Loesje vertelt haar kersseverhaal (1-2)

Loesje

Mij vrouw heb mij eigen vertel, vandaag is kerssemus. Assie net jou kersmakkareel op heb hoefie nie zo noodig moeilukke gesprekke. Dan willie gewoon jou rust en jij wil droome van jou verkering en dattie straks nog meer vis krijg. Mij vrouw froeg mij eigen offie nog planne had? Planne?

Meeditazie

Kers is toch fooral dattie lekker eete krijg en dattie daarna uit ga buike bij jou vrouw op ze schoot. Van me eigen vin ik dat mij mooiste plan, assie gewoon doe dan doe jij al gek genoeg. Mij vrouw zeg, Loes moet jij nou nie jou Doorie fertelle wat Kers is? Hoor dat nie bij jou opfoeding? Het is jou Doorie ze eerste kers en kers is toch ook iets met jou famielie?
Jij weet nie wat jij hoor, maar jij ga er toch over nadenke. Misschien heb jou vrouw wel gelijk. Daarna ben ik op mij vrouw ze schoot gekroope en toen gebeurde het. Mij hart foelde liefde en saame zijn. Dattie het wil deele en dattie ook iets wil geeve. Als kaadoo heb ik toen mij vrouw ze kersmeeditazie gegeeve. Dattie saame kontak maak en in jou mooiste gedachte kom.

In mij slaap

Van mij eigen foelde ik mij zo rieleks, ik viel in mij diepe slaap. Ik deed zacht snurke en ik kwam in mij eigen kerssedroom. Soms foel een droom net als offie het echt meemaak maar het is toch jou droom. Ik ga het u nu fertelle…

Mij kerssedroom:

Mij Doorie lag in ze mand saame met ze verkering Jiekie. Van me eigen was ik druk want assie kerssemus voor jou deur heb staan moet jij altijd nog veel doen. Mij Bert lag op ze fensterbank en assie jou verkering goed ken dan weet jij, jij kan jou katerman beeter laate slaape. Van me eigen had ik net mij lijsje voor kerssemus gemaak en het was foor mij visboer. Hij heb ze foorelle en ze saardiene in ze aanbieding. Assie er dan tonijn, zallum, garnaale en jou kibbeldinge bij doe dan kan jij jou eerste kerssedag wel doorkoome. Assie twee kerssedaage heb dan kan jij van alles jou dubbele neeme, dan kom het goed.
Toen ging mij bel en mij visboer stond aan mij deur. Hij was helemaal over ze stuur. Jij ga het nie geloove maar mij visboer fertel dattie geen vis meer in ze winkel heb. Alle vis is gestoole! Jij kan en jij wil het nie geloove. Wat kan jij doen? Hoe moet jij jou kers gaan viere assie geen vis heb? Mij visboer heb paaniek want jij ben geen visboer assie geen vis in jou winkel heb.
Van me eigen foelde ik mij sjok en het was mij kerssesjok!

In mij sjok

Mij Doorie en Jiekie kwame uit ze mand. Zij zaage mij eigen in mij sjok met mij traan over mij wang. Mij visboer kon niemeer praate van ze eigen en hij lag ofer ze stuur op de grond. Mij Doorie ken mij eigen goed, hij pel altijd mij garnaale. Dan bouw jij wel jou erfaring op met jou vis. Hij zeg: Mamsie uwes moet nie huile. Uwes visboer krijg ze vis terug en dan kan uwes zofeel eete assie wil. Van me eigen zat ik nog in mij sjok, dan hebbie het nie zo breed ook al bennie jou maatje meer. Jij wil iets zegge maar jij kom er nie meer uit. Toen heb mij Doorie ze eigen inieziatief genoome. Hij zeg, kom Jiekie wij ga mij mamsie ze vis zoeke! Van me eigen heb ik toen mij visboer aan ze stuur getrokke en wij zijn toen allemaal naar mij viswinkel gegaan. Jij schrik assie in jou viswinkel kom en jij zie dat bijna al jou bakke van jou vis leeg zijn. Op mij grond lag nog mij resje kaabeljouw, die heb ik toen wel snel weggewerkt. jij kan nooit weete. En ook al bennie in jou sjok, jij moet altijd goed eete.

Mij Doorie en Jiekie heb alle visbakke nagekeeke en zij heb spoore ondersoek gedaan op mij visboer ze toonbank. Zij fonde visgraate en alle mossele waare er nog. Mij Doorie heb toen ondekt dat mij visvoer ze mossele nie faavooriet zijn. En hij heb ontdek dat er spoore van katerpoote over mij visboer ze toonbank liepe. Van me eigen was ik beezig met mij laatste stuk kaabeljouw. Jij moet iets…

Plan

Mij Doorie kwam met ze eigen plan. Hij zeg wij ga ons ferstoppe en dan ga wij kijke of er iemand kom. Mij Doorie en mij Jiekie heb ze eigen toen ferstop in mij visboer ze kersseboom. Assie jong ben dan bennie nog atleeties en kan jij in jou kersseboom klimme. Maar waar moet jij heen assie twaalf ben en jij heb jou maatje meer. Van me eigen ben ik in mij bak tusse mij resje garnaale gaan ligge, jij wil het nie weete.

Mij visboer is over ze stuur en onder ze toonbank gaan ligge. Het werd donker en daar liggie dan, in jou sjok en over jou stuur. Van me eigen had ik wel andere kersplanne dan in mij bak garnaale ligge.
Ik foelde ook mij zeenuuw en jij zal het net zien, dan moetie ineens niese. Assie groonies niesziek ben dan kan jij te pas en ook van jou onpas gaan niese.

Een groote zwerfkater

Toen ging foorzichtig de deur van mij viswinkel open. Van me eigen was ik nog aan het niese toen een groote zwerfkater binnenkwam. Ik heb toen wel mij hart fastgehouwe van mij schrik. De zwerfkater deed iets wat jij nooit mag doen assie kers voor jou deur heb staan. Hij gooide allemaal kersseballe vol met ketnip door mij viswinkel. Iedereen werd wiew van ze eigen behalfe de zwerfkater. Mij erfaring is ook, assie selluf jou ketnip gooi dan kan jij alles aan. Jij ben sterker dan jou wiew.
De zwerfkater liep door mij viswinkel en van mij zeenuuw moes ik weer niese. Gelukkig nie ofer mij resje garnaale maar de zwerfkater heb mij wel gehoord. Toen heb hij mij eigen in mij bak garnaale meegenoome. Ik zeg het u eerlijk, assie in jou sjok ben en jij ben bedwelm door jou wiew dan doe jij niks meer. Ik wer ontfoerd in mij bak tusse mij garnaale en niemand weet waar naar toe.
Van me eigen heb ik nog mij hellup geroepe maar niemand die mij eigen hoor in mij Stille Nacht…

Wordt vervolgd…

28 thoughts on “Loesje vertelt haar kersseverhaal (1-2)

 1. Lieve Loesje,

  Vrouwtje en ik zijn heel emo van wat jij hier schrijf, jij bent bezig om ons allemaal te vertellen wat de waren betekenis van de Kersemis is. Zo doen wij dat al o zoveel jaren, ook omdat we alleen zijn kunnen wij deze dagen doen zoals iedere dag en geen grote feest partijen en bergen kado,s. Vrouwtje zegt dat dat niet de Kerst gedachten is voor ons. Wij proberen altijd heel goed voor de dieren en de mensen te zijn. Vrouwtje en ik wensen jou met Floris, Zusje en vrouwtje een rustige en liefdevolle dag samen. Heel veel knuffels van vrouwtje en zachte kopjes en pootjes voor jullie

  Je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel met wattie mij schrijf en dattie mij kersseverhaal geleeze heb. Assie MammaLoesje ben moet jij jou jonges veel leere want het is belangrijk. Mij vrouw zeg Loes kerssemus kom ieder jaar terug van ze eigen en het zit in jou hart.
   Hoop dattie fijne en jou eigen Jippedaage heb Jip. Morrege ga mij verhaal weer ferder, assie wil kan jij leeze hoe mij verhaal afloop.
   Oooh ik vin het spannend van mij eigen…

   Liefs van Loesje

  2. Dag lieve Jip en mevrouw Jip,
   Goede dagen, en een heel goed Nieuwjaar toegewenst!
   Een jaar waarin jullie eindelijk in je nieuwe huis gaan wonen, met je eigen ren Jip…oh wat spannend! Ook met je eigen vogels, en misschien eekhoorntjes.
   Hier heeft een eekhoorn vanmorgen één van de vogelvoederhuisjes leeg gegeten πŸ™‚ .
   Ook de beste wensen van mijn vrouw.
   Lieve groet en knuffel van mijn vrouw en kopjes van je vriendje Vlo

   1. Lieve Vlo en Mevrouw Vlo, dank jullie wel voor jullie lieve wensen, voor jullie ook hele fijne en liefdevolle dagen gewenst. Ja vrouwtje zegt, Jip over een week kunnen we zeggen, HOERA dit jaar krijgen we ons fijne huis en mijn buitenverblijf. Eind maart hopen we er te gaan wonen en ja dan heeft vrouwtje het weer heel druk van te voren, maar nu heeft ze even tot half Febr. rust en heel veel tijd voor mij. Ja hier eten de eekhoorntje ook lekker mee met alles wat vrouwtje hier in mijn boom hangt. Ik heb sinds een week een vriendinnetje buiten, een hele mooie vrouwtjes fazant, ze is heel slim, want de vogels knoeien erg veel als ze komen eten van de silo zaadjes, nou mevrouw fazant eet alles mooi op en heeft dus iedere dag een heerlijk gevuld buikje. Vlo fijne dag en kopjes en pootjes voor jouw en je vrouwtje, je grote vriendje Jip

 2. Oooooh mamsie. Wat spannendddddd
  Ooooh mammie… ikke fin het eng. Uwes benne onfoertπŸ™€πŸ™€πŸ™€ oooh snik snik. Watte erg. Oooh komp uwes weer tejug? Ooooh mamsie. Snik snik.

  1. Ooooh Doorie,

   ooooooh hellup mij eigen, van mij eigen weet ik nie waar ik ben in mij Stille Nacht met mij bak garnaaale….
   Ooooooh Doorie…..

   Koes met mij garnaale van jou MammaLoesje

 3. Lieve Tante Loesje hier was ik in sjok. Mijn Tante ontvoert. Jikkie en Dorus hun 1e kersemus en dan zoveel spannends meemaken..

  Wij gaan het vandaag rustig aan doen met veel knuffels en reliekjes. Wij wensen iedereen een knuffel kersemus toe met veel liefde. Enne voor Sir Oom Bolle Jozef u krijgt van ons allemaal een megaknuffel ook voor u mensen.

  1. Dankjewel lieve Kyana! Ik ben helemaal blij in mijn hart met zulke lieve vrienden en vriendinnen!
   Je krijgt van mij en mijn mensen hele lieve knuffels, met een kerstmutsje op, voor jou spesjaal, maar ook voor je vrouw en je famielie, van je sirOomBolle/Jozef/.

  2. Oooh mij kleine krulliebos van mij hart,

   wat bennie toch mij meeleevend meisje van mij hart. Het is mij spannense kers van mij leeve. Assie onfoer wor weet jij nie wattie meemaak. Mij hart hoop op mij jonges Kyana en nu moet ik affewachte…
   En dattie denk aan jou oom Sur Bolle Jozef, jij krijg jou mooise plaasje in mij hart,

   Tante Loesje

 4. Lieve Loesje.
  Oh wat een verhaal! Tot nu toe is jouw droom een beetje een NachtMarie, maar…..ik denk dat het een mooi einde krijgt. De Kersttijd is een tijd om na te denken en goed voor elkaar te zijn. Wat we natuurlijk het hele jaar moeten zijn.
  Ik kijk al heel erg uit naar het vervolg morgen.
  Goede Kerstdagen voor jou en je familie Loes. Als het goed is, heeft Dorus onze wensen al overgebracht.
  Oh ik kan bijna niet wachten op de rest van het verhaal.
  Heel veel lieve kopjes voor jou, je vrouw, Floris en Zusje, ook namens mijn vrouw,
  Van Vlo..

  1. Lieve Vlo en mevrouw Vlo,

   oooh jij heb gelijk lieve Vlo. Het is mij nachmerrie van mij kersseverhaal. Assie onfoer wor hebbie nie feel in te brenge van jou pap. Ooooh en mij garnaale raak op. Hoop dat mij Doorie en ze Jiekie mij hoore en dattie mij kom redde…
   Leesie morrege weer ferder….
   Hoop dattie jou fijne dag heb met jou vrouw Vlo en dattie jou spesiejaale buufet krijg voor jou kers.

   Liefs van Loesje

 5. Ohhhhhhhh Loesje wat een spannend verhaal…..wij zijn heel erg nieuwsgierig naar het vervolg!!!!

  Dikke knuffel
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve mevrouw Ceciel,

   hoop dattie er morrege goed voor ga zitte met u allemaal en dat mij jonges mij bevrijde van mij onfoering. Oooh ik vin het spannend mevrouw Ceciel, denkie aan mij eigen in mij Stille Nacht…

   Liefs van Loesje

 6. Dag lieve Loes, wat een prachtig verhaal, ik heb het samen met Floortje en man gelezen, Floortje was een beetje emo ervan. Wij kijken uit naar het vervolg morgen en wensen jou en je familie een vredige kerstdag. Kopjes, knuffels en een zacht kusje voor jou van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   hebbie mij eerse kersseverhaal geleeze van mij onfoering. Oooh van mij eigen lig ik nu in mij bak zonder mij garnaale want assie honger heb moetie eete en het was mij laase garnaal.
   Oooh zeg U maar teege Floortje dat assie onfoer wor dattie dan moet probeere om sterruk te blijfe. Daar ben ik nu wel mee beezig van mij eigen.
   Oooh wassie maar morrege…..

   Liefs van Loesje

 7. Hoi lieve Loesje, wat een spannend verhaal , wat een avontuur beleef jij weer. Ik kan niet wachten tot morgen. Het loopt toch wel goed af Loes, dat moet hoor, een verhaal met kerst moet altijd goed eindigen. En die Dorus, die is ook echt nergens bang voor, dat hij zomaar naar de viswinkel durfde te gaan terwijl er was ingebroken. Wat een stoere katers zijn hij en zijn vriendje Nikita aan het worden. Hier houden we het rustig Loes, onze vrouw is gezellig een paar dagen thuis en wij hebben al een ochtend snek gekregen. Fijne kerst voor jou, Floris en Zusje en voor je vrouw lieve Loesje. Heel veel kerstknuffels van je dinnetje Kruimel en van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Lieve Kruimel,

   dank jou wel dattie zo meeleef met mij eigen in mij bak garnaale. Oooh mij jonges moet mij eigen zoeke, zij zijn nie bang van ze eigen. Maar assie onfoert ben in jou Stille Nacht dan doe jij nie feel Kruimel. Van me eigen moet ik nu sterruk zijn en mij hart hoop dattie snel morrege krijg en dat mij verhaal ferder ga.

   Lieve Kruimel hoop dattie jou fijne daage heb met jou broers en jou zusje Juultje en jou vrouw. Dattie wel sneks krijg en jou dienee foor jou kers.
   Dank jou wel dattie zo meeleef met mij eigen,

   Liefs van Loesje

 8. Dag lieve Loes, wat een superspannend verhaal! Moeten we met zijn allen van de blog een aksie op touw zetten om je te komen redden? Ik doe mee, zeker weten!
  Maar…. ik denk dat Doorie en Jiekie een oplossing gaan verzinnen. En ik hoop dat de zwerfkater lief is. Want dat kan best, als je zwerft heb je honger en dan doe je gekke dingen.
  Als we allemaal zouden delen, zou er voor iedereen genoeg zijn. En ik vind ook dat iedereen een huisje zou moeten hebben. Zou het kunnen dat morgen…..?
  Ooo Loes, ik hoop dat alles goed afloopt, met je kersseverhaal! En ook met je niesen, dat moet ook goed aflopen, dat je dat niet meer hoeft te doen. Ik ben wel een beetje opgelucht dat je nog wat garnaale hebt om te eten, gelukkig maar.
  Ik ga morgen weer lezen, en ik doe jou en je zoon en je schoonzoon en iedereen van de blog fijne kersendagen wensen. Dat iedereen bij mensen en katten is die ze lief vinden, en dat ze samen zijn. Dat hoop ik.
  Heel veel lieve kerstkopjes voor jou Loes, met wat ekstra tonijn, van Bolle. Ook voor Door en Jiekie. En voor je famielie ook kerstkopjes en veel liefs. Ook van mijn mensen natuurlijk!
  En ik wens je dat je altijd gezond blijft, zonder niesen! Niet alleen nu, maar altijd!

  1. Lieve Bolle,
   Vrouwtje en ikke willen jou en je vrouwen man mens hele fijne en rustige feestdagen wensen.
   Knufje van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

   1. Dankjewel lieve Jip! Wij drietjes wensen jullie ook fijne dagen, dat jullie samen zijn en gelukkig zijn, met altijd natuurlijk de gedachte aan jullie sterren!
    Hele lieve kerstkopjes en kerstknuffels terug voor jou en je lieve vrouw, van je grote vriend Bolle, en natuurlijk ook van mijn mensen,

  2. Lieve Ome Sir Bolle Jozef. Ikjes en wij allemaal wensen u reliekste dagen toe en veel knuffels en ook tjoostknuffels. Enne lief dat u mee wilde doen met de jeddingsaksie. Ik denkjes dat het wel goed gaat komen met Tante Loesje.

   1. Dag lieve krullenbol Kyana, dankjewel voor de goede wensen. Ik wens jou en je famielie ook hele fijne kerstdagen toe, met zijn allen en heel veel,liefde. Het is de eerste kerst voor je kindertjes!
    En dankjewel dat je me geruststelt over je Tante Loesje, ik was best ongerust!
    Heel veel grote zachte kerstknuffels voor jullie allemaal, maar de grootste zachtste pluizigste knuffels zijn voor jou, van je Oom Bolle!

  3. Lieve Bolle,

   oooh dattie mij verhaal heb geleeze en dattie zo meeleef met mij eigen in mij bak garnaale. Hoop dat mij jonges mij eigen wel ga zoeke in mij Stille Nacht. Oooh Bolle mij garnaale heb ik al weggewerkt van mij begeerte. Jij moet jou eigen wel beezig houwe assie onfoert ben. Ik vin het wel moeiluk want morrege ga mij verhaal pas ferder en van me eigen lig ik in mij onfoeringsbak. Jij wil het nie weete…

   Lieve Bolle, dank jou wel dattie jou moeite neem om mij verhaal te leeze en dattie ook nog jou reakzie geef. Wij leef allemaal met jou eigen en jou famielie mee. Iedereen denk aan jou eigen Bolle. Jij ben Sur Bolle en jij heb jou gouwe hart.
   Geefie jou vrouw en jou menseman mij zachte kopjes. Hoop dattie het nie errug vin dat mij snorhaare onder mij garnaale zit weeges dat ik in mij bak zonder mij garnaale lig. En voor jou eigen krijgie mij laase garnaal, want jij moet altijd deele met jou vriendjes ook al bennie onfoert.
   Hoop dat jou ooma ook pootjes om ze hart heb van steun,

   Liefs Loesje

 9. Oh Loesje, wat spannend! Frau en ikke hope dat t allemaal wel weer goed komt met jou en Doorie en Jiekie! Ikke ga nou me tonijn kersemus snek eete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *