Als je opeens ergens superlekker ligt

superlekker

Ik lig het liefste op mijn kussen op de bank, tenminste dat dacht ik. Toen het zo keiheet was, ontdekte ik opeens iets anders.

Krant

In het keihete weer kreeg ik een krant om op te liggen. Lekker papier met een klein kraakje erin, en je ziet dat het jouw plek is om op te liggen. Dat je weet: dit is van mij en dan voel je je veilig op je eigen stuk.

Ik ging dus op de krant liggen en dan met het waaiding aan voelde ik me lekker. Alleen ging de krant steeds omhoog. Toen legde mijn vrouw mijn plank op de krant. En toen ik met mijn kop op de plank ging, voelde ik me opeens supergoed.

Zo supergoed dat ik meteen wist: hier lig ik superlekker.

Plank

Het keihete weer is weg maar ik lig nog steeds goed op mijn plank. Het is hard en gezellig en ik voel me dan oer. Ik snap die plank ook. Soms heb ik er mijn nagels op gedaan maar die doe ik liever op die krabpalen. Ik heb er eentje beneden en eentje boven. En ik doe soms de bank en heel erg soms hang ik tegen de muur, dat is het. Dus een plank dat is iets om op te liggen.

Verandering

Ik ben van mezelf een kater die helemaal niet van veranderingen houdt en nou verander ik zelf. Dat is gek. Het kussen op de bank is nog steeds zacht en fijn en precies goed en lig ik daar zo graag als op mijn plank? Nou even niet.

Ik hield ook lang van Almo avondeten in gelei en toen kwam er een dag waarop ik voelde: bleeh. Daarna kreeg ik ander avondeten. Dus dat was ook een verandering van mij.

Het is best raar.  Ik vind iets fijn of lekker op de ene dag en dan komt de volgende dag en dan wil ik een verandering.  Serieus waar, ik snap mezelf niet in die dingen.

12 thoughts on “Als je opeens ergens superlekker ligt

 1. Hoi Bert,
  Weet je wat ik denk Bert, je gaat je steeds meer op je gemak voelen. Je weet nu dat het ook jouw huis is, en dat je er mag zijn. Dat je je mening mag hebben.
  Ik heb dat hier ook. Ik was, en ben nog, heel gek op mijn vorige vrouw, maar ik mocht daar minder, want ze is best netjes op haar spullen. Ze houdt heel veel van me hoor, want ze komt me nog steeds opzoeken, en op m’n verjaardag kreeg ik mail van haar.
  Mijn huidige vrouw heeft al veel katten gehad voor ik kwam, en een paar daarvan hielden zich bezig met de inrichting van het huis, en sloopten wat ze niet mooi vonden. Het was tenslotte ook hun huis.
  Mijn vrouw vind dat ik ook mijn mening mag hebben, en mag doen wat ik wil, als ik maar van de boeken afblijf. Nu staat het huis vol met boeken, dus heel soms vergis ik me wel eens, maar ze wordt eigenlijk nooit boos.
  Zo is dat met jou denk ik ook. Eerst leefde je op straat, en moest je altijd oppassen, nu ben je Huiskater Bert, en je hebt een vrouw die van je houdt.. Nu durf je ook steeds meer, omdat je weet dat je er mag zijn, en je mag ook laten weten wat je lekker vindt en wat niet, fijn toch!!!
  Geniet maar lekker samen met je vrouw.
  Heel veel kopjes voor jullie allebei van Vlo.

  1. hoi Vlo wat fijn dat je vrouw nooit boos wordt dat maakt het thuis veel veiliger en ook dat je een eigen mening mag hebben. Dat heb ik hier ook, Maar het is waar wat je zegt dat het straatleven van vroeger nog steeds in me zit en dat voel ik soms ook. Raar he het is voorbij en toch niet voorbij. poot van mij

 2. Ikke hep dat ook oompie bert. Eerst fon ik whiskas lekker, maar op een dag sei ik ook bleh. Nou vinne ik huizmerk moes van deen errug lekker. Ooh dan huil ik asse se mein prakkie prakken.
  Ik lig graag in de natte kamer op de floer. Daar isse het koel. En dan ga ik met de doesjmat sleepe. Oompie bert, ikke moet fandaag mein laase kittenprikje haal doen. Ikke benne bang 🙁
  En frauw sjegt dat ikke ofer 3 maand ga knikkeren. Dat leik me sjo leuk 😸😸

  1. hoi Door, is het nog steeds warm bij je thuis? Dat je in de natte kamer ligt. Wat spannend dat je weer een prik moet je maakt best veel mee voor een jonge kater en ik snap best dat je bang bent. Gelukkig is het de laatste prik. Dus even je kop erdoor en dan is het over en kun je thuis bijkomen. kopje van ome Bert

 3. Hoi Bert, soms hebben wij dat ook hoor. Wij houden ook niet erg van veranderingen en hebben het liefste dat alles hetzelfde blijft. Dezelfde speeltjes, sneks en het zelfde eten. Maar soms koopt onze vrouw nieuwe speeltjes en die vinden we dan ook leuk om mee te spelen, of niet, maar voor onze vrouw spelen we er dan even mee, dan is zij ook weer blij. Soms krijgen we nieuwe of andere sneks, meestal vinden we die dan ook lekker. Wat het eten betreft krijgen we vaak hetzelfde omdat een paar van ons op dieetvoer zitten, alleen Bas krijgt vaak verschillende dingen omdat hij zo’n moeilijke eter is. Wij zijn blij dat het niet meer zo warm is Bert, nu kunnen we weer normaal liggen en spelen. Wij wisselen vaak af in welk mandje we willen liggen en soms willen we op de bank en soms niet. Gelukkig kan en mag dat hier allemaal Bert, onze vrouw zegt soms voor de grap , dat ze blij is dat ze bij ons mag wonen in plaats van wij bij haar. Ze zegt vaak dat wij meer spullen en ruimte hebben dan zij zelf, maar dat vindt ze niet erg hoor. Wij mogen ook heel veel, heel soms krijgen we een standje, als we elkaar plagen bijvoorbeeld, vooral onze kleine broer Bikkel houdt heel erg van plagen, maar snel daarna krijgen we alweer een knuffel, dus het standje maakt niet veel indruk.
  Geniet van je koele huis Bert en van je nieuwe slaapplek.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dat van het plagen snap ik wel, misschien is het leuk maar voor een ander toch moeilijk. Ik plaag mijn vrouw nooit. Zij mij ook niet, misschien zijn we wel saai dat kan best. Ik vind het ook fijn dat het warme weg is dan kan ik weer mijn eigen dingen doen en ik slaap nou ook weer op bed dat is weer fijn. poot van mij

 4. Lieve Bert,

  veranderen is moeilijk, van me eigen hou ik van gewoon en dattie weet waar jij aan toe ben. Maar soms doe jij dinge anders en dan hebbie er geen erg in. Van me eigen lag ik veel op mij vloer toen mij huis zo warm was. Anders lig ik nooit op mij vloer maar mij gefoel was anders want mij huis was warm. Dan ontdek jij ineens andere dinge en jij doe het selluf.
  Mij hart zeg het is jou gefoel. Dat jij iets voel wat sterker is dan jou gefoel eerst was. Net als met onze verkering Bert. Dattie ineens voel dat het nu zo moet zijn. En jij leer ervan en het is fijn. Anders doe jij het nooit meer van jou eigen.
  Mij hart is trots op jou mij lieve jongen,

  Jou Loesje

  1. Zo is het helemaal Loesje, soms is het gefoel anders. Voor ik jou ontmoette dacht ik nooit aan verkering en toen kreeg ik gefoel en toen dacht ik er wel aan. Toen wilde ik het ook heel graag maar alleen met jou!! En ik ben ook trots op jou. je Bert

 5. Hallo Bert,
  Hier ben ik toch nog even, ja het kan nu gebeuren dat je eens een keer niks van mij zal zien aan schrijf. Maar vrouwtje die loopt hier als een kip zonder kop rond, ja wat dat is weet ik ook niet hoor, maar ze heeft het vreselijk druk. 13 Sept is ons huis niet meer van ons en 10 sept komt er een verhuisbedrijf en die doet al onze spullen in een hele grote blikken wagen en neemt dat mee naar hun bedrijf. Daar bewaren ze alles van ons tot wij een eigen huis hebben. Wij moeten dus tijdelijk ergens anders onder de pannen en daar is vrouwtje nu mee bezig om die te vinden. Maar Bert geen zorgen als ik er even niet ben, dan zijn wij erg drukjes, nu ook, maar ik wilde je het even laten weten dat je niet ongerust moet zijn. Ik probeer zeker wel iedere dag even een schrijf te doen op je dagelijkse site hoor. Nu moet vrouwtje gaan uitrusten van alle drukte van deze dag, morgen maar weer verder heb ik gemiauwd. Bert een fijne avond met vrouwtje en slaap heerlijk . O ja eindelijk hebben we regen gehad en is het niet meer heet sinds vandaag. Veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip goed dat je het uitlegt, ik vind dat thuis altijd voorgaat dus ik snap heel goed dat je daar met je kop bent zeker nou het spannend en druk is. En je moet ook tijd voor samenzijn met je vrouw hebben en dat zij dat ook heeft, en dat je dan bij elkaar uitrust. Ik vind het nou extra fijn dat je even tijd pakt om een berichtje te sturen en ik vind je vrouw ook heel knap dat ze dat allemaal durft en kan!! poot van je vriend Bert

 6. Hoi Bert, ik ben een beetje laat vandaag want ik heb veel geslapen. In mijn tuin, ook al regende het de hele dag. Maar het was best warm, en ik lig lekker droog in mijn huisje.
  Ik snap wat je bedoelt dat je alles graag gewoon hebt, maar dat je dan ineens iets nieuw heel fijn vindt. Ik denk dat dat komt omdat jij wel hetzelfde bent, maar om je heen is iets veranderd. En dan kun jij wel steeds hetzelfde blijven, maar je kunt soms ook ontdekken dat iets nieuws eigenlijk veel fijner is.
  Als het superheet is is het fijner om op je plank te slapen dan op je kussen. Want op je plank is het minder warm.
  En wat ook zo is is dat je het zelf ontdekt hebt. Het was niet iets dat je moest doen, maar je deed het zelf.
  Als ik iets moet wil ik het bijna nooit. Dan word ik bang. Maar als je helemaal zelf ontdekt dat iets fijn is, en je vrouw helpt je ook nog, dan is dat toch heel anders.
  Over die Almo denk ik dat je het misschien een beetje te vaak hebt gegeten. Als je nu een tijdje iets anders eet en daarna krijg je weer Almo, dan is het ineens weer superlekker!
  En je kussen komt vanzelf wel weer, als het wat kouder is.
  Ik vind het superstoer dat je zomaar ineens nieuwe dingen doet die je fijn vindt, of dat je dingen niet meer doet die je niet fijn vindt!
  En heel erg bedankt voor je stukje op feesboek!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja moeten is moeilijk. Dan voel ik me benauwd net of ik niks meer kan en mag en dan word ik bang dat heb jij dus ook. Voor mij is het belangrijkste dat ik me veilig voel en dan dat ik samen ben, dan durf ik dingen anders niet. Ik hoop dat je je van binnen nou wat rustiger voelt het was gisteren een hele emodag voor jou en je mensen dan moet je bijkomen, kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *