Waarom het allerfijnste dutje in de ochtend is

ochtenddutje

Slapen doe ik wegens dat het bij het leefe hoort en ook voor de gezelligheid en soms voor alletwee tegelijk. Dat doe ik ’s morgens en dan heb ik het allerfijnste dutje van de hele dag.

Extra fijn

Nou heb ik al een poosje een gefoelige maag, de dokter heeft het zelf gezegd en toen kreeg ik allemaal extra fijne dingen. Langere knuffels en dat mijn vrouw dan alleen aan mij denkt dus dat ze niks anders erbij doet, dat is kwaalieteit, het is voor mijn gezond van binnen. Dus daar begin ik de dag mee, als ze beneden komt dan gaan we op het tapijtje hangen en dan krijg ik buikknuffels, ik warm mijn achterpootvoeten aan haar arm en ze zegt liefe woordjes. Daar beleef ik heel veel aan van binnen.

Erna moet ik even in de vensterbank zitten en naar buiten kijken, dat is om bij te komen.

Combienaatie

Later op de ochtend krijg ik mijn snek tegen haarballen, het is gezond en toch is het superlekker. Als de snek op is, wil ik weer geaaid worden want dat is gewoon een goede combienaatie, lekker eten en fijn aaien. Doe ik ook na het eten ’s avonds maar ik vertel nou over de ochtend.

Misteerie

Ik moet nog even zeggen dat ik vroeg aan de dag begin. Het is dan nog donker en ik heb auto’s zien rijden met lampen aan. Waar ze naar toe gaan dat is een misteerie. Ik kijk ernaar en dan foel ik me rustiger van binnen. Het leefe is eigenlijk een misteerie, net als de autolampen. Je komt en je gaat, en waarheen weet niemand zeker. Dat is fieloosofie.

Moe

Dus na de snek heb ik al best veel beleefd en bedacht en meegemaakt. Mijn vrouw zit dan aan haar werktafel en ik hoor de hele tijd dat ze aan het tikken is, dan weet ik dat ze thuis blijft, dat vind ik gezelllig. Ik ben dan moe van het nadenken en dingen doen en ik ben samen dus daarom is het allerfijnste dutje in de ochtend, echt waar.

8 thoughts on “Waarom het allerfijnste dutje in de ochtend is

 1. Hallo Bert,
  Vandaag mag ik heel vroeg schrijf doen, vrouwtje moet dadelijk voor de hele dag weer foetsie en komt pas thuis als het Jippebed tijd is.
  Ik ben ook maar vroeg aan mijn buitencontrole gaan doen, het was nog pikkie donker en had mijn nacht oogjes maar aan gedaan. Nu moet ik vrouwtje wel goed in de smiezen houden anders mis ik mijn knuffels en dat kan niet. Als ik de hele dag moet huisbewaken en controle op de buitenboel, nou dan verdien ik een reuze knuffel. Maar die ga ik ook krijgen met iets heel lekkers erna.
  Bert ik wens jou een reuze fijne dag samen met vrouwtje en een knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip het zijn best intensiefe dagen voor jou en je vrouw geloof ik, maar je weet van binnen gelukkig dat je vrouw altijd terug komt en dat je dan weer samen bent om samen knuffels te doen met een snek erbij ook nog. Wat dapper dat je in het donker controole doet!! poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  wat hebbie mooie letters gemaak en er sta ook fieloosoofiese letters tusse. Dat hoor bij jou denke in jou ochtend. Dattie jou knuffels heb gehad en jou dnek en dattie zofeel fijne dinge foel in jou hart. Dan kan jij fieloosoofies worre. En dan kan jij fijn jou dutje doen want jij ben er klaar voor.
  Selluf doe ik in mij ochtend ook dutjes en soms mij heele dut. Als mij vrouw thuiskom van mij tonijn ferdiene vin ik knuffels en mij onbijt eers belangrijk want assie honger in jou buik heb kan jij nie geniete. Daarna doe ik meestal ook mij dutje Bert, maar nooit foordat mij hart jou heb gefoeld en mij oog jou heb gesien op mij vrouw ze kompjuuter of ze teelefoon.
  Dan pas heb ik mij allerfijnse dutje want dan is mij ochtend goed,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja, het komt best presies wanneer een dutje kan en lukt, het is niet zo van je gaat liggen en je slaapt. Bij jou hangt het ook af van wanneer je vrouw je tonijn gaat ferdiene dat snap ik best. Dan is het anders. Ik ben er elke ochtend Loesje en voor jou de hele tijd,

   je Bertje

 3. Lieve Bert, wat een mooi stuk heb je geschreven over je fijne ochtenddutjes en knuffels. Floortje en ik vinden dat jij en jouw liefe frau het keifijn hebben samen. Dat is hoe echte liefde moet zijn. En een mooie fieloosoofiese zin schreef je ook, over het leefe dat een misteerie is. Je bent een echte stoere fieloosoofiese katerman lieverd. Nog een fijne avond saampjes en laat je avondeten je goed smaken. Kopje en kusje van Ina en Floortje.

  1. dankjulliewel Ina en Floortje voor de liefe woorden ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen van verlegen gefoel!!
   Bertje

 4. Lieve Bert, wat een prachtige foto van jou bij een prachtig stukje.
  Sommige mensen denken dat katten alleen maar eten of spelen of slapen, maar dat is natuurlijk niet waar. Er zijn ook katten die heel diep nadenken. Zo’n kat ben jij, en je lieve Loesje is zo’n poesendame. En Bol dacht ook heel veel na, over belangrijke dingen.
  Je kunt het beste nadenken als je goed bent geknuffeld, een snek hebt gegeten en alles in orde is. En op die manier kun je ook het beste slapen, nadat je al die dingen hebt gedaan.
  Slaap lekker voor je ochtenddutje van morgen alvast Bert!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. liefe Cisca dankjewel voor de compliementen. Nadenken is iets dat in mij zit en Bolle deed het ook dat weet ik, het heeft er ook mee te maken dat je gefoelig bent van binnen dan wil je de dingen snappen en dan moet je nadenken. Als je niks snapt dan kun je niet slapen dat is wat ik denk,
   pootjes van
   Bertje

Reacties zijn welkom