Hoe het zit met katten en emozies

emoties

Er zijn perzoonen die denken dat katten alleen instinkt hebben en geen emozie.  Daar ga ik vandaag wat over zeggen. Wegens dat mijn verkering Loesje vandaag een operazie moet.

Gefoel

Loes en ik hebben al heel erg lang verkering. Ik durfde het te vragen en ze zei ja en toen waren we samen gewoon omdat we toen bij elkaar hoorden. Dat kan best. En waarom kan het dat is omdat het gebeurt. Ik heb gefoel voor Loesje en zij voor mij. En mijn gefoel is vandaag moeilijk omdat ze die operazie moet.

Meer gefoel

Ik zal meer vertellen over gefoel. Wat dat is. Instinkt is anders, dat is iets met oer, dat je soms moet rennen en keihard miauwen of dat je staart dik wordt als er iets spannends is of dat je onder de tafel moet gaan zitten als de glazenwasser komt. Dus dat is iets diep-diep van binnen en dan weet je vanzelf wat je moet doen en dat doe je dan ook meteen. Gefoel, dus emozie, is anders.

Gefoel is, dat je kunt kiezen wat je ermee doet. Dus als ik me helemaal zacht van binnen foel dan weet ik nog niet meteen zal ik op mijn ene of op mijn andere kant gaan liggen. Zal ik mijn vrouw een kopje geven of blijf ik waar ik ben. Ga ik in de vensterbank slapen of toch op mijn tapijtje. Soms weet ik het geeneens.

Nog meer gefoel

Voor Loesje heb ik nog meer gefoel. Ze is altijd schoon en netjes zelfs als heeft ze heel veel witte stukken in haar vacht. En ze ziet er zo lief uit, dan heb ik nog meer gefoel van binnen. Soms is ze ook streng tegen mij als ik klaag en dan heeft ze gelijk, streng zijn is ook dat je elkaar steunt. Loes heeft nog één tand en straks misschien nul tand, maar ik vind haar zeker weten even mooi, want ze is en blijft mijn verkering Loes.  Het belangrijkste is dat ze nou goed door de operazie komt en dat ze bijkomt.

17 thoughts on “Hoe het zit met katten en emozies

 1. Bert wat heb je dat mooi duidelijk geschreven!!!!!
  Wij hier zullen vandaag gaan poten en duimen, aan Loesje denken en alle liefde en geluk sturen!!!!!
  Voor jou ook heel veel sterkte Bert!!!
  En zeker Loesje blijft even mooi, met of zonder tanden…….schoonheid komt van binnenuit!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. als je moet wachten en je wil heel graag dat iets goed gaat dan is het moeilijk. Loes is nou bij de dokter. Ze heeft van ons allemaal steun dat helpt vast, dat moet helpen!! pootjes van mij

 2. Hallo Bert,
  Ja gevoel zit in je , in je hart en nu het vandaag voor jou en ook Vrouw Bert een hele moeilijke dag is, omdat jouw lieve verkering Loesje haar operazie moet. Vrouwtje en ik doen vandaag heel veel teentjes en duimpjes draaien en we slaan allemaal de pootjes om Lieve Loesje en vrouw Loesje heen.
  Al moet Loesje haar laatste tand uit haar bekkie, ze is en blijft onze allermooiste Loesje en we houden allemaal heel veel van haar.
  Lieve Bert een grote sterkte knuf van vrouwtje en sterkte poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat is waar dat van die tand maakt voor ons gefoel voor Loesje niks uit, het is vooral voor haar belangrijk. Voor haar gezond. Dus ik hoop heel erg dat dat nou lukt en dat ze goed door de narkoosie heen komt ze is al twaalf! dank jullie wel voor de steun, pootjes van mij, je vriend Bert

 3. Oooh oompie bert.
  Uwes hauw eg fanne mamsie. En ikke hauw ook mamsie. Mamsie isse de mooise poesefrauw inne weerelt. En asse mamsie stjaks geen tantje meer heb is ze nog mooier. Toch?
  Oompie… ikke ga pootjes draaie. Frauw seg dat alles goet komp. En dat gloof ik!! Uwes tog ook? Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus ik geloof ook dat het goed komt maar mijn gefoel is dat ik gespannen ben in mezelf. Het is best een groot iets een operazie als je seeniejor bent maar we moeten poosietief zijn dat weet ik zeker. pootjes van mij terug

 4. Dat heb je mooi neergepoot, Bert. En zo is het ook!
  Heel veel pootjes kopjes hartjes knuffels voor Loesje, jou en jullie vrouwen.
  En net als wat Dorusje zegt, Loesje is altijd mooi met of zonder tand.

  Een hele dikke poot van Minnie de Poes

  1. hoi Minnie wat lief dat je ook meeleeft, dat is allemaal enerzjie en dat moet meehelpen. Nou is er eerst de operazie en dan moet ze bijkomen ze krijgt vast ekstra lekker eten dus ik foel me gerust als ze weet eet.
   pootje van mij

 5. Mooi gezegd Bert.
  Gefoel is moeilijk onder woorden te brengen,maar dat heb jij heel mooi gedaan.
  En hier draaien we alle pootjes en duimen voor Loesje.Met of zonder tand,ze is en blijft mooi van binnen en van buiten.
  Hier draaien we alle pootjes voor Loesje en we zijn in gedachten bij haar.En al haar vrienden,en natuurlijk jij,als haar verkering steunen haar en haar vrouw zoveel mogelijk.Dan komt vast alles goed en kan ze vanavond weer lekker smikkelen.
  Bertje jij ook veel sterkte, want voor jou is het ook spannend als je verkering een operazie heeft.
  Kopjes van Sparkle en mijzelf,Muzette

 6. Goedemorgen lieve Bert, natuurlijk hebben katten emoozie, wat jij met Loesje hebt dat is pure liefde, dat straalt van jullie beiden af. Floortje en ik draaien pootjes voor Loesje, dat zij goed uit de ooperaasie mag komen, met alle vriendjes en dinnetjes om haar heen komt het allemaal goed. Met of zonder tand, zij blijft jouw liefste. Sterkte vandaag lief vriendje, geniet van de zon. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje zo is het of Loes nou wel of geen tand heeft ik vind haar de mooiste en liefste poes die ik ken!! En nou heeft ze zo heel veel steun ook van jullie, dan moet het gewoon wel goedkomen dat is mijn gefoel,
   pootjes van mij

 7. Hoi Bert, wij draaien ook pootjes voor Loesje. En ze blijft altijd jou allerliefste en mooiste verkering. En ons allerliefste en allermooiste dinnetje.
  Sterkte met wachten. Knuffels van ons allemaal

 8. Lieve Bert, ik begrijp heel goed dat je gespannen bent nou je lieve Loes een operazie krijgt. Want dat is eerlijk waar best heel eng.
  Ik doe keihard duimen voor jou en Loes, dat alles goed gaat. Want jij en Loes horen bij elkaar, dat weet iedereen! Je hoeft geeneens uit te leggen waarom, het is gewoon zo. En dan maakt een tand helemaal niks uit. Mijn Molletje had ook geen tanden meer, maar toch is ze voor altijd mijn verkering. Je hebt toch geen verkering met een tand?! Loes is Loes, ook al heeft ze geen tanden. Maar haar grote lieve hart blijft altijd hetzelfde!
  Het gaat vast goedkomen Bert!
  Heel veel lieve steunkopjes van Bolle.

  1. ik heb gehoord dat Loes al iets heeft gegeten!! ik vind haar mooi maakt mij niet uit van die tanden !! ik moet nou van de leptop af!!

 9. Mooi geschreven Bert , en het is zo waar wat je poot schrijf heb gedaan, wij denken allemaal nu aan onze en jouw Loesje en aan de mamsie van Dorus❣️

 10. Lieve Ome Bert u hebse mooi gesjeef van uwse hart. MamsieTantewijgaannietsjuddeenubennoggeenoma is de allermooiste en liefste van uwes hart.

Reacties zijn welkom