Kater Bolle over als een jaar voorbij is

jaar

Volgens mijn vrouw is het bijna weer dat feest van een jaar. Dus dat er een jaar voorbij is.
Voor mensen is het biesonder, zo’n jaar. Ze gaan dan feest vieren, en er is weer allemaal vuur en lawaai op straat.

Voor mij als kat betekent het niet zoveel. Ik reken niet in jaren, ik leef gewoon mijn leven. Zo lang als het duurt.

Mensenjaar

Toch ging ik eens nadenken, over wat er allemaal gebeurd is in dit mensenjaar.
Bert is aan zijn tanden geopereerd, dacht ik, maar dat was al weer een klein beetje langer dan een jaar geleden.
Natuurlijk herinnerde ik me meteen dat prinses Katrientje ziek was en daarna een prachtigmooie ster werd.
Een tijd daarna kwamen Dorus en Popeye bij de mensen van Katrientje wonen. Meneer en mevrouw Katrientje dachten eerst dat het twee damespoesjes waren. Maar het bleken twee jongenskaters te zijn. Dat was een verrassing, maar een grappige.
Een verdrietige verrassing was dat beebiePop met tien weekjes een prachtig sterretje werd, een beebiesterretje.
Dat was een heleboel verdriet achter elkaar, té veel eigenlijk, zoveel tranen.
Gelukkig is Door een grote siejameze zwarte panter geworden. Hij groeit nog steeds, hij wordt zeker weten de grootste kater van de blog. Al denk ik wel dat mijn buik groter is. Maar mijn benen zijn korter, dat is jammer.
We hebben met alle katten van de blog een hoed opgezet, voor de hoedjessjoow. Om aan Katrientje en beebiePop te laten weten dat we altijd aan ze blijven denken. Mevrouw Bert, mevrouw Loes en mevrouw Katrientje hebben de sjoow mogelijk gemaakt. Ik kreeg zelf een gouden bolhoed, waar ik supertrots op ben!

Reenoovaatsie

Verder heeft een vriendin van mijn mensen zwerfkater Skip in huis genomen, die van de honger twee bakken met hondenbrokken had leeggegeten (jekkie!). Ik ga in het nieuwe jaar Skip vragen om te vertellen hoe het nu met hem is.
Ook kwam het vriendenboek van Bert uit, waarin een heleboel katten hun levensverhaal
vertelden.
En ik kreeg natuurlijk stijgers in mijn tuin, en mannen in mijn huis. Wegens een reenoovaatsie.
Dat doe ik niet meer, echt nooit meer.
Loes kreeg pijn aan haar ogen, en moest wel een miljoen keer per dag zalluf in haar ogen. Loes is groonies. Dat betekent dat er een ziekte in je lijf zit verstopt, die soms komt kijken. Dan doet ze niesen en snotteren.
En als laatste werd mijn opa een ster, dat is heel verdrietig.

Dik en dun

Er was natuurlijk nog veel meer, maar als ik alles opschrijf ben ik wel een jaar bezig, en dan is het alwéér een nieuw jaar.
En eigenlijk heb ik het belangrijkste nog geeneens verteld.
Dat is namelijk dat ik heb gevoeld dat we hier op de blog allemaal lieve vrienden en vriendinnen zijn. Dat we samen lachen en ook samen verdrietig zijn. Dat we samen voor iemand pootjesdraaien, als dat nodig is. Dat we er voor elkaar zijn door dik (dat ben ik beivoorbeeld) en door dun (wie dat zijn weet ik eigenlijk niet. Misschien Bas, of Floris?). Mijn vrouw roept naar me dat door dik en dun iets heel anders betekent, maar voor mij betekent het dat we elkaar helpen, ook al zijn we allemaal verschillend.

Over het blog

En nu wil ik aan het einde van dit mensenjaar nog drie dingen zeggen.
Het eerste is dat ik hoop dat dat lawaai met dat vuur in de lucht ophoudt. Ik vind het eng, en bijna alle katten en honden en vogels en muisjes die ik ken ook. Vuur en lawaai is geen feest, het is alleen maar vuur en lawaai. Dat vind ik.
En als tweede wil ik Bertje bedanken, samen met mevrouw Bert, omdat ze samen zo’n mooie blog maken. En omdat Bert gewoon zegt dat hij sommige dingen niet durft. En dat slank worden en blijven best moeilijk is. Ik ben superblij dat ik hier op de blog mijn verhalen mag schrijven.
En als derde wil ik alle vrienden en vriendinnen bedanken, dat ze mijn vrienden en vriendinnen zijn. Daar ben ik rijk mee in mijn hart. Het hele jaar door. En zo wil ik ook graag in het nieuwe jaar verder gaan.

Samen

Ik hoop dat we met zijn allen een beetje gezond blijven en dat we samen gelukkig en veilig zijn. En als dat niet lukt, als iemand niet gezond blijft of verdriet heeft, dat we dat samen delen.
Want samen kun je veel meer dan je denkt. Samen kun je bijna alles.
Of misschien wel echt alles.

25 thoughts on “Kater Bolle over als een jaar voorbij is

 1. Bolle wat heb je dat mooi geschreven!!!
  Wij proosten erop dat we met z’n allen vrienden blijven en elkaar steunen als het nodig is!!!!!

  Proost allemaal op onze vriendschap!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ooooo waar proosten jullie mee? Met kattensjampanje? Ik proost zeker weten met jullie mee! Vriendschap is prachtigmooi en superbelangrijk!
   Proost allemaal!!
   Lieve Tica, Panda, Moby, Belle, Izzy en Dopey, dank jullie wel dat jullie vrienden en vriendinnen zijn!
   Hele lieve kopjes en knuffels voor jullie allemaal van Bolle.

 2. Lieve Bolle, wat heb je weer een mooi blogje geschreven. Met een mooie terugblik op het afgelopen jaar waarin verdrietige maar ook mooie en leuke dingen zijn gebeurd. Fijn om te weten dat we elkaar op de blog steunen in leuke maar ook in moeilijke tijden., of zoals jij zegt door dik (Bikkel) en dun (Bas). En dat Oliver zich weer bij je mag verstoppen als hij naar de dierendokter toe moet en de rest van de bende ook. Wij hebben dit jaar, zoals je weet, een nieuw zusje erbij gekregen, en ze blijft Bolle, ze is nu definitief onze nummer 6. In het begin was het moeilijk Bolle, maar het gaat steeds beter tussen Juultje en Kruimel. En onze vrouw kan Juul eigenlijk ook niet meer missen. Dus Juul hoeft nooit meer op straat te zwerven of om eten te zoeken. Gaat het nu een beetje bij jullie Bolle? Wij kijken , als het kan, ‘s-avonds altijd even naar de sterren en denken aan alle dieren en mensen die nu een ster zijn geworden, zoals de grote broer van onze vrouw, die begin dit jaar een ster is geworden. Lieve Bolle wij wensen iedereen van deze blog en jou en je mensen een geweldig mooi en vooral een gezond 2020 toe. En we weten dat we elkaar altijd zullen steunen, dat is een heel fijn gevoel.
  Heel veel knuffies voor jou lieve Bolle en een lieve groet voor je mensen van Bas,Bjarne,Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve bende, ja wat kan er een hoop gebeuren in een mensenjaar hè? Dan bof je dat je vrienden en vriendinnen hebt. Want daarmee kun je verdrietige dingen delen om ze samen te dragen, en blije dingen delen om samen nog vrolijker te worden.
   Wat verdrietig dat de grote broer van jullie vrouw een ster is geworden, willen jullie haar van mij alsjeblieft heek zachte troostkopjes geven? Dat hebben jullie zelf vast ook al gedaan!
   En wat fijn dat Juultje bij jullie blijft! Ik vind het supergoed van Kruimel dat ze niet meer zo bang is, van mij krijg je hele lieve kopjes omdat je de enige echte dievaa bent! En Juultje, gefeliesieteerd met je nieuwe famielie!
   Ik ga vanavond ook naar de sterren zwaaien, ook naar jullie oom. Dat alle mensen en dieren die een ster zijn geworden weten dat ze er altijd bij blijven horen,
   En ik doe jullie allemaal, samen met jullie vrouw, een heel fijn nieuw mensenjaar wensen, samen met mij en alle vrienden en vriendinnnen van de blog!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, heel veel knuffels voor jullie allemaal en natuurlijk ook vor jullie vrouw van Bolle, en mijn mensen sturen lieve groetjes terug!
   Pee Es: Bikkel, ben jij dik? Nee toch, toch niet zoals ik ben?

   1. Nee hoor Bolle, ik ben gewoon groot en stevig, eerst zag mijn vrouw dat niet, maar omdat Juultje een klein poesje is lijk ik ineens een hele grote reus. Ik zit gewoon goed in mijn vel, maar mijn vrouw noemt me mollig en zegt dat ik een dikke buik krijg. Groetjes en een high five van Bikkel

    1. Een dikke buik is altijd goed, Bikkel! Dan heb je reserve, en als je valt val je tenminste zacht. Dat vind ik. Ik heb ook dat ik groot en stevig en gespierd ben, en dan noemen mensen dat dik. Maar dit is niet zo, het is gewoon dat je presies goed bent!
     Groetjes en een haai vaif terug van Bolle.

   2. Hoi lieve Bolle, ik ben erg blij dat ik hier voor altijd mag blijven wonen, alleen mag ik mijn vrouw niet om half vijf ‘s-ochtends wakker miauwen voor brokjes , hihihi. Ik heb nu heel veel speelgoed en lekker eten en sneks en warme mandjes, maar het liefste lig ik bij mijn vrouw, heerlijk knuffelen en kusjes geven. Ik heb al met mijn broer Bikkel lopen hollen en met Oliver geslapen , samen in een mandje. Mijn vrouw zegt dat ik echt nooit meer weg hoef, ik ben zo blij Bolle. Mijn vrouw zegt dat ze erg trots op mij en Kruimel is. Goed hè. Dag lieve Bolle, heel veel kusjes van Juultje die haar forever home heeft gevonden.

    1. Hoi lieve Juultje, wat fijn hè, dat je kunt blijven wonen! Dat heb je zelf gedaan, doordat je Juultje bent, en ook doordat je Kruimel niet meer pest. Daar krijg je een groot kompliemnt voor van mij!
     Dat van dat eten om half vijf, dat is niet erg, dat hoort bij het kat zijn. Dat zegt mijn vrouw. Ze zegt dat Pop mijn mensen elke nacht minstens drie keer wakker maakte, voor eten en aandacht en knuffels. Daar werden mijn mensen wel eens een beetje iebel van, maar ze missen het nu ook. Dus dan weet je dat! Maar ik denk wel dat je vrouw er blij mee is als ze kan slapen, dat wel.
     Geniet maar heel veel in je nieuwe huis met je vrouw en je zus en je broers!
     Een klein kusje terug van Bolle.

 3. Hallo bolle. Hier de vrouw van doorie. Doorie zit voor het raam naar vogels te loeren. M.a.w… hij is te druk.
  Nou… wat een snertjaar hadden we he? Eigenlijk zeggen wij Amsterdammers het ietsiepietsie anders. Maar dat kan niet. Toch? 😹😹
  Ik zei laatst tegen mijn man al dat ik het liefst dit jaar zou willen overslaan.
  Ik voelde gewoon dat mijn trientje ons zou verlaten. Ik was zo bang toen ze 17 werd.
  Ik weet… ze had een prachtigmooie leeftijd gehaald. Ik mag daar echt niet over klagen. Een hoop katten halen de 17 niet eens.

  En dan kleine pop… zo ongelooflijk oneerlijk. Hij had er gewoon nog moeten zijn. Babies mogen niet doodgaan.

  Ik vrees dat dorusje inderdaad nog een stuk groter gaat worden. Hij ligt heel vaak bij mij. Met zijn bovenkant over 1 been. Hij weigert helemaal op schoot te komen. Ook geeft hij geen kopjes. Het is een raar katertje. Als ik thuiskom kijkt hij me ff aan. Ik krijg een blik van oh je bent er weer. En als mijn man thuis komt reest hij naar hem toe en laat zich op zijn rug vallen.

  We hopen dat doortje (zo blijf ik hem afentoe noemen hoor) heel oud mag worden. Soms voel ik of hij nog koel aanvoelt. En soms voelt hij warm. Dan schrik ik. Het blijft gewoon eng.
  Maar goed… voor nu doet hij het heel goed. Het is een heerlijk ventje

  Ik beantwoord je mail zo gauw mogelijk. Ik voel me behoorlijk verkouden en heb nergens zin in.
  Veel liefs en een sterkteknuffel 😽😽😽🐾🐾🐾❤

  1. Dag mevrouw AnitaDooriePopKatrientje, ja het was een jaar met veel verdriet. Mijn vrouw noemde het ook anders, maar ik mag dat nooit zeggen, dat is een leleik woord!
   Katrientje had een prachtigmooie leeftijd, maar dat maakt niks uit met het missen.
   Want al wordt iemand honderd jaar, als diegene dan een ster wordt doe je hem nog steeds missen. Juist ook omdat je iemand zo lang hebt gekend heb je veel verdriet.
   En dan beebiePop, die was nog maar zo klein. Tien weekjes maar. Dat is veels te jong om een sterretje te worden.
   We doen met zijn allen hopen dat Doorie nog veeeel groter en nog veeeel eigenwijzer en nog veeeeel ouder wordt! Als we allemaal samen pootjes draaien moet dat kunnen!
   Gelukkig zijn we hier op de blog met heel veel vrienden en vriendinnen en kunnen we elkaar altijd helpen. Dat is heel biesonder, vind ik. En dat vinden mijn mensen ook,
   Mijn vrouw zegt doe maar rustig aan en word eerst maar beter!
   En van mij krijgen jullie alledrie hele lieve kopjes, spesjaal ook tegen verkoudheid. Die helpen eerlijk waar! En Door krijgt van zijn oomie Bolle nog ekstra pootjes, omdat hij een zwartepantersiejamees is, waar oomie Bolle supertrots op is!

 4. Lieve Bolle, wat heb je een mooi stuk geschreven. Man, Floortje en ik hopen dat al het lawaai snel voorbij is, wij houden er ook helemaal niet van. Verder wensen wij alle vrienden en dinnetjes .met hun mensen een heel fijn jaar zonder verdriet en zorgen. En als er verdriet is staan wij poot in poot en hand in poot naast elkaar, samen zijn we sterk en dat is een fijn gevoel. Samen kunnen we alles aan. Knuffels en kusje en een poot voor jouw mensen van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve Floortje en meneer en mevrouw Floortje, ik doe ook hopen dat het lawaai snel voorbij is. Dat is helemaal niet fijn, lawaai en vuur en lichtflitsen,
   Maar wat wel heel fijn is is dat we hier zulke goede vrienden en vriendinnen zijn. Ik vind het zo mooi gezegd, van poot in poot in hand in poot. Dan ben je supersterk, en dan kun je verdriet beter dragen en plezier wordt nog groter. Alleen is moeilijk, maar samen is superfijn!
   Ik wens jullie alledrie een heel mooi jaar, met geluk en liefde en gezondheid. En sneks natuurlijk, die ook.
   Knuffels en een poot en een kusje ook voor jullie van Bolle (ik ben dol op kusjes!) en ook van mijn mensen.

 5. Hoi lieve Bolle,
  Wat een prachtige overdenking van het afgelopen jaar heb je geschreven. Je hebt helemaal gelijk, het afgelopen jaar is niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan.
  Soms verloopt een jaar vrijwel rimpelloos, maar het afgelopen jaar is er wel erg veel gebeurd.
  Dan is het goed om vrienden te zijn. Vrienden zij er in goede en slechte tijden, en in voorspoed en tegenspoed.
  Het is fijn dat de Bende van Vijf nu echt de Bende van Zes is geworden. Juultje heeft en fijn huisje.
  Prinses Katrientje zal best trots zijn op haar opvolger, en ik denk dat ze Dorus stiekem goed in de gaten houdt samen met de klene Pop, en hem allemaal schurkenstreken influistert. Gelukkig is MammaLoes er om hem op te voeden 🙂 !!
  Ik ben benieuwd naar het verhaal van zwerfkater Skip. Hoe hij het nu vindt dat hij huiskater Skip is geworden.
  Jip en z’n vrouwtje krijgen komend jaar hun nieuwe huisje met buiten verblijf. Ook naar zijn belevenissen kijkt ik uit.
  Als de wolken vanavond even weg willen gaan zullen mijn vrouw en ik goed naar alle Sterren zwaaien vanavond Bolle.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen Bolle, en lieve groeten van mijn vrouw.
  Je vriend Vlo.

  1. Lieve Vlo, ja er was veel gebeurd dit mensenjaar. Verdrietige dingen, maar ook fijne dingen. En ook gewone dingen, die ook. Dat ik weer een beetje te rond ben beivoorbeeld, dat komt altijd weer terug, ik snap er niks van.
   Ik hoop maar dat prinses Katrientje en beebiePop en alle andere sterren niet schrikken van al het lawaai en het vuur straks. Maar mijn vrouw zegt dat ze nooit meer bang zijn, biesonder hè?
   Ik vind het lawaai wel eng, en ik snap niet waarom het gebeurt. Wie verzint nou zoiets?
   Ik ben ook heel blij dat Juuljte bij de bende kan blijven, dan zijn ze nu echt de bende van zes. En met Skip gaat het goed, dat kan ik wel vast zeggen. Hij is dol op knuffelen, net als ik. En ik ben superbenieuwd hoe Jip en zijn vrouw het gaan hebben in hun nieuwe huis!
   Dankjewel dat je ook naar de sterren gaat zwaaien Vlo! Ik zwaai vanavond ook, naar ALLE sterren die er zijn! Maar ekstraspesjaal naar de sterren die ik ken.
   Ik doe jou en je vrouw een heel fijn nieuw mensenjaar wensen, dat jullie heel gelukkig zijn en ook gezond!
   Lieve stille kopjes zonder lawaai voor jullie allebei, en ook voor Herrie en Mauwie, van Bolle. En van mijn mensen heel veel lieve groetjes!

   1. Hoi Bolle,
    Dat zegt mijn vrouw ook, dat er over de Regenboogbrug een pijn verdriet en angst meer is. Dat is inderdaad heel biezonder.
    Wij dachten dat er vandaag van zwaaien naar de sterren niet veel zou komen door de wolken, maar het is net toch gelukt, de wolken waren opeens bijna weg, dus wij zwaaiden meteen.
    Herrie was nog buiten, dus die heeft z’n kopjes al gehad, en m’n vrouw gaat ze morgen naar Mauwie brengen, tegelijk met de boodschappen voor de buurman.
    Mauwie is heel boos dat ze niet naar buiten mag, maar anders schrikt ze misschien heel erg van de knallen die er al zijn,
    Geluidloze kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

    1. Fijn dat jullie konden zwaaien Vlo! Maar passen jullie goed op met het lawaai?
     Hier is het nog best rustig, alleen soms is er geknal.
     Ik snap best dat Mauwie het niet leuk vindt om zo lang binnen te moeten blijven! Maar het is wel het beste, want dat lawaai en dat vuur in de lucht zijn supergevaarlijk! Ik snap eerlijk waar niet waarom sommige mensen zoveel lawaai maken als een jaar voorbij is.
     Dankjewel voor je geluidloze kopjes, je krijgt van mij kopjes met oordopjes in terug!

 6. Lieve Bolle,

  dank jou wel dattie zo een mensejaar terugkijk. En dattie ons allemaal van de blog meeneem.
  Van me eigen moes ik huile Bolle. Mij hart foel ze diepe pijn van mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy en dattie nu saame ze mooiste ster aan mij heemel zijn. Saame met Oopa Bolle, mij broer Bart, mij zus Jamie en nog veel meer. Want assie naar jou boove kijk zie jij zofeel mooie sterre straale. Mij hart foel dattie lekker eete krijg assie ofer jou Regenboogbrug ga. Anders kwammie wel terug. Mij vrouw zeg Loes assie eenmaal ga kan jij niemeer terug. Toen heb ik wel gezeg, assie geen tonijn heb ga ik nooit blijfe van mij eigen.

  Lieve Bolle voor jou eigen en jou mense hebbie wel jou moeilukke jaar achter jou rug. Van jou ree-noo-faasie en jou stijgermanne. En dattie door jou stof moes kruipe om jou leeve te hebbe. Hoop dattie nou jou beetere jaar krijg en dattie nooit jou stijgermanne hoef te zien.
  Jij ben dit jaar Sur Bolle geworre, dan ben jij wel biesonder want jij heb jou gouwe bollehoed. Van mij eigen vin ik wel, assie jou gouwe bollehoed heb dan ferdien jij wel rezpek.
  Oooh Bolle jij kan nog best jou hele tijd doorgaan van jou jaar. En jij ben mij eigen nie fergeete. Nu ben ik ook ferleeege want jij steun mij eigen altijd van mij niese.
  Hoop dattie foel wij steun elkaar Bolle. Jou blog is mij eigen blog en ook van mij verkering Bert en van mij groote panter Doorie. Wij zijn allemaal saame en dan bennie rijk in jou hart.
  Dank jou wel Bolle voor zo een mooi verhaal. Dattie jou jaar kan foele en nooit meer fergeete.
  Jij krijg mij kopjes van jou jaar lang en ook voor jou mense

  Liefs van Loesje, mij broer Floris, mij zus Zusje en mij eigen vrouw

  1. Lieve Loes, oooo wat verdrietig dat je moest huilen om je hartjesdinnetje Katrientje en je beebiePop. Je krijgt een zacht kopje van mij om je een beetje te trooste. nWat kan je je sterren toch missen hè? Ook al zijn je hart en je hoofd vol mooie herinneringen, je kunt een ster nooit meer een knuffel geven. En dat is verdrietig, superverdrietig. Maar we kunnen nog wel naar ze zwaaien, en de sterren kunnen naar ons twinkelen. Zo zijn we toch nog samen. Ik denk wel dat er tonijn is bij de sterren, en veren, want mijn vrouw zegt altijd dat de sterren voor altijd veilig en gelukkig zijn.
   En natuurlijk ben ik jou niet vergeten, Loes, dat je ogen pijn deden! En dat je je prik moest en dat je daar van moet niesen. Ik vind het niet eerlijk dat je een prik krijgt om van te niesen, waar is dat nou goed voor?
   Ik denk dat jij wel het allerstoerste bent van de blog, dat je zalluf in je ogen kreeg. Zo vaak, wel elke minuut kreeg je zalluf van je vrouw. Maar gelukkig zijn je ogen weer beter, want het was heel verdrietig om te zien dat je ogen ziek waren. En nou moet je niesen nog weg, en dan ben je weer gezond.
   Zeker weten dat we met zijn allen rijk zijn in ons hart! Als je alleen bent is dat heel moeilijk, maar als je samen bent kan je bijna alles! Alleen niet vliegen, denk ik. Maar misschien ook wel, dat kan best.
   Dankjewel voor je kopjes voor het hele jaar lang, ook van mijn mensen! Jij krijgt van mij kopjes met antibiootie, dan hoeft je vrouw die niet meer te geven, handig hè?
   En jij, je vrouw, Floris en Zusje krijgen ook hele lieve gewone kopjes van Bolle. En van mijn mensen veel liefs!

 7. Lieve grote vriend Bolle,

  Ja Bolle in een jaar kan veel moois maar ook veel ellende en verdriet gebeuren. Nu heb vrouwtje en ikke afspraak gedaan, dat we naar de mooie dingen moeten gaan kijken, want van de rest kunnen we niet blij zijn. Natuurlijk staan we wel stil bij wat er bij onze vriendjes en dinnetjes is geweest en dat zullen we eggies niet vergeten hoor.
  De renovasie is nu achter de rug en nu moet je eens kijken wat jullie hebben gekregen, een mooi opgeknapt huis en als het voorjaar weer komt heb je weer een prachtig landgoed om over te pateroejeren. Je gaat je trap weer op en kan zien vanuit de boven of het goed is en ook kijken naar andere vriendje bij jou in de buurt of daar alles goed mee gaat. Miauw maar tegen buurhond dat hij lief moet zijn en heel zachtjes blaf moet doen.
  Ja een ding voor jou en je vrouw en man zal lang blijven aan verdriet en pijn, maar dat kan ook niet anders opa is nog maar zo kort geleden een mooie ster geworden. Maar Bolle vrienden zijn we met z’n alle en daarom steunen we jullie alle 3 heel veel en hopen we dat het wat kan helpen.
  Ja waarom mensen nu zoveel lawaai moeten maken als er een nieuw jaargetal komt kan ik met mijn Jippepetje hoed niet bij, ik vind het net als velen dieren een ramp en nu hopen we dat mijn druppels zullen helpen voor mijn angst. Maar vrouwtje is erg geschrokken van wat ze een paar dagen geleden heeft gehoort, Naast al dat vuurwerk gaan ze hier in het dorpje ( wat tegen het park ligt) Carbiet schieten doen. Vrouwtje kon er wel om huilen, want Bolle dat is eggies een vreselijke herrie hoor.
  Ja voor vrouwtje en mij krijgen wij ons nieuwe huis en ik een buiten verblijf in het nieuwe jaar. O wij kijken hier erg naar uit en dan komen ook al onze spullen weer terug.
  Bolle vrouwtje ik ikke willen al onze vrienden en dinnetjes en hun mensen alle goeds wensen, heel veel blije gebeurtenissen en vooral veel gezondheid.
  Als het nieuwe jaar er is neem ik een slokje poezensoep en toost op al onze vriendschappen, want o daar zijn we heel blij mee, iets mooiers kan er niet bestaan.

  Lieve Bolle dank je voor je prachtige schrijf en terugblik, maar nu een nieuwe kijk op een heel mooie jaar voor ons.
  Voor jouw vrouw en man veel knuffels van ons en van mij hele grote poot en kopstoot .

  Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, ja wat is er veel gebeurd dit mensenjaar hè? Ook voor jou, dat je ging verhuizen naar je nieuwe huisje. En dat je moest wennen aan de trap, en aan het huis en aan alle nieuwe geuren.
   En dan ga je volgend jaar naar je echte huis! En als je daar woont kunnen we weer gaan reesen, voor onze Formule2.
   Als jij je buitenren hebt, kunnen we ook samen naar de sterren zwaaien. Dat is heel biesonder, als je ze boven je ziet twinkelen.
   Zeker weten dat het helpt dat mijn mensen en ik zoveel steun kriijgen met opa. En ook met de reenoovaatsie. Dat voelen we in ons hart, en dat voelt fijn en veilig. Dus dankjewel lieve Jip en mevrouw Jip!
   Oooo, en wat lees ik nu? Krijg je weer enge knallen met dat feest? O Jip, wat vind ik dat erg voor je! Ik hoop echt dat je druppels helpen, dat je nie heel erg bang hoeft te zijn! Waarom doen mensen toch zo veel lawaai en vuur maken? Dat is helemaal geen feest, dat is alleen maar STOM!
   Jip, ik doe die avond van dat feest en ook die nacht pootjes voor je draaien. Misschien helpt dat een klein beetje, dat je weet dat ik aan je denk.
   En ik doe jou en je vrouw een heel mooi nieuw mensenjaar wensen, met geluk en liefde en gezondheid en een mooie tuin en veel knuffels! En dat wensen mijn mensen ook voor jullie! En ze zeggen ook heel veel dankjewel voor jullie steun!
   Hele lieve nieuwjaarskopjes en knuffels voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen veel liefs!

 8. Hoi Bolle wat heb je een mooi blog geschreven, mijn Personeel en ik Ollie zijn het helemaal met je eens hoor!!! Het is een fijne vriendengroep en dat is heel mooi!l!!

  Liefs Ollie😘

  1. Hoi lieve Ollie, fijn hè, dat we vrienden en vriendinnen zijn! Dat is zeker weten heel mooi, en ook heel biesonder vind ik. Samen kun je VEEL meer dan alleen, als er verdriet is en ook als er plezier is.
   Is er bij jou al veel lawaai? Mag je nog je tuin in, of vind je dat te koud? Ik ga zelf maar heel eventjes snel, en dan hóp weer op het grote bed!
   Ik wens je een heel fijn nieuw jaar Ollie, samen met je mensen!
   Liefs van Bolle.

 9. Hoi Bolle, wat heb je een mooie blog geschreven. Ons vrouwtje leest het altijd aan ons voor. Alleen heeft Binti het nog niet gehoord, want die zit de hele tijd al onder het bed. Vrouwtje moest zelf haar eten onder het bed brengen, echte roomservice hier hoor ;-).
  Er is een hoop gebeurd in het afgelopen jaar. Leuke dingen maar ook verdrietige dingen. Wij zagen er ook prachtig en stoer uit op de hoedjes show ter nagedachtenis van Katrientje en Poppie. De show was leuk, maar ook verdrietig vanwege de reden.

  WIj wensen iedereen een mooi en liefdevol nieuwjaar. En dat we maar verwend worden met heel veel knuffels, lekker eten, soep en snoep!!

  Groetjes en knuffeltjes van Zooka en Binti (roept ze vanonder het bed vandaan) – a.k.a. Bazooka Cats

  1. Hoi Binti en Zooka, wat gezellig dat jullie me schrijven!
   Ja, er is zeker weten een hoop gebeurd in het afgelopen mensenjaar. Jullie zeggen het presies goed: de hoedjessjoow was leuk, maar ook verdrietig.
   Ik hoop ook dat we in het nieuwe jaar allemaal gezond en veilig en gelukkig blijven. En dat van die knuffels, soep, snoep en lekker eten, dat ook!
   En ik vind dat jullie het goed hebben geregeld thuis, dat Binti onder het bed eten kreeg gebracht. Ik kreeg vandaag OP het bed eten gebracht, en dat vond ik gezellig. Dat hoort zo als je kat bent, vind ik, dat je wordt verwend!
   Groetjes en knuffeltjes terug voor jullie en ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 10. Mijn lieve oom Sir Bolle. Wat kunt u toch mooi schrijven. Het jaar gaat zo snel voorbij en het was ook een verdrietig jaat het verlies van Tante Katrientje, Poppy en het verlies van mijn halfbroertje Nelson en Noa. Het vjouwtje zegt het leven is niet altijd fijn, en ze zegt niemand wordt vergeten en in onze gedachten leven ze voort. Ik kijk terug op het jaar met een verhuizing Tante Jafita die heel goed in haar vel zit en mijn 2 lieve kinderen Quinta en Quintino. Ome Bolle ik ben blij dat u mijn lieve oom bent en ik ben blij en dankbaar met alle vrienden hier die er altijd voor ons allemaal zijn. Ik hoop dat het voor iedereen een rustig oud en nieuw mag worden zonder teveel herrie. Hier is het rustig maar er woont 2 huizen verder een buurman die er niet altijd is met oud en nieuw maar als hij thuis zoveel herrie maakt met het vuurwerkt. Gelukkig blijft ons vrouwtje altijd thuis en we krijgen wiew en iets eerder ons eten. Ze doet alles voor ons om het zo rustig mogelijk te houden. Lieve Oom Bolle ik wens u en u personeel een mooi 2020 toe en dat wij uitkijken naar u blogjes. Een megaknuffel van ons allemaal maar de grootste is van mij hoor.

Reacties zijn welkom