Speelgoedtest: Tjaiia en de muis

muis

Wij zijn Tjilla, Tjessi en Tjaiia. Wij zijn drie poezenmeisjes en we wonen met een mensenmeisje in een appartement. Wij vinden het leuk om over ons leven te vertellen.

Speelgoedtesters

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is nu ons werk. Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen!

Muis de speelgoedmuis

muisDeze keer hebben wij Muis de speelgoedmuis getest. Het is dus een soort van echte muis en er zitten dingen in zijn buik. Die dingen in zijn buik zijn valeriaantjes. Dat is een kruid. Een kruid kan iets met je doen. Muis heeft een dikke staart, is 12 cm groot zonder staart en 24 cm met staart. Het is dus een hele grote muis! Muis heeft zwarte ogen, een zwarte neus en twee grijze oren. Muis is gemaakt van zachte stof. Er zitten geen harde dingen op of in!

Muis is gekocht bij Zooplus via de computer. Eén muis kost € 2,99.

Wat valt ons op bij Muis:

 • is heel mooi grijs
 • is heel groot
 • ruikt heel lekker
 • is lekker zacht
 • is heel rustig en lief
 • wil altijd spelen
 • heeft bijzondere kruiden
 • hoeft geen eten en drinken
 • piept niet
 • maakt geen rommel

Onze mening

Muis is leuk! Wij weten niet wat een kruid is, maar het ruikt goed en we worden er blij van. Het is niet zo vaak dat we allemaal een muis leuk vinden. Maar nu dus wel. Muis kun je ook niet zo heel snel kwijtraken omdat ie zo groot is! De staart van de muis is dik, die kan je niet afbijten, dat vindt het mensenmeisje goed. Wat wij wel jammer vinden, is dat Muis niet piept. Wij vinden dat muizen moeten piepen, dan kunnen we muizen nog sneller vinden!

Hoezo leuk?

Wij hebben goed gesnuffeld aan Muis en we werden er dus rustig, druk én blij van. Met de muis kun je fijn trappelspelen. Dan lig je op je zij op de grond, doe je de muis vlakbij je buik en dan kun je met al je pootjes trappelen tegen de muis. Je kunt er ook mee zwiepgooien, Muis is heel licht. Muis is ook heel zacht. Met een zachte muis kun je goed knuffelen. Ook vindt Muis het leuk als je kopjes geeft. Muis wil altijd spelen, dat is echt fijn!

Aantal kopjes (max 5): 😺 😺 😺 😺 😺

Muis is op de foto met Tjaiia!

Tjilla, Tjessi & Tjaiia
(klik en dan zie je onze Facebook)

18 thoughts on “Speelgoedtest: Tjaiia en de muis

 1. Hallo lieve vriendjes! Onze mam is blij dat jullie nieuwe speeltjes testen! En wij ook, want als jullie pootsitief zijn dan krijgen wij dat speeltje misschien ook wel.
  Lieve groetjes van ons!

 2. Lieve Tjessi, Tjilla en Tjaiia,

  ik doe mij eers eefe foorstelle want so hoor het heb ik van mij maniere geleerd. Mij naam is Loesje en van mij eigen ben ik Huispoes. Ik ben seeniejorpoes en selluf speel ik nie zofeel. Maar ik vinnut wel biesonder dattie saame met ze drieje foor ons allemaal speelgoet ga tesse.
  Mij Zusje Zusje vin het ook spannend want zij speel wel soms, assie zin heb. Mij broer Oopa Floris is suuperseenior en hij speel soms ook weeges dattie denk dattie nog kitten is van ze eigen. Hij heb deemenzie.
  Wij wens jullie feel suukses en wij ga jullie folge.
  Jullie muis zie er goed uit, hij pas onder mij buik. Jullie heb ons feel geleerd van zo een groote muis. Zusje zeg dattie het inneressant vin…
  Dank jullie wel,

  Loesje

  1. Hoi Loesje! Ik heb jou al veel keer op de computer gezien. Misschien zijn er ook wel speelgoedjes voor senioren? Lief dat je ons gaat volgen!

 3. Lieve Tjessi, Tjilla en Thaiila, wat leuk dat jullie poezenspeelgoed testen. Die muis lijkt poes Floortje wel wat. Zij speelt iets zo veel meer, is senior, maar af en toe wil ze toch wel eens spelen. Wij wensen jullie veel succes en gaan jullie blog volgen.liefs van Ina en Floortje.

  1. Wij gaan drukke en rustige speelgoedjes testen dus misschien is een rustige dan goed voor Floortje! Lief dat u ons gaat volgen!

 4. Hallo alle 3.
  Wat hebben jullie bijzonder werk.Al het speelgoed testen.
  Ik ken jullie nog niet,dus zal ik mij even voorstellen.
  Ik ben Muzette en 14 jaar.Mijn ogen zijn slecht dus ik kan niet met al het speelgoed spelen,maar er over lezen is ook leuk.Nou ja,mijn scullary girl leest het voor en ik zeg wat ze moet typen.
  Maar als jullie eens iets te bespreken hebben over speelgoed met een rammeltje erin,nou dan mag scullary girl het wel eens extra goed voorlezen,want dat vind ik kei leuk.
  Veel plezier met het testen!!!
  Kopje van Muzette

  1. Hallo Muzette! Wij gaan dat goed onthouden, dat wij ook met testen denken aan een rammeltje en ook geluidjes! Kopje terug!

 5. Lieve poezendinnetjes,
  Wat leuk dat jullie ook een huistaak hebben en nog wel een hele leuke lees ikke. Speeltjes testen is een hele moeilijke en serieuze taak hoor. Ikke vind niet all speeltjes leuk die mijn vrouwtje koopt, en die ikke niet leuk vind verdwijnen dan in een doos in de kast. Wat ziet deze muis er vet gaaf uit en hij heeft ook nog een ruik, is vast en zeker van de drug, valeriaan en kattenkruid. Ik ben daar ook wel voor te vinden, wordt ik helemaal van de vrolijke van in mijn koppie. Ik heb ook nog niet zo lang geleden 2 muisjes getest. Ze waren bij mij op bezoek gekomen in mijn nieuwe buitenverblijf. Nou je snapt die wilde ik ook verwelkomen en ja wat doe je dan je geeft ze een stevige poot en omdat ik zo van de blije was gooide ik ze door de lucht. Ik heb deze 2 muisjes een hele slechte beoordeling gegeven, reden hun motortjes gingen heel snel kapot en daar heb ik als kater niks meer aan. Hopelijk ging jullie test muis langer mee.
  Leuk dat ik jullie op de blog van Bert heb leren kennen als de speeltest poezen en wie weet zien we jullie nog eens terug met een ander speeltje.
  Ik stuur voor jullie een kopje en een poot mee van vriendje Jip( Huiskater)

  1. Hoi Jip en mevrouw Els! Haha, vloog die muis helemaal door de lucht! Ja, ik was helemaal haai van de valeriaantjes 😂 Pootje terug van mij!

 6. Dag dames, wat leuk dat jullie speelgoed gaan testen. Jullie kunnen het ook goed, dat heb ik al gelezen.
  Ik ben de vrouw van Bolle, die op 11september een ster werd. Hij schreef hier op de blog. En hij had die muis vast heel leuk gevonden, want hij was dol op valeriaan. Ik vind het zelf vies ruiken, maar hij ging er helemaal van rollen. En likken, dus de muis boft maar dar hij hier niet helemaal natgelikt wordt!
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Wij hebben gelezen van Bolle en we moesten een beetje erg huilen. We wensen u nog heel veel sterkte. Lief dat u ons een berichtje heeft gestuurd.

 7. Wat hebben jullie een leuje test gedaan net de Valeriiaan muis, dat is voor te rekaxen ook heel goed! Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe speelgoed testen.
  Veel speel plezier Kopje van Ollie

 8. Hoi poesjes! Wat leuk dat jullie nu ook hier op de blog zijn 🙂 Op Facebook hadden we al een keer tegen elkaar gemiauwd. Enne ikke ben dol op muizen en ermee spelen. Dus vond het een superleuke test. Wat leuk dat jullie nu elke week een speelgoedje gaan testen! Pootje van mij, Minnie!

Reacties zijn welkom