kater Bolle over: als je een rietteiger ziet

rietteiger

Iedereen kent mij als een rustige kater, die veel nadenkt. Ik ben niet iemand die veel rent,
of aan sport doet. En ik ben zeker weten niet agressief.

Huiskater

In mijn tuin lig ik meestal te slapen, of in het zonnetje te doezelen. Ik hou van knuffelen en
kusjes krijgen. Ik ben dus echt een huis-, tuin- en keukenkater.
Geworden.
Want vroeger werd ik een wilde kat genoemd, omdat ik niet met mensen durfde te wonen. Nu ben ik tam. Zo noemen mensen dat toch, als ze een dier kunnen aaien? Ik ben nu Bolle, de huiskater. Een verlegen, ernstige huiskater.

Djungel

En toch loopt er sinds kort een wild beest door mijn tuin, een dier uit de djungel. Ik heb het over een rietteiger.
Rietteiger zijn zeldzaam, dus je ziet ze niet vaak.
Ze kunnen gevaarlijk zijn, want ze hebben een grote mond vol scherpe tanden en kiezen. Daar bij hebben ze ook nog scherpe klauwen. Ze kunnen keihard rennen, dus je kunt beter niet in hun weg gaan staan.

Riet

Je snapt dus vast wel dat mijn mensen geschrokken waren van zo’n wild dier. Ze vroegen zich af waar die teiger ineens vandaan kwam, en of hij gevaarlijk was.
Ik wist het ook niet.
Voor iedereen die nu bang is geworden: als je geen riet in je tuin hebt, komen er geen rietteigers. Riet is een plant die langs de kant van sloten groeit, dus als je niet bij een sloot woont hoef je je soowiesoo niet druk te maken.

Gevaar

rietteigerAls je een rietteiger ziet blijf dan rustig en houd afstand. Ga niet heel druk staan roepen of zwaaien. Meestal doen rietteigers mensen niets. Als ze bijten of krabben is het eigenlijk altijd een ongelukje. Maar ja, als een teiger bijt… dan ben je nog niet jarig natuurlijk.
Rietteigers houden erg van Feliks partiesneks en daarmee kun je ze weglokken bij het riet. Meestal is het gevaar dan meteen voorbij.

Wilde dieren

Zo, nu weet iedereen wat rietteigers zijn. Dat het mooie, slimme en stoere beesten zijn. We moeten zuinig zijn op wilde dieren, want er zijn er niet veel meer. Teigers, oliefanten, leewen, gieraffen en neushoorns worden veel te vaak neergeschoten door stropers. Zo heten mensen die stiekum op ze jagen.
Rietteigers zijn beschermd, dus je mag niet op ze jagen. Dat mag trouwens op geen enkel dier, vind ik. En waarom zou iemand dat ook doen? Voor hun mooie velletje? Dat hebben ze zelf nodig. Bont is alleen voor dieren. En aan de slagtanden van een oliefant heeft een mens niks. Ook niet aan de hoorn van een neushoorn.

Het lijkt mij het beste als mensen wilde dieren gewoon met rust laten. Dan laten wilde
dieren mensen ook met rust. Dat is het beste voor iedereen, toch?

Ikzelf hoop nog heel lang een rietteiger in mijn tuin te hebben.

19 thoughts on “kater Bolle over: als je een rietteiger ziet

 1. Ome bolle, ikke ben bang nu foor die teigurs. Ikke durfde niet ferder te lees en ik ging naast frauw zitte. Sei las hette ferder foor voor mij. En se zei ook dat wei hier nooit teigers sauwde gaan finde.
  Ikke ren en speel heeeeeel feel. Ikke ben alweer gegroeit en wor al een groote jonge.

  1. Dag kleinegrote Doorman, je hoeft niet bang te zijn voor rietteigers hoor, want ik zou je beschermen! En bovendien doen ze katten niks, want ze zijn zelf ook een grote kat.
   Wat super dat je zo goed eet en rent en speelt en groeit! Daar zijn je mensen en je sterrenbroer Pop en je sterrentante Katrientje en iedereen van de blog heel erg blij mee. Straks wordt je nog de grootste en de stoerste van ons allemaal!
   Doe je ook af en toe eventjes slapen of rustig zijn? Want je battereitjes moeten soms weer opgeladen worden. Als ze weer vol zijn kun je daarna NOG harder rennen en spelen en eten en groeien!
   Heel veel lieve kopjes en neusjes en knuffels van je Ome Bolle, ook voor je man en je vrouw.

 2. Dag lieve Bolle,
  Wat een prachtige beest, die Riettijger!!! Ik schrok er eerst een beetje van, maar mijn vrouw zei dat dat niet nodig was. Ze wees op de foto van Plok, haar eerste kater, die altijd de Oerkater wordt genoemd hier. Die moet ook familie zijn geweest van een Riettijger. Ze zocht een foto van hem op in het “Plokboek” waar hij speelt met mijn vrouw (die eruit ziet als een mensenkitten) en daar zie je ook van die scherpe tanden en kiezen. Maar mijn vrouw was helemaal niet bang, want hij was een lieve goedige kater.
  Ik vroeg of ze hem ook kon lokken met Feliks partiesneks, maar ze zei dat die nog niet bestonden toen, maar hij was wel gek op Feliks Kattenbrood, dat was één van de weinige soorten kattenbrok toen. Hij moet dus ook familie vaneen Rietteiger zijn geweest, dat kan haast niet anders.
  Ik vind riettijgers stoer hoor, mijn vrouw heeft mij nog nooit horen blazen. Eën keer deed ik een poging, maar mijn vrouw zei dat mijn bekkie openging, en dat ze alleen fft… hoorde. Waarom stam ik nou niet af van een riettijger?!
  Vergis ik me nou, of lijkt die riettijger een beetje op jou? Op die onderste foto zou je het haast zeggen. Tenslotte kan het zijn dat je ervan afstamt, te was tenslotte vroeger Bolle de “wilde kater”. Maar eh…nee, nu ben je gelukkig “Bolle de wijze huiskater” die van knuffelen houdt!

  Hoe is het met je Bolle, kan je alweer een beetje eten? Hier is het nog warm, gelukkig gaat het morgen minder worden. Ik hoop het voor je. Bedankt voor je groeten trouwen 🙂 !!
  Bolle, ik hoop dat je toch een beetje voorzichtig bent met die Riettijger in de tuin, maar je schreef dat je gewoon in je rieten tunnel sliep, dus het zal wel vertrouwd zijn, die onderste foto stelt me gerust, die Rietteiger lijkt me best aardig 🙂 .
  Weer goed gaan eten als het koeter wordt hoor, anders pas je niet meer in je naam.
  Heel veel lieve (nog een beetje warme) kopjes voor jou en je mensen, eh…en ook voor de Riettijger, van Vlo.

  1. Dag lieve Vlo,vind je echt dat de rietteiger een beetje op mij lijkt? Dank je wel, want ik vind teigers superstoer! Het zou goed kunnen dat Plok familie was van de rietteiger, als hij zulke scherpe tanden en kiezen had. En ook nog strepen. Wat dapper van je vrouw, dat ze als kitten al met zo’n wild beest durfde te spelen.
   Gisteravond was de rietteiger weer hier in de tuin, ook al is het riet nu een beetje opgedroogd. Als de rietteiger er niet mee zou spelen zou ik dat zelf misschien wel eventjes willen. Maar ja, ik ga hem niet wegduwen natuurlijk. Mijn vrouw ritselde eventjes met het riet, de teiger ging in een aanvalshoudig liggen en nét toen mijn vrouw dacht dat hij niks deed nam hij ineens een giegantiese sprong en pakte zomaar het riet! Mijn vrouw viel achterover op het gras, omdat ze daar niet meer op gerekend had. Gelukkig ging het de rietteiger om het riet, en niet om mijn vrouw. Stel je voor, anders had ik haar moeten redden.
   Vlo, ik denk dat alle katten van rietteigers en andere teigers afstammen. Dus jij zeker weten ook! Misschien kom jij meer uit koude streken, met je dikke staart en vacht, dus ben jij familie van de sneeuwteiger of de poolteiger. Of je bent een herfstteiger, want dan kun je stiekum door de bladeren sluipen met je oranje haren. Dat kon Beer ook heel goed, dan kon je hem niet goed zien.
   Ik doe al weer prima eten, Vlo. Net als altijd, zegt mijn vrouw. Ik krijg ook geen soepjes meer, jammer hoor. Krijg jij nog soepjes?
   Fijn dat je tante de groetjes heeft doorgegeven! Mijn mensen denken dat ik het niet doorheb, maar ze willen dinsdag met me naar de dierendokter omdat mijn oog een beetje traant. Ik ga me gewoon verstoppen adhter de riettieger!
   Veel lieve zomerkopjes voor jou en je vrouw van Bolle, en van mijn mensen ook veel groetjes.

   1. Oooh Bolle, Je mag dinsdag hier in de tuin komen hoor, GLLZ en Herrie vinden het goed, er is ruimte zat, en ik vraag gewoon of mijn vrouw de schuurdeur op de haak zet, dan kunnen jullie alledrie in de schuur slapen als het erg zou gaan regenen.
    Kan je de rietteiger niet naar de dierenarts sturen, of is je vrouw zo geschrokken toen ze viel dat ze bang voor hem is geworden? Je mag trouwens ook binnen komen hoor, ik heb vroeger de poes van Veronica ook te logeren gehad, was best gezellig.
    Maar misschien is het toch wel verstandig om even naar dat oog te laten kijken.

    Mijn vrouw heeft wat dubbele foto’s van mijn voorgangers opgezocht. Waarschijnlijk komt Veronica woensdag hier. Vanwege haar beroepsgeheim mag ze natuurlijk niet zeggen waar je woont en zo, maar ze mag wel zelf jouw adres op een envelop met foto’s zetten, en die posten. Dan kan jij ook mijn voorgangers leren kennen. Mijn vrouw zag dat jouw Molletje, Snibbe en jij bijna dezelfde tekening hebben. Maar je kop en postuur lijken weer heel erg op Plok. Hij had ook van die grote ronde ogen.
    Ze vond ook een foto waar GLLZ op de buitenvensterbank zit, en Broddel en van der Zwart aan de binnenkant. Hij was toen een mooie stoere kater, dat is hij nog hoor, maar hij is wat rafeliger geworden in die 10 jaar erna. Van mij moet ze nog een foto uitprinten, want die staan allemaal op de leptop.
    Je kan de foto’s gewoon wegdoen hoor, maar dan weet je over wie ik schrijf.
    Ik krijg ook bijna geen soep meer, maar ik krijg wel op advies van de dierenarts 1 ml. Lactulose in een beetje goermetmoes iedere morgen, omdat ik geen haarbalpasta wil eten. Dat werkt heel goed. Ik zou 3 keer zoveel mogen, maar 1ml helpt goed genoeg, en het is samen met goermet heel erg lekker.
    Zou ik echt een herfstteiger zijn? Oh wat gaaf, ik vind GroteBeer zo stoer, ik wil best op hem lijken.
    Heel veel sterkte dinsdag hoor, ook voor je mensen. Mijn vrouw ligt altijd de hele nacht wakker van de zenuwen, terwijl ik heerlijk lig te knorren 🙂 .
    Lieve kop voor alle drie van Vlo.

    1. Dag lieve Vlo, ik ga proberen om dindsdag te komen, want ik wil de GLLZ em Herrie wel ontmoeten, en jou natuurlijk ook. Ik vind het zelf niet nodig om naar de dokter te gaan, en het is mijn oog. Dat vind ik.
     Als ik ergens een fiets zie staan, kom ik naar je tuin toe! Of misschien neem ik wel een taksie. Denk je dat ik met brokjes kan betalen?
     O, dat lijkt me spannend Vlo, om footoos te krijgen! Ik ben benieuwd hoe jij eruit ziet, met zo’n grote pluumoostaart. En natuurlijk bewaar ik ze dan, want dan weet ik wie jij bent, en andere katten over wie je vertelt.
     Herfstteigers zijn ook heel zeldzaam, Vlo. Alleen de GroteBeer was er eentje, en jij dus waarschijnlijk ook.
     Ik probeer naar je tuin toe te komen, en als ik toch naar de dokter moet (maar dat denk ik niet hoor, want ik heb er echt geen zin in) laat ik wel weten hoe het is gegaan. Straks krijg ik een bril, of kontaktlenzen. Dat lijkt me helemaal niet handig.
     Lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle.

     1. Neem maar een taksie, dat is veiliger. Mijn vrouw heeft net brokken ingeslagen. We rekenen af met mijn dieetbrokken, dan ben ik daar ook meteen vanaf 🙂 ,
      Ik weet eigenlijk niet of een bril zo verkeerd is hoor. Poncke pikte altijd de bril van mijn Opa, Oma of mijn vrouw als ze hem ’s avonds niet goed hadden opgeborgen. Hij sleepte ze door het hele huis. Ik denk dat hij er zelf één wilde. Hij had beter een gehoorapparaat kunnen pikken, want hij was op z’n ouwe dag zo doof als een kwartel. Maar er kon niets gebeuren in huis of hij merkte het.
      Ik zie je wel verschijnen, en als je niet kan ontsnappen,…..sterkte bij de dokter. Ik ben benieuwd!!!
      Veel lieve kopje van Vlo.

 3. Hallo Bolle,

  Ik kan nu niet jouw schrijf lezen, want vrouwtje moet weg. Ja die heeft het nu drukjes voor ons nieuwe huis en mijn tuin. Maar vanavond en anders morgen mag ik samen met vrouwtje lees doen en jouw schrijf. Fijne dag Bolle knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je hele grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, wat spannend allemaal, van je huis en je tuin. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat vinden.
   Ben je weer helemaal beter? Is je buikje weer gezond? Ik hoop van wel!
   Doe maar rustig aan, en lees en schrijf maar als je tijd hebt, je hoeft je niet te haasten!
   Hele lieve kopjes voor jou en je vrouw van je vriend Bolle, en mijn mensen wensen je vrouw veel sukses met wlle klussen!

 4. Zo hé Bolle, jij beleeft ook van alles in je tuin. Wij hebben nog nooit een rietteiger gezien, maar op de foto lijkt ie wel aardig te zijn. Hij lijkt ook wel erg op jou Bolle, dus misschien stam je er inderdaad van af zoals Vlo al zei. Hier is het nu een beetje minder warm, we kunnen weer op het balkon, alleen in ons huis is het nog wel warm. Gelukkig dat rietteigers niet op een balkon kunnen komen, want dan zouden we toch wel erg schrikken. Houd de boel maar goed in de gaten Bolle, en kijk je wel een beetje uit, je weet nooit wat je allemaal tegenkomt.
  Knuffies en kopjes van Bas, Bjarne,Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Dag lieve allemaal, spannend hè, die rietteiger. Mijn mensen waren in het begin ook wel geschrokken, maar nu weten ze dat hij er soms is. Vinden jullie dat de rietteiger op mij lijkt? Dat vind ik fijn om te horen, want ik zou best zo stoer willen zijn!
   Weet je wat het vreemde is? Als de rietteiger er is, dan ben ik er niet. We zijn nooit met zijn tweetjes tegelijk in mijn tuin. Dat is toch biesonder, vind ik. Het viel mijn mensen ook al op, en ze snappen niet hoe dat kan. Als de rietteiger partiesneks heeft gekregen, kom ik ook nog om partiesneks vragen. Ja, als hij ze krijgt mag ik ze ook hebben, toch?
   Jullie hoeven zeker weten niet bang te zijn dat de rieteiger op het balkon kan komen, want hij kan niet zo goed klimmen.
   Is het bij jullie in huis al weer wat koeler? En Bas, heb je goed gedronken en gegeten met die hitte? Sliepen jullie nog allemaal op bed bij jullie vrouw, of was dat te warm?
   Ik sliep steeds in mijn tuin, op mijn stoel. Dat was lekker koel, ’s nachts.
   Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Oliver en mevrouw Kruimel, heel veel lieve kopjes en knuffies voor jullie vijven, en ook voor jullie vrouw, van Bolle,

 5. Lieve Bolle,

  wat sta jij stoer op jou footoos , offie jou rietteiger van jou eigen wel aan kan. Assie jou zo zie dan weetie wel van ze eigen wie de baas is in jou tuin. Bennie wel foorzichtig. Als poes heb ik geen ferstand van jou rietteiger. Wij woon meer in mij lucht, wij heb geen sloot Bolle. Soms kom er een duif op mij balkon, dan kijk ik wel eeve. Maar van me eigen ben ik geen jaager, als huispoes ben ik meer van mij zorge voor mij broer Floris. En dattie op tijd mij visboer laat koome voor mij eete.
  Mij vrouw zeg dat ze een footoo heb gezocht van jou rietteiger maar ze heb niks gefonde. Hij zal nog wel in jou tuin zijn, assie Feliks sneks krijg zou ik van me eigen ook niemeer weggaan.
  Hebbie nog meer andere diere in jou tuin Bolle? Dan moet jij veel pattroejeere. Jou mense zijn blij dattie dat doe, dat voel ik wel. Anders moet jou menseman tusse ze riet zoeke naar jou Felikssneks. Dan hebbie best zwaar werk assie ze nie lus.
  Mij hart is blij dattie nu wel bij jou mense durf te woone, dattie tamme oom Bolle ben geworde. En dattie net als mij Bert huiskaater ben. Dattie oferal zo mooi ofer schrijf en dattie ernstig en lief ben. Vandaag wil ik nadenke ofer ernstig Bolle. Mij hart voel trillinge assie ernstig ben. Dan ben jij seeriejeus en dan denk jij na. Maar ernstig voel dieper Bolle. Misschien kan jij er nog een keer ofer schrijve, dan kan ik het van mij eigen nog beeter begrijpe. Mij hart is geraak, ik vind het mooi…

  Lieve Bolle zorgie goed voor jou eigen en jou vrouw en jou menseman. Assie schrik van jou rietteiger moetie wel in jou tent ga ligge… Dattie wel veilig ben.
  Hoop dattie jou fijne week heb. Hebbie niemeer hoeve spuuge Bolle?

  Liefs voor jou vrouw en jou menseman en ekstra kopjes voor jou eigen Bolle. Zorgie goed voor elkaar,

  Van mij heele famielie en mij eigen en ook van mij vrouw,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dat is de rietteiger oo de footoos! Dank je wel dat je denkt dat ik dat ben, dat denkt iedereen. Daar ben ik best heel trots op, want reiteigers vind ik superstoer. En je weet dat ik helemaal niet zo stoer ben, maar juist een beetje verlegen.
   Ik ben niet bang voor de rietreiger, want hij jaagt alleen op riet. En niet op mensen of katten of duiven. Gelukkig maar, want we hebben al een hele tijd een nestje vogeltjes in mijn tuin (kool-me-zen, zegt mijn vrouw). Ze wonen in de struiken en hebben twee kindertjes. Die zijn nu al groot, leuk hè. Ze zijn niet bang voor mij of de riettieger,want we doen ze niks.
   Loes, weet je wat het is? Ik vind het juist superstoer dat jij op je broer Floris let, en dat je voor beebieDoor zorgt, en dat je van je sterrenvriendin Katrientje houdt. Dat is echt veel stoerder dan een rietteiger ooit kan zijn!
   Ik ga zeker weten schrijven over ernstig, dank je wel dat je er om vraagt. Want meestal ben ik ernstig, en mijn Molletje was dat ook. We deden niet spelen, of rennen, of gekkigheid uithalen, maar we deden altijd ernstig zijn. Ook omdat mijn Mol natuurlijk al best een oude dame was, maar mijn mensen zeggen dat ze altijd zo was, ook toen ze jonger was.
   Hoe gaat het nu met je broer? Als je oud bent, is dat best heel moeilijk als het zo warm is. Gelukkig dat jij en je vrouw zo goed voor hem zorgen. Maar passen jullie ook goed op jezelf, alsjeblieft? Dat is heel belangrijk!
   Ik ben weer helemaal beter van mijn buik. Maar nu willen mijn mensen dinsdag naar de dierendokter omdat mijn ene oog steeds traant. Ik weet niet of ik meega.
   Lieve Loesje, ik denk altijd aan je verdriet om Katientje en beebiePop. Want ik denk ook altijd aan mijn Mollevrouw en Billy.
   Ik hoop dat je dat weet, dat ik in gedachten altijd een pootje om je heen heb om je te troosten.
   Heel veel kopjes en neusjes en pootjes voor jou, je vroue, Floris en Zusje, van Bolle.
   En van mijn mensen veel liefs voor jullie allemaal.

 6. Hallo Bolle,

  Tussen de drukte van vrouwtje mag ik je even een schrijf doen.
  Oei wat spannend bij jou in je tuin, allemaal wilde dieren. Zouden die als wij een ander huis hebben ook in mijn tuin krijgen. Nou is het maar goed dat ik een grote ren krijg en die wilde beesten daar niet in kunnen komen.
  Nu vertelde vrouwtje mij vandaag dat we 2 keer moeten verhuizen, We moeten over 6 weken hier weg en omdat vrouwtje nog geen huis voor ons heeft en dat nog best even kan duren voor we in een nieuw huis kunnen gaan wonen gaan we eerst een tijd in een vakantie huis wonen. Ja daar mag ik natuurlijk helemaal niet naar buiten toe, want dan verdwaal ik.
  Ja het gaat heel spannend worden hoor. Ik zal vrouwtje hel goed meehelpen met alles hier inpakken in de dozen. Al onze spullen gaan in de opslag en alleen wat wij voor lange tijd nodig hebben verhuisd vrouwtje zelf. Ik hoef niet bang te zijn als de verhuismensen komen, want dan ben ik al in het tijdelijke huis. Vrouwtje vind dat wel zo rustig. Zo gaat ze dat ook doen naar ons voor altijd huis. Eerst de verhuismensen de spullen daar naar toe laten brengen en ik daarna pas heeft vrouwtje beloofd.
  Je ziet Bolle ik zal vrouwtje af en toe verplicht moeten laten rusten, anders wordt ze reuze moe.
  Ik ga heel veel uitrusten nu zodat ik super fitjes ben als het zover is.
  Geef jij je Rietteiger een zwiepstaart van mij en een knuf voor jouw mensen.
  Grote poot en kopstoot voor jou van je grote vriend Jip

 7. Dag lieve Jip, wat superspannend allemaal, dat je twee nieuwe huizen krijgt!
  Eerst ga je op vakantie in huis, en dan naar je echte huis. Dan kun je een heleboel snuffelem en kijken en ontdekken de hele tijd. Dat gaat vast goedkomen, want je bent een hele slimme jongen.
  Denk eens aan hoeveel dozen je dan kunt onderzoeken, wel een miljoen denk ik.
  Eerst als ze leeg zijn, dan als ze vol zijn en dan weer als ze nog een keer leeg zijn. Dat is een boel werk, gelukkig help jij je vrouw.
  En in je twee nieuwe huizen kun je dan allerlei nieuwe dingen bekijken door de ramen. En straks in je eigen ren! Ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor reitteigers, Jip, want de rietteiger doet mij ook niks. Hij jaagt alleen op riet. Mijn mensen zijn ook niet meer bang voor hem, want ze weten dat hij hun niet bijt of krabt.
  Eergisteravond was de rietteiger zoooo entoesjast dat hij mijn vrouw omver sprong. Ze dacht dat hij geen interesse meer had in het riet en ze wilde opstaan. En ineens sprong de teiger toch! Toen viel ze achterover in het gras. Ze moest er erg om lachen. Ik vond het zelf best spannend, want ik dacht straks moet ik mijn vrouw gaan beschermen.
  Lieve Jip, als je ooit iets wilt weten over je tuin of je ren, kan je me altijd alles vragen. Als ik het dan niet weet, vraag ik het aan mijn mensen. Mijn man kan best goed dingen maken van hout, en mijn vrouw weet veel over de tuin. En ik ook, natuurlijk, want het is MIJN tuin!
  En doe je op je vrouw letten, dat ze ook af en toe uitrust?
  Ik hoop ook dat alles weer helemaal goed is met je buikje, dat je niet meer hoeft te spugen.
  Mijn mensen gaan morgen naar de dierendokter omdat mijn oog traant, maar ik denk dat ik gewoon thuisblijf. Als ik toch mee moet, verstop ik me in de tuin van Vlo.
  Lieve Jip, je krijgt een zwiepstaart terug van de rietteiger, en heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle. En van mijn mensen krijgen jullie allebei lieve groetjes.

 8. Hallo Ome Bolle. Zo een rietteiger die is er niet in ons nieuwe huis niet. Wij hebben ze 🌲 achter het hek van se tuin. En mijn vrouwtje vertelde mij er is al 1 vriendinnetje in de tuin geweest. Ze heet Minnie en ze heeft mooie grijze streepjes. Ze kwam over het hek springen. Mijn vrouwtje vind het niet erg en ze heeft al kennis gemaakt met de baas van Minnie. De mensen aan de andere kant vinden katten aardig maar ze willen ze niet in de tuin. Eind augustus gaan we verhuizen omdat er vakantie is met werk mensen. Dus vrouwtje is nu druk bezig met kijken voor planten in de tuin, en ze schrok want er zijn planten die ze mooi vond een sosodjenon en blauwe regen maar die zijn giftig. En mijn Oom Lucca maakt plantjes stuk. Dus ze hebbe nu een lijstje met planten die wel kunnen. Als we zover zijn laat ik de foto’s zien. Ik vind het wel jammer dat Minnie niet meer in de tuin kan aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit ze ook maar daar rijden auto,s niet hard want ze parkeren de auto,s maar wij mogen niet aan de voorkant komen.

  1. Dag lieve Kyanakrullebol, gelukkig maar dat je geen rietteiger in de tuin hebt. Want die zijn best eng om te zien, ook al zijn ze eigenlijk helemaal niet gevaarlijk.
   Ik ben heel benieuwd naar jullie tuin. Ja, er zijn veel planten die giftig zijn voor katten. Het ergste zijn leelies, zegt mijn vrouw. Daar zit een soort spul aan dat heel makkelijk in je haren komt en als je het dan aflikt wordt je heel ziek.
   En zeker als je Oom Lucca plantjes eet is het belangrijk dat ze niet giftig zijn. Misschien vindt je Oom Lucca gras wel lekker. Dat heb ik in mijn tuin, en ik knabbel er altijd aan. En echte catnip heb ik! Maar dat vind ik pas leuk als mijn vrouw het op de tegels kapotwrijft, dan ga ik rollen en een beetje kwijlen, zegt ze. Daar geloof ik niks van, van dat kwijlen!
   Ik hoop dat je Minnie nog een keertje ziet, maar inderdaad niet met ootoos. Dat is supergevaarlijk. Die zijn hier ook aan de voorkant, en daar mag ik ook niet komen.

   Dank je wel nog voor je goede tips voor mijn oog! Daar waren mijn mensen heel blij mee!

   Lieve grotedamespuuberkat Kyana, heel veel lieve kopjes voor jou en je famielie en natuurlijk ook voor je vrouw, van je Ome Bolle.

    1. Nou… dat is een lang verhaal. Ik was helemaal bang geworden van de druppels, dus nu wachten mijn mensen er eventjes mee. Ik stond helemaal met open mond te heigen van paniek en dat is niet fijn.
     Mijn vrouw zegt dst we het volgende week voorzichtig weer gaan proberen, tijdens het knuffelen. Ze zegt mijn traanbuis zit verstopt. Dat is niet ernstig, dus als het niet lukt dan niet. Mijn mensen willen niet dat ik straks weer buiten woon omdat ik zo bang brn, en ik wil dat ook niet!
     Dank je wel lieve Kyana, je bent een superlieve krullebollenpoezendame!! Je papa em mama en je vrouw en je Ome Bolle zijn zeker weten trots dat je zo’n goed en mooi hartje hebt!!!
     Heel veel lieve kopjes van je Ome Bolle.

Reacties zijn welkom