kater Bolle over: sjips van mensen en mezelf

kater Bolle

Soms eten mijn mensen ’s avonds sjips, uit een bakje. Ik vind dat heel lekker ruiken en probeer altijd aan die sjips te likken.  Maar dat mag ik niet, want het is niet goed voor me. Zeggen mijn mensen.
Volgens mij zijn sjips voor niemand echt goed. Maar wel lekker!

Eigen sjip

Mijn vrouw zegt altijd dat ik mijn eigen sjip heb, dus dat ik niet de hare hoef te pikken.
Mijn sjip zit onder mijn huid, bij mijn schouder. Je kunt hem niet eten, en ik heb hem altijd bij me.
Het is een klein dingetje waar een nummer opstaat. Dierendokters, of mensen van de dierenambulans, hebben een apparaat waarmee ze die sjip kunnen bekijken. Zo zien ze welk nummer er op staat. En bij dat nummer staan mijn adres en mijn telefoonnummer.
Dat is hetzelfde als van mijn mensen. Vind je dat niet toevallig?

Bandje

Kijk, ik weet natuurlijk zelf heel goed wie ik ben en waar ik woon.  Maar mijn mensen hebben me uitgelegd dat ik een sjip heb voor als ik verdwaald raak, en niet meer weet hoe ik naar huis kan lopen. Of als ik misschien gewond ben.
O, ik hoop maar zó dat dat nooit gebeurt!

Ik zou natuurlijk ook een bandje om kunnen, met mijn adres enzo er op. Net als Pop, Beer en mijn Molletje. Zij hadden een bandje om. Met daaraan een plestik penning met hun naam en telefoonnummer.  Je kon die penning makkelijk lezen, ook als je niet heel dichtbij ze was.
Want Pop, Beer en Mol lieten zich niet zomaar aaien door vreemde mensen. Dus was het belangrijk dat je hun telefoonnummer kon lezen, ook als ze op een afstandje waren.

De geps

Maar niet elke kat een vindt bandje prettig.
Pop heeft een hele hoop bandjes kwijt gemaakt. Dan had hij net een nieuw bandje om en ging naar buiten. Even later kwam hij heel trots terug om te laten zien dat zijn bandje weg was.
Je kunt blijven haken aan je bandje, dat kan best gevaarlijk zijn. Dat je bandje blijft haken achter een tak ofzo. Dan zit je vast aan die tak. In een boom misschien wel.
Dus daarom zit er een soort geps (een gesp, volgens mijn vrouw) aan dat bandje. En die gaat makkelijk open, zodat je bandje opengaat. Dat had Pop dus ontdekt, van die geps.

Geen nek

Toen ik hier kwam wonen hadden mijn mensen het erover of ik ook een bandje moest.  Maar ze durfden het nog niet te doen. Omdat ik best hard kon bijten en krabben.
Na een tijdje zei mijn man dat ik geeneens een bandje om kon. Omdat ik geen nek heb.
Ik wist helemaal niet dat je een nek nodig hebt! Er zit wel een heel klein stukje tussen mijn hoofd en mijn schouders, maar dat is breder dan mijn hoofd.
Ik heb het altijd zonder nek gedaan, en dat bevalt me prima.
Maar gelukkig hoefde ik daarom geen bandje.

Verplicht

kater BolleMijn vrouw vertelde me dat elke hond een sjip moet hebben, maar katten nog niet.
Terwijl het juist goed zou zijn als het ver-plicht wordt. Dat betekent dat het MOET.
Ze zei dat mensen dan misschien ook wat beter gaan nadenken voordat ze een kat in huis nemen.
Je gelooft het niet, maar soms kiezen mensen voor een kat, en hebben er na een tijdje ineens geen zin meer in. Dan zetten ze die kat zomaar op straat.
Of ze verhuizen, en laten de kat achter. Dat mag toch niet!
Als elke kat een sjip heeft, zou altijd bekend zijn waar en bij wie die kat ooit woonde. Waarschijnlijk wil die kat dan een ander huis, denk ik. Maar dat kan ook, natuurlijk. Want het adres op de sjip kan ook veranderd worden.
Als een kat verdwaald is, en wel weer naar huis wil, kan de kat terug naar huis omdat op de sjip staat waar dat was. Zo zouden er na een tijd minder zwerfkatten komen.

Beebies

Met die sjip zou de kat ook ver-plicht geholpen moeten worden. Je weet wel, dat is van dat kindertjes krijgen enzo.
Want sommige mensen laten een dameskat steeds maar beebies krijgen , en die verkopen ze dan aan wie ze maar wil hebben. Of ze doen ze doodmaken. Echt waar. Dat is natuurlijk heel erg zielig. Voor de mama en voor de kindertjes.
En er zijn ook al heel veel kindertjes. Zoveel, dat het asiel er in de lente altijd vol mee zit.
Mensen willen vaak persee een kitten, omdat ze dat leuk vinden. Dat is ook zo.

Ouder

Kinderkatjes zijn superleuk, zeker weten. Maar ze worden vanzelf ouder. En dan?  Nou, dat zal ik je vertellen: dan worden ze elk jaar NOG leuker en mooier en slimmer!
Kijk maar naar mij. En naar Bert. En naar Loesje. En naar Katrientje. En naar Jip. En naar Vlo.
En ga zo maar door. Dus dat lijkt me wel duidelijk.

Mijn mensen weten inmiddels dat ik nooit echt heel ver weg ga.  Ik ben geen avonturier meer, dat was ik al lang genoeg toen ik rondzwierf. Meestal blijf ik in mijn eigen tuin, of ik ga even het schuurtje op. Ik luister als ik geroepen word, en kom meteen aanlopen.
En toch heb ik een sjip. Voor als het ooit nodig is.
Maar die andere, lekkere sjips krijg ik nog steeds niet. Jammer. Maar ik blijf proberen om er aan te likken!

23 thoughts on “kater Bolle over: sjips van mensen en mezelf

 1. Hallo Bolle,

  Ikke zou ook best eens aan die mensen chips willen likken, maar die zijn hier nooit en doe ik het ook maar met mijn eigen chip en die is eggies alleen van mij en ik zal daar heel goed voor zorgen. Als ik mij ga wassen poets ik daar extra goed.

  Wauw wat een super goed stuk heb jij geschreven zeg, je zou het in de dieren tijdschriften moeten laten zetten zodat heel veel mensen dit lezen en hopelijk heel goed gaan nadenken. Ja vrouwtje doet namens mij vaak petities poten voor verplicht een chip geven en neutraliseren. Maar ook dat de mensen die een hond of poes/kat vinden die over de regenboogbrug is gegaan, moeten nakijken of ze een chip hebben. Heel veel dieren gaan wel eens aan de wandel en zijn de weg kwijt en er gebeurt dan een ongeluk. Al die baasjes zijn heel verdrietig en blijven maar zoeken. Dat nakijken en doorgeven wordt heel veel niet gedaan.

  Wat je schrijft is heel belangrijk van dat alle huisdieren een chips moeten hebben, of je nu een huispoes/kat bent of een huis/buiten poes/kat. Ik heb ook een chip en woon drie hoog in zo’n stapel huis en heb alleen een balkon. Maar vrouwtje zegt dat ik naar beneden kan vallen of via het trappenhuis of lift kwijt kan raken en omdat ik een huis Jip ben en buiten echt de weg niet weet en verdwaal kunnen ze mij terug brengen als ik gevonden wordt. Nou hoop ikke dus wel dat het nooit gebeurt, je weet ik ben een held op Jippesokken. Ikke weet heel zeker dat Bert, Loesje en Katrientje, Van vlo weet ik niet, misschien kan Vlo dit aan ons vertellen en weten we dat Vlo ook veilig is.
  Goed dat ik ook nog even hebt geschreven over die bandjes voor om onze nek, dat de baasjes heel goed moeten opletten of ze wel veilig zijn, er zijn al heel veel ongelukken gebeurt door die bandjes dat het dier over de regenboogbrug is moeten gaan.

  Bolle ik ga nu vandaag van het heerlijke zonnetje genieten, tja het is tenslotte zondag volgens het vrouwtje en wij katten hebben natuurlijk ook een vrije dag. Heerlijk buiten of achter het raam in de zon, nou ikke heb er al zin in. Jij gaat vast en zeker op je landgoed genieten.
  Fijne dag Bolle met je man en vrouw mens en knufjes van mijn vrouwtje.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Dag Jip, goed dat je ook een sjip hebt!
   Je vrouw heeft helemaal gelijk, er kan altijd iets gebeuren dat je per ongeluk buiten komt. Dat zal wel niet, want je vrouw is heel voorzichtig met je. Maar ALS Er iets gebeurt, kan je zo altijd weer naar huis.
   En dat is toch het fijnste, thuis zijn!
   Omdat ik ook buiten ben is het voor mij heel belangrijk om een sjip te hebben, zeggen mijn mensen. En mijn vrouw zegt dat ze iemand kennen van wie de kat weg was, en die had geen sjip. En ze is nooit te weten gekomen wat er met de kat is gebeurd. Mijn vrouw zei dat ze daar heel erg verdrietig om was, en dat snap ik heel goed.
   En wat een geluk hè, dat ik geen nek heb! Ik weet niet of ik het leuk zou vinden om een bandje om te hebben. Maar nu kan het gelukkig niet!
   Jip, ik hoop dat je al lekker in het zonnetje ligt. Neem vandaag maar een dagje vrij van het oefenen voor onze Formule 2 rees, dat doe ik ook!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van je vriend Bolle.

   1. Hallo Bolle,

    Vandaag heb ik eggies geen oefenen gedaan voor onze formule 2 race, Ik heb zo heerlijk buiten in binnen achter het raam liggen zonnen. Morgen begin ik weer met het races, Vrouwtje moet zoals het de laatste tijd steeds maar is veel weg,dus als ze dan voor mij ook de deur van de hal en de badkamer open zet, nou dan race ik door het hele huis hoor. Vandaag had vrouwtje mij heel erg verwend met wat lekkere gekookte kip en een paar garnaaltjes van haar broodje. Vrouwtje wil nu niet meer dat ik minder ga wegen, ze zegt dat ik super slank ben en daarom vandaag de verwennerij. Fijne avond Bolle met je man en vrouw en heerlijk slapen vannacht. Pootjes van je vriend Jip

    1. Goed eten is ook zeker belangijk voor de Formule 2 rees, Jip, dus je bent goed bezig!
     Een lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bolle,

  oooh wat hebbie weer mooi geschreeve en ook zo intilliegent assie ben. Jij ben een wijze katerjongen en jou verhaal kan veel mense aan hun denke zette.
  Bolle ik zeg het eerlijk, ik ben ook gek op sjips. Oooh assie in mij zicht is ben ik er wel bij met mij eigen. Soms probeer ik er dan wel een te pikke, oooh Bolle soms lukt het met mij kop. Maar mij vrouw pakt ze dan af, gewoon van mij eigen. Oooh Bolle, assie een lekkere bek heb net als mij eigen dan kan je toch niet alles eete. Mij vrouw zeg, Loesje jij mag alles weete maar niet alles eete. Ik vind dat moeilijk Bolle en ik vind het fijn dat jij erover schrijf. Dat sjippies verlijdeleik zijn voor poeze en dat mense dat moete weete.
  Mij vrouw zeg dat ik ook een sjippie heb van mij eigen Bolle, net als jij heb. Maar ik ben een binnepoes en in mij eigen huis weet ik mij weg. Assie buiten kom is het wel fijn want mij vrouw zeg, de weereld is groot van ze eigen. Ik hoop dat mij vrouw op mij sjippie heb gezet dat ik ze lekker vin en ik wil ook dat mij vrouw erop schrijf dat ik verkering heb. Mij Bert mag van mij eigen best op mij sjippie, dan draag ik mij Bert in mij eigen mee.
  Ik vin het belangrijk dat wij ook mee moge denken van onze sjippies. Dat we weete wat erop staat want wij zijn wel uniek van onze eigen.
  Bolle ik heb weer veel geleerd van jou mooie verhaal. Me vrouw zeg dat assie nou sjippies heb, dat ze dan wel aan mij denk. Dattie mij nie op me spek ga binden, maar dan zorg ik wel dat ik weg ben van mij eigen.

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loesje, dus jij mag ook geen sjippies, maar je probeert ze toch ook te eten? Zie je wel dat sjips lekker zijn! En vast ook goed voor katten, anders zouden we ze niet willen eten! Ik doe gewoon mijn hoofd in het bakje, en doe dan snel over de sjips likken. Dat is lekker, maar mijn vrouw vindt het niet zo lekker. Dan doet ze wel eens zo’n sjip weg, terwijl ze hem dan ook aan mij zou moeten geven. Want ik had hem al gelikt, dus hij was eigenlijk van mij!
   Goed dat je ook je eigen sjippie hebt. Ik denk wel dat erop staat “Loesje houdt van Bert, en van sjips”, want anders weten mensen niet wie je bent. En dat je een broer en een zusje hebt, en een vrouw en waar je woont. En van tonijn, natuurlijk.
   Maar blijf toch maar binnen, dat is het veiligste! Alleen als je aan dat spek gebonden wordt, zou ik me eventjes verstoppen!
   Enne… gefeeliesieteerd met de verkering van je broer!
   Een heel lief kopje voor jou en Floris en Zusje en je vrouw van Bolle.

 3. Hoi Bolle, hier Bikkel , ikke en mijn broers en zussie hebben ook een sjip. Mijn broers Oliver en Bjarne en mein zussie Kruimel kregen de sjip toen ze in een heel groot gebouw zaten met allemaal andere katjes. Ikke en mijn grote broer Bas kregen de sjip bij de ambulans. Ik was ook nog een babykatje toen de mensen van de ambulans mij vonden, ik was toen heel erg ziek. De mensen van de ambulans hebben mij toen weer beter gemaakt, alleen moest 1 oogie weg, die was door de ziekte zo slecht geworde. Maar dat geeft niet hoor, ik kan tog noch goed kijke met maar 1 oogie. Mense hebben mij ook als babykatje op straat gegooit, ik fin dat deze mense eichenlijk geen diertjes meer moge hebbe. Ook mijn grote broer Bas is op straat gevonden, hij is ook ziek geworden en door de mense van de ambulans geholpen, Nu heeft hij ook maar 1 oogie. Hij was toen al iets van 10 jaar en was heel erg bang. Mijn bediende heeft toen gezech dat hij ook bij ons moch kome wone. Dat is nu al weer ruim 4 jaar gelede, en Bas bleif nu lekker in zijn mand liggen en komt er niet meer uit. Wij hoefe niet meer naar buiten, alleen als het lekker warm is op het balkon. Daar kunnen we gelukkig niet van af, daar zorgt onse bediende voor. Zij zegt dat we nooit meer weg hoefe en dat ze altijd voor ons gaat zorgen. Het enige dat wij zoms moete doen is haar knuffelen, dat find ik nog eens een goede deal. Dus eigenlijk hebbe wij die sjip niet nodig. Maar het is wel goed dat alle katjes zo’n sjip krijgen en dat alleen mensen die beloofe goed voor ons te zorgen. ook echt met ons in 1 huis mogen leefe zodat er straks geen zielige katjes meer sein. Zo nu ga ik weer effe pitten, het is tenslotte sondag.

  1. Dag Bikkel, wat erg dat je als beebie op straat was! En dat je helemaal ziek was! Gelukkig dat je nu weer beter bent, en bij jullie vrouw woont met je broers en zusjes.
   Jammer van je oog, maar je hebt er gelukkig nóg eentje. En nou hebben jij en je broer Bas samen twee ogen, dat is ook mooi!
   Soms zijn er rare mensen, dat heb ik allang door. Dat mensen jou zomaar op straat hebben gezet, en je broer Bas. En je zus Kruimel, en je broers Oliver en Bjarne.
   Dat hoort toch niet! Ik vind, als je ervoor kiest om met een kat samen te gaan wonen, dan is dat voor altijd. En gelukkig vinden mijn mensen dat ook. Want ik heb al lang genoeg buiten geleefd en kindertjes gemaakt en gevochten.
   Het klinkt gezellig bij jullie, zo met zijn allen. Jullie boffen maar met jullie vrouw. Maar zij ook met jullie, natuurlijk!
   Een heel lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

 4. Ooooh ikke hep niet een eigen sjip🙀🙀🙀
  Oooooh ikke vroeg ook net waarom niet? Ooooh toen zei ze dat toen ikjes nog een beebiepoesje was het er geloof ikjes niet was. En nu zegt ze dat ik al hoogiebejaard ben en geen nut meer heb. Ooooh🙀🙀
  Ikjes ben volgende week naamelijk al 17 jaar!! Oooooh koel he?
  En ik krijg ook geen sjipjes als ze er zijn. Ooooh en het rrrruikt zo lekker.
  Vrouw haalt ze niet meer zo vaak. Gemeen he?

  1. Dag prinses Katrientje, mag jij ook geen sjippies? Flauw hè, het lijkt wel of geen één kat sjippies mag! Je vraagt je af waarom mensen ze dan in huis halen.
   Vroeger had je geen sjips voor katten, dat is zo. En jij bent altijd binnen, toch? En die sjip kan je niet eten, ik kan er zelf geeneens bij.
   Wanneer precies wordt je 17? Geef je dan een groot feest? Met sjips! En tonijn, en kip en sneks en slingers? En dan heb je ook nog verkering gekregen! Mag Floris een keer achterop de brommert?
   Het lijkt wel alsof je pas 4 of 5 wordt, zo druk heb je het nog!
   Een heel lief kopje van Bolle.

   1. Ooooooh ik worde 3 maart 17. Dat isse preciesjes over een week😺😺
    Ooooh ikjes hep al een vis in de ijskoud kast staan. Ennuh ikke haal ook sjipjes hoor om aan te lik. Ooooh soms pik ik wel eens een sjippie die oppe de grond val. Ooooh dan ben ik snel hoor.
    Ooooh lees dinsdag maar oof verkeer. Ikke nu ssssssst😺😺

     1. O, dat is al snel Katrientje! Weet je al wat je voor je 17e verjaardag wilt hebben?
      Ik vind het superstoer dat je 17 wordt, en ik ga dinsdag zeker lezen over hoe snel je bent!
      En als iets op de grond valt is het voor jou, dat weet iedereen. Dus dat sjippie mag niet meer afgepakt worden!
      Een heel lief kopje van Bolle.

 5. Hoi Bolle, wat verstandig van jouw Personeel dat je ook een Chipje heb gekregen, wel eentje die je niet kunt op eten maar wel eentje mocht je toch op eens de holder de bolder worden van de Lentekriebels en op stap gaan nou dan is zo’n chipje heel fijn hoor want dan kunnen mensen snuiten je altijd weer thuis brengen mocht je de weg kwijt zijn!

  Kopje van Ollie

  1. Dag Ollie, ja dat met die kriebels, daar heb je gelijk in. Vroeger was er in de tuinen een damespoes die nog kindjes kon krijgen en dan was ik weleens uren weg. Ik kan geen kindjes meer maken, maar ik heb er wel herinneringen aan. Maar ja, ik word ook wat ouder, en nu begin ik het te vergeten. Gelukkig, zeggen mijn mensen.
   Ik lig nu lekker in mijn tuin in een kartonnen doos in het zonnetje. Ik hoop dat jij ook lekker in het zonnetje ligt!
   Een heel lief kopje van Bolle.

   1. Hoi Bolle ik heb genoten hoor dank je wel , de komende week blijft het mooi weertje zeggen de weermensen dus kunnen we lekker genieten in de tuin of door de glazen ruiten in de ochtebd als het buiten nog wat koudjes is!

    Kopje van Ollie

    1. Fijn hè, dat zonnetje! Gisteren was ik in mijn doos in slaap gevallen, en toen zei mijn vrouw dat ik helemaal zonnig aanvoelde!
     Een lief kopje van Bolle.

 6. Dag Bolle,
  Wat ben jij toch een wijze kater, een denker!!
  Natuurlijk heb ik ook een sjip. Alleen.., toen ik een week zoek was, toen ik nog bij mijn vorige vrouw woonde, had ik er niet veel aan, want ik was zo stom om me niet te laten pakken!! Ik had aan die sjip moeten denken, dan was ik vast eerder thuis geweest.
  Gelukkig hebben mijn mensen van toen overal fotoos van mij opgehangen, en ze hebben steeds lopen zoeken. Toen belde er iemand op die mij had zien lopen gelukkig, dus toen was ik na een week weer thuis. Wat was ik blij, en mijn mensen zijn die opbelmeneer gaan bedanken met een kadoo. Gelukkig hoefde ik niet mee, ik had al genoeg beleefd!!!
  Voor ik hier woonde liep hier een dikke kat in de tuin. Mijn vrouw dacht eerst dat het een kater van nieuwe mensen was, maar toen zag ze hem van het voer voor de egels eten, en dat is nou niet echt lekker voor een kat. Die week moest Broddel, de kater die hier vlak voor mij woonde, ingeënt worden, en toen heeft mijn vrouw gevraagd of de dierenarts thuis kwam, en of ze de sjiplezer mee wilde nemen. De kater bleek ook een sjip te hebben, Sonny te heten, en uit een dorp een paar kilometer hier vandaan te komen. Zijn mensen waren hem al twee jaar kwijt!!! bij mijn vrouw zat hij nog maar een paar weken, en hij was best dik, dus hij moet wel goed gegeten hebben. Zijn mensen zijn hem meteen komen halen, en waren erg blij!!! Maar zonder sjip zou hij waarschijnlijk nooit thuis gekomen zijn, dus je ziet hoe belangrijk het is.
  ik vind dus ook dat het verplicht moet worden!!!!! Misschien nemen dan ook alleen mensen die echt een leven lang voor een kat willen zorgen er één, en niet alleen omdat een kitten zo schattig is.
  Eh…Bolle…, mijn vrouw en ik zijn zo nieuwsgierig of jouw man op Faalentijn nog met een roos in z’n mond gelopen heeft 🙂 ? Of mag je dat niet vertellen, het wel prifee natuurlijk.
  Wat slim van Pop dat hij wist hoe die geps werkte zeg, ik kan me voorstellen dat hij helemaal trots thuis kwam. Vonden jouw mensen die bandjes nog wel terug, of was hij ook nog zo slim om ze te verstoppen?
  Bolle, een heel lief kopje voor jou en jouw mensen,
  Vlo.

  1. Dag Vlo, dank je wel dat je zegt dat ik een denker ben! Dat vind ik zelf ook, en ik laat het meteen aan mijn mensen lezen. Dat ik niet meer gepest wordt dat ik meer moet bewegen.
   Wat eng, van toen je verdwaald was. Ik snap wel dat je je niet liet pakken, dat zou ik ook niet doen. Want je kent die mensen niet, dus blijf je uit de buurt. Daarom hadden Pop, Beer en mijn Molletje een bandje met een penning die je van een afstand kon lezen. Maar ja, ik heb dus geen nek. Gelukkig, want ik weet niet of ik een bandje om zou willen. Ik houd er niet zo van als er aan mijn lijf dingen worden gedaan.
   En wat fijn dat Sonny weer terug kon naar huis! Ja, dan zie je dat zo’n sjip handig is.
   Wat zal hij dan in die twee jaar hebben gedaan? Dat is heel lang!
   Pop maakte zijn bandjes altijd echt kwijt. En zijn penning ook. Daarom was hij ook zo trots. Hij deed ze in andere tuinen verstoppen. En later belde een keer een overbuurvrouw op dat er eentje bovenop het schuurtje lag. Die moest hij toen weer om. Maar toen hij gewend was, vond hij het niet meer erg.
   En dat van Faalentijn…uhm… nee, mijn man liep wél op twee benen, maar zonder roos tussen zijn tanden. Nu hoopt mijn vrouw op volgend jaar!
   Dag Vlo, een heel lief kopje voor jou en je vrouw, van Bolle.

 7. Oh Bolle, wat slim van Pop! Maar één bandje teruggevonden!
  Sonny was al eens zwervend gevonden, en was door zijn mensen uit het asiel gehaald,
  Hij woonde er al een paar jaar, en is toen erg geschrokken van vuurwerk op Koninginnedag, en gevlucht.
  Mijn vrouw had hem wel eens mee zien lopen met RoodWitteZwerver, een kater die erg veel op Bert leek. Die sliep altijd in de schuur van een kennis van mijn vrouw, en had door heel Rhenen z’n eet adresjes, o.a. bij mijn vrouw.
  Hij zal dus wel overal meegegeten hebben. Hij was ook helemaal niet schuw, daarom heeft mijn vrouw pas in de gaten gekregen dat hij geen huis had, pas toen hij van het voer voor de egels at, en ze hem op een ochtend uit het schuilhuisje van “van der Zwart” zag komen. Dat was een zwart zwerfpoesje dat, toen ze oud werd, en slechte tanden kreeg, ingetrokken is bij mijn vrouw en Broddel, en hier stokoud geworden is (zeker 22, misschien zelfs ouder).
  Maar gelukkig is hij nu weer bij zijn mensen! Zo kan het leven toch weer goed komen gelukkig.
  Kopje Vlo.

  1. Dag Vlo, wat een hoop katten zijn toch aan het zwerven! Ik vind dat zielig, want de meeste katten willen dat helemaal niet. Soms heb je wel een kat die zó bang is voor mensen dat hij of zij het liefste buiten woont, maar dan wel met een huisje en eigen eten.
   Gelukkig weten veel van die katten jouw vrouw te vinden!
   Pop was slim, maar vooral ook eigenwijs. Maar ja, dat is natuurlijk bekend, van ons katten. En daarom zijn we ook zo leuk, al zeg ik het zelf!
   Een lief kopje voor je vrouw en wil je haar van mij bedanken voor alles dat ze voor zwerfkatten doet? En ook een lief kopje voor jou natuurlijk, van Bolle.

 8. Ik heb het tegen mijn vrouw gezegd hoor, ze vond het lief van je, maar ze zegt dat het gewoon in het bloed zit.
  Haar broer heeft ook altijd een huis vol katten, logisch, zijn huis heet “De Katsburgh” , de oma van mijn vrouw en haar broer heette Katsburg.
  Haar nichtjes en hun mannen zijn net zo. Gisteren heb ik nog op schoot gelegen bij haar oudste nichtje. Nou, dan moet ze deugen hoor, ik ga niet gauw op schoot.
  Bovendien, volgens mij zijn jouw mensen net zo, dus zij ook bedankt van mij 🙂 !!!!
  kop, Vlo.

  1. Wat mooi, als je Katsburg heet! Dat past heel goed dan!
   Ik heb het aan mijn mensen doorgegeven, van het bedanken. Maar mijn mensen zeggen dat altijd op hun pad komt. Net als ik!
   Een lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom