Deze wiekentsnek kon ik geeneens helemaal op (hele film)

Ik rook het al meteen. Een nieuwe wiekentsnek en deze keer een hele goede. “Het is tonijn,” zei mijn vrouw. Wist ik al.

Tonijn

Ik hou veel van tonijn maar niet van alle tonijn. Sinds ze thuis is overgegaan op natuurvoeding – vooral voor mij dus – heb ik heel veel nieuwe sneks en maaltijden met tonijn geproefd. Dus ik weet dat tonijn elke keer weer anders smaakt. Het ene is echt dat je zegt bleeeh. Dit is het andere.

Geur

Ze was een hele tijd bezig in de keuken, wegens dat het een stevig stuk was, zei ze. Dus die geur kwam helemaal diep in mijn neus.

Ik kreeg het in stukjes want anders was het te stevig en te groot. Misschien is het voor katers en poezen die heel erg veel oer in zich hebben en die het dan leuk vinden om het stuk zelf te verscheuren, dat kan best.

Maar ik ben wat voorzichtiger met die dingen. Plus ik ben nog aan het bijkomen van die hete dagen dat ik de hele tijd lag te liggen en dan een snek met water kreeg en knuffels. Dagen lang. Dus ik voel me nu ook wat minder oer dan anders, wil ik zeggen.

Toen ze het eindelijk neerzetten, begon ik bijna meteen te eten.

Beleving

Het was heel stevige tonijn dus de beleving is dat je echt aan het oer-eten bent. Dat is best leuk. Voor even. Daarna ben je moe want een wiekentsnek moet juist gemakkelijk eten, dat vind ik tenminste. Dus ik kon geeneens alles op. Ook omdat ik best vol zat. Want als je langzaam moet eten dan voel je dat eerder en dan eet je ook minder.

O ja ik hoorde ook in de straat een geluid en dan dacht ik zal ik gaan kijken of zal ik eten. Dus ik ging op het laatst kijken en toen heb ik even in de vensterbank gehangen.

Daarna heb ik de snek opgegeten

In het kort

Applaws tonijn snack. Kost ongeveer twee euro bij de dierenspeciaalzaak.

21 gedachten over “Deze wiekentsnek kon ik geeneens helemaal op (hele film)

 1. Hallo |Bert,

  Als ik dat had geweten wat jij gisteren hebt gegeten, nou dan had ik je een smakelijke hap gewenst hoor. O het water stond in mijn bekkie toen ik je zag eten.
  Weet je wat vrouwtje tegen mij zei, Bert kan heel netjes eten, geen geschrok en geknoei, en daarom heb je veel vlugger je buikje vol hoor. Ik eet altijd net als jij heel langzaam, maar ik krijg kleine beetjes, je weet dat ik het anders weer terug op de grond leg en dan nog een lege buik heb. Ja zeg dat is dan toch heel jammer van al het lekkers.
  Ik ga vrouwtje vragen als ze voor mij naar de winkel gaat om te kijken of ze dit hebben. wil ik ook wel eens eten. Misschien krijg ik het wel als we naar een ander huisje gaan om te wonen.
  Nu is het zo Bert dat het vast en zeker 2 keer verhuizen zal zijn, want we gaan hier over ongeveer 6 weken weg en ja dan hebben wij nog niet ons eigen huis, we gaan dan tijdelijk ergens anders wonen. Deze week komen de mensen een poottekening op een voornaam papier zetten hier in huis en vrouwtje gaat ook deze en volgende week beginnen om naar een huis voor ons te gaan kijken, maar ze mag van mij alleen een huis uitzoeken als het ook super de fijn voor mij is. Dus dat kan nog wel eens heel lang gaan duren voor ze dat heeft gevonden. Maar Bert je weet maar nooit.
  Bert ik hou je op de hoogte hoor van ons avontuur en o ja we gaan niet meer in een stad wonen kon vrouwtje al wel vertellen.
  Nu voor jou een fijne dag en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oh Jip, wat spannend, twee keer verhuizen! Maar als het goed is, kom je dan wel te wonen waar je ook echt wil wonen.
   Mijn vrouw keek een beetje wanhopig om zich heen toen ze het woord verhuizen hoorde en zei dat dat de beste manier is om een heleboel overbodige spullen weg te doen. Maar ja, aan alles zit een herinnering dus dat wordt vast moeilijk.
   Sterkte allebei, zal je goed op je vrouwtje letten Jip, dat ze zichzelf niet voorbij loopt?!
   Heel veel lieve kopjes voor jullie allebei van je vriend Vlo, en een knuffel en groetjes van mijn vrouw.

  2. hoi Jip wat een spannende tijd met twee keer verhuizen maar je vrouw zorgt er vast voor dat het lukt en dat je je thuis kunt voelen ook in je tijdelijke huis. je bent een slimme kater dus je snapt een nieuwe omgeving vast snel. Die wiekentsnek is echt lekker spul en je doet er vanzelf langzamer mee dus misschien is het iets voor jou. Het kwam uit een echte speciaalwinkel zegt mijn vrouw dus ik hoop dat die er ook bij jou zijn. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,
  Dat ziet er goed uit. Je smakt zo lekker, en je ziet dat je moeite hebt om hebt op te kunnen, maar ook dat je het moeilijk vindt om iets te laten staan. Dat heb je als iets zo lekker is.
  Toch goed dat je even bent gaan kijken of er in de straat iets aan de hand was, want je bent controleurvensterbank, en door die warmte is het werk er natuurlijk bij ingeschoten.
  Gelukkig is het voor de schurken ook vast te warm geweest.
  Fijne dag Bert, geniet van het koelere weer.
  Kop en poot, ook voor je vrouw van Vlo.

  1. hoi Vlo, precies zo was het, als het keiheet is ga ik niet de straat doen en toen ik gisteren de controle weer kon doen was alles hetzelfde gelukkig dus niks gebeurt. Die wiekentsnek wil ik best elke dag maar ik wil ook sneks die ik snel kan eten daar hou ik ook van. poot van mij

  2. Vlo, ik probeer morgenochtend heeeeel vroeg een taksie te nemen, jouw kant op. Dan zie je me wel verschijnen. Leg je die dieetbrokken vast klaar? Ik neem ook brokjes mee om te betalen. Dan ga ik in de avond weer naar huis.
   Ik meel mijn mensen wel dat ik bij jou ben, en dat ik niet meega naar de dokter!
   Lieve kopjes van Bolle.

   1. Lieve Bolle, zorg dat je op tijd naar Vlo gaat en dat je mensen je niet zien vertrekken, Mocht het toch niet lukken dan wensen we je heel veel sterkte morgen bij die witte jas. Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

   2. Er staat al een zakje brokjes bij de voordeur Bolle.
    Je bent hier veilig hoor. En we kunnen meteen even bijpraten.
    Goede reis en tot morgen.
    Zachte kopjes van Vlo.

 3. Ikke ga aan mijn mensen vraag offe ik dat ook kreig.
  Ikke hat gisteren fis voor het eers. Sjoooo da was lekker.
  Ik kreeg maar een klein beetje. Toen wasse ik al fol.

 4. Lieve Bert,

  mij hart smelt assie jou zo zie geniete van jou wiekentsnek. En het is tonijn! Mij eigen faavoriete snek. Hebbie ook tonijn met jou fiese smaak? Oooh Bert, mij tonijn smaak mij altijd lekker. Nu ga ik mij vrouw wel vraage offie deze tonijn ook wil gaan koope. Vanmiddag ga mij vrouw toch weer mij tonijn ga verdiene, misschien kannie dan ook mij tonijn meteen meebrenge.
  Mij hart maak altijd springetjes assie jou zie eete Bert. Jij geef jou goede foorbeeld, jij eet rustig en jij eet netjes. Daar kan mij beebieDoor ook van leere assie kijk. Van me eigen weet ik dattie nie alleen moet leere alles te eete. Jij moet ook jou maniere hebbe, dattie netjes eet. Bij mij eigen is fooral alles eete goed geluk Bert. Maar als poes ben ik wel netjes op mij eigen.
  Lieve Bert vandaag ga ik van jou eigen droome, met mij kop in jou vacht,

  Liefs van jou Loesje

  1. lieve Loesje tonijn is tonijn en elke toning is toch weer anders dat is mijn eeterfaring. Uit die staafjes komt slappe tonijn dat is ook lekker. Dit was een pakje heel stevig en ook lekker. Dus als je vrouw het kan vinden kun je het proberen. Het is best veel dus je kunt ook delen met Floris en Zusje en dan heb je nog veeel voor jezelf. Ik doe mijn best om netjes te zijn Loes. Ook omdat ik weet dat jij dat graag ziet. Dat ik netjes ben met mijn eten. Dat lukt niet altijd maar nou wel. Ik ga vandaag ook droome Loes dat ik jouw kop in mijn vacht voel. je Bertje

 5. Hoi Bert, dat ziet er lekker uit, die tonijn. En het is ook veel, dat is ook belangrijk.
  Je eet keurignetjes altijd. Ik denk dat mijn vrouw daar best een beetje jaloers op is. Ik eet ook best netjes, maar ik haal toch altijd dingen van mijn bord of uit mijn bakje. Ook als ik brokjes eet. Soms zit er een brokje tussen dat niet presies goed is, en dat spuug ik dan uit op de vloerbedekking.
  Ik vind tonijn heerlijk. Maar ik wil ook altijd graag een beetje saus of sjuu erbij. Ik kreeg toen het zo warm was steeds Feliks soepjes, met nog ekstra water. Soms liet ik gewoon de stukjes staan, en dronk alleen de soep, omdat het zo heet was. Maar nu eet ik ook weer gewoon brokjes.
  Ik denk wel dat ik nu heel slank ben geworden, Bert! En jij vast ook, van al die klein snekjes.
  Alleen moet ons lijf dat nog even verwerken, dat we slank zijn geworden. Maar over een tijdje kun je het zien, zeker weten.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. ja nou je het zegt Bolle dit was beter geweest met wat saus of sjuu. Maar zo kwam het uit het pak dus zonder iets erin. Tonijn is ook gezond dus daar word je ook slank van. Misschien kunnen je mensen dit voor je kopen want je moet nou niet te mager gaan worden. Zeker niet nou je denkt dat je al slanker bent geworden. Dun is niet goed. En anders misschien nog een feliks soepje dat moet je heel langzaam afbouwen. kopje van mij

 6. Hoi Bert, dat ziet er lekker uit. Onze vrouw koopt altijd van alles in de hoop dat er iets tussen zit dat Bas lekker vindt. Ontelbare merken en smaken heeft ze al gekocht. Dit gaat ze ook weer proberen. Bas vindt altijd maar heel even iets lekker, soms heeft onze vrouw daar wel moeite mee, want het allerliefste ziet ze Bas net zo lekker smikkelen als jij doet op het filmpje. De pilletjes die hij krijgt helpen maar even en Bas heeft het nu door van die pilletjes, dus het wordt steeds lastiger voor onze vrouw om Bas die pilletjes te geven. Nu heeft de dierendokter er een drankje van gemaakt maar Bas laat zich niet foppen. Wij vinden het stiekem minder erg want alles wat Bas niet lust of opeet, mogen wij hebben. Behalve Oliver want hij zit op een nierdieet. Maar hij krijgt weer andere lekkere dingen hoor. Dat zit wel goed.
  Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en jullie vrouw, ja dat heb je als je met veel woont wat de een eet kan de ander niet op en andersom. Misschien lust Bas dit maar ja het is te stevig voor een pil of drank dat gaat er niet in. Ik zou ook geen pillen nemen geloof ik, na mijn operazie lukte het maar even en toen niet meer. Het is best moeilijk. Gelukkig zijn er ook knuffels!! poot van mij

 7. Bertje dit ziet er super smakelijk uit.Misschien dat zelfs Fynn dit lust want die is normaal gesproken geen vis eter,liever kip.En ik laat het filmpje aan het katje van mijn nichtje zien.Kan hij leren om netjes te eten,want meestal sleept hij het de hele kamer door en hij toch al weer 3 jaar.!!
  Groetjes van ons uit Amsterdam,waar het nog steeds veel te warm is…..

  1. ik eet niet altijd netjes, soep lukt niet en als het heel lekker is lukt het ook niet. Dit is stevig dus het moest wel langzaam. Als Fynn van tonijn houdt dan is mijn adfies: proberen!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *