Als je een roetine hebt om te gaan slapen

slapen

Thuis mag ik overal slapen waar ik wil. Dus dat doe ik ook en de laatste tijd slaap ik boven op bed, maar dat gaat niet vanzelf. Ik heb een roetine anders lukt het niet.

Op bed

Die roetine is vanzelf gekomen in de tijd dat ik hier woonde. Mijn vrouw wil graag dat ik met haar naar bed ga als ze wil gaan slapen dus dat doe ik. “Kom je nog even op bed, Bertje?” Doe ik ook. Want: knuffels. Dan gaat het licht uit en even later foel ik gewoon: voor mij is het te vroeg.

Eigen plek

Beneden heb ik het huis voor mezelf. Dat is ook weleens fijn, hoor. Ik kijk in de vensterbank naar de autolichtjes die voorbij gaan. Aan de voordeur ruik ik of het die nacht koud gaat worden. Een brokje gaat er altijd wel in. En dan nou ja dan wil ik gezellig slapen en dan kan alleen boven, dus ik de trap weer op.
Eerst aan de paal hangen die bij het bed staat.
Vaak moet ik even in en uit de kast, dat geeft rust.
“Kom nou liggen Bertje,” zegt mijn vrouw dan. En ze klopt op mijn eigen plek op het bed.
En nou komt het gekke. Ik kan presies daar niet altijd opspringen. Soms moet het middenin of aan de andere kant dus waar mijn vrouw met haar hoofd ligt en dan moet ze opzij. Gelukkig snapt ze dat en dat komt misschien omdat ik een keer bijna op haar hoofd sprong.
Dus ik kom op mijn eigen plek. Aaien. Liggen. Slapen.

Ochtend

Alleen tegen de ochtend moet ik even wat voor mezelf doen. Kan zijn de bak, of in de vensterbank van de overloop liggen, of aan de voordeur ruiken hoe de dag gaat zijn. En dan kom ik weer naar de slaapkamer.

 • Hangen aan de paal
 • In en uit de kast
 • Opspringen, aaien

Dat is mijn roetine anders kan ik gewoon niet slapen. Ben ik de enige met een roetine?

12 thoughts on “Als je een roetine hebt om te gaan slapen

 1. Hai Bert! Nou mauw heb jij het óók over slapen hihi. Ikke ga altijd eerst met mijn muis spelen. Daarna pas spring ik op bed. Soms ligt frau er al, soms ook niet. ‘s Ochtends ga ik meestal voor het raam zwiepstaarten. En daarna nog ff bij frau tsjillen tot ring ring ring dat is dat ze wakker moet worden en opstaan.

  Pootje van mij.

  1. slapen is gewoon heel erg belangrijk Minnie, dus daar moeten we allemaal aandacht aan geven hoe het gaat en hoe het soms niet gaat en wat je dan doet, net als eten en al die andere dingen. Maar ik ben een seeriejeuze kater dus daarom denk ik daar veel over na.
   pootje van mij
   Bertje

 2. Roetiene is belangrijk in het leven Bert. Leuk om te lezen hoe jouw roetiene is wegens het naar bed gaan. Floortje heeft ook zo haar eigen regels. Ze gaat eerst een beetje liggen rollen vóór het grote bed, vaak daarna even zichzelf bewonderen voor de spiegel, dan een slokje drinken uit haar eigen glas dat altijd naast het bed staat met vers water. Dan komt ze naast mij op bed liggen tegen mijn benen aan en kijken we nog even televisie. Ze ligt nooit naast mensbaas, die doet vaak wild bewegen met zijn benen in zijn slaap, Wat niet fijn is voor Floortje. ’s nachts eet ze graag nog een brokje, dat staat klaar in de natte kamer. Zo gaat dat hier dus lieve Bert. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dus ik ben niet de enige die in de spiegel kijkt dat vind ik fijn. Floortje doet het weer op haar eigen manier dat is leuk om te lezen, presies waar ze zich tevreden bij voelt. Ik zou ook niet graag liggen naast iemand die wild doet dan kun je toch zelf niet slapen!! ik wil graag een keer een foto van het glas zien misschien is het ook iets voor mij,
   pootje van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  wat hebbie mooi geschreeve van jou roetiene en van mij eigen heb ik er wel ofer na gedacht op mij denkpaal. Hier is mij leeve anders want als mij vrouw mij nier diejeet ga ferdiene slaap wij in mij nacht zonder mij vrouw. Assie thuiskom heb ik wel mij roetiene dat assie mij deur oope doe, ik wel van mij eigen op mij bak zit. Mij vrouw zeg dattie nie zou weete wattie zou moete doen van ze schrik als ik er nie zou zitte. Maar foordat wij gaan slaape loop ik eers naar mij keuke Bert. Dan krijg wij een paar brokjes en dan ga wij naar boofe. Van mij eigen wacht ik tot mij vrouw uit mij natte kamer kom. Dan zit ik foor mij groote bed en assie ga ligge ga ik meteen op haar buik ligge. Dat ik van mij eigen zeker weet dattie wel blijf ligge. Soms ga ik daarna op mij denkpaal ligge maar ik blijf in mij vrouw ze buurt. En ik let ook op mij broer Floris maar daar hebbie selluf geen errug in. Als mij vrouw op ga staan ga ik meteen naar mij beneede, naar mij bak. En dan blijf ik bij mij vrouw in ze buurt foor mij onbijt. Als mij vrouw mij nier diejeet ferdien kijk ik soms uit mij raam Bert, tot ze eraan kom op ze twee wiele. Dan heb ik mij rust en kan ik naar mij bak. Dan is alles goed en dat is mij erfaring

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ik snap niet dat je nog aan je eigen slaap en rust toekomt, alles is heel presies en je let ook op Floris en dat je vrouw blijft liggen en je hebt toch ook je gefoel dat alles in orde moet zijn en blijven. Ik ga ’s morgens soms eerst naar de bak en dan echt goed graven, dan ben ik klaar om naar de slaapkamer te gaan. Nou jij het over de bak hebt, durf ik het ook te zeggen. Het is best privee Loes.
   Je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, roetiene is belangrijk, want dan weet je hoe je iets moet doen en hoef je er verder niet meer over na te denken. Door roetiene foel je je feilig.
  Ik wil altijd dat mijn vrouw voor twaalf uur naar bed gaat, en dat ik erbij lig. Eerst spelen we even met de veer en krijg ik mijn avondsnek. En dan gaan we samen op het grote bed. Mijn man moet even komen om te knuffelen, en dan gaat mijn vrouw lezen en ik slapen.
  Overdag slaap ik ook wel op het grote bed, maar dan wil ik dat mijn mensen me daar op tillen. Zelf durf ik dat dan niet zo goed, ik weet niet zeker of het mag. Mijn mensen zeggen altijd van wel, maar ik ben nou eenmaal een beetje verlegen.
  O ja, en ik krab ook altijd even aan mijn krabplank, net als jij doet met je paal.
  Wat supergrieselig trouwens, dat je bijna op het hoofd van je vrouw bent gesprongen!
  Lieve kopjes van Bolle.
  .

  1. hoi Bolle, ik vond er niks grieseligs aan dat ik bijna op haar hoofd kwam. Ze zei “BERT” en ik dacht ja ik weet dat ik het ben dat hoeft niet zo hard en toen gingen we weer liggen. Nou schuift ze vanzelf op als ik daar wil springen. Ik snap dat van overdag heel goed, je hebt toch je zekerheid nodig als huiskaterman.Wat mag jouw vrouw lang opblijven!! Mijn vrouw moet voor tien uur naar bed anders zeg ik er wat van. En dan luistert ze.
   kopje van
   Bertje

 5. Ja Bert, wij hebben ook roetine voordat we gaan slapen.
  Wij, Panda, Moby, Dopey liggen al op bed als onze vrouw naar bed komt.
  Belle komt altijd samen met vrouw naar boven. Als dat gebeurd staan wij op en gaan naar beneden om wat te eten, te drinken en nog wat te spelen met elkaar.
  Dan gaan we weer naar boven en zoeken weer een plekje op bed en dat is meestal bij de voeten van onze vrouw.
  Belle ligt op het kussen naast vrouw.
  Tica en Izzy blijven altijd beneden liggen.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal wat hebben jullie dat goed verdeeld. Dat je presies weet wie er wanneer wat doet, dan snap je wat er gebeurt. Anders is het raar, dan kan alles wel gebeuren. Het klinkt heel gezellig en ook dat jullie een tiem zijn samen,
   knuffel terug
   Bertje

 6. Hallo Bert,

  Hier ben ik dan toch nog. Vrouwtje zei een paar weken geleden tegen mij dat ik mijn ritme/roetiene had veranderd. Ik heb haar eens aangekeken en miauw gedaan van wat bedoel je me nou vrouwtje. Nou Jip jij doet je uren slapen wel maar je bent op de dag vaker in slaapland en in de nacht ben je meer druk met spelen en buitencontrole doen. Ja maar vrouwtje er is hier in de nacht ook veel te doen vrouwtje en ja ik moet toch opletten dat dat goed zal gaan. Maar ik stuur vrouwtje altijd op tijd naar mijn Jippebed en dan mag ze daar best nog wat lezen ofzo, maar ik wil dan rust in huis en als we in het jippebed zijn krijg ik nu eenmaal super heerlijke snoepjes en reuze knuffels. Als vrouwtje het licht uit doet ga ik naar de kamer en nachtcontrole doen en om uit te rusten bij vrouwtje slapen en het liefste op haar plek. Lukt me meestal heel goed hoor. Soms schuift ze me opzij. Maar regelmaat wil ik ook met op tijd opstaan en wanneer we gaan eten. Vrouwtje zegt daar krijg je rust van in je bolletje en dat is ook zo Bert. Maar als ik op de dag een slaap doe dan wel met luisterende oren, voor het geval vrouwtje naar de keuken gaat en wie weet valt er voor mij iets te eten af.
  Nu gaat vrouwtje voor ons eten zorgen want het is al weer avond. Geniet van de avond met vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, soms moet een katerman van roetine veranderen. Zeker als je een ander huis hebt zoals jij, of je wordt ouder datheb ik dus. Of je gefoel zegt nou even zus terwijl je altijd zo deed. Wat goed dat jij zo voor je vrouw zorgt, dat doen we allemaal geloof ik. Bolle laat zijn vrouw heel laat opblijven!! Daar begin ik niet aan en jij bent er ook streng in van naar bed is naar bed, en het is ook voor de rust in de kop. Dat vind ik persoonlijk ook superbelangrijk!!
   poot van je vriend
   Bert

Reacties zijn welkom