Minnie over dat ze twee blaasmonsters in huis heeft

blaasmonsterDeze keer gaat mijn blog over het blaasmonster. En nu denken jullie natuurlijk, Minnie noem jij jezelf nou een blaasmonster? Nee, ik heb het niet over mijzelf.

Twee blaasmonsters

In huis zijn twee blaasmonsters. Een kleine en een grote. De kleine die blaast zachtjes. Daar durf ik wel een beetje bij in de buurt te zitten. Ik heb wel eens gemauwd waar die kleine nou voor is. Toen kreeg ik te horen dat het voor kruimels was. En voor mijn rommel. Nou van mijn ja! Alsof ik er wat aan kan doen dat mijn vacht soms wat haren verliest. Enne niet verder vertellen hoor, maar frau verliest ook wel eens haren. Ze denkt dat ik dat niet zie. Maar mauw hihi ik zie alles! En ok, als ik mijn natvoer door de lucht laat vliegen om het te vangen, dan valt er wel eens wat verkeerd. Dat zou ik dan kunnen opruimen maar dat doe ik niet. En daar is dan dus het kleine blaasding voor.

Grote blaasding

blaasmonsterNou en dan is er dus het grote blaasding. Die maakt heel veel geluid. Echt zo eng. Ik heb er zelfs wel eens een keer tegen aan geplast. In de hoop dat het dan stuk zou gaan. Maar nee helaas. Als het aan gaat dan sluip ik snel weg. En dan ga ik van een afstandje zitten kijken. Soms lukt het me om op de bank een beetje verstopt te kunnen wegdoezelen. Maar dat duurt nooit lang. Want dat stomme blaasding gaat door het hele huis heen. Dus dan lig je net weg te dromen of een lekker sappig muisje. En waar eerst het muisje dan nog piep piep zegt gaat het ineens grommen. Eerst zachtjes en steeds harder. Totdat ik dan mijn oogjes opendoe en zie dat hellepie het blaasding komt eraan. Nou dan race ik meteen weg naar een veilig plekje.
Ik heb frau wel eens gemauwd waarom ze dat blaasding heeft. Want ze heeft ook een stok met haartjes, een beesum heet dat. En daar kan je ook mee vieze geit weghalen. Maar het blaasding is een moelijk woord, hiegieeenieser. Dat kreeg ik te horen. Nou ik blijf het een eng ding vinden.

Over de plank

blaasmonsterOok wil ik nog wat vertellen over de plank boven de warme plaat. Die was er eerst niet. Mensenopa vond dat een kat toch niet zonder lekkere vensterbank kan. En omdat hij superhandig is, heeft hij toen er eentje voor mij gemaakt. Ik kan daar op superlekker slapen, liggen, controle doen en gewoon zitten. Hij is wel een beetje hoog en dat is niet altijd even handig. Want soms heb ik een katmerrie. Dan droom ik dat honden achter me aanzitten en dat ik moet rennen voor m’n leven. Nou en als ik dan wakker schrik dan ligt mijn staartje niet altijd goed in positie. En au, dan val ik dus wel eens van de vensterbank af.
Ze zeggen wel eens dat katjes altijd op hun pootjes terecht komen. Nou, ik kan jullie mauwen, dat als je net wakker schrikt uit een katmerrie, dat je dan echt niet altijd meteen op alle vier je pootjes terecht komt. Eerder op twee of drie. Gelukkig vindt frau me dan meestal wel zielig en krijg ik een fijne knuffel. En als ik heel zielig kijk dan soms ook een snoepje.

Dit was dan weer mijn blog voor deze week. Ik wens alle katers en poezen een fijne week en heel veel zachte kopjes.

16 thoughts on “Minnie over dat ze twee blaasmonsters in huis heeft

 1. Lieve Minnie, je verhaal over de twee blaasmonsters bij jou thuis heb ik aan Floortje voorgelezen. Zij is het helemaal met je eens, wat een verschrikkelijke dingen zijn dat. Hier in huis zijn er ook twee, een met een grote slang eraan en dan nog een, die is het ergste. Hij maakt heel veel lawaai en wat het ergste is: hij heeft 3 enge ogen voorop. Dan kun je in alle hoeken goed zien of er vieze geit ligt. Floortje kruipt er voor weg. Fijne dag nog lieve Minnie, knuffel van mij en een zacht kopje van dinnetje Floortje.

  1. Drie enge ogen voorop? Jeempie dat lijkt me echt supereng! Logisch dat Floortje daar voor wegkruipt. Pootjes en knuffels terug!

 2. Lieve mooie Minnie, ja die blaasdingen hebben wij ook. En Bol ging altijd even naar buiten als die grote aanging, of in ieder geval naar een andere kamer. De kleine vond hij niet eng, als hij maar niet te dichtbij kwam.
  Wat een mooie plank heeft je opa voor je gemaakt, je boft maar met zo’n handige en lieve mensenopa! Nou kan je heerlijk warm worden en dutten. Kijk je wel uit met vallen?
  Je staat zoals altijd weer prachtig op de foto’s!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Lieve mefrau Cisca. Mensenopa is zo trots dat ik over hem gemiauwd heb! En ik kijk eggies wel uit met vallen hoor. Want ik wil een prachtige poes blijven. Lief kopje van mij!

 3. Lieve Minniedinnie,

  oooh hebbie ook blaasdinge in jou huis? Mij vrouw heb ze ook en ik vin er niks aan. Maar Oopa Floris vin er nog minder aan. Hij wor zo bang van ze eigen, hij ferstop ze eigen. Dan moet ik wel soeke want assie mantelpoes ben kan jij jou broer Oopa Floris nie laate wegblaase. Selluf vin ik er niks aan maar van mij eigen ben ik nie bang. Assie maar bij mij makkareele weg blijf, of bij mij saardiene en mij tonijn. En mij garnaaale wor nie weggeblaase.
  Kijkie goed uit lieve Minniedinnie, dattie geen poot breek assie van jou fensterbank af val. Jij weet jij heb jou poote noodig foor jou pootbal.
  Dank jou wel foor jou mooie ferhaal,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie, fon jij mij verhaal mooi? Dat vinnik leuk! Ik lees al dat de meeste katjes dat blaasding niet leuk vinden. Hmmm zou terugblaase een idee zijn? Maar eens proberen de volgende keer! Pootjes voor jou liefe Loesje!

 4. Ohhhh Minnie hier is ook een groot en klein blaasding.
  Als die aan gaan dan rennen we allemaal naar boven…….zo griezelig!!!!!
  En ook onze vrouw zegt dat het blaasding beter is dan de bezem.
  Maar de bezem is leuker!!! Wij proberen hem altijd te vangen en slaan er met onze poot op!!!
  Doe je voorzichtig als je op de plank gaat liggen…….eerst staart goed leggen voordat je in slaap valt en gaat dromen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal. Wat een goeie tips! Ja, staart goed leggen, daar moet ik wel goed om denken. Alleen soms gaat die anders liggen als ik een katmerrie heb. Dikke knuffel terug!

 5. Hoi Minnie.
  Dus bij jullie hebben ze ook zo’n ding.
  Ik kan je vertellen: ik vind het helemaal niks.Als mijn scullary girl weer voor de zoveelste keer aankomt met dat geval,ben ik verdwenen naar een veilig plekje.Mijn broer en zus gingen altijd naar het balkon.Die vonden er ook niks aan.
  Ik hoor scullary girl wel eens zeggen dat ik er na 14 jaar toch wel eens aan gewend moest zijn.Nou nee dus, en na zoveel jaar zal dat ook wel niet gaan komen denk ik zo.Ik was ook niet van plan om het zelfs maar te proberen,dat wennen.
  Wat een prachtige plank heb je van je mensen opa gekregen!!!
  Vensterbank liggen vind ik ook heel fijn,maar dan wel met een zonnetje erbij als het even kan.
  Maar Minnie het is goed dat je dit besproken hebt hier,want nou weet ik dat ik niet de enige ben die een bloedhekel heeft aan de stofzuiger,zoals scullary girl het ding noemt…..
  Dan helpt.

  1. Hoi lieve Muzette. Ja, stofzuiger, zo noemt frau het ook. Ik heb al gelezen dat we niet de enige zijn die dat blaasding niet leuk vinden. Bedankt voor je com-pli-ment! Ik heb het naar mensenopa gemiauwd en hij is zo trots als een pauw. Pootje en lief kopje van mij!

 6. Hoi Minnie. Ik vind dat ding ook eng! Ik ga dan onder de bank zitten. Lekker zo’n warme plank. Wij hebben een handdoek op de verwarming, dat is ook warm dan.

  1. Hoi Tjilla. Wat leuk dat je een miauw doet op mijn blogje. Een handdoek op de verwarming, ja dat kan ook. Pootjes voor jullie alle drie!

 7. Hallo Minnie,
  Ik ben helemaal niet bang van die blaasdingen, ik blijf gewoon zitten of liggen als vrouwtjes met dat blaasding gaat spelen. Hier in huis liggen echt niet alleen van mij rommeltjes op de grond, net zo goed van mijn vrouwtje en zeker als ze in de tuin heeft werk gedaan. Van mij alleen ligt door het hele huis mijn speeltjes en die doet vrouwtje even opzij leggen en weer netjes terug. Dat is hier een strenge afspraak hoor. Ik heb heel veel moeite gedaan om dat overal neer te leggen. Ik ben hier de opzichter dus om te kijken of vrouwtje alles goed doet.
  Minnie dank je voor je schrijf en je zal lezen dat de meeste dat blaasding eng vinden. Ik ga nu naar mijn bed en neem vrouwtje mee, heerlijk samen nog genieten met veel knuffelen.
  Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Wat stoer van jou dat je gewoon blijft zitten als het blaasding aangaat. Bij mij worden al m’n speeltjes aan de kant geschoven en niet teruggelegd. Hmm, daar moet ik dan ook maar eens afspraken over maken! Pootje van mij voor jou!

Reacties zijn welkom