Minnie over: slaapplekken en waterbakjes

slapen

Nu hoor ik u denken, je bent een kat, die kunnen toch overal slapen? Ja, dat klopt! Maar toch heb ik een aantal favoriete plekjes.

Bij frau op schoot is toch wel mijn nummer één slaapplek. Lekker opgekruld lig ik dan warm en veilig. En dan word ik ook vaak geaaid. Alhoewel dat natuurlijk wat minder is als ik net diep in slaap ben en droom dat ik dat ene lekkere muisje vang. Maar toch, het fijne van veilig is dat je lekker kunt ontspannen, want niks kan je gebeuren.

Vensterbank

Na de vensterbank controle val ik vaak in slaap daar. Want als de zon lekker schijnt dan doezel je vanzelf weg. In de winter staat de kachel aan en die zit onder de vensterbank dus dat maakt het ook lekker warm. Alhoewel ik elke kat afraad om direct op de kachel zelf te gaan liggen als die aan staat. Want au die dingen kunnen heeeel heet worden als het buiten heeeel koud is!

Faute uil

Jullie denken nu natuurlijk, jamaar Minnie, zeg je nu dat je in een vogel slaapt. Nou nee hoor! Dat zal ik uitleggen. In huis is een stoel en die is voor één persoon en dat noemen mensen een faute uil. Waarom weet ik eigenlijk niet dat dat zo heet want die stoel lijkt helemaal niet op een uil of wat voor vogel dan ook. Sinds dat we hier zijn komen wonen is die stoel eigenlijk mijn stoel geweest. Ik lig daar vet vaak in. Je zou kunnen zeggen dat ik die stoel een beetje gekleemd heb. Voor de zekerheid verhaar ik daar ook altijd een beetje, zodat iedereen kan zien dat dat mijn stoel is. Dat vind ik best slim van mezelf.

Wasbak

In de natte kamer is een bak en die heet wasbak. Als het buiten wat warmer is dan vinnik het fijn om daar in te liggen relaxen. Dat is lekker koel aan je lijfje en aan je pootjes. En er is ook een raam wat uit kijkt op een dak. Daar zitten vaak vogels. Dus dan ga ik lekker kwetteren en zwiepstaarten. En daarna toch ook een beetje slapen van van vogels kijken slapenwordt je moe!

Als ik even tijd voor mezelf willen, zonder dat iemand met ziet of kan aaien, dan ga ik boven op de koele kast ligt. Die is alleen van binnen koud maar van buiten gelukkig niet. Wel is die lekker hoog zodat ik naast preifussie ook alles lekker goed kan overzien. Om daar te komen moet ik wel eerst circusminnie truukjes uithalen, maar als ik er eenmaal lig dan is het he-le-maal chill!

Water

Ik heb nu twee waterbakjes. Eerst had ik er maar eentje, die naast mijn brokjes staat. Maar sinds vorig jaar toen het een tijdje lang superduper heet was buiten, toen kreeg ik er een waterbak bij. Zodat ik genoeg te drinken zou hebben. Omdat ik twee waterbakken eigenlijk best fijn vond is die tweede gebleven. Bij die naast mijn brokjes daar doe ik netjes met mijn tongetje water likken. Die is ook meer om brokjes weg te spoelen als ik die net gegeten heb.
slapenDie tweede bak die is wat groter en breder dus daar kan je meer mee. Eerst ging ik met mijn pootje water scheppen en dat opdrinken. Tot dat ik een leuk spelletje ontdekte! Dat je dus ook met je pootje op het water kunt slaan. Pets, pets, pets. Dan gaat het water leuk bewegen joh! En zelf krijg ik dan ook druppels op mij dat vind ik eigenlijk best fijn. Ook het water wat er dan naast ligt dat rolt dan weg en dan ga ik daar naar zitten kijken. Frau vindt dat wat minde., een zwembad in huis. Dus nou doet ze het bakje niet meer helemaal vol. Zodat ik nog wel pets pets pets kan doen maar dat het geen waterballet meer wordt.

Frau vertelde me net dat ze deze week voor het laatst thuis brokjes gaat verdienen. Volgende week mag ze weer naar kantoor toe. Zij vindt dat fijn maar ikke ook wel denk ik hoor. Ze is dan 13 weken lang thuis geweest. En nou weet je wat ik wil wel weer eens kattenkwaad uit halen zonder dat ze het meteen ziet hihi.

Een lief kopje en pootje voor iedereen hier op de blog.

15 thoughts on “Minnie over: slaapplekken en waterbakjes

 1. Hajoooo tante minnie.
  Ikke lig ook alleteit bij me frauw. Maar nie hewemaal. Want dat finnik eng. Ikke lig foor de helluf op 1 poot van haar. 2 pootjes fanne mij met me borskas. Net tot aan me mannetietjes hihihi. En dan maar snurreke. Oooh so fein.
  Oooh hebbe uwes ook een faute uil? Ikke hep een riete uil. Met ooren!! Maar luisteren doet ie niet hoor! Ikke sjaap er nooit in. Ikke sjaap of oppe bank. Of in me liefdeshuisje. Offf oppe me ploemstoel. En asse het heeeeel heet is sjaap ik in de natte kaamer. Oppe floer. Toen hut foorige week sjo heet was fon ik het weer tijt om daar te gaan sjape.
  Pootjes tante minnie

 2. Hai Doorie. Owww hep jij een riete uil hihi. Ik lees dat jij snurrekt. Ikke ook hihi. Spinne en snurreke, daar ben ik allebei errug goed in 🙂

 3. Hoi lieve Minnie, wat ben je toch een stoere poesendame, dat je overal op en in durft te klimmen. Je bent eerlijk waar atleeties!
  Ik klim nooit ergens op, alleen op mijn kattentrap. Mijn vrouw zegt dat het maar goed is dat ik niet in de wasbak klim omdat die zo van de muur af zou vallen als ik er in ging liggen. Faluw hè? Ooo, en dat je zo hoog op die koude kast durft te liggen, ik vind het echt biesonder.
  Een faute uil lijkt mij ook fijn om te slapen. Jammer dat mijn mensen die niet hebben.
  Ergens haren op doen is altijd een goede truuk. Dan ziet iedereen dat het van jou is, en soms willen mensen er dan geeneeens meer op zitten. En je bent ook nog eens je losse haren kwijt!
  Met water doe ikzelf juist altijd heel voorzihtig, wegens dat het nat is. Dat vind ik niet fijn om te foelen, dus ik drink heel netjes. GroteBeer, die hier voor mij woonde, deed net als jij petspetspets. En hij sleepte ook nog zijn drinkbak door de hele keuken. Gewoon, voor het leuk.
  Dankjewel voor je mooie verhaal en de prachtigmooie footoos Minnie! De footoo in de wasbak zou je zó in een lijstje kunnen doen!
  Lieve kopjes en een breed, kort pootje terug voor jou en je frau van Bolle.

   1. Hoi lieve Bolle! Bloos bloos wat leuk dat je mijn foto’s mooi vind. Enne fouten maken mag hoor, dat is helemaal niet erg! Pootje van mij!

 4. Dag lieve Minnie, wat een leuke blog heb je geschreven over jouw slaapplekken en drinkbakken. En wat een mooie foto’s van een hele mooie poezendame. Floortje heeft ook meerdere slaapplekken, een mand in de woonkamer, een in het logeerkamertje, maar het allerfijnste ligt ze bij ons op het grote bed. Wat fijn dat jij een eigen faute uil hebt, heel bijzonder. Fijne middag lieve Minnie, je krijgt een zacht kopje van dinnetje Floortje en een knuffel van mij.

 5. Hoi Minnie.
  Je hebt er weer een mooie schrijf van gemaakt.
  Ik{ Muzette} lig graag bovenop scullary girl.We hebben zo’n uil die, relax uil is en die kan met een knopje naar achter zodat scullary girl met de benen omhoog in kan liggen/zitten.Ik vind het dan heerlijk om op de borst van haar te gaan liggen en dan een dutje te doen.Ik lig dan of vaak op mijn rug en kan scullary girl lekker over mijn bui aaien.Super fijn.Als er zon is lig ik ook graag op de vensterbank te knorren of in de zomer buiten.Lekker bakken en braden noemt scullary girl het.Vorig jaar was het soms wel errug warm en moesten we midden op de dag verplicht binnen zitten.Dat vond ik helemaal niet leuk,maar zal wel beter voor ons gezond zijn geweest….Tegenwoordig slaap ik ’s nachts weer op het bed van scullary girl.Dat is gezellig.Ik heb daar mijn eigen dekbedje op het voeteneinde maar Sparkle mag er ook op liggen hoor.
  Sparkle ligt graag in een mandje of zo.In haar jonge jaren ging ze ook via via op de koude kast liggen maar dat lukt niet meer zo goed.Tja we zijn nu 14 en haar achterpootjes zijn niet meer wat ze geweest zijn.Ook ligt ze niet meer hoog in de grote klimpaal binnen.Mijn rechter achterpoot is nooit sterk geweest,maar ik klim nog altijd via via overal op ook al zien mijn ogen het niet.Ik weet hoe alles is en dan gaat dat best.Allen niet super hoog.
  Het liefst drinken we allebei uit ons eigen water fonteintje in de keuken.Verder staan er nog gewone water bakjes in de keuken en in de natte kamer.In de zomer ook buiten op balkon.
  Vorig jaar had scullary girl een katten zwembadje gekocht met speeltjes erin.Dan zouden Fynn en Sparkle met de speeltjes kunnen water petsen zoals jij doet met je waterbak.
  Nou je begrijpt wel dat we die speeltjes nooit gebruikt hebben en dat badje alleen als extra grote drinkbak hebben gebruikt.Wij vinden spetters op onze vachtjes helemaal niet fijn…..Misschien zet scullary girl het wel weer neer als er veel zon is en we buiten zitten.Maar ik zie gewoon niks van de speeltjes en Sparkle zal er denk ik ook niet mee spelen maar je weet maar nooit.Als extra grote waterbak kan dat ding altijd dienst doen.Fynn zal wel allerlei waterdingen in Regenboogland hebben.Hij was dol op het fonteintje in de keuken.
  Minnie bedankt voor je schrijf en zachtje kopjes van je vriendinnetjes
  Sparkle en Muzette

  1. Hai vriendinnetjes! Wat leuk dat jullie zo’n uitgebreide schrijf hebben gedaan. Zachte kopjes terug van mij!

 6. Lieve Minniedinnie,

  oooh wat durref jij feel van jou eigen en wat bennie atleeties. Jij ben een stoere poezedame want jij doe ook pootballe. Selluf ben ik rustig van mij aart maar ik ben ook seeniejor, dan hebbie andere behoefte.
  Van mij eigen heb ik ook mij oog uit gekeeke van jou prachtige footoos. Jij lig in jou wasbak offie moodel ben en jij heb feel van jou selluf fertrouwe. Jij kan er jou footoo wedstrijd mee winne Minnie.
  Dank jou wel dattie ons allemaal fertel waar jij kan slaape. En dattie jou faute uil in jou huis heb gehaal. Van mij eigen heb ik geen uil in mij huis maar het lijk mij wel biesonder.

  Lieve Minniedinnie van mij eigen heb ik wel mij niewsgierig zijn van jou kattekwaad assie straks weer alleen in jou huis ben,

  Loesje

  1. Lieve Loesje, frau zegt wel eens dat ik zo mee kan doen aan Hollands Next Cat Model hihi. Enne ofer mij kattekwaad dat leesie de volgende keer 🙂

 7. Lieve Minnie,
  Wat heerlijk dat je zoveel mooie plekjes in huis hebt!!!!
  Gelukkig hebben wij dat ook maar meestal liggen we lekker op het grote bed van vrouw.
  Alleen Tica en Izzy en soms Belle liggen liever in een stoel in de woonkamer.
  En savonds als onze vrouw televisie kijkt liggen we om beurten bij onze vrouw…..heerlijk vinden we dat!!!!
  Savonds in bed liggen we ook altijd tegen haar aan…….zoooooooo gezellig!!!!
  En als het mooi weer is liggen we allemaal buiten in de tuin.
  Daar hebben we dan ook extra waterbakken.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 8. Hallo lieve Minnie,
  Dank je wel voor je leuke schrijf van al die plekjes om te slapen, Ik heb reuze veel plekjes en ik wissel om de tijd gewoon af. Ja dat doe ik, want ik hoor vrouwtje wel eens kletsen van Jip als je die bedjes niet meer nodig hebt dan maak ik ze schoon en gaan ze het opberg kamertje. Nou mooi niet, want ik ga ze dan vlug gebruiken hoor.

  Drink bakken heb ik ook en als het heet gaat worden heeft vrouwtje voor mij 2 speciale koeldrinkbakken gekocht, een voor binnen en de andere is voor mijn buitenverblijf als die klaar is. Er zit een koelelement in wat vrouwtje eerst de vrieskast moet doen, net als de koelmatten.
  In de wasbakken in de badkamer lig ikke nooit, ik heb wel vriendjes hier gehad die dat wel deden en daar ook een dutje in, maar ik lig liever lekker zacht op een dekentje of in mijn mand.
  Ja de hele tijd gaat weer komen zegt vrouwtje nou dat vinden wij niet leuk, ik ga dan een dutje in de zon doen en slaap dan zo vast dat ik vergeet eruit te gaan en dan moet vrouwtje mij er altijd uithalen en in de koelte leggen. Al kunnen wij piezels veel warmte hebben, dan is het voor mij teveel en wordt ik niet zo happy in kop en buik.
  Minnie nu ga ik in een van mijn bedjes een dutje doen, want ik heb net buikvulling gedaan. Heel veel zachte knufjes op je bolletje van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hai Jip! Een koeldrinkbak met koelelement, dat klinkt interessant! Enne inderdaad heel veel warmte op je bolletje is niet fijn. Kopje en pootje van mij terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *