Kater Bolle over als je een biesondere week hebt gehad

weekDeze week waren er heel veel biesondere dagen.  Bert was jarig, hij werd ongeveer twaalf jaar. Hij heeft er woensdag een supermooie blog over geschreven.

En hij woont nu ook al vijf jaar bij mevrouw Bert. Op dezelfde dag had hij al vier jaar verkering met Loes. Nou, als dat geen feest is dan weet ik het niet meer!
Muzette en Sparkle, die vaak antwoorden op de blog, werden allebei veertien jaar. Dat was dus ook dubbel feest!
Tegelijkertijd was het een jaar geleden dat prinses Katrientje een ster werd. Dat is verdrietig. We blijven altijd aan haar denken. Katrien heeft het beste huis en de beste mensen gehad die er bestaan.

Veilig

weekToen moest ik ineens weer denken hoe fijn het is als je een huis en lieve mensen hebt. Als je weet dat je mensen je geen kwaad doen. Als er altijd eten is en je niet hoeft te vechten met andere katten om de laatste stukjes vlees. Als je niet in een hoekje in een asielkooi weggedoken zit, helemaal steif van angst. Als je niet op hoeft te letten in je slaap, maar gewoon languit kunt liggen en helemaal van de wereld kunt zijn.

Je kunt pas worden wie je bent als je veilig bent.
Voor die tijd ben je alleen maar bezig met eten zoeken, vechten, onderdak krijgen, bang zijn, vluchten. Je hebt helemaal geen tijd om iemand te zijn want je moet overleven.

Katpersoon

Als je veilig bent kun je jezelf ontwikkelen. Je kunt nieuwe dingen leren, je kunt ontdekken wat je fijn vindt en je kunt leren hoe het is om ontspannen te zijn.
Je krijgt eenersjie om te spelen en om te knuffelen. Je bent niet langer een kat, maar je bent Bert, of Loes of Bolle. Je bent een katpersoon geworden.
Dat was je altijd al, maar je had geen tijd om die persoon te zijn. Wegens het schuilen en vluchten en eten zoeken.

We zijn iemand

Daarom vond ik het een biesondere week.
Want alle katten hier op de blog zijn iemand. Iemand viert feest voor ons en iemand heeft verdriet om ons. We hebben een naam en we vinden dingen leuk of niet. We houden van natvoer of juist van brokjes. En we hebben mensen die daar rekening mee houden.
Eigenlijk zou elke kat zo moeten kunnen leven. En elke hond ook (maar liever niet in de tuin naast mij!). Ieder dier zou veilig moeten zijn, vind ik.
En ook ieder mens. Of je nou zwart of wit of geel of paars bent, iedereen is hetzelfde.
Stel je voor dat het zo was, dat iedereen veilig zou zijn. Overal op de hele wereld. Dat zou echt superfantastischgeweldig zijn. Ooo, wat zou ik dat graag willen!

Wappie

weekSoms word ik verdrietig, omdat ik weet dat niet iedereen veilig is. Maar dan foel ik ekstragoed dat ikzelf na een lange reis nu thuis ben, bij mijn mensen. Daar ben ik heel blij mee, en mijn mensen ook.
Ik doe hopen dat ooit iedereen zich zo kan foelen.
Als ik op mijn rug in de zon op het gras lig en helemaal wappie ben, heb ik zoveel geluk in mijn hart dat ik zelfs nog wat over heb. En dat stuur ik vandaag naar iedereen die het nodig heeft.
Het is van mij, Bolle.

22 thoughts on “Kater Bolle over als je een biesondere week hebt gehad

 1. Lieve Bolle,

  oooh wat hebbie mooie letters gebruik vandaag. Jij gebruik altijd mooie letters van jou verhaal maar vandaag tril mij hart van mij onroering. Jij zeg het zo mooi, iedereen zou veilig moete zijn van ze eigen. Offie nou bij jou vrouw woon of bij mense saame van ze eigen. Het maak nie uit, assie knuffels krijg en jij krijg genoeg van jou eete bijfoorbeeld jou tonijn. Dan kan jij rust krijge in jou hart. Jij hoef niemeer te vechte. Oooh Bolle ik vin vechte errug, dattie iemand pijn doe omdat jij nie jou eigen kan zijn.
  Van me eigen ben ik nu veilig bij mij vrouw, Floris en Zusje en dan kan jij jou eigen zijn. Sellef ben ik nu Loesje en ik ben mij selluf. Vroeger was ik bang en ik had mij uitmergeling want ik was ferleege en onzeeker. Dan durref jij nie jou eigen te zijn Bolle. Assie met tien katte in jou kleine huis leef dan oferleef jij alleen assie sterrek ben. Van mij eigen was ik blij dat wij allemaal uit mij huis zijn gehaal en dat mij vrouw mij kwam haale in mij asiel. Bolle jij heb jou erfaring met dattie buite leefde en jij ferlies jou hart aan jou Mollie en laater aan jou mense. En nu bennie zo veilig en ben jij Bolle en hebbie nog geluk ofer in jou hart. Soms bennie gewoon wappie van jou geluk. Jij heb gelijk, het maak nie uit hoe jij eruit zie en welke kleur jij heb van jou vacht. Iedereen tel mee van ze eigen en jij mag iemand zijn. Dan kan iedereen met jou meeleefe assie ies meemaak en dattie foel, jij mag er zijn van jou eigen. Jij mag groeie in jou lang zijn en foor mij persoonluk, in mij breed zijn. Het maak nie uit, jou hart is veilig.
  Dank jou wel Bolle van jou mooie letters, jij krijg mij kopjes met respek want assie dat heb foor elkaar dan bennie goed beezig. En het is ook foor jou vrouw en jou menseman en jou Ooma. Want jij weet mij hart heb ook heel feel respek foor Ooma,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, ooooo dankjewel voor je kompliement voor mijn letters, ik word er gewoon een beetje verlegen van.
   Ik moest er ineens aan denken, aan als je veilig bent, dat dat het allerbelangrijkste is. Als je maar steeds bang moet zijn heb je helemaal geen tijd om iemand te zijn. Dat weet jij ook, van toen je moest vechten voor je eten omdat je met heel veel katten woonde en helemaal mager was. En in het asiel wisten ze ook nog niet echt wie je was, ook al bedoelden ze het supergoed. Maar pas bij je vrouw ben je Loes geworden. De Loes die wij allemaal kennen, met je grote hart en je grote bui, vol met liefde. Nou heb je verkering met je Bertje, je hebt je zoon Door, je hebt feesboek, je geeft worksjops, je schrijft op de blog en je maakt weer een hoedjessjoow.
   Daarom, en omdat je een lieve vriendin van mij bent, ben ik superblij dat je veilig bent!
   Dat je nu bij je vrouw woont, en bij Floris en Zusje, en dat je hebt kunnen groeien. En je zegt het presies zoals het is, het mooiste is het als je ook in breed zijn kan groeien. Stel je voor dat je alleen in het lang groeit, dan wordt je een hele lange dunne sliert!
   Als je dat wilt zijn is dat natuurlijk helemaal prima, want alle vormen en kleuren van dieren en mensen zijn goed zoals ze zijn. Maar ik wil zelf liever rond zijn van vorm, en jij ook denk ik.
   En je zegt het prachtigmooi: dattie iemand pijn doe omdat jij nie jou eigen kan zijn. Als je jezelf kan zijn, en je bent veilig en gelukkig hoef je anderen geen pijn te doen.
   Lieve Loes, je krijgt van mij heel veellieve kopjes terug met goudkleurige sneks. Omdat je letters altijd zi mooi stralen, als goud! Het is voor jou en je famieilie, van Bolle.

 2. Hoi Bolle, wat heb jij een mooi blogje geschreven.
  Net als jij heb ik ook een superfijn huis waar ik helemaal mijzelf mag zijn, ben 10 jaar geleden bij een opvang mevrouw geboren.
  Mijn mama was een zwerf mama, en is door deze mevrouw opgevangen, ik ben daar toen geboren.

  Mijn baasje wilde mij graag een fijn thuis geven, en die heb ik gekregen hoor.
  Net als jij lig ik soms weg te dromen over hoe gelukkig ik nu ben bij mijn baasje, en uiteraard deeltijdbaasje. Maar zij komt maar af en toe ( 1x in de 14 dagen logeren), maar ik spreek haar vaak op Skype.

  En net wat je zegt, het maakt niet uit hoe je eruit ziet, iedereen hoort een veilige thuis te hebben. Dat vind ik ook!
  Helaas is de werkelijkheid anders, en daar wordt ik soms best verdrietig van.

  Maar als katerman alleen kan je er niet zoveel aan doen, eigenlijk zouden we net als mensen ook kunnen demonstreren tegen alle ellende op deze wereld.
  “wij willen een veiliger wereld voor dier EN mens” zoiets?

  Ennieway, ik ga weer een poosje slapen op bed, dromen over mijn lieve vriendinnetjes Vlekje en Zwawi EN een betere wereld voor iedereen.

  Een pootje van en een zachte knuffel van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, wat superfijn dat jij ook al heel veilig bent, en dat je Tommy bent! Je moet er toch niet aan denken dat je buiten zou moeten wonen, en zelf je eten zou moeten zoeken in de regen… nu heb je een fijn huis en fijne mensen en je kan skype. Dat heb ik nog nooit gedaan, dat lijkt me best heel biesonder.
   Het is een geweldig plan dat alle katten zouden demonstreren, alleen durf ik niet zo goed de straat op. Stel je voor dat we met wel honderd of duisend of miljoen katten zouden lopen en zeggen dat iedereen veilig moet kunnen zijn! En dat het niks uitmaakt hoe je eruitziet, dat iedereen iemand is. Oooo, ik ga daar over dromen, ik vind het prachtig.
   Misschien moeten wij maar het foorbeeld geven, dat helpt vast wel een heel klein beetje.
   En Tommy, wat ben je een echte katerkassanoovaa, met twee damesvriendinnetjes!
   Heel veel lieve kopjes en een zachte knuffel terug voor jou en je mensen en je vriendinnen van Bolle.

 3. Hajooo oomie bolle.
  Uwes hep mooi sjreef. Dat iedewe kleur kat meetelt. Maar oomie…. soms diskriemieneere mense ook naar diere. Fooral asse se zwart zijn. Want dan kunne mense geen mooie foowtoos make. NOU FAN MIJ JA!!!😾😾😾
  Ikke ben swart. Met een plukkie wit. Offf 1 witte snorhaar. Ennn 1 witte teennaagul. Dat isse tog meer dan genoeg wit?

  1. Hoi lievr grote folwassen siejemeze zwartepanterkater, ja ik weet het, dat katten met zwarte haren vaak het langste in het asiel blijven. Weet je hoe dat komt? Omdat sommige mensen dom zijn, daarom!
   Zelfs als je helemaal, tot aan je snorharen, zwart zou zijn was je nog steeds een prachtige jongen. Dat zegt je oomie Bolle. Wie je bent zit aan de binnenkant, niet aan de buitenkant.
   O, en stel je voor dat Jiekie en jij kindjes krijgen (niet nu hoor, over een tijdje!) dan worden dat zwarte kindertjes met krullen in hun haar. Dat is superbiesonderprachtig!
   En juist omdat jij zwarte haren hebt staan alle hoedjes je zo mooi, eerlijk waar.
   Ik stuur ook nog footoos op, dat weet je toch?!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij weer een hoedjessjoow gaat doen, samen met je mamsie!

 4. Hoi Bolle, wat een mooi verhaal , wij waren er even met zijn allen stil van. En allemaal goede woorden ook , want veilig zijn en jeselluf zijn is het allerbelangrijkste. Wij zijn nu allemaal veilig Bolle, wij hebben onze vrouw gevonden en onze vrouw heb ons gevonden. Wij hebben een huis en een balkon, en altijd eten en sneks, en speelgoed en mooie en warme mandjes. En wij hebben elkaar Bolle, als we bang zijn of verdrietig of juist blij dan delen we dat met elkaar en met onze vrouw. Van de week was moeilijk Bolle, met Bikkel die naar de dierenarts moest en het was raar want wij waren een hele dag niet meeer de bende van zes maar de bende van vijf. Dat is raar hoor als er dan één niet is. Gelukkig konden we elkaar steunen. Nu gaat het elke dag weer een beetje beter met Bikkel en zijn we blij en dankbaar en zijn we weer de bende van zes. Lieve Bolle, je hebt gelijk kleur of dat je niet helemaal bent zoals iedereen vindt dat het hoort maakt helemaal niet uit. Bas, Bikkel en Juultje hebben maar 1 oogje, maar zij mogen er toch zijn Bolle, want iedereen is uniek van zijn eigen en iedereen is waardevol.
  Laten we elkaar gewoon respecteren, zoals iedereen is, dan is iedereen veilig en is de wereld een stukje mooier. Lieve Bolle wij wensen je een hele mooie zondag toe en een hele mooie week. Heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve bende, wat zeggen jullie het mooi, dat iedereen uniek is van zijn eigen, en dat iedereen waardevol is. Zo is het eksaktpresies! Iedereen telt mee, juist omdat we allemaal anders zijn en allemaal weer iets anders kunnen.
   Ooo, ik ben zo blij dat jullie vrouw en jullie zes elkaar hebben gevonden! Nou zijn jullie veilig en kunnen jullie Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Juultje en Oliver zijn.
   En Bas, Bikkel en Juultje, jullie zijn natuurlijk helemaal perfekt met jullie ene oogje. Dat maakt jullie juist ekstraspesjaal, én superstoer, dat jullie alles kunnen doen met één oog waar anderen twee ogen voor gebruiken.
   Bikkel, gelukkig dat je je weer wat beter foelt. Zijn je draadjes al weg, of zitten ze er nog? Ooo wat een gedoe toch altijd met tanden en kiesen. En wat superfijn dat jullie weer met zijn zessen zijn, zoals het hoort. Nou ja, eigenlijk zijn jullie natuurlijk de bende van zeven, samen met jullie vrouw! Jullie horen met zijn zevenen bij elkaar, zo is het toch?
   Ik ben superblij dat jullie veilig zijn, net als iedereen van de blog.
   En ik ga hopen dat iedereen lief is tegen elkaar, maakt niet uit hoe je eruitziet. Dat iedereen veilig en gelukkig kan zijn, dat zou ik het allerliefste willen.
   Lieve vrienden en vriendinnen, dankjulliewel voor jullie mooie schrijven, en ik wens jullie ook een hele fijne dag en week, met zijn allen samen. Heel veel knuffels terug voor jullie allezeven van Bolle.

 5. Bolle wat heb je dat mooi geschreven!!!
  We zijn het helemaal met je eens!!!
  Ook wij hebben nog geluk over in ons hart en willen dat graag samen met het geluk van jou doorsturen……..dan wordt het heel veel geluk bij elkaar!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey, oooo wat superfijn dat jullie ook nog geluk in jullie hart over hebben en dat willen doorsturen! Dat wordt echt een supergrote berg geluk, voor wie het nodig heeft!
   Ik ben helemaal blij dat jullie veilig zijn, en dat jullie bij jullie vrouw wonen. Dat juliie Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey zijn!
   Ik doe al ons ekstra geluk verzamelen, en iedereen die het nodig heeft stuur ik het op. En hopelijk wordt iedereen ooit veilig en gelukkig.
   Dankjulliewel lieve zes, en een hele dikke geluksknuffel terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 6. Hoi Bolle, wat een mooi verhaal! Ik vind jouw mega lief naar iedereen. Wij hebben echt kei veel geluk en ik hoop dat iedereen kei veel geluk krijgt. Wij sturen ook onze geluk uit ons hartje door naar iemand die het nodig heeft. Heel veel kopjes van ons

  1. Hoi lieve Bram, dankjewel voor je kompliementen, ik word er helemaal blij van. En ik word ekstrablij dat jullie ook geluk over hebben! Ooo, het wordt eerlijk waar een supergrote stapel geluk! Er is genoeg voor iedereen die het nodig heeft.
   Maar weet je waar ik het allerblijst van ben? Dat jij en Toby en Mila en de visjes ook veilig zjjn, en dat jullie kunnen zijn wie jullie zijn. Dat jij een brammiesaurus kan zijn, ik vind het prachtigmooi.
   Heel veel lieve kopjes terug voor jou en je hele famielie, van Bolle.

 7. Hoi lieve Bolle! Wat heb je weer een mooi stukje geschreven! En ook weer van die mooie foto’s van jou er bij. Daar kijk ik elke zonsnekdag naar uit, dat jouw blogje er weer is!

  Enne ook ik heb wel wat geluk over om te delen hoor! Lieve kopjes en een pootje van mij!

  1. Hoi lieve Minnie, dankjewel voor je kompliementen, ik word er gewoon een beetje verlegen van. Ik vind het soms moeilijk hoor, die footoos maken. Dan word ik een beetje ongeduldig van al dat klik-klik-klik met de kaameraa. Of Ik geef kopjes aan de kaameraa en dan zie je alleen een hele grot neus op de footoo.
   Maar ik ben superblij dat jij ook veilig bent, en dat je een fijn huis hebt bij je lieve frau. En dat je zo gelukkig bent dat je zelfs nog wat geluk over hebt om uit te delen! Het wordt eerlijk waar al een grote berg geluk, dan kan ik iedereen die het nodig heeft wat opsturen. Stel je voor dat iedereen gelukkig en veilig zou zijn… dat zou helemaal geweldig zijn!
   Lieve kopjes en een kort pootje (kijk maar op de footoo zegt mijn vrouw. Nou ja!) terug voor jou en je frau van Bolle.

 8. Hallo grote vriend Bolle,
  Nou miauw dat wel, wat een week van hele fijne dingen en ook wel wat droevige dingen om bij stil te staan op de poot.
  Er zijn heel veel vriendjes en dinnetjes die een slechte start hebben gehad en daarna toch nog in een liefdevol huis mogen gaan wonen. ikke zelf ook. Bolle als je dat hebt gehad in je eerdere jaren van je leven, ben je nog veel gelukkiger, omdat je weet dat het ook anders kan zijn.
  We zijn allemaal iemand en hebben een eigen karakter in ons koppie en vrouwtje zegt dat dat nu zo mooi is. Ze vond het altijd een beloning om een lieverd uit het asiel te gaan halen die een rugzak had en die ze langzaam aan met de kater leeg maakte en dat die heel gelukkig zijn geworden.
  Zeg vriend Bolle ik ben alweer begonnen met de training voor de Formulie 2 hoor. Ik krijg extra power in de kont door een veer in de bek te nemen en zo al brullende door het hele huis te racen. Eindpunt is altijd beneden de badkamer en daar laat ik mijn racemotorpoten nog veel stevig het werk met de badmat doen. Leuk hoor, vrouwtje had het eerst niet in de smiezen hoe de badmat zo,n berg was, tot ze eens ging kijken waar ik mee bezig was. Maar ik mag het steeds doen van haar. Ze moet nu in de nacht wel wat uitkijken als ze in de badkamer moet zijn. Maar wij hebben nachtlampjes. Had vrouwtje op advies van vriend Bert gekocht omdat ik veel bang was. Nu heeft vrouwtje daar ook meer aan miauw ik maar zo.

  Zo Bolle nu is het knuffeltijd voor vrouwtje en mij, doen we heel vaak na de avond buikvulling. Ik moet voor jouw lieve mensen veel lieve groetjes van vrouwtje mee sturen en je bedanken voor je mooie schrijf. Van vrouwtje een grote knuffel op je mooie bollettje.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ja deze week was een week met veel biesondere dagen. Daardoor moest ik vooral denken dat iedereen op de blog veilig is en zichzelf kan zijn.
   Kijk maar naar jou en mij. Als we geen fijn huis zouden hebben gehad zouden we nog steeds bang en boos zijn, en buiten zitten in de regen. Je vrouw zegt het zo mooi, dat ze samen met een kat uit het asiel het rugzakje leeg maakte. Pas als je weet en foelt dat je veilig bent kan je weten wie je bent en kan je dat ook laten zien. Als wij twee nog niet veilig zouden zijn hadden we nooit de Formule2 kunnen doen!
   Oooo, en wat lees ik nu? Frummel jij het badkamerkleedje helemaal op? Dat deed onze Pop ook altijd, die maakte altijd een prop van het kleedje voor de badkamer. En soms rolde hij het kleed in de woonkamer ook nog op. Ik doe dat soms met het kleedje in de slaapkamer, als ik wil spelen. En heb je nu ook veren ontdekt? Dan kunnen we racen en ook veren vangen! Het wordt echt een superFormule2!
   Gelukkig maar dat jullie nachtlampjes hebben, anders zou je lieve vrouw misschien wel struikelen over het gefrummelde kleedje. Ik heb ook nachtlampjes, die waren nog van Pop, Beer en mijn Molletje. Ik foel me veiliger dan, en mijn mensen lopen midden in de nacht niet per ongeluk tegen mij aan.
   Lieve Jip, ik hoop dat jij en je vrouw goed geknuffeld hebben, maar dat weet ik haast wel zeker.
   Ik hoop dat jullie een hele fijne week hebben in jullie fijne vooraltijdhuis. Groeien je ketnip-plantjes al goed?
   Jullie krijgen van mij heel veel knuffels en kopjes terug voor jullie allebei (ooo… heb ik echt waar een mooi bolletje?) van je grote vriend Bolle, en mijn mensen sturen jullie veel lieve groetjes!

   1. Hoi vriend Bolle,
    Hier Jip nog even voor ik moet gaan slapen. Mijn ketnip-plantjes groeien heel hard, Vrouwtje vind het maar miezerige friemel plantjes toen ze die kocht, Nou nog even en ze groeien de mand uit en moet vrouwtje er en bakken van maken. Ikjes had 2 veren van jullie gehad met de verhuizing, ik ben er zuinig op, maar ik speel er heel veel mee. ik maak eigenlijk nooit meer mijn speeltjes stuk, deed ik wel in mijn jonge Jippejaren.
    Zo nu moet ik slapen van vrouwtje, morgen gaat ze verder met haar moestuin aanleggen, allemaal lekkere dingen plant ze. Ik kan vanuit het badkamerraam kijken of vrouwtje het goed doet en ook kijk ik iedere dag of de plantjes goed hun best doen. tot volgende week .Poot van je vriend Jip

    1. Hoi lieve vriend, mijn ketnips zijn ook supergroot geworden dit jaar! Ooo en wat leuk dat jullie een moestuin krijgen, dat willen mijn mensen ook graag maar er zitten hier wel een miljoen slakken en die vinden dat ook allemaal lekker om te eten.
     Veel plezier met je veren Jip! Straks in september kan je zelf veren vinden, in je eigen tuin!
     Lieve kopjes van je grote vriend Bolle.

 9. Hoi lieve Bolle.
  Scullary girl was gister naar onze mensen oma en heeft vandaag pas je schrijf voorgelezen.
  Maar wow wat een mooie schrijf…Je hebt gelijk er was zoveel deze week!!
  En zo belangrijk dat je je veilig kan voelen.Wij weten niet veel meer van onze eerste weken.Maar we waren zieke kittens.Daardoor zijn mijn ogen ook slecht.Maar hier thuis bij scullary girl is alles altijd veilig.We wonen in oktober dan 14 jaar hier en eerlijk gezegd nemen we wel eens alles als vanzelfsprekend aan.
  Mijn zus en ik{Muzette} hebben nooit echt onveilig geleefd{misschien toen we net op de boerderij geboren waren maar daar weten we niks meer van}.Er was steeds wel een opvang tot wij ons furrever huis kregen.Omdat ik zo ziek was kreeg ik altijd uit de hand eten en Sparkle moest wel delen met andere grotere katten…daarom vindt zij eten zo belangrijk.Ik niet.Ik weet gewoon dat het komt en Sparkle ook wel,maar dat trauma uit haar hele jonge jaren is ze nooit te boven gekomen.
  Toen Fynn bij ons kwam,vertelde hij soms iets over zijn leven op straat.Dat hij het zo koud had en geen water zo kon drinken,maar met zijn pootje ijs moest schrapen van een bakje water…..Dat hij daarom zo veel van ons waterfonteintje in de keuken hield en alle andere bakjes waar water in zat steeds even moest controleren,,,dat hij de dekbedden zo lekker zacht en warm vond.Zo hield van knuffelen met scullary girl..Dan denk je wel eens: gut wat is ijs op water eigenlijk….wij drinken altijd al uit het speciale fonteintje voor ons in de keuken en de andere water bakjes her en der.Als het koud is dan gaan we niet eens naar buiten.Nou dat deed hij ook niet meer toen hij bij ons woonde.Nooit niet,dan ging hij lekker op het bed van scullary girl liggen.
  Nu schrijf jij alles zo op een rijtje en dan denken we nu dat wij best verwende katjes zijn.Al zegt scullary girl altijd: beter verwend dan verwaarloosd.
  En we hebben heel veel liefde.Dat maakt ons warm van binnen in ons hart.En daar willen we ook best van uitdelen,want dat is nooit op.
  Lieve Bolle dank je wel voor je mooie blog schrijf.
  Zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Dag lieve vriendinnen, dankjulliewel voor jullie mooie schrijven! En wat fijn dat jullie vrouw weer naar oma kon, want dat was misschien een tijd moeilijk met dat fierus.
   En jullie mogen altijd schrijven hoor, ik kijk altijd nog even of er nog iets nieuws bij staat.
   Ooo, wat ben ik blij dat jullie veilig zijn bij jullie vrouw, en dat jullie zo gelukkig zijn! En Fynn ook natuurlijk, die viel met zijn neusje in de boter (zo zeggen mensen dat, waarom weet ik niet). Ik ben superblij dat jullie vrouw terecht zijn gekomen, die zo goed voor jullie zorgt met allemaal meediesijntjes en pillies. Ook al denk je soms bah over zo’n pillie het is belangrijk voor je gezond.
   Ik snap heel goed dat Fynn helemaal blij was met een warm huis en een lieve vrouw en twee lieve zussen. Op straat is het zwaar, je staat er helemaal alleen voor.
   Ik lik nog vaak het gras af, ’s ochtends vroeg. Dat deed ik toen ik buiten woonde ook, om te kunnen drinken.
   En nu zijn jullie Muzette en Sparkle geworden, en ik Bolle! En Fynn is Fynn geworden! Dat is prachtigmooi, we zijn veilig en gelukkig.
   Super dat jullie ook wat geluk over hebben om uit te delen, er ligt al een hele grote stapel! Iedereen die het nodig heeft kan er wat van pakken, er is genoeg. Maar ik stuur jullie alvast een beetje ekstra geluk toe, dat Sparkle gezond blijft met dat ding in je hoofd en Muzette, dat jij ook gezond blijft! Omdat jullie zo lief zijn, en omdat ik hoop dat jullie nog heeeeeeel lang bij jullie lieve vrouw blijven! En jullie vrouw heeft helemaal gelijk dat je beter verwend kunt zijn dan verwaarloosd, dat is zeker weten waar.
   Heel veel lieve zachte kopjes voor jullie twee en ook voor jullie vrouw van jullie vriend Bolle.

 10. Dag Bolle.
  Dank je wel voor het ekstra geluk.Dat is altijd welkom!!
  Scullary girl kon lang niet goed reizen naar oma,maar een paar keertjes.Met moederdag was de eerste keer weer.Oma woont wel in een gewoon huis,maar reizen met de trein en zo met dat stomme fierus….Niet veilig.Gelukkig heeft onze mensen oma veel mensen die willen helpen met boodschappen en zo want ze doet dat meestal met de bel bus maar die reed ook niet.En oma heeft Parkinson{ moeilijk woord he?}dus alles gaat wat moeizaam.Maar ze is de liefste mensen oma die er is hoor.Ik{ Muzette} geef haar elke dag een kopje als ze met scullary girl praat via de telefoon.Dat vindt ze erg fijn en oma geeft ook altijd wat lekkers voor ons mee aan scullary girl.
  Bolle moest jij van gras sprietjes je water likken toen je nog geen huis had?Dat is eggies waar erg erg…..
  Ja we zijn wel tevreden over onze scullary girl en we zijn dan ook van plan om lang te blijven hoor.En als Fynn niet die stomme tumor had gekregen was hij hier ook nog.Nu is hij ook wel bij ons maar anders….
  Maar eh…ik …eh…zal je maar eerlijk zeggen dat ik..eh… helemaal niet blij was in het begin toen Fynn kwam. Ik deed eh…best…eh…nou ja,ik ben er niet trots op,maar ik was niet echt lief tegen hem zal ik maar bekennen.Dat is later wel beter geworden hoor.
  Zo,scullary girl gaat ons eten klaarmaken.En dan straks mijn pillie en Sparkle haar prikkie pillie.Haar insuline,maar prikkie pillie snapt ze beter.
  Dag lieve vriend Bolle,zacht kopje en ook een zacht kopje voor je vrouw.
  Van mijn zus en mij

  1. Lieve Muzette, o wat fijn dat jullie vrouw weer naar jullie oma kon! Alles is helemaal anders hè, met dat fierus. En wat zal jullie oma blij zijn dat je haar elke dag een kopje geeft, dat vindt ze vast heel gezellig.
   En ik snap best wel dat je in het begin moest wennen aan Fynn, dat heb je nou eenmaal als kat. Dat begreep Fynn vast ook wel. Mijn Molletje sloeg me in het begin helemaal in elkaar, en dat heb ik haar nooit kwalijk genomen. Het is best moeilijk als je plotseling je huis en je vrouw moet delen. Dan moet je even een niuew evenwicht vinden.
   Ik hoop dat jij je pillie hebt gehad, en Sparkle haar prikkie pillie en dat jullie nou lekker liggen te dutten, vlakbij jullie vrouw. Of op schoot.
   En het ekstra geluk hebben jullie zeker weten verdiend!
   Een zachte knuffel van mijn mensen voor jou en Sparkle en groetjes voor jullie vrouw, en veel lieve zachte kopjes voor jou en Sparkle en jullie vrouw van Bolle.

Reacties zijn welkom