Waarom elkaar helpen belangrijk is

helpen

Volgens mij is het nog nooit zo lang zo keiheet geweest. Het is raar. En eerlijk is eerlijk ook wel moeilijk. Dus we moeten elkaar helpen om erdoor te komen.

Sneks

Ik krijg nou van mijn vrouw ekstra sneks. Een bordje met iets lekker en dat ligt in water dus dat is lekker. Ze zegt dat ik extra moet drinken maar ik vind het moeilijk. Alleen een snek dat gaat nogal. Gisteravond kreeg ik het alleen niet helemaal op. Ik voelde me bleeh door de hitte. En mijn katervriend Jip had per ongeluk in de zon gehangen en toen moest hij overgeven dat vond ik erg voor hem.

Dus ik bedoel te zeggen dat ik steun van thuis heb. Ze blijft bij me en als het middag is gaan we samen voor het waaiding liggen. Eerst doet ze buikkroelen en dan vallen we in slaap. Als ze even wakker wordt dan aait ze me met een hand waar water aan zit.

Bed

Het is nou veel te warm om op bed te slapen dat lukt gewoon niet. Als ik haar naar bed breng ga ik wel even op mijn stuk van het bed liggen voor de gezelligheid en daarna spring ik er meteen af. Gisternacht heb ik voor het bed geslapen. Dan zijn we toch samen. En daar heeft zij weer steun aan, dat voel ik van binnen.

Overdag

Wegens de hitte gebeurt er nou haast niks overdag en ’s avonds ook niet. Het is liggen en hangen en soms dus wat drinken. Op mijn Feesboek lees ik dat heel veel vrienden thuis steun hebben en dat is nou superbelangrijk. Dat je extra drinken krijgt. En aandacht voor hoe je je voelt dat hoort er ook bij.  En dat alles rustig is en dat je voelt dat er iemand is die van je houdt dat maakt een moeilijke dag vanzelf minder moeilijk.  Mijn vrouw zegt: “Bert we komen er samen best door.” En dan voel ik me rustiger van binnen. Maar ik vind het te heet eerlijk waar.

24 thoughts on “Waarom elkaar helpen belangrijk is

 1. Oompie bert, ikke vinnut sjielug dat ome jip ziekies is van de wallumte. Ik ga pootjes draaien voor ome jip dat het snel minder heet wor.
  Ikke eet ietsie minder. Frauw sjegt dat het normaal is en datte ik laatur dat wel weer inhaal. Ikke drink eggie heel feel. Ikke krijg nu heel faak fers water. Sjo lekkur.
  Mein bak staat in de natte kamer en daar isse het eggie koel. En daar slaap ik nu ook heel feel. Op het natte kamermatje.

  1. hoi Dorus, wat knap dat je zo goed water drinkt dat lukt Oompie Bert niet. Maar ik probeer het steeds als mijn vrouw wat neerzet. Ik hoop ook dat Ome Jip snel beter wordt, hij heeft gelukkig goede zorg thuis. Nou is het de laatste hete dag. Morgen is alles weer gewoon.

  2. Lieve Door,
   Hier even Ome Jip, Ik ben al minder ziekjes hoor, ikke hof niet spuug meer sinds gisterenavond laat, maar ik ben nu wel veel moe en moet nu veel slaap doen. Kopje en pootje van Ome Jip

 2. Hoi Bert, wij weten ook niet hoe we moeten liggen hoor. Overal in ons huis is het warm, alleen in de gang is het een beetje koel. Onze vrouw houdt alle ramen dicht en de dingen die voor de ramen hangen zijn naar beneden en dicht, maar toch blijft het warm. Wij vinden het niet zo leuk meer die warmte. Onze vrouw moet wel iedere dag naar haar werk en ze zegt dat het daar nog erger is, dat kan toch bijna niet Bert. Wij hebben ook veel waterbakjes staan en als onze vrouw thuis is mogen we ekstra vaak bij de kraan drinken.
  Maar voor ons en onze vrouw mag het wel iets koeler worden hoor.
  Doe vandaag ook nog maar rustig aan Bert, het wordt vandaag ook nog erg warm.
  Warme knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, moeilijk he dit weer. Het kan voor niemand fijn zijn en toch is het er ik snap niet waarom. Gisteren heb ik de hele dag gelegen en ik lustte geeneens alle sneks die ik had. We moeten nou volhouden en morgen is het leven weer gewoon en dat hoeft jullie vrouw ook niet te werken dat hoop ik!!

 3. Hoi Bert,
  Het is wel een klein beetje erg warm hè?! Maar als ik het zo lees ben ik één van de weinige katers die er niet zo heel erg veel last van heb.
  Ik heb het tweede deel van de nacht gewoon op bed gelegen, deze keer niet bovenop mijn vrouw, maar tegen haar aan. Ik ben bang dat ze zich anders eenzaam gaat voelen.
  Ik vind het heel naar om te lezen dat veel vriendjes en vriendinnetjes er zo’n last van hebben, en ik hoop dat Jip en alle anderen zich vlug beter gaan voelen als het wat koeler wordt.
  Ik wil zelfs, tot grote ellende van mijn vrouw, gewoon mijn ochtendslaapje op de bovenverdieping doen, en ik hoorde zelfs dat één van mijn voorgangers met dit weer op zolder wilde liggen, dat gaat me te ver.
  Overal staan spannende waterbakken, en ik krijg zelfs verdunde soep!!!! Dat krijg ik anders nooit vanwege m’n dieet.
  Bert, Jip, Bolle en Bas (die normaal al niet zoveel eet) en alle anderen vriendjes en vriendinnetjes, nog even volhouden hoor en goed drinken, het gaat vast nu vlug afkoelen!!
  Allemaal heel veel sterkte en kopjes van Vlo

  1. Hallo Vlo, ik hoef sinds gisteren avond niet meer te spugen, maar ik ben nog wel veel moe en slaap veel. Maandag wordt het bij ons weer een stuk beter voor mij. Lieve kopjes van vriend Jip

   1. Dag Jip,
    Wat fijn om te horen!! Niet naar tante Ans dus, hoop ik. Volhouden hoor, en dromen van je ren, misschien helpt dat 🙂 !!
    Ik slaap ook veel meer, dat is het enige waaraan mijn vrouw merkt dat het voor mij toch ook warmer is.
    Sterkte voor jou en je vrouw, en kopjes voor jullie allebei, van vriend Vlo.

  2. Dank je wel Vlo, ik probeer wel goed te eten en drinken. Maar ik vind eten gewoon niet zo interessant. Mijn vrouw helpt me dan wel en voor haar eet ik dan wel wat. Dan is ze erg blij. Maar eten is gewoon niet mijn hobby. Wel goed dat jij tegen de warmte kan want voor mij hoeft het niet.
   Groetjes en een kopje van Bas

  3. Dank je wel Vlo! Ik lig de hele dag in mijn tunnel in de tuin. Mijn vrouw heeft die nat gemaakt, en er liggen natte doeken bovenop. Ik krijg ook lekker veel soep met w ater, heerlijk vind ik dat. Ik spuug de stukjes vlees of vis gewoon weer uit, want die hoef ik nu niet. Ik ben een luukse-paardje, zegt mijn vrouw. Maar dat mag nu, omdat het superheet is.
   Pas jij ook goed op, Vlo? En wat zal me vrouw blij zijn dat je zo lief tegen haar aan gaat liggen ’s nachts!
   Hele lieve kopjes van Bolle.

   1. Dag Bolle,
    Je hebt werkpaarden en luxe paarden, en jij bent gewoon een luxepaard! Dat weet iedereen toch. Nog even volhouden hoor!!
    Mijn vrouw is superblij met me geloof ik. Ze maakt hele leuke puf geluiden als ik tegen haar aanlig, ik denk dat het een soort spinnen is.
    Maar wij maken ons wel een beetje zorgen om je Oma, gaat het nog een beetje met haar met die warmte?
    Sterkte Bolle, voor jou en je mensen. Heel veel kleverige kopjes voor jullie alle drie van Vlo.

    1. Dag Vlo, met mijn Oma gaat het wel goed! Mijn vrouw belt elke dag eventjes naar Oma en Opa, om te vragen of alles goed is. Vanwege de warmte.
     Dank je wel dat je er naar vraagt!
     Ook een beetje kleverige warmige kopjes terug van mij.

     1. Fijn om te horen Bolle, een Oma is een kostbaar bezit!! Een Opa ook trouwens.
      Ook kopjes voor Opa en Oma van mij, en groeten van mijn vrouw.
      Vlo.

  4. hoi Vlo wat super dat jij nie tzo’n last van hebt ik wel. Het is hangen en volhouden. En ik kan nou maar weinig schrijven ik ben keimoe. Dat van die dunne soep is wel weer een voordeel natuurlijk.

 4. Hallo Bert,

  Vrouwtje vertelde mij dat het hier maandag koeler gaat worden, wat 30 graden is voor mij nog heet hoor. Maar ik ben blij dat ik niet meer hoef te spugen, want daar wordt je ook zo naar van in de buik en kop. Ik heb geen fut voor ook maar iets van mijn huistaakjes en vrouwtje laat mij nu gewoon slapen en komt kijken of ik wakker ben voor weer een klein hapje met water. Ja het is voor ons allemaal veel te warm, daar zijn onze huisjes niet goed voor gemaakt.
  Ik en vrouwtje wensen voor alle dieren veel sterkte maar ook voor de mensen die er niet tegen kunnen.
  Ik ga weer verder slapen en hoop dat jij een goede dag hebt met vrouwtje voor de waai-waai. Knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriendje Jip

  1. Fijn dat het weer beter met je gaat Jip wij zijn wel geschrokken toen we hoorden dat je zoveel moest spugen. Ga maar goed slapen en rustig aan doen. Wel goed blijven drinken hoor! Knuffels van ons alle vijf en van onze vrouw

  2. Dag lieve Jip, gelukkig dat je niet meer hoeft te spugen! Doe maar heel rustig aan, en goed drinken. Dat is belangrijk als je gespuugd hebt. Ik doe voor je duimen dat je snel weer helemaal beter bent, en mijn mensen ook natuurlijk!
   Ik heb je gisteren nog geantwoord, maar dat was al laat. Ik hoop dat je het nog hebt gezien.
   Heel veel zachte, koele kopjes van je grote vriend Bolle.

  3. volgens mij ben je nou langzaam beter aan het worden Jip, gelukkig maar, het is moeilijk weer en dan is slapen goed en kleine hapjes ook. Ik kreeg vanmiddag opeens extra kip met garnaal in saus. ALles op!! poot van je vriend Bert

 5. Ome Bert, hier vinden we het te warm. Er staat een waaiding maar dat helpt weinig. Overdegrootopa Darwin is verdrietjes hij mag niet naar buiten. En hij is dol op de zon. Wij krijgen water wat uit de koelkast komt maar dat wordt snel warm. We hebjes koolsematten. De wc deur staat nu zelfs open en alles is dicht hier. En gek hè Ome Bert maar ikjes en mijn neefjes en nichtjes zijn actief niet te langs hoors. Wij kjijgjes als extra natvoer 2 keer op de dag , 🎏, liquidsnacks en kattensoep. En Oohhh deze heeft ze nog niet hoeven gebruiken een spuit zonder naald hoors. Als we niet of te weinig drinken zegt ze dan krijgen we water uit de spuit. Het advies dat wij hebben Ome Bert deze heb ikkjes van de ouderen is rustig aan doens.

 6. Bert, het is ook te heet. En inderdaad samen kom je er wel door!!!!
  Hopelijk is het morgen echt wat koeler en kunnen we weer een beetje onze gewone gang gaan!!!!

 7. Hoi Bert, het is nu wel eigenlijk veels te warm. Ik lig de hele dag in mijn tunnel, waar mijn vrouw natte doeken overheen heeft gelegd,. Ze heeft ook de bodem van mijn tunnek natgemaakt, dus ik lig daar prima.
  Maar ik zou nu bedt weer een keertje minder warm weer willen. Zelfs in de nacht is het nog keiheet.
  En weet je wat hier vanmirgen om kwart over vier ineens gebeurde? Flits boem! Echt kei en keihard! Toen ging het ook heel hard regenen. Ik lag in mijn huisje in de tuin, en verstopte me. Eerst kwam mijn man met een gek ding (een paraapluu heet dat, zegt hij) naar me kijken, en toen mijn vrouw. Maar ik ben blijven liggen, want ik wilde niet nat worden.
  Het leek wel dat feest van een jaar, zo veel lawaai en geflits was er.
  Doe je voorzichtig Bert? Morgen is het gelukkig niet meer zo heet. Ik hoop dat iedereen rustig aandoet, en veel water of soep drinkt, en niet ziek wordt! Ook onze mensen moeten rustig aandoen, want die vinden het ook best warm, denk ik.
  Veel warme kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat van de regen komt ook bij ons, hoor ik thuis en daarna is het minder heet. Ik voel me sloom en ik heb zoveel geslapen. Mijn vrouw is ook sloom. En we hebben er alletwee genoeg van, ik ook zelfs met de ekstra sneks. kopje van mij

Reacties zijn welkom