Lieve Bas, Bjarne, Kruimel, Juultje, Oliver en Bikkel, jullie krijgen heel veel knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle. En ik doe jullie een fijne dag wensen met veel zon en nog een ekstra snek!

    1. Dankjulliewel voor het antwoord! Dus Oliver is presies twee keer zo oud als Bikkel dit jaar. Dan hebben jullie recht op ekstra sneks, vind ik!

 3. Hoi Bolle.
  Wow ik snap dat je helemaal super de super blij was,dat je na het avontuur weer thuis was.Daarna niet eens trek had en alles moest inspecteren.Dat je kei moe was van alles.Ach die Julia…verdrietig voor die mannen,en voor jou nog extra spannend omdat ze klonk als jou Molletje…. en dat je moest weten waar je mensen waren.Zo’n bezoek is spannend,niet leuk en eigenlijk wil je gewoon niet.Ik hoop dat je oren weer in orde komen.Lik je die zalluf niet van je oren bij het wassen?Natuurlijk vond de dierendokter jou lief,want dat ben je toch ook?
  Wij zijn blij dat je helemaal piekoo belloo was!!
  Tja ik ken dat.Als scullary girl denkt dat het nodig is dat we naar onze dierendokter moeten ,hebben we ook niks anders in te brengen als lege briefjes…Normaal kunnen we wel onze wensen kenbaar maken en doet ze veel zoals wij het graag willen,maar dit is iets waar we het nooit over eens worden.
  En dan die reis mand….Fynn miauwde altijd een heel concert,maar eenmaal eruit bij Nina stond hij haar kopjes te geven en te spinnen en vond alles wel goed.Alleen moesten ze dan weer met z’n 2-tjes hem in de mand zetten om naar huis te gaan.Vond ik{ Muzette} wat uitsloverig hoor……Sparkle vindt het ook niks.Geeft wel een protest maar dat is het dan wel.
  Sparkle heeft nu eenmaal een trauma overgehouden van haar opnames in een ander dierenziekenhuis toen ze erg ziek was ze was toen geloof ik 1 a 2 jaar oud….2 x moest ze daar blijven slapen voor een paar dagen.Dat is natuurlijk helemaal niet leuk en nu heeft ze verlatingsangst.Ze vindt wel een boel goed,maar alleen als scullary girl er maar is en dan nog zit ze te trillen in de handen van scullary girl.Dat vind ik echt kei zielig.En de laatste 2 jaar moest ze nogal eens op stap naar Nina.Bloed voor haar schildklier en zo ,prikken en de medicijntjes die niet hielpen { bij Fynn deden ze het wel goed, zo raar}daarom,operazie aan haar schildklier,toen dat haar diabetes op hol sloeg en dat ze een ding in haar kop heeft.Nee ik snap dat ze het helemaal wel gehad heeft met dierendokters,ook al is Nina best wel erg lief..Daarom is het fijn dat scullary girl zelf haar bloed prikt van haar suikertje in haar bloed { al meer dan 5 jaar}en dan per mail daarover praat met Nina over hoeveel insuline ze moet hebben.Want dat heeft ze nu ruim een half jaar.Ze vindt het helemaal niet erg die prikjes 2 x per dag.
  En ikke…oei ik word zo vreselijk boos en kijk zo boos zeggen ze.Ik zeg niks meer en protest doe ik ook niet aan want dat helpt niet,maar boos kijken ben ik enorm goed in.Ha ha!!!
  Toen ik mijn tanden moest laten doen,heb ik uit protest een paar dagen daarna niet gegeten.Wat achteraf nogal dom was,maar ja ik was zooooooo kei en kei kwaad.Dan denk je niet meer helder.Ik slik mijn pillies al 13 jaar dus daarvoor hoef ik echt niet meer naar een dierendokter.ZE zeggen dat ik epilepsie heb,maar daar merk je zelf niks van,maar goed ik geef ze maar de voordeel van de twijfel.Mijn bol is al 3 jaar niet meer op hol geweest,maar scullary girl zegt dat ze eggies niet gaat stoppen met die pillen daarvoor.Beetje flauw…
  Scullary girl haalt de pillies gewoon op.Voor mij hoeft het niet.Maar wat medicijnen betreft is scullary girl erg precies en er valt ook niet over te onderhandelen…..

  Bolle je moet eggies de tijd nemen om van dit avontuur te bekomen.Beloof je dat?En de zalluf op je oren laten zitten
  Kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf,Muzette.

  1. Hoi lieve Muzette,wat is de dierendokter toch altijd moeilijk hè? Zeker als je een keer een operazie hebt gehad, dat is eerlijk waar supereng. Ik heb dat nog nooit gehad, daarom ben ik wel bang, maar niet heeeeeel erg. Maar onze Popje, die nu een ster is, die was na zijn tandenoperazie zooo bang geworden. Het was echt heel verdrietig. Hij was altijd bang dat hij bij de dokter moest blijven. Dus ik snap heel goed dat Sparkle daar zo bang voor is. Als je zoveel gedoe aan je lijf hebt gehad, dat ook wel eens pijn deed dan hoeft het niet meer. Dan is het superfijn dat jullie vrouw zelf bloed kan prikken in Sparkles oortje! Ik vind het heel knap van jullie vrouw, en van Sparkle.
   Deed Fynn zoveel miauwen in zijn reismand? Ja, als je die mand ziet dan weet je het al… dat wordt weer de dokter. Ik ga altijd heen en weer schuiven in mijn mand, van de ene kant naar de andere. En ik wil persee geen snoepjes in mijn tas, ook al zijn ze nog zo lekker. Als ik ze van de dokter krijg laat ik ze gewoon liggen.
   Krijg jij elke dag pillies? Doet je vrouw die in je mond, of krijg je ze door het eten? Misschien komt het wel door die pillies dat je al drie jaar geen raar gedoen in je hoofd hebt gehad, dat kan best. Maar ik snap dat je het flauw vindt dat je ze elke dag moet nemen. Meediesijnen zijn nooit leuk, en diejeet ook niet. Maar…. ik wil ook niet naar de dokter! Dus ik laat mijn zalluf wel zitten. Niet helemaal, maar wel een beetje. Ik doe wel friemelen als ik de zalluf krijg, mijn vrouw zegt weleens dat ik een dramakwien ben.
   Ooo, ik ben benieuwd hoe jij kijkt als je boos bent, dan is de dokter vast een beetje bang van je!
   Hoe is het met Sparkles hoofdje? Ik doe altijd duimen voor haar!
   Lieve Muzette, ik hoop dat jullie een fijne dag hebben vandaag, met jullie vrouw. Met een zonnetje, een snek en heel veel knuffels!
   Heel veel lieve kopjes en een zachte knuffel van jullie vriend Bolle, ook voor jullie vrouw natuurlijk!

   1. Hoi Bolle.Met Sparkle gaat het best goed.Ze krijgt pijnstillers en daardoor gaan de suikertjes ookminder hoog worden.De insuline is al omlaag en ze eet meer.Raar he,maar toch is het zo.Ikke kan zo boos kijken,dat een andere pasagier in de metro tegen scullary girl zei:Ik heb nog nooit zo’n chagreinige kat gezien….ha ha dus dat lukte goed.En ik krijg wel eten de laatste jaren waarin geen rozemarijn als na-tuur-lijk conserveringsmiddelen inzitten.Dat werkt bij.mij activerend. Tip van een honden eigenaar die met zijn hond dat ook had.En met ander voer werd het heel veel minder.Bij mij ook,of misschien ben ik er wel overheen gegroeid. Geen idee.Wij krijgen altijd ’s avonds onze snek.Ben benieuwd wat het vanavond gaat worden
    Fijne spesjaale dag morgen!kopjes van ons 2 en een knuffel van scullary girl.

    1. Hoi lieve Muzette, dankjewel voor je updeet! Wat fijn dat het best goed gaat met Sparkle. Ik doe duimen dat dat heeeeeel lang zo blijft!
     Ooo en wat stoer dat je ZO boos kan kijken dat iedereen dat ziet! Dat lijkt me superhandig, voor als je naar de dokter moet. Die weet dan meteen dat je een teiger bent.
     Wat kunnen er toch een rare dingen in kattenvoer zitten soms! Dingen die wij zelf nooit zouden eten. Goed dat je vrouw dat gehoord heeft, van de rozemarijn.
     Ik hoop dat jullie snel superlekker was!
     Voor jullie drie ook een fijne dag morgen, en veel lieve kopjes en een zachte knuffel van mij, Bolle.

 4. Jeetje Bolle wat een verhaal!!!!
  Gelukkig dat jij piekobello in orde bent en dat je weer thuis bent!!!!
  Hier hebben wij ook geen overleg als we naar de dokter moeten……dat is echt van hup in de mand dan in de auto en naar de dokter. We hebben dan ook geen tijd om ertegen in te gaan.
  Maar we laten ons in de auto wel goed horen…….onze vrouw zal weten dat we het er niet mee eens zijn!!
  Maar wat zielig voor Julia!!! Gelukkig dat die meneren wel bij haar mochten blijven!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, doen jullie ook altijd veel miauwen als jullie naar de dokter moeten? Ooo, en jullie gaan in de ootoo, dat lijkt me ekstra spannend. Gaan jullie met zijn allen, of één voor één? Geen enkele kat heeft iets te zeggen over of ze naar de dokter willen, gek hè? Ik maak toch ook niet zomaar een afspraak voor mijn mensen bij HUN dokter!!
   Ik wad zeker weten heel blij dat ik weer thuis was, en ik was ook best heel moe van de zenuwen. En ik vond het zo verdrietig van Julia, en mijn mensen ook. Daarom was ik ekstrasuperblij dat ik weer thuis was!
   Lieve Moby, Tica, Dopey, Izzy, Belle en Panda, een hele dikke knuffel voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw van Bolle.

 5. Hajooo oomie bolle. Ooooh wat sjielug fanne julia 😿😿😿
  En foor haar mense ook. Sniksnik.
  Ikke denk wel datte poppy nu met julia peelt hoor.
  Oooh maar wat errug datte uwes naar de dokker moes. Kkke fin datte we allemaal in oppestant moete kome. Mamsie moes laas ook. Sniksnik. En weet uwes datte ik ook dese week moet? 🙀🙀🙀🙀
  Ooooooh hellup mij!!! Sniksnik.
  Ikke moet dan mette boes en trem. Snik ooooh sniksnik.

  1. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, ik vond het ook zo zielig van Julia, en mijn mensen ook. Ooo, dat zou fijn zijn als Poppy met Julia speelt, dan is ze niet helemaal alleen ineens.
   En wat gek hè, dat iedereen naar de dokter moet? Je kan je altijd bij mij in mijn tuin verstoppen Door! Dan neem je de trem naar mij toe, en dan zoek ik een goede plek om je te verstoppen. Moet jij ook voor je prikken? En dat de dokter overal maar kijkt?
   Weet je wat wel zo is? Je bent al bijna eenig!!!!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die het helemaal niet eerlijk vindt dat jij ook al naar de dierendokter moet!

 6. Hajooo oomie bolle. Ooooh wat sjielug fanne julia 😿😿😿
  En foor haar mense ook. Sniksnik.
  Ikke denk wel datte poppy nu met julia peelt
  hoor.
  Oooh maar wat errug datte uwes naar de dokker moes. Kkke fin datte we allemaal in oppestant moete kome. Mamsie moes laas ook. Sniksnik. En weet uwes datte ik ook dese week moet? 🙀🙀🙀🙀
  Ooooooh hellup mij!!! Sniksnik.
  Ikke moet dan mette boes en trem. Snik ooooh sniksnik.

 7. Dag lieve Bolle, wat een afontuur hen jij weer beleefd deze week. Gelukkig dat alles goed was bij de dierenarts, maar het is toch een akelige erfaring hoor. Floortje vindt het ook helemaal iet leuk, zij moet om de paar maanden haar bloed laten kontroleren wegens haar zieke niertjes, en dan knipt de dierenarts ook haar nageltjes want dat mogen wij niet doen van Floortje. De dierenarts is een hele liefe man gelukkig. Goed van jou Bolle dat je meteen ging kontroleren toen je thuis kwam, er kan van alles gebeuren in jouw tuin als je even weg bent. Fijne dag nog lieve vriend, knuffels van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik was zoooo blij dat ik weer thuis was, ik kon gewoon niet stoppen met lopen en dan weer knuffelen en dan weer lopen en dan weer knuffelen. Ik had geeneens zin om te eten, zo blij was ik! Ik nam een paar keer een hapje en dan moest ik toch weer lopen en pruttelen.
   Ooo Floortje, wat spannen dat je zo vaak je bloed moet laten kontroleren, dat is helemaal niet fijn. En van je nageltjes snap ik heel goed dat je dat niet wilt, ik wil dat ook nooit. Het is eng als iemand zomaar aan je tenen zit, en dan met een schaar erbij! Mijn tenen zijn van mij, en mijn nagels ook. Dat vind ik.
   Lieve damesvriendinnen, heel veel knuffels terug en een fijne avond gewenst, ook voor meneer Floortje, van jullie vriend met de kale oren, Bolle.

 8. Haai Bolle,

  hier Floris de Oopa van Dorus en de broer van Loes. Mij zus Loes is nog steeds moe en nu zit ze voor een paar dagen in de ziektewet heeft mijn vrouw gezegd. Ze was het er niet mee eens want ze wilde jou schrijven. Keistoer toch! Bolle ik vergeet vaak dingen want ik ben al oud. Wat ik hier precies kom doen is mij een raadsel maar ik doe het voor mij zus. En zo kan ik jou ook leren kennen. Keigaaf toch. Bolle als je oud wordt dan weet je kop het niet altijd meer maar ik ben nog fit. En mijn vrouw zegt dat ik 18 jaar word, keigaaf lijkt me dat.
  Maar jeetje wat een verhaal. Waar ging het ook weer over…
  O ja de dierenarts geloof ik. Niks aan joh, niemeer doen. Loes is geweest en nu ligt ze voor pampus. Jij bent geweest en je bent 3 ons lichter. Zei je nou iets van je oren. Ja toch…
  Houd ze maar goed bij Bolle, mijn oren zijn ver-schrompeld. Ik hoor alleen wat ik zelf wil want de rest kan er niet doorheen. Keigaaf toch. Ik ben een ouwe hippie geloof ik. Ik had verkering met een prinses, hoe vind je dat? Wel zielig van die ouwe poes. Keizielig maar je doet er niks aan. Ik heb gezegd dat ze mij zo niet weg hoeven te brengen, ik blijf gewoon leven.
  En Loes ook, ik weet toch helemaal niet waar die Regenboogbrug is. Hoe kom ik daar….?
  Haai Bolle, heb ik het zo goed gedaan? Loes kan haar bek bijna niet openkrijgen, kei erg. Maar ze zegt, geef Bolle knuffels en pootjes. Nou jongen, knuffels en pootjes voor jou. En van mij een schrompeloor,

  Floris

  1. Hee Floris, wat leuk dat jij letters maakt vandaag! Dat vind ik gezellig, nou leer ik jou ook kennen. Dan kunnen we praten als oudere katers onder elkaar. Wat lief dat je je zus een beetje helpt, want ze zal best heel erg moe zijn. Zomaar naar de dokter moeten voor een operazie, dat is helemaal niet fijn. Ga maar nooit naar de dierendokter, want er is niks aan.
   Ben je al bijna 18 jaar? Dan mag je best af en toe wat vergeten Floris, dat is helemaal niet erg. Als je maar onthoudt dat je goed eet en drinkt en slaapt, dat is het belangrijkste. Dan kan je heel oud worden.
   Ik weet dat je verkering hebt met prinses Katrientje. Ze is nu een prachtige ster, net als die oude damespoes Julia. Dat is verdrietig, als iemand een ster wordt. Gelukkig dat jij niet weet hoe je bij de Regenboogbrug moet komen, blijf maar gewoon hier bij je vrouw en je twee zussen.
   Ik heb ook iets met mijn oren, net als jij. Eentje is maar half, en allebei zijn ze kaal. Gek hè, zomaar ineens. Ik vind dat jij sjieke oren hebt, dus doe maar trots zijn erop.
   Dankjewel dat je me hebt geschreven Floris, je hebt het keigoed gedaan! Loes is vast supertrots op je!
   Wens je Loes heel veel beterschap van mij en mijn mensen? En geef je haar veel lieve zachte kopjes van mij? Ze zijn ook voor je vrouw en je zus. Jij krijgt een half kaal oor terug, en heel veel lieve kopjes, van Bolle.

 9. Hai Bolle! Wat zielig van Julia, frau kreeg een beetje natte oogjes ervan. En dat iedereen toch naar de dierendokter moet… Daar heb ik massel mee want de dierendokter komt naar mij als ik m’n APKat moet. Alleen voor heel heftige dingen zou ik daar heen moeten. Sterkte met de zalf op je oortjes. Poot van Minnie

  1. Hoi lieve Minnie, mijn vrouw moest ook een beetje huilen in de trem, om Julia. Het is ook verdrietig als iemand een ster wordt.
   Wat super dat de dokter bij jou thuis komt! Maar het is natuurlijk nog fijner als de dokter NIET komt omdat het niet hoeft. Want het is toch altijd een beetje spannend als de dokter naar je kijkt.
   Met de zalluf gaat het best goed, alleen doe ik friemelen als het op mijn oren moet.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes terug van Bolle.

 10. Hallo Bolle,

  Eerst HIEPERDEPIEP HOERA en DUIZEND SCHOUDERKLOPJES voor jou. Helemaal gezond door de APK, maar vooral 3 ONS slanker, Zie je wel dat het jou ook lukt om wat af e vallen en daardoor minder kans hebt om ziek te worden. Ikke vind het eggies zo goed van jou, en nu volhouden hoor. Je moet niet mager worden, maar een beetje volslankjes. Want een senior kater is net als de mensen een paar onsjes meer kat of mens.
  Ja als je dan weer thuis bent heb je nog de onrust van je grote avontuur in je lijf en dat moet er eerst uit, och en je zal heus wel later een hapje gegeten hebben.
  Erg van Julia, maar wat je schrijf doet, ze was al heel oud en zal ook wel ziekjes zijn geweest en dan is het misschien het beste dat je aan de grote reis gaat beginnen om over de regenboogbrug te gaan en iedere avond als een ster te twinkelen. Maar voor de mensen van Julia is het heel moeilijk en verdrietig.
  Bolle ik heb van vrouwtje mijn ontslag gekregen, wegens dat er geen werk meer voor mij is, ik moet nu weer verder met mijn werk als controleur tuin. Alle dozen zijn foetsie en hebben mensen van het verhuisbedrijf gehaald. Hier zijn de kasten en noem maar op weer gevuld. Vrouwtje moet nu beginnen om de lampen te gaan ophangen en wat aan de muur te doen. Ja ik mag dan als drieluik van de pasteltekeningen aan de muur.
  Vrouwtje heeft aan een tuinman gevraagd of hij een paar keer per jaar het zware werk van heggen knippen en bomen en struiken snoeien gaat doen. We hebben een hele grote tuin en vrouwtje is blij dat die tuinman dat gaat doen. Oei en nu zal het hopelijk niet te lang meer gaan duren eer vrouwtje gaan beginnen met mijn buiten verblijf. Ze heeft al wel wat ideetjes zegt ze maar ik laat me verrassen hoor. Zo Bolle ik en vrouwtje zijn reuze blij met een gezonde vriend Bolle en nu gaan wij nog even luiwammesen , want morgen gaat vrouwtje hier weer verder aan het huis. Heel veel lieve groetjes voor jouw mensen en knuf voor jou. Grote trotse poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, oooo nou ben ik best een beetje trots dat jij trots op mij bent! Wegens dat ik slanker ben geworden! Ik heb er zelf eerlijk waar niks van gemerkt, en mijn mensen ook niet. Het is bijna vanzelf gebeurd. Ik loop nou weer elke nacht en elke ochtend mijn patroeje, en ik krijg al maanden geen druksolie meer. En toen was ik ineens drie ons kwijt, gek hè?
   O Jip, moet je nu ander werk zoeken, nu je geen kontroleur meer hoeft te zijn? Of neem je even vakansie? Want je hebt het superdruk gehad, dan mag je best even uitrusten. En straks moet je buitenren kontroleren, dat is ook een boel werk. Ik ben superbenieuwd hoe het gaat worden, en wat je ervan vindt! Mijn vrouw zegt dat het misschien ook wel fijn is om er een stukje gras in te hebben, want ik vind dat heerlijk om in te liggen, en Pop, Beer en mijn Molletje lagen ook altijd graag in het gras.
   Probeer je dat je vrouw ook af en toe rust neemt? Dat jullie lekker samen eventjes genieten van jullie nieuwe huis, waar jullie altijd blijven wonen.
   En gelukkig dat er iemand komt voor de bomen enzo, want dat is heel zwaar werk, en je moet met een elketriese zaag enzo. Dat heb ik gezien bij de buren, en het was best spannend. Ik was blij dat ik niet met die masjien hoefde te werken, eerlijk waar.
   Lieve Jip, dankjewel voor alle kompliementen, ik ben er heel blij mee! Ik wens jou en je lieve vrouw een hele fijne avond, en jullie krijgen heel veel kopjes em pootjes van jullie grote vriend Bolle. En mijn mensem sturen jullie tweetjes veel liefs!

Reacties zijn welkom