Waarom ik gisteren twee keer avondeten kreeg

avondeten

Gisteren kreeg ik kip voor mijn avondeten. Het was heel erg lekker. Normaal ga ik dan op de bank liggen om na te smakken. Maar nou niet.

Onrustig

Ik weet niet wat het was, maar ik kon niet liggen. Iets in mij zei niet-doen dus ik deed het niet. Wat deed ik allemaal wel:

 • ik liep rond en ik ging ergens in de huiskamer op het tapijt zitten te zitten
 • ik miauwde en keek mijn vrouw aan
 • ik probeerde te liggen maar dat lukte niet dus toen ging ik weer lopen
 • ik at bijna al mjn brokjes op
 • aaien vond ik maar even fijn dan niet meer
 • ik keek naar de deur die naar de keuken gaat en toen naar mijn vrouw

Ik was gewoon onrustig. Mijn vrouw zei: Bert, dit is een nieuwe situatie. En ze legde het uit en ik snapte het ook.

Trek

Nou weet ik dat er lekkere trek bestaat dat is als je sneks wilt. En je hebt serieuze trek dat is dat je geen honger hebt maar je hebt gewoon nog niet genoeg op. Dat had ik dus.  Ik snapte het geeneens hoe het kon. Maar het was zo.

Bordje

Mijn vrouw ging naar de keuken en ze maakte weer een bordje met kip voor me. Het was precies hetzelfde als het eerste bordje en het smaakte heel erg lekker. Dus ik at het helemaal leeg. Daarna kon ik wel op de bank liggen, en ik kreeg knuffels.
“Je had zo’n trek,” zei mijn vrouw, “dat je onrustig was. En dan heb je wat extra’s nodig Bert. Echte trek is echte trek.”
Ze aaide me en toen voelde ik me steeds rustiger in mezelf worden en daarna kon ik nasmakken, toen was alles in orde.

Dit was de allereerste keer van mijn leven dat ik twee keer avondeten kreeg.

13 thoughts on “Waarom ik gisteren twee keer avondeten kreeg

 1. Bert dat kan gebeuren!!!
  Het was gisteren ook een drukke dag door dat Valentijn!! Je hebt daar heel veel energie voor verbruikt!!!

 2. Oh Bert, je weet toch egte lievde gaat door de maag. Al dat gedoe rond Faalentijn heeft je gewoon erg hongerig gemaakt. Gelukkig had jou vrouw dat in de gaten. Ik Bikkel heb dat ook wel eens dan ga ik als ik mein eige eten op heb nog effe langs de bakjes van mijn broers en zussie, effe kijken of daar nog wat in ligt. Soms krijg ik dan ook nog wat ekstra, maar niet te veel ik moet tenslotte aan mein atletische figuur denken.
  Knuffels van Bikkel!!

 3. Hoi Bert,

  Zo te lezen had je heel erge trek, dat kan natuurlijk he, misschien had jij je erg ingespannen die dag?

  Trouwens ,jij krijgt jouw eten op heel mooie bordjes opgediend 🙂

 4. Lieve Bert,

  Oooh jij heb twee keer jou avondeete gehad. Oooh jij heb het wel verdiend. En jij eet altijd van jou mooiste bordjes met jou lekkerste smaak. Ik vind het goed van jou vrouw dat zij jou zo goed ken en aanfoel.
  Ooh Bert gistere ben ik na mij worksjop van me Faalentijn in mij slaap gevalle en mij vrouw heb mij nog wel mij Faalentijn tonijn gegeeve .Ooh Bert ik droomde van jou en mij eigen. En we aate de hele avond van onze tonijn en er zat ook kip in. En ik werd gelukkig wakker.
  Want jij was bij mij en jij ben mij liefste katerman en jij heb mij filmpje zo mooi gemaak. En dat moest ik allemaal verwerke en vandaag moet ik bijkomen Bert.
  Maar ik doe ook nageniete en mij vrouw geef mij heel veel knuffels en mij tonijn. En dan ben jij in mij hart,

  Liefs van Loesje

  1. lieve Loesje, wat goed dat je ook gegeten en geslapen hebt het was zo heel veel wat je allemaal deed en al je fens hadden aandacht nodig en je moet ook aan jezelf denken. Het is heel verstandig dat je gaat rusten en na-eten, ik stuur je heel veel zachte kopjes om te helpen bijtekomen, je Bertje

 5. Ooooh bert, dat heb ik ook soms hoor. Toevallig ga ik het daar dinsedag oofer een week oofer heb. Ooooh soms hebbie gewoon nog honger. En alse je hong heb dat moet je gewoon eeten. 🐟🐟🦆🦐🐾🐾🐾

 6. Hallo Bert,

  Jee wat een ervaring is dat geweest en ook nog eens niet te weten waarom je zo onrustig was. Wat een geluk dat vrouwtje en jij elkaar heel goed kennen en een miauw en speciaal kijken van jou vrouwtje precies wist wat er loos was. Zo kan het ook omgekeerd zijn, als bv. vrouwtje erg moe is en maar blijft doorgaan met werken, jij haar roept en dat ze dan op de bank met jou moet en jij samen met haar gaat uitrusten.

  Dat jij gisterenavond 2 keer een hapje wilde, kwam misschien wel door de faalentijndag. Al die hartjes en vlinders in je buik, nou dat maakt wel knor in de buik. Je mag best af en toe een extra hapje hoor, want vrouwtje koopt alleen maar heel gezond natuur eten voor jou en daar komen die grammetjes niet van aan jij lijf.
  Ikke heb geen vaste tijden van eten, ’s morgens en ’s avonds zet vrouwtje wat verse brokjes klaar en die mag ik opeten wanneer ik wil. Mijn natvoer krijg ik in hele kleine beetjes de hele dag door als vrouwtje thuis is. Je weet als ik teveel tegelijk eet en zeker als het lekker is leg ik kort erna alles op de vloer terug en dat is dan ook wel jammer van mijn hapje en voel ik mij vaak een lange poos niet zo fit.

  Vanmiddag ga ik samen met vrouwtje de workshop van Loesje doen. Maar vrouwtje had er een heel klein stukje vanmorgen van gezien en oeps dat zag er verdraaide mooi uit.

  Bert we hebben de hele dag zonnetje, dus voor ons huiskaters wordt dat weer heerlijk genieten van de zon en al die warmte op onze jas. Veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Gelukkig staat de workjop online Jip dat is het gemakkelijk om terug te kijken. Ik hoop dat je vanmiddag ook zon had net als hier, dat je lekker in de warmte ligt. Brokjes heb ik net als jij ook voor wanneer ik trek heb. Maar die had ik al bijna op, dus ik denk dat het door de Faalentijn kwam, Vlo zegt het ook al. Raar dat ik dat zelf niet snapte!! poot vamn je vriend Bert

 7. Dag Bert,
  Wat een geluk dat jouw vrouw zo goed kats spreekt. De mijne kan het ook heel aardig hoor.
  Gisteren was het alleen niet nodig, want wegens Faalentijn kreeg ik zomaar iets extra’s. Een lekkere natuurhap die ik anders niet krijg vanwege mijn dieet. Ik zit nu al te smakken, want vanavond krijg ik de andere helft van het blikje.
  Het is toch geen wonder dat jij gisteren bulkte van de trek. Die spanning om Loesjes worksjop, en of dat allemaal wel goed zou gaan…,nou, ze deed het fantastisch!!! En dan de verkering van Katrientje en Floris !!!!! Je wordt altijd heel blij als je vriendje en vriendinnetje gelukkig zijn, en dat kost ook energie, daar wordt je ook hongerig van.
  Het was een mooie dag, met voor jou een mooi en lekker slot. Wees maar heel trots op jouw Loesje, en ook op jezelf, want jij was een grote steun voor haar.
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo ja daar zeg je iets al die emoties en spanning dat kost energie. Vandaag heb ik het niet dat ik een extra bord wil. Het was heel spannend dat Loes dat deed en ik wil haar helpen met alles maar zij moet het doen en dat doet ze dan ook. Bert

 8. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat goed dat je nog een keer je dienee kreeg! Dienee is een sjiek woord voor avondeten, en ik dacht dat woord gebruik ik vanwege die twee keer.
  Gelukkig dat je vrouw snapte dat je nog niet genoeg had gegeten.
  Zoals iedereen al schreef, denk ik ook dat het van de spanning van Faalentijn was.
  Had je het vandaag ook nog, of niet? Want het kan natuurlijk dat je nog een beetje na-spanning had.
  Maar het was een prachtige film gisteren van Loesje! En ik vind het super dat hij hier ook op de blog staat. Dus ik wil jou daar ook voor bedanken!

  Hopelijk heb je vandaag een beetje uit kunnen rusten, en is vandaag weer alles gewoon.
  Ik heb al eventjes op mijn terras gelegen, in het zonnetje!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Vandaag had ik het niet, Bolle. Dus alles was weer gewoner. Faalentijn hoeft serieus waar voor mij niet vaker, eens per jaar is al veel. Loes heeft zelf bedacht dat het ook voor de vrienden is die niet op Feesboek zitten dat die ook over liefde kunnen leren. Maar jij weet het al wegens je grote liefde. Wat fijn dat jij ook zon hebt gehad, heerlijk een warme vacht halen. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *