Loesje vertelt haar kersseverhaal (2-2)

LoesjeAssie ontfoerd wor dan schrik jij wel, ook al wor jij ontfoerd in jou droom.

Oferdoos

Gelukkig was ik helemaal in mij wiew, dan foel jij zofeel emoozie jij weet nie waar jij moet beginnen van jou eigen. Assie zo bedwelm wor dan hebbie ook niemeer de kracht om uit jou bak garnaale op te staan. Mij poote waare zwak van mij oferdoos. Jij hoor jou jingel belle maar jij kannie danse. Mij zwerfkater had mij eigen in mij bak meegesleur naar ze ouwe stal. Assie zofeel gewicht moet sleure dan bennie daarna wel gebrooke. Mij zwerfkater is toen in ze diepe slaap gevalle. Van me eigen lag ik te murmele van mij oferdoos.

Zwerfkater

Ineens ging mij deur van mij stal open. Daar was mij Doorie met ze Jiekie en ook mij visboer. Mij visboer hing nog steeds ofer ze eigen stuur. Van mij eigen was ik mij maar halluf bewus van wat er gebeurde. Jij lig zo lekker in jou garnaalebak en jij hoop dat jou garnaale nog smaake. Het was mij kersbegeerte, jij wil jou garnaale wegwerke. Mij Doorie en Jiekie liep foorzichtig op mij zwerfkater af en u geloof het nie assie het lees. Mij Doorie sprong boove op mij zwerfkater ze rug! Van ze schrik liet mij visboer toen ze stuur uit ze hande valle. Mij zwerfkater kwam klem te zitte tusse mij bak garnaale en mij visboer ze stuur. Jiekie heb toen mij zwerfkater ze staart vastgehouwe want jij moet er nie aan denke dat jou zwerfkater ontsnap.
Dan ben jij nog veel ferder van jou huis en hoe kan jij dan jou vis nog terug vinde?

Ze gezin

De zwerfkater werd wakker van ze schrik en hij begon heel hard te huile. Van me eigen begon ik weer leeve in mij poote te foele, jou wiew blijf nie foor eeuwig werreke. Mij Doorie kwam mij eigen uit mij bak befrijde, hij zeg mamsie uwes ben er weer! Hij sloeg ze pootjes om mij nek en mij hart foelde weer mij jingel belle. Het was mij kersemoozie, dattie foel jou kers kom eraan.
De zwerfkater fertelde dattie alle vis heb gestoole van ze honger. Hij zeg dattie ze gezin ferloore is. Jij weet nie wat jij hoor. Hij heb neege kittens en ze poezedame krijg straks nóg een kitten. Jij moet er toch nie aan denke! Hoe moet jij dan eete assie zofeel kittens heb. Mij zwerfkater bleef maar huile van ze ferdriet. Mij ene tand brak bijna uit mij bek van mij ferbaasing. Jij kan veel ferlieze, maar jou gezin? Hij zeg, mij huis wer ferbouwd en toen kwam er heel veel stof. Assie heel veel stof heb dan kan jij jou huis niemeer zien en waar moet jij dan zoeke? De zwerfkater heb daage geloope en hij moes oferleeve. Toen hebbie vis gestoole van mij visboer en in ze stal ferstop. Mij Doorie moes heel erg huile van zo een emoozioneel verhaal en Jiekie heb ze traantjes gedroog.

Lief

Dan foel jij wel dat er liefde in jou lucht hang van zo een lief gebaar. Daarna heb Jiekie de zwerfkater tusse mij bak garnaale en mij visboer ze stuur uit getrokke. Assie weet dat jou kerssemus eraan kom dan kan jij maar één ding doen. Jij moet gaan zoeke.
Wij zijn toen met ze alle achter mij visboer ze stuur aan geloope want jou stuur weet altijd jou weg. Het is jou kompas.

Zoeke

Van me eigen ben ik nog wel terug gegaan mij stal in want mij vis lag er nog. Mij visboer heb ze stuur terug in ze auto gezet en alle vis opgelaade. Toen moes ik mij eigen wel beheerse want assie zofeel soorte vis onder jou snorhaare foorbij zie koome, dan kom er toch veel oer in jou eigen los. Maar jij weet, jij moet gaan zoeke want onder jou stof zit mij zwerfkater ze gezin en zij heb honger. Dan moetie nie egoowissies zijn en alleen maar aan jou eigen denke. Jij moet sterruk zijn ook al hebbie nog zofeel begeerte.

Laadbak

Gelukkig mocht ik wel bij mij saardiene in mij visboer ze laadbak zitte. Mij erfaring is nu dattie beeter jou kat op jou spek kan binde dan op jou saardiene! Mij oog werd groot van mij begeerte maar jij kan niks doen. Wij reede door bossen en straate. In mij verte hoorde wij klokke luide en ik hoorde ook mij jingel bel. Jou hart foel het is bijna kerssemus. Mij Doorie zeg: mamsie hoor uwes dat, mij eerse kers! Van me eigen zat ik met mij naagels in mij laadbak om mij eigen te beheerse van mij saardiene. Dan bennie nie beezig met jou kers. Jij ben beezig met oferleeve en offie jou kers nog wel ga haale. Mij visboer reed hard, hij kon ze stuur maar net houwe.
Toen begon mij zwerfkater ineens heel hard te krabbe en te springe. Jij weet nie wat jou eigen oferkom. Hij foelde ze hart zo tekeer gaan. Dan is liefde in jou buurt ook al liggie onder ze stof.

Ze voordeur

Mij zwerfkater werd zo wild, hij sprong uit mij visboer ze auto en rende zo door ze stof op zoek naar ze huis. Ze deur was dicht maar hij spring zo door ze raam van ze binnen weecee. Mij Doorie en Jiekie heb mij toen moete hellepe om los te koome uit mij visboer ze laadbak. Het heb mij eigen drie naagels gekost maar in mij worsteling kwam mij eigen nog wel twee saardiene teege. Jij moet wel op jou kracht blijfe. Toen ging mij zwerfkater ze voordeur open en mij Doorie en ze Jiekie begon te springe en te poinke van ze geluk. Mij Doorie poinkte zo ze kersseboom in. Jij wil het nie weete, sellufs in mij droom.

Ze nieuwe kitten

Mij zwerfkater en ze poezedame stonde aan ze voordeur met ze nieuwe kitten tusse ze poote. Toen heb mij hart gehuild van mij geluk. Assie zoiets moois meemaak dan foel jij het is jou kerssemus. Alles is goed gekoome en iedereen heb ze geluk gefonde. Mij zwerfkater zeg kom allemaal binne dan kannie geniete van mij buufet. Toen heb mij visboer ze stuur over ze boord gegooid en hebbie alle vis op ze buufet gelegd. Mij zallum, mij tonijn, mij garnaale en mij kaabeljouw. Van me eigen heb ik toen mij saardiene en mij foorel ook maar van mij stal gehaald, jij kan nie alles voor jou eigen houwe.
Het is kerssemus, jou klokke luide. Jij weet jou dag kan niemeer stuk want jij kan jou vis van jou buufet gaan eete. Van me eigen wilde ik net mij garrnaale van mij buufet visse toen mij oog open ging. Ineens ben jij wakker maar jij had liever eerst jou buufet weggewerkt.

Wakker

Assie wakker wor uit zo een droom weet jij het is kerssemus. Iedereen heb nu kunne foele kerssemus is jou feest van vreede. Feest van jou vreede en saamezijn. En dattie een ander fergeef assie iets dom heb gedaan. Iedereen heb een hart en jij zorrug foor elkaar. Jij hoef nie alleen in jou eentje te zijn en jij hoef nie te zwerfe. Jij ben welkom en jij kan eete zofeel assie wil. Jou hart straal het uit.
Assie zo diep foel dan wil jij maar één ding, jij wil bij jou dierbaar zijn. Van me eigen lag ik bij mij vrouw op ze schoot, dan foel jij jou eigen geliefd. In mij hart jingelde mij belle van mij geluk. Assie zofeel rijkdom foel dan hebbie ferder niks meer noodig. Dan is jou kerssemus jou mooiste dag van jou jaar. Jij hoef het alleen maar te foele. Hoop dat mij Doorie en ze Jiekie iets van mij eigen kersseverhaal geleerd heb. En dat mij Bert ze rust heb op ze fensterbank.

Fijne kerssedaage met liefde in u eigen hart,

Loesje

24 thoughts on “Loesje vertelt haar kersseverhaal (2-2)

 1. Ooooooh mamsie. Wat een spannend spjookje was ditte. En ikke herrekente de taute swerfkaaturr😸😸 ooooh hij isse wief. En sjofeel kintjus. En jiekie wasse eggiewaar heel stoer datte hij de swerrufkaatur fasthielt bij sjijn taart.
  Maar watte ik errug font was datre uwes wakker wert foordatte uwes aan uwes eete kon begin.
  Ikke hau uwes mamsie. Bedank foor uwes mooie spjookje 😽😽😽😽😽❤
  Dikke koes

  1. Lieve Doorie,

   hier is jou MammaLoesje en zij is befrijd want mij jonges heb mij eigen gefonde. Oooooh Doorie wat bennie stoer en wat hebbie jou MamaLoesje hellup gegeef met ze eigen en ze vis. En jou Jiekie is mij stoere sjoonezoon.
   Hoop dattie geleer heb van jou eerse kers. Dattie foor iedereen ruimte maak in jou hart en dattie saame kan eete van jou buufet. Dattie kan fergeeve en dat jou kers jou fees is van jou vreede en jou eete.
   Jij ben nu mij lieve wijze jonge saame met mij krulliewullie van mij sjoonzoon,

   Koes koes van jou MamaLoesje

 2. Oh lieve Loesje,
  Wat een mooie droom is jouw nachtmerrie geworden!
  Bolle zal zich wel heel goed kunnen voorstellen hoe de zwerfkater zich voelde, die is het stof van de renoovaatsie nog uit z’n snorharen aan het poetsen!
  Heel erg bedankt voor dit mooie verhaal Loes, hier heeft iedereen die het nog niet wist van kunnen leren wat kerstmis nu werkelijk betekent !!
  Je had het Dorus en Jiekie en ons allemaal niet beter kunnen vertellen.
  Eh…ik hoop dat er na een droom met zoveel lekker eten wel een lekker bakje tonijn voor je klaar stond 🙂 !!!
  Heel veel lieve kopjes voor je hele familie van Vlo.

  1. Lieve Vlo en mevrouw Vlo,

   dank jou wel dattie mij eigen zofeel steun geef en dattie mij kersseverhaal geleeze heb. Het was mij spannense afontuur van mij leeve maar jij moet kunne fergeeve. Iedereen is welkom in mij hart en bij mij buufet. Mij visboer heb genoeg vis foor iedereen en jij kan deele.
   Assie zo bekijk foel mij hart, kon het maar altijd jou kerssemus zijn. Jij bennie alleen op jou weereld Vlo en jij heb het kunne leeze van mij kersseverhaal. En mij jonges zijn dapper en zij heb mij eigen befrijd. Jij moet er toch nie aan denke dattie er nog lig in jou niewe jaar…

   Dank jou wel lieve Vlo en mevrouw Vlo en hoop dattie nog ferwen wor van jou tweede kerssedag. Van me eigen ga ik wel bijkoome met mij makkareele en mij tonijn

   Liefs van Loesje

 3. Loesje wat een mooi verhaal/droom!!!!
  Vrede, liefde, samen zijn is zooooo mooi!!!!
  Ik hoop wel dat toen je wakker werd iets lekkers hebt gekregen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   dank u wel dattie mij tweede deel van mij kersseverhaal geleeze heb want dan hebbie meegemaak dat mij jonges mij eigen befrijd heb.
   En u heb mij kersseboodsjap gefoel in u hart.
   Dank u wel en u hoef mij pliesie nie te belle,

   Liefs van Loesje

 4. Het is allemaal goed gekomen, wat fijn! Enne frau zag ze vliege, hé Minnie je staart op ze foto, zei ze. Mauw nee frau dat is niet mij staart. Mij staart is bij mij van ze eige.

  Kerssemus is vrede en lief zijn. Datte heb jij goed gedroomd! Enne wat stoer van Dorus en Nikita zeg dat ze jou kwamen redden in jou droom.

  1. Ooooh lieve Minnie,

   ooooh zag jou eigen frau jou staart fliege in mij kersseverhaal?? Ooooh maar het was van mij zwerfkater. Oooh hoop dattie jou eigen staart nu goed fasthouw anders kom mij sjoonzoon Jiekie jou hellup geeve.

   Van me eigen moet ik nu bijkoome en mij paaling en mij zallum eete van mij groote afontuur Minnie. Dank jou wel dattie mij eigen zo gesteun heb,

   Liefs van Loesje

 5. Lieve Tante Loesje wat een mooi en emo droom. Dorus en Jiekie weten nu wat kersemus is. Hier weten wij het ook, en mijn vrouwtje zegt kersemus is stilstaan beseffen dat wij het goed hebben en dat niet iedereen het goed heeft. Delen en geven aan andere is onse kerseboodsjap.En niet alleen met kersemus aan andere denkjes maar alsetijd. Dat maak se wereld mooier.

  1. Ooooh mij lieve wijze niggie met jou mooie krulliewullie van jou vacht,

   wat zeggie weer mooie en jou liefdevolle dinge van jou hart. Asse iedere poes of kater zo was dan was ze weereld mooi. En het geld ook foor mense, dattie lief ben voor jou omgeefing en elkaar. En dattie foel jij ben nooit alleen.
   Jij heb het goed gezeg lieve Kyana, mij hart foel het

   Liefs van jou tante Loesje

 6. Oh Loesje wat een mooi verhaal , ik moest toen ik het las wel een klein traantje bij mijn oog weghalen. Ik deed het snel zodat mijn broers en zusje het niet zagen, ik ben en blijf tenslotte een Diva. En je hebt inderdaad gelijk ,liefde en samen zijn en delen is heel belangrijk. Ik hoop dat mijn kleine zus Juultje goed heeft opgelet, want delen vindt zij nog erg moeilijk en zeker haar eten delen vindt ze moeilijk. Gelukkig hebben wij altijd genoeg eten in huis. Onze vrouw zegt dat we ook af en toe moeten denken aan de poesjes en katers die het niet zo goed hebben. Maar dat doen we heus wel. Lieve Loesje bedankt voor je mooie kerstverhaal.
  Heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel en van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje.

  1. Lieve Kruimel,

   jij ben mij dinnetje en jij steun mij eigen altijd. Ook assie in mij bak garnaale onfoert is. En jij steun mij eigen tot dattie weet, alles is goed met mij dinnetje Loes.
   En jij heb erfaring van jou deele want jij woon saame met jou broers en jou zusje Juultje en jou vrouw. Dan weet jij, ik ben nie alleen op mij weereld maar ik mag wel mij diefa zijn. Jij ben goed beezig en jij heb gelijk met wattie mij eigen schrijf. Jij moet ook denke aan poese en katers die het nie goed hebbe van ze eigen. Dan kan jij foele in jou hart, van mij eigen heb ik geluk gehad.

   Geefie jou broers en jou zusje Juultje en jou vrouw mij kerssepootjes en jij krijg mij spesiejaale dinnetjeskopje

   Liefs van Loesje

 7. Oh Loesje wat is die nachtmerrie van jou goed afgelopen, het was heel emo hoor. We hadden alle drie een nat oog. Een heel mooi Kerstverhaal, allemaal vredig aan het buufet van de visboer. Lieve Loesje en mevrouw Loesje, bedankt voor het mooie kerstverhaal en jullie allemaal nog een hele fijne dag met veel saardien, zallum, makkareel en tonijn. Kopje, kusje en knuffels van Ina en Floortje .

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje en meneer Floortje,

   dank u wel dattie allemaal mij kersseverhaal geleeze heb en dattie zo meeleef met mij eigen.
   Het was mij groote afontuur en mij hart is blij met mij jonges want zij heb mij eigen befrijd.
   Kerssemus is mij mooise fees assie ook aan jou andere denk lieve mevrouw Ina en Floortje.
   Dank jullie wel dattie mij eigen zofeel steun geef, en ook mij saardiene, zallum, mij makkareel en mij tonijn. Foor mij eigen begin mij kers nu pas

   Liefs van Loesje

 8. Lieve Loesje,

  Jij hebt een echt prachtig en duidelijk Kerstverhaal geschrijft, hier in jouw droom zit de echte ware Kerst gedachten in.

  Maar wat een spannende droom had je zeg, we zaten met kromme teentjes te lees, maar vrouwtje zegt dat iedere droom een betekenis en bedoeling heeft. Jij laat weten van: Ben goed voor iedereen, laat ze niet in de koud staan en help hen, vergeef een ander als die een fout heeft gemaakt en vooral heel veel houden van elkaar. Wat zou de wereld er dan toch prachtig zijn, geen haat, oorlog, honger en ellende.
  Nu zijn wij katers/poezels en alle andere dieren zo, we zijn er altijd om elkaar te helpen, en door jou prachtige verhaal hopen we dat er heel veel mensen zijn die ook zo gaan leven. Vrouwtje en ikke proberen het iedere dag wel.

  Lieve Loesje bedankt voor jou verhaal en een fijne dag voor jou en Floris, Zusje en vrouwtje. Heel veel knufjes, kopjes en pootjes voor jullie van vrouwtje en je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh mij hart foel nu zofeel onroering want jij heb mij kersseverhaal begreepe van jou eigen. En het was mij droom Jip, soms kan jij jou droom begrijpe en jou boodsjap deele met iedereen die ze hart oope zet. Assie jou hart oope zet kan jij alles foele Jip. En jij moet jou gefoel seeriejeus neeme want jou hart ken jou eigen het beste. Dat is nu mij erfaring na mij kerssedroom.
   Maar jij wor gelukkig weer wakker en jou jonges heb jou dan zo goed gehollepe. Dan foel jij geluk en jou rijkdom in jou hart.
   Assie wakker wor moet jij leeve offie altijd jou kerssemus heb. En van jou eigen mag jij leeve offie elke dag jou Jippedag heb.
   Dan hebbie wel jou mooie weereld en jij ben er foor elkaar,
   Dank jou wel Jip en mevrouw Jip dattie mij eigen zoveel steun geef in mij droom van mij kerssemus. Jij krijg mij kopjes met mij geluk in mij snorhaare,

   Liefs van Loesje

 9. Lieve Loes, gelukkig dat Doorie en Jiekie je hebben teruggevonden, en ook gelukkig dat de zwerfkater zijn vrouw en kindertjes heeft teruggevonden! Dan is alles goed, iedereen is thuis en veilig en samen. En samen kun je echt superveel, als je op elkaar vertrouwt.
  Ik snap de zwerfkater wel. Als je zoveel kindertjes hebt en een reenoovaatsie. Ik moet er niet aan denken. Of misschien juist wel…
  Ik vond het een prachtigmooie kersenverhaal, dankjewel Loes! En ook dankjewel Doorie en Jiekie! En natuurlijk ook dankjewel Bert!
  En de footoos waren helemaal geweldig, met de vis en de kersenmutsen. En de staart van de kater!
  Nu weten we allemaal weer dat kersmis is dat je lief bent voor elkaar, dat je samen alles deelt en dat we niet alleen op de wereld zijn. Dat is eigenlijk voor elke dag, vind ik, maar met kersmis doe je daar weer ekstra aan denken.
  Ik doe iedereen van de blog een fijne dag wensen met liefde, knuffels, lichtjes en een ekstra snek.
  Lieve Loes, je krijgt van mij hele lieve kopjes met een klein kersmutsje op, spesjaal voor vandaag! Doorie en Jiekie krijgen hele lieve kopjes met een stoer kerstmutsje op, van oomie Bolle, omdat jullie Mamma/tanteLoes hebben gered! En jullie mensen krijgen van mij hele zachte kerstkopjes met een klein kaarsje op battereien erin, en van mijn mensen veel liefs!

  1. Oomie bolle… hette was pannent he?
   Ikke wil uwes en uw mense voor morrege heeeeel feel sterreke wens.
   Hewe dikke koesen oomie 😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾😿

   1. Het was superspannend, Door! Maar jij en Jiekie en MammLoesje zijn een heel stoer en lief tien! Als je lief en ook nog stoer bent, dan kan je bijna alles!
    En dankjewel voor je wensen voor morgen, lief manneke!
    Je krijgt hele dikke koersen terug, ook voor je mensen, van je lomige Bolle, die supertrots is dat jij zo dapper bent!

    1. Nou, ik tiep op een andere Aaipet, en die maakt zomaar andere woorden! Ik zei geeneens lomige Bolle natuurlijk, ik zei OOMIE Bolle!

  2. Lieve Bolle,

   Oooh jij heb mij kersseverhaal geleeze van jou eigen en jij weet nu dat mij jonges mij eigen heb gered. En mij zwerfkater heb ook ze huis onder ze stof gehad van ze ree-noo-faasie. Oooooh misschien hebbie ook stijgermanne voor ze deur en durfie nie meer terug naar ze huis? Hij heb ze groote gesin Bolle en met kerssemus krijgie er nog ze kitten bij. Dan moet jij op tijd thuis zijn bij jou poezedame en jij moet foor jou eete zorruge.
   In jou droom kan alles assie jou hart oope stel. Maar mij erfaring is nu dattie altijd alles kan assie jou hart oope stel. Jou hart is belangrijk, ook assie geen kerssemus heb. Jij moet altijd weete, jij ben nie alleen op jou weereld. Assie allemaal jou beetje lief zijn geef hebbie zo jou andere weereld.

   Lieve Bolle hoop dattie toch jou beetje kerstgevoel heb in jou hart. Jou Oopa Bolle straal ze mooise straale en assie morrge op jou denktrap ga zitte kannie alles foele in jou hart. Dattie weet wij denk allemaal aan jou eigen en jou mense. En wij denk ook aan ooma Bolle en aan jou Oopa.
   Van mij hart krijg jij al mij sterrekte en wij zet morrege allemaal ze kerssemus op voor oopa.
   Dattie weet wij steune jou hart,

   Zachte trooskopjes van mij eigen foor jou mense en ooma en trooskopjes met veere voor jou eigen Bolle,

   Van Loesje

   1. Dankjewel lieve Loes, ook van mijn mensen en van ooma Bolle!
    Je zegt het pressies goed, zoals altijd: als we allemaal een beetje lief zijn zou de wereld helemaal anders zijn.
    Laten wij het hier maar vast allemaal proberen, dat helpt vast wel!
    Lieve kerstverhaalkopjes van Bolle, met kipkluifkaassmaak, want je hebt vast wel even genoeg vis gehad!

 10. Lieve Loesje.Ik kwam er nu pas aan toe om je prachtige verhaal voor te lezen aan Muzette,Sparkle en Fynn.Wij hadden het een beetje te druk gehad om even er rustig voor te gaan zitten.Maar we hadden alle4 traantjes in de ogen.Wat geweldig dat Doorie en Jiekie je kwamen redden,de visboer zo gul was en de zwerfkater weer thuis was.O,wat een prachtig verhaal.Zelfs Sparkle wilde al een deel van haar eten doneren en geloof mij,Sparkle haar hobby en leven draait om eten.Ze wil niet echt delen met Muzette en Fynn,liever iets van hun eten erbij krijgen.Maar hiermee heb je haar hartje echt geraakt.Prachtig kerssemus verhaal die eigenlijk op elke dag van het jaar zou moeten kunnen,Elke zwerfkat een huis en altijd eten voor de zwervers.Natuurlijk waren jou jongens de helden in het verhaal.
  Dank je wel lieve Loes en vanavond ga ik het nog een keer voorlezen.

Reacties zijn welkom