Waarom doe ik niet oer tegen de vogels?

oer

Toen het fierus kwam, verlieten de mensen mijn straat. Het werd stiller. Maar toen kwamen de vogels. Nou is alles anders.

Oer

Van mezelf weet ik dat ik bang kan zijn maar toch ook oer. Dan komt er een gefoel vanuit mezelf en dan moet ik dingen doen. Dat heb ik soms na de bak, dan ga ik rennen en heel erg rauw en hard miauwen. Of als iets heel fijn is dan ga ik rollen. Oer is iets van heel vroeger toen alle dieren wild en oersterk werken en altijd wisten wat ze moesten doen en dat deden ze ook al waren ze misschien bang.

Toen de vogels kwamen wist ik dat ik niet zo oer was als ik dacht. Misschien helemaal niet.

Andere vogels

Dit zijn andere vogels van voor het fierus. Die waren gewoon en als ik in de vensterbank zat dan keek ik naar ze. Soms miauwde ik. Ging vanzelf. Maar deze vogels…

 •  ze zijn groot en brutaal, ze gaan op de rand van mijn huis zitten en dan kan ik ze net niet zien dus dat is spannend
 •  soms als ik net een knuffel krijg dan hoor ik een geluid van buiten en dan moet ik gewoon kijken dus dan voel ik de knuffel niet meer
 • ik zie heel vaak door het raam een beweging en dan weet ik ze zijn er weer

Ik vind deze vogels eng. Een vriend op Facebook zei dat ik als katerman zijnde hun natuurlijke vijand ben maar dat gefoel heb ik niet en de vogels ook al niet. Hoe kan dat nou?

Mijn oer-gefoel is er helemaal niet. In de vensterbank durf ik geeneens altijd. Erg, hè?

Steun

Van thuis krijg ik nou steun hierbij. Dan gaat mijn vrouw naast me op het tapijt zitten en als ik moet kijken, dan kijkt ze ook. Of ze aait me een beetje. Zachtjes tegen me praten doet ze ook. Mijn oer-gefoel blijft weg, dat is raar, maar ben dan toch wat rustiger in mezelf daardoor dus dat is toch wel fijn.

14 thoughts on “Waarom doe ik niet oer tegen de vogels?

 1. He Bert wat vervelend voor je!!!!!
  Wij begrijpen dat je moeilijke gevoelens hebt!! Het zijn echt veel grote vogels nu.
  Hier zitten vooral grote dikke zwarte witte vogels…….eksters noemt onze vrouw ze.
  Ze maken veel kabaal, vliegen laag over ons heen…….daar zijn wij ook bang voor!!!
  Gelukkig dat je veel steun krijgt van je vrouw want dat is belangrijk!!!
  En dat je het oergevoel niet krijgt is helemaal niet erg, wij krijgen dat ook niet bij die akelige grote vogels.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dat zijn hele enge vogels dat weet ik nou al, daar zou ik ook bang voor zijn. Je weet maar nooit wat ze doen. Nou het fierus er is zijn vogels veel brutaler geworden en dan moeten wij foorzichtiger zijn dat is gewoon zo.
   pootjes van mij

 2. Oh Bert zal ik langs komen om ze weg te jagen? Zeg het maar hoor. Het is niet leuk als je bang bent! Gelukkig heb je wel steun van thuis, dat is fijn. Misschien kan je de volgende keer als de vogels er zijn heel zachtjes ‘miew’ zeggen. En dat dan blijven oefenen steeds als er vogels zijn. Dan wordt je miew op een gegeven moment een mauw en wie weet ooit een harde mrauw! nou dan schrikken die fladderaars wel hoor.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie dat is lief van je, en wat dapper dat jij tegen de vogels wat durft te zeggen. Ik vind het een goede tip om te oefenen dat ga ik proberen of het lukt en dan gaan ze misschien wel elke keer weg!!
   pootje van mij

 3. Hoi Bert, weet je hoe die vogels heten? Of weet je vrouw hoe ze heten? Want sommige vogels zijn eerlijk waar eng. Duiven zijn eng omdat ze zo onhandig zijn en veel lawaai maken, maar ze zijn niet gefaarlijk. Maar eksters en kraaien en vlaamse gaaien zijn ook best een beetje gefaarlijk. Wegens dat ze weten dat je als kat ook een jager bent. En dan doen ze je wegjagen, door heel dicht over je heen te vliegen of keihard KRAKRAKRAAA te doen. Popje durfde alles en hij ving ook vogels, maar voor die vogels was hij ook bang.
  Dus ik denk dat je misschien juist WEL oer bent, dat je weet dat vogels eng kunnen zijn.
  Ik ben ook bang voor de grote vogels, Bert. En ik ben nooit bang voor dieren in mijn tuin!
  Gelukkig maar dat je vrouw bij je is, en dat ze je steunt. Want soms kan je helemaal niet meer begrijpen hoe alles is geworden, nu met dat fierus. Dat vind ik.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. ik weet het niet Bolle en mijn vrouw ook niet. Ze wil het ook niet weten zegt ze en ik ook niet. Ik voel me geen jager als ik ze zie en ze komen nooit dichtbij mijn kop maar wel zitten ze op mijn huis en ik zie steeds iets en ik hoor ze dat is gewoon zo onrustig dan kan ik soms geeneens meer slapen,
   kopje van mij

 4. Hallo Bert,

  Ikke ben even weg geraceest bij vrouwtje, haha had ze de laptop aan laten staan en ze heeft het niet eens in de smiesje dat ik je een heel klein schrijfje doe.
  Ikke denk dat jij extra bang van grote vogels bent door je tijd van dat je op de straat moest leven. Het is zo net als vriend Bolle schrijft, er zijn heel vervelende en gevaarlijke vogels, eksters, kraaien, kauwen, vlaamse gaaien, ja ze leven in de stad ook. Ja die moeten natuurlijk ook hun buik vullen en dat doen ze door heel brutaal andere dieren aan te vallen. Gelukkig ben jij nu een huiskater en ze kunnen niet in jouw huis komen, daar zorgt vrouwtje wel voor, zij beschermd jou eggies hoor. Ikke ben niet zo bang voor vogels, maar ja ik ben maar een jaar een buitenkatertje geweest en daarna veilig een huiskater. Als ik als alles hier klaar is een buiten verblijf krijg, kunnen er geen vogels in komen en dus ook niet aan mij.
  Bert als die vogels weer komen moet je maar niet in de vensterbank gaan zitten of liggen. Als de tijd er weer is en het wordt weer druk in de straat, omdat de mensen weer veel meer mogen dan zijn die grote vogels waarschijnlijk ook weer weg.
  Zo nu ga ik vlug weer vrouwtje helpen, want anders krijgt ze in de smiezen dat ik niet mijn werkjes doe als controleur en opzichter. Bert geniet van je verdiende snipperdag na alle spanning van gisteren. Van vrouwtje een knuf en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat hoop ik ook dat alles weer gewoon wordt en ik heb echt liever mensen in de straat dan vogels, zelfs mannen in autoos met hun harde stemmen. Die snap ik. Maar vogels niet. Ik ben net als jij buitenkater geweest maar daar weet ik haast niks meer van dat was een moeilijke tijd. ik zit nou vaak voor de vensterbank van zal ik wel of niet en dan doe ik toch maar niet.
   pootje van je vriend Bert

 5. Lieve Bert,

  oooh ik foel mij hart want jij heb het nu moeiluk met de foogels. Hier is wel het fierus maar van mij eigen heb ik nog geen foogels gezien. Ik doe ook nog veel slaape weeges mij operazie van mij bek.
  Maar mij hart foel mij Bert heb het nu moeiluk. Dan wil jij als verkering toch ies zegge van jou eigen.
  Lieve Bert jij heb al zofeel geleer nu jij huiskater ben van jou eigen. Jij heb jou oer maar jij heb ook jou gefoel van thuis. Assie thuis woon hebbie geen foogels nodig. Beloofie mij eigen dattie foorzichtig ben want jij weet. Jij ben mij katerman en mij hart steun jou en mij eigen is trots op jou mij Bert.
  Het kom goed,

  Jou Loesje

  1. dankjewel Loes dat je nog aan mij wilt schrijven nou je net uit je operazie bent. Heel belangrijk dat je veel slaapt nu!! ik doe nou foorzichtig met die vogels ik kan er gewoon niks mee. Ik ben blij dat je toch nog trots op mij bent!! Ik ben het ook op jou dat je zo goed de operaazie hebt gedaan.
   je Bertje

 6. Hoi Bert wat grappig om te lezen dat jij net als ik na aflooo van je bezoek aan de bak vaker dat oer gevoel hebt, ik dacht dat ik dat alleen had, mijn vrouwke zegt dat mijn voorgangers dat niet zo hadden,.
  Oh ja de duiven zijn uit mijn boom aan de voorkant weggevlogen, ze waren aan het broeden zegt mijn vrouwke en nu zijn ze weg.
  Ik word steeds minder bang voor de duiven , ik durf ze nu eerder dan andere jaren aan te vallen, misschien is mijn oergevoel nu naar vogels in mijn kopje gekomen denkt mijn vrouwke.
  Nou Berr het is niet erg hoor dat jij wat bang bent voor sommige vogels want ik had dat dus ook.
  Je bent goed zoals je bent❣️

  Kooje van je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie o dus dan kan ook dat het oer langzaam komt, dat wist ik geeneens. Misschien komt het ook nog bij mij. Ik heb keigrote vogels of ze broeden weet ik niet. Ik heb het liever van niet, geloof ik.

   poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *