Waarom het vandaag maandag is

maandag

Ik weet zeker dat het vandaag maandag is, want eerst is het zondag en dan maandag en gisteren was het zondag. Maakt niet uit wat mijn vrouw zegt.

Zondag

Kerstmis ging precies zoals ik dacht. Rustig aan. Alleen gewone dingen. En ik heb wel extra knuffls gehad maar dat kwam ook omdat mijn vrouw meer thuis was dus daarom. De eerste dag was mijn gefoel zondag en de tweede dag ook wegens dat het stil was in de straat en de mannen van de garage om de hoek waren er niet en alles was zoals het hoort op zondag. Dus dan is het zo.

Als huiskater moet je weten wat voor dag het is. Dan snap je beter wat er gebeurt. En wat je vrouw doet en waarom. Dus verstand hebben van mensendingen, dat hoort ook bij je leven, zo zie ik dat. Daarom heb ik ook de dagen van de week geleerd. En daar heb ik nou gefoel voor gekregen.

Maandag

Dus ik weet zeker: eerst heb je zondag en daarna heb je maandag. Dat is al zo sinds ik hier woon en ik woon hier al jaren. Dat kan toch niet opeens veranderen? Dat je zondag hebt en dan is het opeens vrijdag? Ik geloof er niks van, ook al zegt mijn vrouw het.

Altijd wanneer er iets is waarvan ik denk wat is dat nou, dan ga ik een dutje doen. Een lang stevig dutje waarin ik op mijn ene zij lig en daarna op mijn andere zij en dan misschien weer terug. Soms word ik even wakker voor een brokje. Daarna ga ik weer verder slapen.

En als ik weer wakker word, dan weet ik voor mezelf wat ik moet doen. Dat is mijn eigen katermangefoel folgen en mijn vrouw haar eigen gefoel laten. Zij mag best vrijdag zeggen en ik mag best maandag zeggen. We zijn verschillend maar als je samenwoont dan aksepteer je elkaar.

18 thoughts on “Waarom het vandaag maandag is

 1. Hoi Bertje, je hebt gelijk vind ik. Hier is het ook maandag, maar mijn mensen zeggen iets anders.
  Maar jij en ik samen kunnen toch nooit ongelijk hebben?
  Je krijgt van mij, Bolle, hele lieve kopjes, want het zijn vreemde dagen.

  1. hoi Bolle dat heb ik nou ook dat ik van binnen foel dat het is zoals het is en dat is dus maandag. Jij bent ook een katerman met veel erfaring van het leven Bolle dus als jij het ook vindt nou dan is het gewoon zo. kopjes van mij

 2. Hoi Bert,
  Ook hier is het maandag hoor Bert. Na een zondag kan het toch niets anders dan maandag zijn? En als jij Bolle en ik het alledrie zeggen moet het toch wel waar zijn?!
  Kopjes en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo jij zegt het nou ook al,nou dan moet het zeker weten zo zijn. Dan is het gewoon maandag maakt niet uit wat ze thuis zeggen!! kopje van mij

 3. Lieve Bert,

  van me eigen snap ik er ook niks van. Mij hart zeg jij heb altijd gelijk van jou gefoel. Jij weet offie zon krijg en offie zondag heb. Vandaag is mij moeilukste dag van mij jaar want hij hoor nerreges bij. Mij vrouw zeg morrege is wiekent maar jij snap er toch niks meer van.
  Hier is alles bijna gewoon Bert. Mij vrouw ga straks mij tonijn ferdiene. Dan ga ik slaape van mij eigen en op mij broer Floris passe. Hoop dattie nie zo ga schrikke assie gistere dee Bert. Van knalle buiten mij huis, heel hard.
  Wanneer is alles weer rustig van ze eigen Bert?
  Mij erfaring is dattie buite knal op iedere dag van mij week. Ik vin er niks aan…..
  Hoop dattie gauw jou eigen dag weer vin Bert. Laatie het ons dan weete…

  Liefs van Loesje

  1. hoi liefe Loesje, wat fijn dat bij jou thuis alles bijna gewoon is daar heb je dan houvast aan. Alleen die knalle zijn moeilijk dat moest verboden worden het is veel te moeilijk die herrie. Ik weet niet wanneer alles weer rustig is. Ik weet dat rust van binnen nou extra belangrijk is dus je gefoel over alles dat gewoon en rustig is dus waar je kunt slapen, wat naar thuis ruikt, dat je weet o dan is mijn vrouw er weer. Dat is nou belangrijker Loes. je Bertje

 4. Hallo Bert,

  Het is me gewoon een gekke week, alle dagen die we in onze kop hebben van hoe het moet zijn, liggen nu in de war en knoop. Ja vrouwtje zegt ook dat het vrijdag is en ik geloof het wel. Nu komt dat doordat wij geen zondagen hebben gedaan, maar de gewone dagen. Dit konden wij doen omdat wij met de Kerst altijd alleen zijn. Vrouwtje is zelfs gisteren nog gaan werken.
  Volgende week komt er weer zo’n rare zondag aan hoor. Dat noemen de mensen dat zondag op de eerste dag van een nieuw jaar. PPFF ze hoeven ons eggies niet te vertellen wanneer dat is, want dat is er van te voren vreselijk veel lawaai en lichtjes van vuurwerk.
  Nu heb ik gelukkig druppeltjes voor de herrie, maar nu zit vrouwtje in de rats voor mij, ze hoorde gisteren dat de mensen hier in het dorpje wel heel erg harde vuurwerk gaan maken. Ze noemen dat Carbiet schieten. Ze nemen dan een hele grote metalen melkbus die de boer vroeger gebruikte. Daar doen ze dan Carbiet in aansteken en deksel erop.en het deksel knalt er met een helse herrie van af. Nou Bert dat maakt nog meer herrie dan die vuurwerk bommen bij je in de straat. Nu hoopt vrouwtje dat mijn druppels hier wel goed voor werken.

  Hopelijk lukt het voor jou om toch aan de vrijdag te beginnen en een troost, morgen is het weekend en dat zijn voor jou de mooiste dagen van de week omdat vrouwtje dan zeker thuis zal zijn.

  Fijne dag en knuf van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat raar en wat stom met die herrie straks, ik hoop dat het meevalt met waar jij woont. En dat de druppels werken. En dat je steun kunt foelen aan dat je vrouw er is. Het is moeilijk herrie en dan al die emozies. Maar we hebben nou vandaag en dat is maandag folgens mij en iedereen zegt het ook. poot van je vriend Bert

 5. Het kan geen maandag zijn, Bert. Want frau is thuis. En die is nooit thuis op maandag. Maar drie keer zondag is ook raar… Ikke vind ‘t maar rare dagen!

 6. Goedemorgen lieve Bert, wat een probleem is dit nu weer lieverd. Floortje zegt ook dat het maandag is, maar volgens man en ik is het vrijdag. We doen er niet moeilijk over want als je samen woont respekteer je dat. Het is allemaal zo verwarrend voor jullie . Ga maar lekker een dutje doen dan wordt daarna alles helder. Fijne maanvrijdag lief vriendje, kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dadelijk ga ik ook slapen het is nou licht en in de straat is het stil dus dan kan het en misschien is het daarna een gewone dag, dat is het fijnste en voor Floortje ook!!

 7. Ja Bert hier is het niet anders!!!
  Mijn vrouw roept volgens ons ook maar wat. Echt ze weet het zelf ook niet!!
  Ze staat op en zegt ” wat voor dag is het vandaag??”
  En dan zegt ze, donderdag?, vrijdag? maandag?
  Oh nee het is vrijdag vandaag!!!!
  Wij dachten ook maandag!!!
  Het is toch raar allemaal maar zoals je zegt wij accepteren het van elkaar!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽

  1. Dat is ook erg als jullie vrouw geeneens weet wat voor dag het is en mensen hebben het juist bedacht. Dat het ook donderdag kan zijn wist ik geeneens. Ik dacht echt maandag en jullie ook. Misschien is het wel dinsdag alles kan dat denk ik nou. pootje van mij

 8. Hoi Bert wij snappen er ook echt niks meer van, onze vrouw is nu al 2 dagen thuis,en dat is altijd op zaterdag en zondag, dus weekend, dan moet het nu toch maandag zijn, zoals zij ook al zegt, maar nu is onze vrouw nog steeds thuis en ze zegt dat het vrijdag is vandaag en dat ze nog een paar ekstra dagen vrij is. Wij snappen er ook helemaal niks meer van. Maar we vinden het wel heel fijn dat onze vrouw lekker bij ons thuis is, dat we helemaal niks moeten, en we krijgen zelfs ekstra sneks. Dus wij vinden het helemaal geweldig , en het maakt ons nu even niks uit of het nu maandag of vrijdag is. Als alles maar zo lekker rustig blijft zoals het nu is, dan is alles goed Bert.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.
  p.s. goed nieuws, onze vrouw had gedacht dat ze Juultje en Kruimel tot 1 januari zou geven, als ze dan nog niet gewend zouden zijn aan elkaar, zou Juultje weer weg moeten, MAAR: ze heeft nu al besloten dat Juul definitief nummer 6 van de bende blijft. Het gaat steeds beter tussen Juultje en Kruimel, vriendinnen zullen het waarschijnlijk niet worden, maar dat hoeft ook niet. Kruimel doet nu alles weer goed op de bak en is niet meer zo heel erg gestrest, soms gromt ze nog wel naar Juul, maar soms vergeet ze het ook. Onze vrouw was ook al veel te veel aan die kleine druktemaker en knuffelkont gehecht geraakt, dus voor ons kwam het niet als een verrassing.
  Dus ons kerstkado is een kleine Juul. Ons kleine wondertje.

  1. hoi allemaal het fijnst is dat Juultje kan blijven en dat Kruimel nou beter aan haar gewend is dat is best moeilijk geweest thuis met voor iedereen veel spanning maar nou weet iedereen dat het zo is en zo blijft en voor Juultje is het natuurlijk superfijn dat ze in haar gezellige thuis kan blijven. En dan maakt het niet uit wat voor dag het is vandaag, het kan best woensdag zijn, maar het is vandaag vandaag dat weet ik wel. kopje van mij!!

 9. Hoi Bert fijn dat je extra knuffels hebt gekregen dat is eigenlijk het Ketsttoetje voor jou en dat verdien je ook, jullie zijn elkaars Soulmate jij en je Vrouwke dat is ook zo mooi om te lezen!!!

  Liefs Ollie !!!

  1. ik neem elke knuffel graag Ollie en dat heb jij volgens mij ook. Wat een soulmeet is weet ik niet goed maar wel dat ik hier voor altijd wil blijven. pootje van mij!!

Reacties zijn welkom