kater Bram over: mijn hobbies in de zomer

zomer

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. De afgelopen week was het kei heet, het leek wel gewoon zomer en dat terwijl het nog lente is.

En toen dacht ik, in de winter doe je andere dingen dan in de zomer. Want sommige dingen doe ik in de zomer wel maar in de winter weer niet. En misschien hebben jullie dat ook wel, dat je in de zomer andere dingen doet dan in de winter. Ik wil je graag vertellen wat ik leuk vind om te doen als het zomer is.

Stoel

De launsjstoel. Mijn vrouw heeft sinds kort een stoel met een hele lange stuk er aan voor de mensen benen. Die kunnen ze daar dan opleggen. Het heet een launsjstoel. Dat launsj snap ik niet maar ik snap wel hoe rielekst de stoel is. Voor mij is ie namelijk kei groot. Ik denk dat ik er zo’n 10 keer op pas. Dat is echt kei groot! Het is dus eigenlijk een gewone tuinstoel met een stuk eraan. Oh en er zit een kussen bij want anders zit het best hard. Het is van plestiek en dat is hard. En met een kussen kan je zacht zitten.
Als het dan ochtend is en de zon is nog niet kei heet, dat je voelt dat er een windje door je vacht gaat en niet alleen maar dat warme en dat branden, dan is het heel fijn om op zo’n kussen te liggen. Ik kan me dan helemaal uitrekken en gewoon alleen kussen en wind om me heen voelen. Dat is echt tjil. In de afgelopen week en ik weet niet meer welke dag, kwam mijn vrouw bij mij liggen, op de launsjstoel! Met z’n tweetjes lagen we op de stoel. Nou dat was echt mega gezellig! Het paste gewoon en het fijne was dat ik daar ook gewoon kusjes op mijn kop geplant krijg. Dan is zo’n launsjstoel echt kei rielekst!

Staart

zomerBrammiesaurus! Wat is dat nou, een brammiesaurus? Nou ik zal even uitleggen wat dat is. Het is geen gefaarlukke dienosaurus. Het is ook geen gefaarluk monster of zo, nee, ik ben het! Ik ben de brammiesaurus. En dat kwam omdat ik met mijn achterwerk in het zwembad gefallen was en toen was mijn kont en staart helemaal nat. Mijn vacht op mijn kont ging heel stekelig staan als een egel. Maar mijn kont en staart leken toen heel erg op een dienosaurus.
Ik vind water helemaal niet erg als het kei heet is. Mijn vrouw heeft dan een zwembad opstaan in de tuin en daar kan keiveel water in. Ik vind het kei leuk om te kijken. Mijn staartje bibbert altijd als ik de zwembad zie omdat ik dan blij ben. Ik kan namelijk op de rand klimmen en erin kijken. Dan zie je allemaal glinsters van het water wat beweegt. En de zon zie je ook in het water. Het is heel spannend want je weet niet wat er allemaal in het water zit. Er was eens een keertje en toen vloog er een hommel in! Gewoon zomaar. En die kan niet eens zwemmen. Ik wou hem er wel uit halen maar toen viel ik er zelf in. Toen heeft mijn vrouw mij uit het zwembad gehaald.
En de hommel trouwens ook hoor. Want dat vinden wij zielig als die in het water blijft, dus toen die droog was vloog hij weer verder. En soms pakt mijn vrouw mij vast en dan houd ze me een klein beetje in het water. Zodat mijn pootjes het water raken. Dat is echt kei spannend want ik wil dan zwemmen en mijn pootjes gaan automaaties bewegen. Eerst links en dan rechts en dan weer links en hoppa weer rechts. En ik kan het kei goed. Mijn buik raakt soms ook het water en dat is dan lekker fris. Als ik dan klaar ben met zwemmen dan ga ik snekken en dutten want zwemmen is hard werken hoor. Daar word je best moe van. Oh en wat ik ook nog wil zeggen over het zwemmen, ga nooit alleen. Dat is gefaarluk. Het beste is als je vrouw of je man er bij is. Als je dan er in valt dan kan je er ook weer uit.

Water

Drinken. Wat ik ook kei veel doe in de zomer is water drinken. Dankzij Bertje weten we nu hoe we poezellimonade kunnen maken zodat we vaker en meer kunnen drinken omdat het gewoon lekkerder is dan kraanwater. Dus dat vind ik echt super lekker maar ik heb ook een vogelbadje in de tuin staan. Daar drink ik ook van. Het smaakt niet naar kip of vogels of zo, nee het is gewoon water van de slang maar ik vind het lekker. Als mijn vrouw de plantjes water geeft dan doet ze altijd dat badje even schoon maken en er vers water in. En als ze klaar is dan drink ik daar van.

Furstoppen

zomerDaarna ga ik me furstoppen. In mijn tuintje heb ik kei veel planten en bloemen staan en struiken en daar kruip in dan onder. Dan ga ik er aan de ene kant in en dan zoek ik een fijn plekje uit onder wat blaadjes. Daar ga ik dan liggen en dan kijk ik wat er allemaal in de tuin gebeurt. Het is daar best fijn want ik lig in het zand en dat is koud. En waar ik dan lig heb ik boven me de blaadjes dus ik krijg geen hete zon op mijn lijf. Soms is het daar zo fijn dat ik daar gewoon inslaap val. Mijn vrouw weet inmiddels waar dat plekje is dus als het stil is kijkt ze even onder de blaadjes en dan ziet ze mij liggen. Fijn hoor want dan voel ik me veilig. Dat ik weet dat ze er toch is.

16 thoughts on “kater Bram over: mijn hobbies in de zomer

 1. Hoi Bram, wij mogen als het warm is op het balkon, een zwembad hebben we niet, ik weet ook niet wat dat is, maar zoals jij het vertelt lijkt het wel een hele grote waterbak, klopt dat?
  Ik drink altijd water uit de kraan, dan ga ik op het aanrecht zitten en dan naar mijn vrouw kijken, nou dat weet zij wel hoe laat het is, dan zet ze de kraan een klein beetje open en dan ga ik heerlijk water drinken, als de kraan niet ver genoeg open staat, dan ga ik met mijn pootje naar de knop van de kraan, en dan doet mijn vrouw de kraan verder open, sllim he van mij. Bram ik kan niet zo veel schrijven vandaag, want ik ben nog een beetje moe, Dinsdag moest ik naar de dierenarts en toen kreeg ik een prikje dat ik in slaap viel en toen ik weer wakker werd had ik me toch een raar gevoel in mijn bekje, Gelukkig kwam mijn vrouw me weer snel ophalen zodat ik lekker weer thuis was, Mijn vrouw zegt dat de dierenarts wel 8 kiesjes van me heeft afgepakt. Gemeen he. Ik schijn genetisch een slecht gebitje te hebben, nou daar kan ik toch niks aan doen. Ik krijg nog pijnstiller en daardoor voel ik me nog een beetje moe. Maar ik krijg dan wel weer veel knuffeltjes van mijn vrouw en ze zegt dat ik echt een stoere Bikkel ben, dat vink ik wel weer fijn.
  Geniet van je weekend Bram, ik ga weer even slapen. Haai vaif van Bikkel

  1. Lieve Bikkel, ooo wat een afontuur heb je gehad! Heb je nog wel kiesjes over om te kauwen? Doe maar goed uitrusten en beter worden! Je krijgt heeeeel veel beterschapsknuffels van mij, Bolle.

   1. Hoi Bolle, ik ben weer even wakker dus kan je even schrijven. Ik kreeg toen ik thuis kwam van mijn vrouw zacht eten , een soort paté, Heel lekker, maar dat plakte heel erg aan mijn wondjes. Normaal krijg ik speciale grote brokken voor mijn gebit, net als mijn grote broer Bjarne, die heeft hetzelfde probleem met zijn gebit als ik. Voruw dacht dat zacht voer de eerste dag beter was, maar dat was toch niet zo fijn. Toen heeft mijn vrouw kleine brokjes gekocht, die kan ik nu voorlopig eten totdat mijn bekje weer genezen is. Die brokjes zijn lekker joh, zelfs Bas vindt ze lekker. Mijn vrouw maakte zich ekstra veel zorgen omdat ik astma heb en zij was heel erg bang voor de narcose, ze heeft de hele dag bij de telefoon gezeten totdat de dierenarts belde dat alles goed was gegaan. Nu ben ik dus nog steeds wat sloom , mijn vrouw zegt dat dat komt door de pijnstillers, morgen krijg ik het voor de laatste keer. En nu heb ik allemaal draadjes in mijn mond, raar joh, ik trekt soms gekke bekkies volgens mijn vrouw maar dat komt dus door die draadjes, die gaan vanzelf weer weg zeggen ze. Ik wilde nog naar je toe komen Bolle, maar ik mocht niet in de bus, want ik had geen mondkapje mee genomen. Nu ga ik weer even slapen Bolle, ik ben alweer moe. Pootje van Bikkel.

    1. Hoi lieve Bikkel, dankjewel voor je updeet! Oooo wat een toestanden heb je meegemaakt! Gelukkig dat alles goed is gegaan, ook al heb je nu draadjes. Mijn Molletje heeft die ook twee keer gehad, en ze gingen gelukkig vanzelf weer weg. Wat super dat je lekkere kleine brokjes krijgt!
     Doe maar goed beter worden en uitrusten, het was vast heel spannend.
     Als je volgende keer niet met de bus mag kan je me ook altijd bellen, dan kom ik je met de fiets ophalen!
     Slaap lekker, en lieve kopjes van Bolle.

    2. Lieve Bikkel, heel veel sterkte hoor wegens dat je kiesjes zijn getrokken en je draadjes in je bekje hebt. Mijn Floortje heeft ook geen kiesjes meer maar ze kan heel goed brokjes eten. Zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  2. Hoi Bikkel, voel jij je al wat beter? Ik wist namelijk niet dat je naar de dokter was geweest. En dan heeft hij ook nog eens je kiesjes weggehaald. Maar nu heb je geen pijn meer in je bek toch? Ik vind jouw een echt ware Bikkel. Want je komt gewoon online even ook al ben je bij de dokter geweest, ik vind dat kei stoer!

   Van dat grote waterbak dat klopt. Een zwembad is een grote waterbak. Aan de kraan drinken doe ik ook wel eens. Dat is best lekker water. Van mij krijg je heel veel mega zachte kopjes en van mila en van mijn vrouw en van toby ook. Doe je voorzichtig vriendje?? Slaap lekker Bikkel, fijn wiekent! Haai vaif van mij terug!

 2. Hoi Bram,

  Wat kan je weer leuk en gezellig schrijf doen. Als ik mijn Jippeogen dicht doe dan zie ikke jou heel veel genieten in je tuin. Wat leuk dat vrouwtje jouw kan laten zwemmen in die grote waterbak. Ikjes weet niet of ik dat zou durven, want ik heb geen grote bak in huis en er staat er ook geen in de tuin. Maar als ik een Jipperen heb komt die er ook niet hoor. Vrouwtje heeft voor mij al koelmatten en grote drink/eetbakken gekocht voor in mijn ren en als het heet gaat worden. Jij mag wel los in jullie tuin merk ik en je bent een slimmerik door onder de bladeren van de planten te gaan liggen, is een mooi zonnescherm zegt vrouwtje. Dat gaan liggen in die luie stoel snapper ik wel, in ons andere huis hadden we een groot balkon en daar mocht ik altijd komen. Ik pikte gewoon altijd de fijnste stoel in of ik ging bij vrouwtje samen in de luie stoel. Ik zie ze nu door het raam staan en zou er ook wel in willen liggen, maar dat mag niet van vrouwtje omdat ik zo de tuin uit kan lopen. De tuin is super groot en die kan niet afgezet worden voor veiligheid van mij, vandaar een grote Jipperen en dan kan ik zo door de deur of raam daar komen.
  Bram geniet veel van jouw mooie tuin en uitkijken met de prikkenbeestjes hoor. Ikjes moet nu stoppen, want vrouwtje moet gaan werken voor mijn hapjes.
  Knuffel van vrouwtje voor jou, Mila en Toby en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, als je een keertje met de trein kan komen ( moet je wel een mondkapje op en pootschoentjes aan) dan mag jij ook zwemmen bij mij. Mijn vrouw kan het je wel leren. Ik nog niet want ik heb nog geen zwemdiploma.
   Een balkon ken ik niet Jip, wat is dat? is dat zoals mijn launsjstoel? Oh en Jip, ik heb nog geen prikbeesten in de tuin gehad. Mijn vrouw ziet ze smorgens wel eens maar ik niet. Ik denk dat ze onze tuin niet gezellig vinden want ik heb niet heel veel furstop plekjes. Een paar maar en prikbeestjes willen er veel meer. Doe jij kopjes geven aan je vrouw en jezelf van mij? fijn wiekent Jip, van je grote vriend bram

 3. Goedemorgen Bram, wat heb je weer een mooie schrijf gedaan over jouw belevenissen in de tuin. Wat heerlijk om te lezen, Floortje vond het prachtig, ik lees haar altijd voor. En dat jij ook een beetje zwemt in het zwembadje, samen met jouw liefe frau, dat vinden we heel stoer hoor. Geniet er maar van lieve Bram, heerlijk in de launsjstoel, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, volgende keer komt iets heel speesjaals in de blog. Ik ga het nog niet furklappen maar iedereen kent het. En ik vind het kei leuk. Oh en wat fijn dat jullie ook hardop doen lezen. Vind ik ook fijn, wordt ik rustig van. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben! Heel veel zachte kopjes van mij. Ps, heb je gelezen hoe stoer Bikkel is? Hij is terug van de dokter en is ook kiesjes kwijt.

 4. Hoi lieve Bram, dankjewel voor je mooie verhaal over je tuin. Wat klinkt je tuin gezellig en wat kan je een hoop doen in jouw tuin. Het klinkt als een supertuin, eerlijk waar.
  Oooo, en een zwembad in je tuin, wat biesonder. En je doet zwemmen, ik wist geeneens dat dat kon! Wat stoer Bram, dat je dat durft.
  Ik ben ook wel eens een brammiesaurus geweest, of eigenlijk een bollosaurus. Soms ben ik op het dak van mijn schuur als het begint te regenen en voor dat ik dan weer binnen ben heb ik ook zulke stekels. Maar ik denk niet dat ik zou durven zwemmen.
  Zo onder de struiken liggen is fijn hè? Als het keiheet is doe ik dat ook. Dat is lekker koel en je kan goed kijken naar alle beestjes die rondvliegen en rondlopen. Ik heb twee vaste plekken, en mijn mensen weten waar die zijn. Net als jouw vrouw kijken ze af en toe eventjes naar me, of alles goed is.
  Over een paar dagen komt er weer meer zon. Dan kan je weer genieten, en ik ook!
  Een fijn wiekent voor jou en je famielie, en heel veel lieve kopjes voor jullie allemaal, van Bolle.

  1. Hoi Bollesaurus!!! Wat kei koel dat jij ook een beetje een dieno bent. Ik wist niet eens dat jij op een dak kan klimmen, dat is kei hoog joh. En als het dan ineens zo keihard regent, dan ben je een echt Bollesaurus. Zwemmen doe ik alleen als het echt kei en kei heet is Bolle, anders is het best koud. Het water moet ook warm zijn voor mij en ik wil niet te lang in het water. Deze week komt er keiveel regen dus pas je een beetje op Bollesaurus? hihihi Heel veel stoere zachte kopjes van mij naar jou en ps … ik vind het kei lief dat je Bikkel schreef! Hij was bij de dokter en toen had hij geen kiesjes meer.

 5. Lieve Bram,

  oooh in een swembad, jij ben wel heel stoer Bram. Dat je met jou poote in jou waater hang en dat jou vrouw jou vasthouw. Oooh van mij eigen moet ik er nie aan denke. Misschien kom het omdat ik poes ben, dattie dan nie zo stoer ben. Maar het kom ook omdat ik van mij huis geen tuin heb. Assie geen tuin heb kan jij jou swembad nie opzette heb mij vrouw mij fertel. En jij kan ook nie onder struike ligge. Jij doe allemaal stoere katermansdinge Bram. Van me eigen ga ik soms wel op mij balkon ligge en ik durf ook in mij Bert ze zon te slaape. Maak mij niks uit Bram, slaape vin ik fijn oferal.
  Assie meedoe met mij Hoedjessjoow krijgie wel jou heele stoere hoedje Bram. Dattie kan zien, Bram heb feel durref in ze poote

  Geefie mij Milaameisje en jou woef en jou vrouw mij zachte knuffels en jij krijg mij pootjes want dat is stoer van ze eigen,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, soms vind ik zwemmen fijn. Als het kei heet is en het water is warm. Anders is het best koud en dan wil ik niet. Mila doet soms ook mee. Maar die doet dat in de doesj. Dan gaat mijn vrouw zn haar wassen en dan doet Mila water kijken en spetters voelen. Ik denk dat ze het wel lekker vind.

   Slaape is altijd fijn Loesje, en jij bent de meest zen slaaper van allemaal. Als de zomer niet zo heet is, kan je altijd lekker in de zon warm worden en droome van jouw Bertje. Dat is denk ik het allerfijnst.
   Heel veel kopjes en neusjes van ons allemaal. Ik ga de foto’s nog sturen loesje.

 6. Hai Bram! Wat stoer dat jij soms een brammiesaurus bent. Ikke ben soms een minniesaurus als frau mij wast. Enne superstoer dat jij een zwembad hebt zeg. Dat zou ik ook wel willen. Pootje van mij.

  1. Hoi Minnie, jij bent een kei stoere poesemeisje. Jij durf alles!! Ik zou gewoon kei lang mauwen bij je frau foor een zwembad. Kopje van mij

Reacties zijn welkom