kater Bram over zijn grote broer Toby

Toby

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Vandaag ga ik jullie voorstellen aan iemand die ook in ons huis woont, namelijk Toby. Toby is een hond. Een klein hondje van ongeveer 10 kieloo en zijn vacht is blond.

Miksje

Hij heeft meestal een krulstaart behalve als hij keihard gaat rennen dan gaat zijn staart naar beneden hangen. Hij lijkt dan op een vosje. Zijn papa en mama zijn een Sheltie en een Keeshond en toen kwam Toby, een miksje. Toby is nu 8 jaar en zijn verjaardag is 11 Oktober, dan wordt hij 9 jaar.

een nieuwe fluf

Toen Toby hier voor het eerst kwam, was hij nog een puppie. Hij leek op een bolletje wol! En zijn vacht is nog steeds zo super zacht. De eerste keer dat Toby thuis kwam was hij best bang. Hij snapte niet dat ik zijn grote broer ben want volgens mij had hij nog nooit een Tobykater gezien denk ik maar ik stond ook paraat want ik was ook bang. Mijn haren op mijn rug stonden een beetje omhoog en mijn oren waren een klein beetje plat. Want ik vond het kei spannend dat er een nieuwe fluf in huis was. Ik ging er van blazen. En eigenlijk doe ik dat nooit dus hoe dit zo kwam weet ik ook niet. Misschien is het iets van het oer uit. Dat je dat doet als je meteen kei snel bang wordt en dat dat er dan meteen uit komt.
Maar aan Toby was iets. Ik merkte dat hij anders was dan andere puppies. Hij wilde niks van mij weten maar hij wilde ook niet spelen. Hij lag gewoon te liggen en deed helemaal niks naar mij en mijn geblaas. Dus eerst dacht ik gewoon dat hij moe was want heel veel puppies zijn dat ook. Maar na een paar dagen bleef Toby zo. Hij wou niet eens een snek en ik deed al niet meer blazen. Maar er gebeurde niks als ik naar hem toe liep om te snuffelen. Ik voelde me niet niet meer zo bang want hij deed niks. Eigenlijk vond ik hem best wel oke.

Haai baaien

Eerst dacht ik dat Toby kwam loosjeeren want hij kwam en toen ging hij weer. Ik was best wel in de war. Mijn kop kon het niet volgen want was hij nou wel mijn broer of niet? Ik ging haai baaien bij mijn vrouw. Haaibaaien is dat ik dan rond haar benen ga lopen en tegen haar benen wrijf met mijn lijf. Dan weet mijn vrouw dat ik iets wil. Gelukkig snapte ze wat ik bedoelde want hoe zit het nou met Toby? Mijn vrouw vertelde me dat Toby’s buikje ziek was en dat hij speesjaale brokken krijgt daarvoor want een van zijn niertjes in zijn lijfje is heel klein en doet het niet meer zo goed. Toen snapte ik wel waarom Toby niks deed. Als je ziek bent kun je ook niet zo spelen en zo.

Meppen

Nu zijn we al 8 jaar broertjes en het gaat kei goed. In het begin deed ik soms nog wel eens blazen of meppen. Want hij heeft een kei grote neus en een keer toen wou hij dichtbij komen en toen schrok ik kei erg! Ik had ineens zijn neus tegen mijn kop. Mijn lijf reejageerde meteen. Mijn haren gingen omhoog en mijn lijf maakte een sprongetje. De nagels van mijn poten waren gestrekt en toen ik van de sprong neer kwam ging mijn voorpoot zo ineens hoppa, tegen zijn neus aan! Hij had een mep gekregen van mij en daarna heeft hij nooit meer zijn neus tegen mijn kop geduwd.

We zijn nu best aardig voor elkaar. Ik doe mijn tuin kontroole en hij doet zijn wandelingen. We doen niet meer blazen of meppen of zo. We laten elkaar voor wie we zijn want een honden broertje is toch even wat anders.

18 gedachten over “kater Bram over zijn grote broer Toby

 1. Hajooooo oom toby.
  Ooooh uwes benne mooi. Maar ook fies, kijk uwes maad op uwes laase foowtoo. Ooooh asse ik zo vies sau zijn zou mamsie zegge dat ik in bad moes hihihihi.
  Ikke fin het wel weuk dat ik een woefoom hep. Gaat uwes ook afetoe oofer uwes aafontuure praten? Toeeeeeeee
  Pootjes oom toby🐾🐾

  1. Hoi knul, vies worden vind ie kei leuk. Toby moest ook in bad. geen idee wat de plenning is met toby en schrijven. kopje van mij en een poot van toby

 2. Hoi grote vriend Bram, wij hebben geen woef woef in huis. Onze vrouw vertelde dat zij toen zij nog bij haar ouders woonde wel een kleine woef woef had. Maar ik weet geeneens wat dat is. Ik heb goed naar de foto’s bij je verhaal gekeken dus nu weet ik hoe een woef woef eruit ziet. Nu snap ik dat die rare beesten die ik soms buiten zie lopen als ik mijn vensterbank controle doe of op het balkon zit woef woefen zijn. Mijn vrouw noemt ze hondjes en soms komt ze thuis met een vreemde geur aan haar broek of handen dan heeft ze een woef woef geaaid. Ik vind dat maar vreemd ruiken, gelukkig gaat onze vrouw altijd snel haar handen wassen zodat die vreemde geur weg is.
  Lieve Bram, geniet maar fijn van het weekend en van je broer Toby en je zusje Mila.
  Haai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, nou zo’n woef is wel ff wennen hoor. Sommige zijn kei druk.En dat ze stinken snap ik ook helemaal. Mijn vrouw heeft soms ook zo’n geur, bah. Fijn wiekent Bikkel, haai vaif terug van ons

 3. Lieve Bram, wat leuk dat we kennis mogen maken met je grote broer, de woef Toby. Hij ziet er heel lief uit. Floortje en ik wensen jullie een fijn wiekent, met veel knuffels en sneks. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Floor en Ina, meestal is hij lief hoor maar soms blaft hij teveel. Heel fijn wiekent voor jullie, kopjes en pootjes van ons

 4. Hallo Bram,
  Wat leuk dat jij ook een woefbroer hebt. Vrouwtje en ikke hebben Toby al vaak op ons scherm gezien en dan meestal dat hij met vrouwtje aan de wandel is en dan zien wij Toby zo veel genieten . Ik heb geen woef in ons huis. Vrouwtje zou heel graag een woef willen en dan ook fijn gaan wandelen.Ze doet het niet want ik ben heel veel van de bange van woefen. Voor ik bij vrouwtje mocht gaan wonen en ik nog bij andere mensen woonde, daar hadden ze een grote woef. Nou Bram die deed mij niks anders dan treiteren en mij in de hoge bomen jagen. De baasje die vonden dat reuze leuk en jutte die woef op om dat te doen. Kijk vandaar dat vrouwtje geen woef neemt.
  Maar ik vind het heel leuk voor jou hoor en ik hoop dat woef Toby en jij heel veel jaren vriendjes zullen zijn.

  Zo Bram nu ga ik weer opzichter en controleur zijn voor wat vrouwtje aan het doen is.Een fijne dag en knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, wat is dat kei gemeen zeg! Ik ben blij dat je nu bij je vrouw woont. Toby doet zoiets gelukkig niet. Maar dat je nu kei bang bent snap ik helemaal.Fijne kontroole Jip, doe je wel foorsichtig? kopje van ons allemaal

 5. Hoi Bram,
  Dat zal schrikken zijn geweest!!!!
  Maar Toby is wel lief he?? Nog altijd een pluizige bol!!!!
  Gelukkig dat jullie het nu wel kunnen vinden met elkaar en dat jullie elkaar accepteren!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, jaaaa dat was kei eng in het begin. Nu is hij wel kei lief. Fijn wiekent en kopjes van ons allemaal

 6. Hoi Bram, wat biesonder dat jij een woefbroer hebt! Toby ziet er lief uit, en je kan aan zijn footoos zien dat hij hele zachte haren heeft. Ik heb een woefbuurman, die is ook blond. Hij is wel 40 of 50 kieloos, hij lijkt eerlijk waar wel een paard. En hij is niet lief voor katten, hij wil ze bijten. Gelukkig zit er een hek tussen ons in.
  Hoe is het nou met de niertjes van Toby? Moet hij nog steeds diejeet?
  Wat gezellig dat jullie met katten en een woef en visjes zijn! Dat zouden mijn mensen ook wel willen, maar ik ben het liefst alleen in huis. In mijn tuin vind ik het wel gezellig als er iemand op besoek komt. Maar ik heb nooit vissen op besoek gehad, want dat is moeilijk denk ik.
  Lieve Bram, veel lieve kopjes voor jou en je hele famielie en een heel fijn wiekent, van Bolle.

  1. Hoi Bolle, wat kei moeilijk is dat zeg, een grote woef die katten wil bijten. Dat is niet leuk. Mijn vrouw zegt dat Toby zijn hele leven speesjaale brokken moet eten. Ze heten KAADEE voor de niertjes en ze komen van Hills. Ik denk dat jij best visjes kunt hebben Bolle. Die zijn niet moeilijk. Fijn wiekent bolle en famielie kopje van ons

 7. Hoi Bram.
  Wat leuk dat je we nu wat meer over Toby weten.Wij hebben alleen woef nichtjes en een woef vriendje.Woef vriendje is van een vriendin van scullary girl.Hij komt gewoonlijk elke vrijdag ochtend en dan gaat scullary girl met hem wandelen in het park.Soms komt hij ook wel op een andere dag en blijf ook wel eens een nachtje slapen.Thuis had hij toen hij daar ging wonen wel 11 katten dus is wel wat gewend.Hij is heel lief.De nichtjes zijn van tante Paula.Tessa en Dusty kwamen logeren als tante Paula op vakantie ging.Maar tante Paula heeft ook katjes.Dusty was een lieve hond,maar een beetje dom.Zij wilde op z’n honds spelen met ons en snapte maar niet dat wij dat niet wilden.Tessa was lief en slim die wist het wel.Deze 2 nichtjes zijn nu over de brug.Nu heeft tante Paula Blue.Een stuiterbal van een hond.Maar Fynn had ons dat trucje geleerd met een pets op de snuit.Dat hielp goed bij Dusty dus toen Blue kwam logeren hebben wij dat gelijk gedaan bij haar.Dus ze weet haar plaats en heeft respect voor ons.Wij vinden het niet geweldig,maar dat is meer omdat scullary girl er veel tijd aan kwijt is met wandelen in het park,en wij willen eigenlijk scullary girl niet delen,maar zij zegt dat we gastvrij moeten zijn.Nou ons honden vriendje blijft nooit lang en hoogstens een nachtje slapen.De nichtjes blijven / bleven wel 2 weken,en dat zijn we op een gegeven moment zat.Misschien is het anders als het echt je woef broer of zus wordt die altijd blijven.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.
  Kopjes van Sparkle en Muzette.

  1. Hoi Muzette en Sparkle, wat een aafontuur hebben jullie met de woefs. En Dusty vond jullie gewoon kei gaaf en wilde meedoen. Soms is het lastig hoor.. honden en katten spelen. Toby laat mij gewoon met rust maar andersom ook. Ik vind mijn tuin leuker. Ik hoop dat jullie niet zoveel last hebben van de woefs want ze kunnen ook kei lief zijn. Kopje van ons

 8. Haai Bram,

  hier Oopa Floris. Ik vind het keileuk en keispannend om hier te zijn. Waar ben ik eigenlijk? Nou ja, Loes is de hele dag al moe en ze slaapt. Toen dacht ik in een helder moment, keigaaf!
  Ik ken geen woef maar het lijkt me spannend. Ik was hier als eerste geloof ik, toen kwam mij zus Loes en later die kleine zus. Ik heb ook weleens een dikke staart gehad geloof ik. Ik weet het allemaal niet zo goed meer maar dat maakt niks uit. Jij hebt een keigaaf verhaal en iedereen krijgt de groeten van Loes,

  Haai Bram,

  Floris

  1. Hooooi oopa Floris, wat koel dat jij op de peesee mag. Loesje heb een operaazie gedaan en nou denken wij allemaal aan haar of alles goed is. Ik vind jouw een kei koele oopa, je bent ook een meediejaa kater net als Bertje en Bolle en alle andere. Stoer hoor. Fijn wiekent en kopje van ons allemaal, bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *