Waarom ik met mijn poot vooruit lig

poot

Laatst vroeg Streepje op Feesboek mij waarom ik met mijn poot waaruit lag. Of ik dan ontspannen was. Daar ga ik nou meer over zeggen.

Katerman

Eigenlijk lig ik vooral zo als ik me een katerman voel, dus dat ik zelfvertrouwen heb. Dat ik weet ik mag er zijn en ik ben er ook. Op deze foto had ik net gespeeld en ik had ook nog gewonnen dus toen wist ik dat ik wat kon. Dan lig ik het lekkerst met mijn poot vooruit.

Goed genoeg

Ik weet geeneens wanneer ik ermee ben begonnen. Misschien dit jaar. Of toen ik tien werd, dat is lang geleden maar het deed iets met me, wegens dat ik steeds vaker thuis gesprekken had over seeniejor zijn en dat ik een seriejeuze kater was, en dat ik ook meetelde.
Of misschien kwam het doordat ik ontdekte dat het echt veilig was hier en dat ik goed genoeg was om hier voor altijd te mogen blijven. Dat de glazenwasser wel herrie kwam maken, maar dat hij elke keer weer weg ging en tot dan kon ik gewoon onder de tafel zitten. En als de dokter kwam, vond ik dat moeilijk maar ik kreeg altijd sneks erna en ook knuffels en dan was ik weer mezelf. En ook, als er mannen in mijn straat zijn of er is herrie, dan hoef ik niet in de vensterbank dan mag ik gewoon bang zijn en dan krijg ik evengoed knuffels.

Veranderen

Dus ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben.
En dat ik niet hoef te veranderen.
Behalve als ik het wil.

Vooruit

Ja, en dan krijg je van binnen een ander gefoel, dan wordt je rustiger en sterker. Ik woon nou vijf jaar samen met mijn vrouw en als ik met mijn poot vooruit lig, dan weet zij zeker dat alles helemaal in orde is. En ik weet dat ook.

14 thoughts on “Waarom ik met mijn poot vooruit lig

 1. Goedemorgen lieve Bert, dat is een mooie uitleg over jouw poot vooruit. Een poot vol zelfvertrouwen en veiligheid, zo moet het zijn lieverd, dan ben je helemaal rielekst. Fijne dag lieve katervriend, saampjes met jouw frau. Zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje ik hoop dat jullie thuis ook zo liggen ik bedoel met dat gefoel dat het er is dat maakt alles fijner!!
   pootjes van mij
   Bert

 2. Hoi Bert, je maakt een hele zelfverzekerde indruk als je zo ligt met je poot voorruit.
  Bjarne en Bikkel liggen ook wel eens zo, dus dan voelen zij zich ook veilig. De andere leden van de bende moeten dat nog leren, of misschien voelen zij zich wel veilig als ze op een andere manier liggen. Dat kan ook natuurlijk.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel , Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ja dat kan ook dat zij dan anders liggen, maar misschien ook helemaal niet. Wegens dat het een gefoel is en iedereen doet met gefoel weer wat anders en soms ook niks. Dus het is voor iedereen verschillend denk ik.
   pootjes voor iedereen van
   Bertje

 3. Hajoooo oompie.
  Ikke lig ook soms met me poot naar foore. Maar meesal fauw ik se op. Dat fin ikke fijn.
  En frauw sit ook steeds aan me poote 😾
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. ja als ze thuis aan je poten zitten dan zou ik ze ook opfouwen Dorus, dat kan toch eigenlijk niet!!
   pootjes van mij
   Ome Bert

 4. Bert dat heb je mooi geschreven!!!!
  En wij zeggen ook:
  blijf zoals je bent en verander voor niemand!!!!!
  Jezelf zijn is het mooiste wat er is!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik verander wel een beetje wegens dat ik van binnen groei, dat heeft Loes ook, maar ik blijf toch gewoon Bert dat weet ik zeker,
   pootjes van
   Bert

 5. Hoi lieve Bert, wat lig je mooi zo. Het staat stoer en zelfverzekerd, alsof je een teiger in de djungle of de woestein bent. Die liggen ook vaak zo.
  Misschien moest je eerst wel tien jaar worden voor je je zo foelde, maar gelukkig kan je je nog heeeeeeeel veel jaren zo foelen.
  Dat is het allerfijnste, als je veilig bent en je vertrouwt je vrouw en ook jezelf. Als je je goed foelt durf je te zeggen Kijk, ik ben hier.
  Dus ik ben blij dat je met je poot voorruit ligt!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Ja dat is het vast dat gefoel van Kijk ik ben er en dat ik gezien mag worden en dat ik er mag zijn, het is best diep en moeilijk maar toch ook wel goed geloof ik. Misschien ga ik de rest van mijn leven wel elke week een keer zo liggen voor het gefoel.
   voorpootje van
   Bert

 6. Hallo Bert, Ik lig meestal met opgekrilde pootjes, maat als ik heel lui ben en wanneer ik slaap, dan heb ik ook uitgestrekte poten, vaak alle 2 de voorpoten en dan ook mijn 2 achterpoten doe ik erbij. Ja het voelt als helemaal ontspannen en veilig zijn. Kun je nagaan Bert als ik bij vrouwtje In ons Jippebed lig. Ik heb dan reuze veel plek nodig hoor. Je helemaal veilig voelen kan niet zomaar in ene keer, daar is echt tijd voor nodig en als het zover is leer je ook heel veel dingen die je nooit deed of niet wist dat dat allemaal mocht. Ja ik heb ook heel veel moeten leren, maar vrouwtje denkt dat ik makkelijker dingen kon gaan doen en vertrouwen omdat ik pas 1 jaar was. Jij was al 7 jaar en een zwaar straatleven achter de poot. Nou Bert jij verdiend hele berg complimentjes hoor hoe jij het doet. Je merkt het vast niet maar iedere keer leer jij langzaam weer nieuwe dingen te doen die je nooit durfde. Is het niet zo, niks aan de poot want je bent er geen Bert minder om. Vrouwtje houd altijd van jou en ook al je vriendjes en dinnetjes hoor, nou en dat zijn er heel veel. Zo nu moet ik stoppen van vrouwtje, ze is vreselijk moe in de kop, ze had vandaag veel tegen en problemen met de laptop en ze komt er niet aan uit. Ze zegt morgen maar weer verder proberen. Jij nog een fijne avond en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip maar als het thuis moeilijk is dan kun je ook een andere keer schrijven je bent en je blijft mijn vriend en ik weet dat je er bent en ook weet ik van thuis hoe moeilijk het is als de computer raar doet.
   Ja ik snap nou wel dat je in bed extra ruimte nodig hebt als je helemaal met al je poten gestrekt wilt liggen gelukkig snapt je vrouw dat en ze geeft je een eigen plaats. Dan kun je slapen. Ik ga heel langzaam vooruit en dat is wel waar Jip ik merk het zelf niet altijd omdat hier alles hetzelfde is. Dus dan denk ik dan ben ik ook hetzelfde.
   poot van je vriend
   Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *