kater Dorus: over dokters en prikkies

dokter

Hajooo
Daar benne ik weer. Vandaag ga ik het onderjeander hep oof mijn aankoomende besoek naar Floor offe Joyce.

mijn broer

Frauw sei datte ik fandaag weer naar de dokkie moet foor mein laase prikkie.  Ikke wasse foor mijn eerse prikkie niet bang. Want ik was saam met mein broertje.  Iedereen weet nu dat mein broer niete ligaampies bij de mij meer is. Maar in mijn gedaggies is hij er wel hoor.

Ooh… ikke hep iedee, sul we nu allemaal eve swaai doen naar Poppy?
Swaai swaai Poppy. Sein de fliegjes lekker?

Mijn mensen zijn besorgt om mei. Ze zeg dat eerluk. Omdat Poppy onnewacht so siek wert.  Frauw segt dat er feel gepraat gaat worden. En datte ik binnesebuiten gekeert wor. Ikke wor ook heel vaak aait, se doet dat om te voel of ik niet kookunt heet ben sowals Poppy.

Stuiterbal

Nou moesse ik vrijdag 19 juli opeens naar ze dokter. Ikke sat een paar daag te hoese. En daar heppe ik mesiesijn voor gekreeg. Ikke kreeg van Tante Joyce een muis mette feertjes. So vetgaaf. Ze feertjes zat in zijn kont. Alleen ben ik hem nu een beetje kweit.  En mein hoessie isse ook weg. Gelukkie, want alse dat niet oofer sauw gaan sauw ik voor FIP getest moet word.
Ik mag, ommedat ik misschien het Fipvierus hep, voorloopig nog geen nieuw vriendje krijg. Want ik kan hem/haar besmet en frauw segt datte ze niet nog een kitten wil wegbreng doen. Dusse waarschijntje blijfe ik altijd alleen hier in huis. Isse priema hoor. Ikke ben stuiterbal fan beroep en speel eggiewaar heel feel.

Halfe jaar

Dan komme ik chelijk op ondjewerp mijn feesboek.  Waarom staat mein naam er nog niet. Nauw… datte is omdat mijn personeel nog bang is dat er iets ergs kan gebeur. Frauw wil eerst seker sein datte ik een halfe jaar wor.
Hette wor eggie ferandert, maar nu nog niet. Voor nu blijfe Oma Katrien haar mooie naam staan.

Opa Floris

Ik hep feel gehoort oof Oma Katrien. En ik hep haar fotoos zien. Enne ook van Opa Floris. Ikke fin het sjielig datte Opa Floris sein friendin kweit is. Maar ikke benne sein kleinkint. En datte fint hei fast ook leuk.

Dit wasse het weer foor deze keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
voor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

28 thoughts on “kater Dorus: over dokters en prikkies

 1. Dag lieve Dorus,
  Wat ben jij al een grote kerel geworden zeg! En wat ben je een prachtige kater!
  Mijn vrouw en ik hebben meteen naar je broertje gezwaaid hoor, en vanavond gaan we het weer doen.
  Het klinkt gek, maar meestal zijn mensen banger om naar de dierenarts te gaan dan mensen.
  En voor jouw mensen is het nu helemaal spannend. Mijn voorgangers Derrick en Poncke hadden ook een Sterrebroertje aan FIP. Je kon toen niet echt testen op FIP, maar wel op antistoffen tegen het Corona virus. Dat is een keer gebeurd toen er toch bloed geprikt moest worden toen ze 2 of 3 jaar waren. Ze hadden allebei antistoffen in het bloed, maar de DA zei dat ze maar een kans van 2 of 3 procent hadden dat dat zou gaan muteren tot FIP. Nou, ze zijn allebei bijna 20 geworden,
  Weet je dat het ook best fijn kan zijn om de enige kat te zijn? Ik ben ook altijd alleen geweest.
  Je krijgt alle aandacht van je mensen. Sommige katten vinden het fijn om met meer te zijn, maar sommigen vinden het juist heerlijk om alleen te zijn. Ik vind het in ieder geval best. Ik jaag ook andere katten van mijn vensterbank, alleen mijn buurjongen Herrie mag er zitten, van hem hoor ik de nieuwtjes uit de buurt,
  Het is toch helemaal niet erg dat je nog geen eigen feesboek hebt? Het is een hele eer om onder Oma Katriens naam te mogen schrijven hoor, en ik kan jouw mensen ook heel goed begrijpen. En zo is Katrien ook nog een beetje bij ons. Voor Opa Floris is het ook vast heel fijn.
  Lieve meneer Stuiterbal, stuiter jij er maar fijn op los, en laat je mensen maar goed lachen, maar maak het ze niet te moeilijk met jouw streken hoor!
  Sterke bij de dierenarts, voor jou en ook vooral voor jouw mensen!!!
  Voor alle drie lieve kopjes, ook namens mijn vrouw, van Vlo.

  1. Ikke benne al groot aan het word he? Sjegge mijn mensen ook. Ikke hoef niet vandaach naar de dok maar morgen pas. Mijn man heef dan frei.
   Ikke kreig nu al aandacht van mijn mensen. En soms isse dat leuk hoor 😸

 2. Mooie Dorus, kleine stuiterbal, jij komt er wel!!!!
  We hebben hier allemaal even naar Poppy gezwaaid en naar oma Katrien.
  Kan me voorstellen dat man en vrouw nog erg bezorgd zijn over jou en je bij Floor of Joyce goed laten onderzoeken.
  Oma Katrien en Poppy zullen trots op je zijn. En opa Floris zal heel blij zijn dat hij een kleinkind heeft.
  MamaLoes en opa Floris zullen jou alles goed leren!!!
  Lieve Door, geniet er maar fijn van en stuiter er op los!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽

  1. Ooh dankuwes wel mevrouw ceciel. Enne ook lief datte je-uwes naar poppy swaaite. Mijn mensen missen hem nog steets. Hij wasse sjo lief seg se. Ikke benne stuiterbal 😹😹
   Knuffie terug 🐾

 3. Oooh mij kleine beebiewonder,

  moetie fandaag naar jou Floor en ze heb haar witte jas aan. Oooh MammaLoesje schrik erfan maar zij is ook blij dattie goed in jou gaate wor gehouwe. Dattie van jou binne en van jou buite wor gecontroleer en dattie dan gezond ben. MammaLoesje heb van ze eigen veel zorge maar daar ga zij jou nie mee lastig valle. Assie gezond ben bennie gezond. Zo vind ik dat wel van mij eigen.
  En jij heb praatjes voor jou twee. Mij hart voel het, jij ben goed in jou onwikkeling. En dattie zo stuiter….
  MammaLoesje zeg er maar eve niks van…

  Lieve jonge, jou MammaLoesje draai ze poote suf dattie gezond en van jou wel strakkies thuisben bij jou soolvrouw. Dan magie springe en stuitere van jou geluk.
  En zal MammaLoesje jou iets vertelle van ze eigen, MammaLoesje spring ook van ze geluk assie weer thuis ben en jij ben goed gekeur. Op ze taafel en mij vrouw zet mij eigen misschien weer op mij grond. Anders hebbie een probleem. Dattie weet dat MammaLoesje meeleef met ze eigen lieve beebieDoor. Oooh MammaLoesje houw jou…
  Voor ze evve en evve…
  Hoorie mij kind….
  VOOR ZE EVVE EN EVVE…

  Jou MammaLoesje

  1. Ikke hau jou ook altijd mammie. Mijn mens sein nogge steeds bang datte ik siekies ben. Ikke hoop dat ik ook chewoon gzond ben. Maar frauw segge dat ik heeeel groot al ben. En dat ikke choet eet 😸😸
   Datte hep ik fan jau-uwes. Eten is fein
   ETEN IS FEIN.

 4. Voor mijn kleinkat,

  hier opa Floris, ik ben de verkering van jou oma prinses Katrientje. Ik ben al oud jongen maar ik ben er nog. Soms weet ik even mijn naam niet meer maar ik wil jou zeggen lieve Dorus. Jouw oma prinses Katrientje zou trots op jou zijn geweest. Als ik jou zie dan zie ik mezelf toen ik als kleine, stoere motorcat door de straten scheurde . Ik stuiterde op het leven af….
  Nu zal ik jou beloven dat ik er voor jou ben. Als je ooit je opa nodig hebt voor stuiterverhalen en ik heb mijn goede dag. Dan zal ik jou meenemen op mijn reis door mijn verleden.
  Ik ben supertrots dat ik een kleinkat heb. Nu moet ik gaan rusten want de tank is leeg. Kleine jongen, high five…

  Je opa Floris

  1. OOOOPAAAAAA ooh watte fein datte uwes een keer reejageer. Ooh ik leik op uwes oopa.
   Wasse uwes ook een stuiterbal? Watte vetgaaf. Ikke hauwe feel fan uwes.
   Ikke kom snel oppe viessiette en dan kun we praat doen opa 🐾🐾
   Haai fijf opa❤

 5. Hoi Dorus, wat ben jij al een grote jongen aan het worden zeg. Mijn kleine broertje Bikkel was ook al zo’n stuiterbal, en soms nog wel eens, al is hij al vijf jaar. Hij blijft een druktemaker. Doe jij maar lekker spelen en goed eten. En vooral niet ziek worden, dat is het allerbelangrijkste. Wij hebben vanochtend met zijn allen gezwaaid naar Katrien en kleine Pop. Alleen Bas deed niet mee, hij weet namelijk niet hoe hij moet zwaaien. Maar in zijn gedachten deed hij wel mee.
  Niet bang zijn voor je prikkie, het valt reuze mee, en je krijgt vast na afloop een hele dikke knuffel van je mensenvrouw en mensenman. Van mij krijg je in ieder geval heel veel dikke knuffies en een kusje van je dinnetje Kruimel. Je krijgt ook de knuffels van Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Imke ben nie fan plan om ziekies te word hoor. Want ikke sag bij poppy hoe errug dat was.
   Vettegaaf dat jullie beina allemaal geswaait hep naar poppy. Sal hij fast leuk vint.
   Dank jullie foor de knufs🐾🐾
   Pootjes terug hoor

 6. Dag mooie lieve stuiter Dorus.Wij draaien en draaien onze pootjes moe voor goede berichten over jou en je bezoek aan de dokter.Het toch mooi om nog een poosje onder de naam van je oma Katrien te schrijven. Zij was echt speciaal en dan moeten je man en je vrouw er ook aan toe zijn om de naam te veranderen. Dat kost ook tijd.Dat je man en vrouw bezorgd zijn snap ik(Muzette)wel.Omdat toen ik 7 maandjes oud was mijn kopje op hol begon te gaan.Epilepsie en nog weet de dokter en onze vrouw niet hoe het nu precies gekomen is.Ik vond al die bezoekjes aan de dokter toen flauwekul, maar mijn vrouw wilde dat.Dus ging ik maar mee, maar mijn gezicht zag er dan wel uit als 7 dagen super slecht weer!Inmiddels ben ik 13 en gaat het erg goed met mijn kopje.Voordeel zal ik je verklappen.Als ze zo bezorgd zijn kan je ze zo om je teennageltje draaien om verwen sneks en zo.En dan heb je daar voor de rest van je leven plezier van.Stttt niet verder vertellen he!!Wij hebben allemaal net naar Poppy en.oma Katrien gezwaaid en gaan nu verder met pootjes draaien voor jou.Groetjes van onze vrouw, Fynn,Sparkle en ik Muzette

  1. Oooh hihihi ieder naadeel hep dus ze foordeel!! Ooh ikke kreeg gistere soepje weer. Sjee wat lekkerrrrr
   Ooh ikke wisse nie datte hoofies ook sjiek konne word 😿
   Pootjes en knuffels 🐾🐾

 7. Hallo Door,

  Hier Ome Jip,

  Sorry lieve knul maar ik kan maar heel klein schrijfje doen, maar het komt wel uit mijn Jippe hart hoor. Je weet mijn vrouwtje heeft het razend druk en moet dadelijk alweer weg, maar wij willen wel laten weten dat we veel aan jouw denken en dat als jij naar de dokter moet dat die zegt: Door jij bent helemaal gezond en dat jouw vrouw en manmens zich geen zorgen moeten maken, maar mijn vrouwtje begrijpt het heel goed.
  Ga jij maar fijn verder met heel groot worden en vergeet niet op z’n tijd ondeugend te zijn, want dat hoort bij groot worden. Een ding spreek ik met je af dat je wel steeds je bord leeg eet.
  Voor vandaag heerlijk genieten en mijn vrouwtje stuurt een grote knuf voor je mee en van mij een poot en kopje,
  Ome Jip

  1. Ikke eet alteit mein eten op. Behalfe asse ut fies is sowals gisteren. Eggie jakkiebah.
   Ikke lus moeseete van meneer deen.
   Ikke hep 1 dag uitstel voor de dokkie. Manmeneer isse morge frei en hij wil mee.
   Pootjes terug ome jip 🐾🐾
   En asse uwes een mooi huus hep kom ik met allemaal efe langs om te feese!!

   1. Och Door dat zou vrouwtje en ik geweldig vinden , Al mijn vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom hoor en dan doen we pyama feest houden

 8. Dag lieve Dorus, wat wordt je al een grote jongen. En een mooie jongen ook nog!
  Ik heb meteen even naar je broer Pop gezwaaid, en naar je oma prinses Katrientje.
  Als ik in mijn tuin ben in de nacht, dan doe ik altijd naar onze sterren zwaaien. Omdat ze altijd in ons hart blijven.
  Gelukkig dat je hoestje nou weg is. Misschien heeft de muis met veren in zijn bips ze meegenomen en weggegooid? Dat zou heel mooi zijn, toch?
  Ik snap dat je mensen bezorgd over je zijn, omdat je een stuiterbal bent. En wegens die nare FIP. Maar ik duim voor je dat je helemaal gezond blijft, en dat je altijd blijft stuiteren. Zo veel en zo hoog als je kunt.
  Ome Bolle was vandaag bij de dokter, omdat hij iets aan zijn oog heeft. Nou moet ik twee weken lang drie keer per dag druppels in mijn oog. En toen dacht ik: als we nou afspreken dat ik die druppels neem, dat jij dan gezond blijft. Vind je dat een goed idee? En laat je morgen nog eventjes weten hoe het ging, met je prikje?
  Wat een mooie stukjes hebben je Mammaloes en Opa Floris geschreven! Je boft maar met zulke lieve mensen, en een poesenmamma en een kateropa. En heel veel ooms en tantes!
  Dsg stoere gemberneutrale bink, doe je goed gezond blijven en groeien en spelen en eten en drinken en af en toe slapen?
  Heel veel knuffels en pootjes en neusjes en kopjes van je ome Bolle.

  1. Ooh er hep een hoop naar poppy en alle andere sterren geswaait. Sulle se fast leuk vinden.
   Ooh uwes hep auwoogje? 🙁
   Snie leuk om ies te hep. Mijn hoesje isse er nu 1 keer. Ommedag. Frauw sei dat ze het wel gaat seg morven. En soms nies ik. Hette isse hier wallum en ik wil nog niet eet doen. Nau kijken se me beide aan. 👀👀 eng hoor. Ikke hep gwoon nog geen honger. Want ik speel ook gwoon.
   Opa en mammaloes sein lief.
   Morge fertel ik fia meel hoe dokkie was!! Dsg ome bolle.
   😽🐾

   1. Dag lieve Bolle,
    Het is maar goed dat het je vanmorgen niet gelukt is om weg te komen. Anders zou het niet goed gegaan zijn met je oog. Soms zijn dierenartsen toch wel nuttig.
    Sterkte met druppelen, zal je je mensen heel laten als ze moeten druppelen?!
    De foto’s liggen klaar, ik vraag of Veronica ze morgen of overmorgen post.
    Heel veel zachte kopjes van Vlo. ook voor je mensen.

    1. Dank je wel Vlo! De banden van mijn fiets waren lek, dus toen kon ik niet verder.
     Ik vind de druppels eng, en mijn mensen vinden het ook spannend!
     Lieve kopjes van Bolle

     1. Hoi Bolle, succes met druppelen. Even volhouden dan is je oog snel weer beter. Toch maar goed dat je even naar de witte jas bent gegaan, anders was het misschien erger geworden. Heel veel sterkte toegewenst van ons allemaal.

 9. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Ik vind er ook niks aan om naar de dokter te gaan en dat de dokter dan aan je zit. Maar ja, onze mensen willen dat graag. Vooruit dan maar. Onze mensen zijn altijd bezorgd om ons. Vooral als je een keer ziek bent geweest. Of zoals jij, als je je broertje al heel jong aan zo’n rotziekte hebt verloren. Vrouwtje en ik hopen dat de dokter, je morgen gezond verklaart.
  Vrouwtje en ik hebben naar pop en prinses Katrientje gezwaaid. Ze blijven toch altijd in ons herinnering voort leven.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 10. Hallo Dorus hier met Gijsje. Ik vind het ook niet leuk om naar de dokter te gaan. Gaan ze aan je zitten te prutsen en te trekken. Bah! Maar ja, onze mensen moeten zo nodig met ons naar de dokter. Zucht, vooruit dan maar, ik ga wel mee! Als je een keer behoorlijk ziek bent geweest of zoals je broertje Pop, al heel jong bent gestorven, dan zijn de mensen héél erg bezorgd om je. Dat is ook zo met mijn vrouwtje.
  Vrouwtje en ik wensen jou en jouw mensen véél succes morgen bij de dokter. En dat de dokter jou gezond verklaart.
  Vrouwtje en ik hebben nog even gezwaaid naar Pop en prinses Katrientje. Vrouwtje en ik zullen Pop en prinses Katrientje nooit vergeten. Ze blijven altijd in ons hart.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooh dankuwel.
   Ik denk dat pop en alle andere nu trugswaai doen. Ik hep net een stukje kibbeling gekreeg. Sjoooo dat wasse lekker. Toch benne ik wel een beethe bangie hoor.
   Pootje en knuf 😽🐾

 11. Lieve Neeefieeeeee Dorus. Ikke begjijp jou . Ikke had 2 broers en die zijn helaas een 🌟 geworden. Natuurlijk sjaai ikke naar Popey en naar mijn Tante Katrientje. Nadat mijn broers sterren waren geworden wilden Katrientje en Loes mijn adopsieinsernetpleegtantjes van mij worden. En ik kreeg ook Mila erbij. Dus ik had 3 tantes. Alle 3 lief en uniekjes hoor. Tante Katrientje is een 🌟 maar die zorgt goed voor jou broer hoors, en sttt net als ikke oogjes dicht Mamaloesje leert ze Popey ondeugjes. Het is fijn en bejangjijk dat er katten zijn en mensen die om sjou geven. Dattie jou persjoneel zorgjes heeft is begrijps. En jij moet groot sjerk en oogjes dicht Mamaloesje ook onseugd zijn. Enne ikke jou nigggie en alle andere katten hier housen van jou.

  1. Oooh krulleniggie. Ikke benne bezt sjaloers oppe jou mooi krullies.
   Ikke wisse niet dat iedereen mei in gaatjes hauwt🙀 ik beloof te probeertje nie sjiek te wort oke? Ikke groei choet hoor.
   Mein frauw hep sjeg dat jij 2 broertjes verloor hep.😿😿 ikke vin ut sjielig.
   Sje sul nu wel met poppy speel doen.
   Ikke hauw jau ook hoor niggie krulliekyana. En ook niggie niekietta.
   Ikke hous sjou ook 🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *