Wat mijn enige echte talent is

talent

Ik ben een eenvoudige ex-asielkater maar ik heb wel een talent en dat is dat ik kan genieten. Heel erg intens en supergoed. Daar moet ik wel iets bij vertellen.

Wat is een talent, zult u zeggen. Dat is dat je iets kunt en dat gaat goed en het is gemakkelijk. Dus je bent er niet onzeker in. Het lukt altijd. En je vindt het fijn.

Onzeker

Nou ben ik van mezelf onzeker, dat is gewoon zo en dat blijft misschien voor altijd zo. Dus ik ben gauw bang. Er is een geluid waarvan ik schrik en dan weet ik het niet meer. Of mijn vrouw is gespannen en dan voel ik me raar want misschien heb ik iets stoms gedaan en wat moet ik dan doen. Of er komen monteurs dat is helemaal erg.

Voor mij kan het gewone leven dus best moeilijk zijn. Omdat ik het niet zo goed snap of weet allemaal. Dus mijn vrouw zorgt ervoor dat de ene dag zoveel mogelijk op de andere lijkt, dan heb ik houvast. Steun van thuis is heel belangrijk als je onzeker bent.

Zeker

Maar ik kan toevallig wel iets heel goed. Dat heeft mijn vrouw me uitgelegd. Ik kan heel goed genieten en dat is een talent. Dat zegt ze. Dus ik ben een kater met een talent en daar ben ik eigenlijk best trots op. Ik kan iets.

Nou zal ik een paar voorbeelden geven.

 • als ik in de zon lig dan ga ik helemaal rekken en strekken en zuchten en dan rieleks ik superdiep en dan voel ik me gelukkig
 • bij het aaien vind ik het al fijn als mijn vrouw alleen een hand op me legt en dat we elkaar dan aankijken dan voel ik me samen met elkaar
 • elke avond eten we thuis samen, zij van haar bord en ik van het mijne, en daarna krijg ik een na-het-eten knuffel dat is een gewoonte en dan ga ik nasmakken en zo duurt het avondeeten superlekkerlang

Het is dus dat de gewone dingen eigenlijk heel erg fijn zijn vanwege dat ik er echt van kan genieten. Dat is mijn talent.

20 thoughts on “Wat mijn enige echte talent is

 1. Hoi Bert, wij kunnen ook erg goed genieten. Bijvoorbeeld as het sonnetje scheint. Dan gaan we lekker op het balkon liggen of op de vensterbank. Of als onse bediende heerlik met ons gaat knuffelen. Dat is genieten hoor. En dat het dan weekend is en dat onze bediende dan lekker thuis blijft, zo gezellig. Dan mag alles lekker rustig en gaan we langer slapen en soms ook op het grote bed. Nog meer knuffies krijgen we dan. Wij houden er ook van als alles hetzelfde blijft. Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel wat gaaf dat jullie ook zo kunnen genieten het zijn ook gave dingen die jullie opsommen. Knuffies bij alles jullie hebben het goed voor elkaar!! Mijn vrouw blijft op zondag meestal thuis vind ik ook gezellg. poot van Bertje

 2. Hoi Bert,

  Weet je rust ,rein en regelmaat, dat werkt niet alleen bij mensen ,maar ook bij poezen en katers hoor.

  Kitty en Coco vinden het ook fijn als alles op een dag zijn normale gang gaat, dus het liefst geen visite, maar lekker rust.

  Kitty is wel goed in ontspannen ,alleen Coco is de laatste tijd wel heel erg drukjes.
  Soms,als kitty heel erg ontspannen is en lekker gaat liggen voor een uitgebreide aaisessie,komt ineens Coco aanlopen en springt hup bovenop Kitty,die weet dan niet hoe snel ze moet wegkomen.

  Weg ontspanning!

  1. Misschien voelt Coco de lente dat kan best. Dat heb ik ook soms dan ga ik rennen of ik wil opeens spelen en dan heb ik helemaal geen zin in ontspannen. Ik vind het wel zielig voor Kitty zij heeft best haar ontspanning en dan springt er iemand op je!!

 3. Hallo Bert,

  Ja een bodem van je rugzak van het straatleven zal altijd in jou blijven, net als bij mij van mijn eerste rottige leventje als buitenkater.
  Maar wat jij en ikke ook ervaren is dan dat we het nu super fijn hebben met ons vrouwtje en andere katten die het eerst ook slecht hadden in hun liefdevolle huisje.
  Gelukkig houd jouw vrouwtje heel veel rekening met jou en jullie hebben het heel fijn samen en zijn er door dik en dun voor elkaar.
  Mijn angst en onzekerheid is een heel stuk weg sinds ik de speciale Bachbloesem druppels heb gehad 4 weken lang. Als nu de bel gaat vlieg ik niet in paniek meer weg onder het dekbed, maar ga om het hoekje in de slaapkamer wachten. Vorige week had ik een grote verrassing voor vrouwtje, er was een monteur in huis die wel zachtjes werkte en praten. Ik zat dus om het hoekje te wachten tot de monteur weg zou gaan en toen zag vrouwtje mij ineens in de deuropening van de woonkamer zitten. Niet te lang hoor, maar ik durfde het toch maar weer. O wat was vrouwtje trots op mij. Voor veel harde geluiden ben ik nu ook minder bang.

  Bert hou het maar goed vast dat prachtige talent van jou, want ikke geniet daar ook zo van, het is het allermooiste en fijnste. Weet je wij geven heel veel en daarom zegt vrouwtje dat we ook heel veel liefde mogen terug krijgen en die knuffels zijn dan ook heerlijk.
  Jij gaat vast en zeker nog wel meer talenten van jezelf krijgen, maar je moet het zijn tijd geven hoor, doe ikke ook.

  Nu ga ik dadelijk het huis bewaken want vrouwtje moet zo weg en komt vanavond voor het eten pas weer thuis. Fijne dag Bert met veel zonnetje en hopelijk is het niet al te druk in de straat, zodat alles daar goed gaat. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is goed nieuws dat je zomaar dichterbij de monteur durfde te komen. Dan wist hij ook meteen dat er een katerman woonde waarmee hij rekening moest houden. Gaaf spul die druppels. Ik heb zoiets vroeger ook genomen en het helpt je gewoon verder, dat had ik toen ook. En dan kun je van binnen groeien ik heb ze nou niet meer nodig maar ze zijn wel in huis want je weet maar nooit. poot van je vriend Bert

 4. Lieve Bert,

  jij kan geniete en rieleksen en jij ben altijd jou eigen. Voor mij eigen ben jij mij grootste talent van mij hart. Jij heb mij liefde doen ontwaake toen ik jou op me Feesboek zag. En jij deed niks meer dan gewoon jou eigen zijn. Iedereen weet wie jij ben en jij ben jou eigen katerman. En assie dan ook nog kan geniete dan hebbie jou hele groote talent.
  En Bert jij heb mij geleerd dat ik mij eigen kan ontplooien. Want jij ben rustig en jij ben wijs. Dan durf ik meer van me eigen.
  Voor mij eigen hebbie veel talent. Jij ben puur en jij ben jou eigen mooie eigen,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik wist geeneens dat je van mij dat ontplooien hebt geleerd maar ik vind het wel supergoed dat jet het doet en durft en je neemt geeneens druppels zoals Jip nou of ik vroeger. Ik weet gewoon niet zo veel Loes en dat is ook niet erg, want ik doe mijn best voor jou en voor mijn vrouw en voor mijn vrienden, je Bertje

 5. Hoi Bert,
  Dat is toch het beste talent wat een kan hebben?! Heerlijk ontspannen, dat nog wel na het moeilijke leven dat je gehad hebt, waar je nooit kon ontspannen omdat je waakzaam moest zijn.
  Bovendien noem je in je verhaaltje nog een talent : je voelt aan wanneer je vrouw gespannen is, en dat heeft waarschijnlijk niets te maken met dat jij wat stoms hebt gedaan hoor. Ze wil misschien teveel dingen tegelijk doen, Dan komt je derde talent ; haar daarvan weerhouden!!!
  Je onderschat jezelf behoorlijk lieve Bert, Jij zou niets zijn zonder je vrouw, maar zij ook niet zonder jou hoor. En dan nog wat Loesje schrijft, door jouw heeft ze zich leren ontplooien. En Katrientje dan, die op haar bijna zeventiende jaar nog een beroemde prinses is geworden, en verkering heeft!!!
  Bolle, Jip en ik, en nog veel meer katten, die hebben gemerkt dat ze kunnen schrijven.
  Huiskater Bert..Je mag er zijn, en ik ben blij dat je er bent!!!
  Dikke kop en poot,
  Vlo

  1. hoi Vlo wat een complimenten ik weet gewoon niet waar ik moet kijken. Zonet heb ik een brokje gegeten en toen werd ik weer rustiger. Ik doe mijn best Vlo dat zeg ik net nog tegen Loes. poot van Bertje

 6. Ooooooh bert. Jij hebt zoveel talenten hoor. Ik vind dat je andere talenten er ook oog zijn. Want hoe jij bijdevoorbeeld vensterbank kontjeleur doet…..oooooh en je kijkt er ook zo streng bij.
  Bert….jij bent multietalentvol. Echt

 7. Mooie lieve Bert, jij hebt naast het genieten-talent nóg een heel groot talent: je bent in staat om je vrouw gelukkig te maken, simpelweg door er te zijn in haar leven.
  Grote poot van Lady Lily

 8. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik denk dat je je vergist dat je maar één talent hebt. Je hebt er veel meer. Zal ik er een paar opnoemen?
  Je bent dapper (dat je terwijl je bang bent, toch dingen probeert), je bent sterk (dat je op straat hebt weten te overleven), je bent lief (voor je vrouw, voor Loesje, voor al je vrienden en voor andere katten waar je dekentjes voor vraagt bijvoorbeeld), je kunt supergoed een muis vangen onder kraakpapier, je schrijft mooie verhalen oo de blog, je kunt goed poseren voor de foto. En zo kan ik er nog wel een hele hoop noemen.

  Vroeger dacht ik ook dat ik niet zoveel kon, en dat ik alleen maar bang was.
  Maar dat we bang zijn, komt niet door onszelf. Zo zijn we geworden, door mensen en door het buitenleven. En toch zijn we er nog! En we geven het niet op, en we blijven het proberen.
  Ik heb heel veel steun gehad aan je blog, en mijn mensen ook. En ik heb er nog steeds steun aan. En mijn mensen ook, natuurlijk.
  Niet elke kat durft zomaar alles. Maar dat hoeft ook niet. De ene kat durft alles, en de andere kat niet. En geen van de twee is beter dan de ander.

  Mijn mensen zeggen altijd dat ik ben zoals ik ben, en dat dat goed is, en ik weet zeker dat je vrouw dat ook van jou zegt.
  Het heeft geen zin om je te vergelijken met andere katten, want jij bent die katten niet. Maar die katten zijn dan ook weer niet JOU. Je bent jezelf, Bert, en zo hoort het ook!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Dat is waar Bolle, mijn vrouw zegt ook dat ik ben zoals ik ben en dat ik altijd zo mag blijven dus dan ben ik niet stom dat kan dan gewoon niet. Ik vind het lief wat je allemaal zegt en daar ga ik over slapen dat kan ik er goed over denken. kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *