Waarom doezelen zo belangrijk is

doezelen

U ziet het op de foto: ik ben niet wakker en ik slaap niet. Dus ik doezel. Dat is heel belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan slapen maar dat weet ik niet zeker. Waarom vind ik het zo belangrijk?

Slapen

Op Feesboek denken sommige vrienden dat ik de hele tijd lig te slapen. Ik slaap vaak maar niet altijd. Dan doezel ik. Slapen doe ik omdat het moet, als ik moe ben en moet uitrusten of bijkomen, en ook als er iets moeilijks is waardoor ik weet nou wil ik er even niet zijn, dan ga ik slapen. Erna is altijd alles beter.

Doezelen

Er is wel een nadeel aan slapen en dat is dat je alle gezellige dingen van thuis niet meemaakt. Dus dan ga ik doezelen. Het is iets dat ik helemaal slap en ontspannen ben en ik zou kunnen slapen maar ik slaap niet. Doezelen gaat het beste als ik net iets lekkers heb gegeten of ik kreeg een lange zachte buikknuffel. Of alletwee. Dan lig ik op mijn kussen op de bank met mijn ogen bijna dicht. Zelfs mijn staart beweegt niet.

Maar als mijn vrouw zegt: “Gezellig hè Bertje, zo samen,” dan hoor ik dat en dan krijg ik een fijn gevoel van binnen. Dus dan moet ik uitkijken dat ik niet ga spinnen anders ben ik uit mijn doezel en dat moet niet.

Dit als voorbeeld. Komt er opeens een extra knuffel of vachthappen dan wil ik best even wakker worden want daarna ga ik weer in de doezel.

Ik kan ook op bed doezelen. Of in mijn slaapdoos. Maar het beste is op de bank want dan kan ik alles zien in de kamer en ook weet ik het als er iets langs het raam vliegt dat gebeurt gelukkig haast nooit.

Veilig

Voor doezelen is wel nodig dat je je veilig voelt. Dat is een gevoel van binnen. Soms duurt het een hele tijd voordat je durft te doezelen en dan is het extra fijn. Dat weet ik uit mijn eigen erfaring.

25 thoughts on “Waarom doezelen zo belangrijk is

 1. Hoi Bert,
  Wat zie je er lief, doezelig uit!!!!
  Ik vind doezelen ook heerlijk, en ik kan het best goed, al zeg ik het zelf.
  Mijn vrouw zegt ook vaak ; “Gezellig hè Vlo, wat hebben we het goed samen!”. Zou dat ook weer iets van vrouwen zijn?
  Nu hebben we het goed samen hoor, als ik dat verhaal van Bolle gisteren las, en hoe jij het vroeger gehad hebt………!!
  Wat heerlijk dat het voor jullie toch ook goed gekomen is!!! Was het voor alle dieren maar zo!
  Fijne doezeldag Bert, Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, dat is ook gek dat je vrouw dat ook zegt. Misschien zeggen alle vrouwen dat wel, ik weet het niet. Ja vroeger was het beroerd, soms komt het ook terug in mijn kop. Dan zijn knuffels opeens extra fijn. poot van mij

 2. Hallo Bert,

  Ja Bert er wordt vaak gezegd dat wij slapen, maar vrouwtje ziet bij mij wanneer ik eggies slaap en wanneer ik lig te doezelen. Ze zegt dat ze dat ziet aan mijn oren hoe die staan en ook aan mijn sprieten op de kop. Al lig ik te doezelen dan moet ik alles goed in de smiezen houden en ook luisteren of er iets om mij gebeurt, zoals die vervelende poes steeds komt vragen of ik verkering met haar wil hebben. Als zij komt is mijn hele rielekse doezel weer weg. Nu is er heerlijk zonnetje en de verwarming aan en op een van mijn lievelings manden ( heb ik je vanmorgen laten zien) Na mijn eten is het altijd fijn om mij even een wasbeurtje te doen en dan plat en oogjes toe en natuurlijk als vrouwtje thuis is nog een grote knuffel. Vrouwtje doet de laatste weken als ze thuis is in de middag op de bank samen met mij een kleine doezel, man dat is me toch heerlijk samen en ik dan op schoon op het deken.
  Bert een hele fijne doezeldag met o zoveel zonnetje en ik moet nu stoppen van vrouwtje want ze gaat een nieuwe keuken tekenen en dan een afspraak maken met een keukenzaak.
  Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip komt die poes nou nog steeds dat is ook wat!! Ze moet wel heel erg verliefd zijn. Maar jij zit er mooi mee en je uitzicht was net zo goed en zo fijn en nou dit. Het is dan super dat je met je vrouw kunt doezelen. Dan heb je vast geen last van die poes want dan is je vrouw er. Wat knap dat ze keukens kan tekenen!! poot van je vriend Bert

  2. Lieve Jip, ik had gisteren ook nog iets geschreven over de poes. Wat erg dat je er zo zenuwachtig van wordt! Kan je vrouw misschien iets voor de ramen doen, plestik ofzo, dat je niet alles kunt zien? Of misschien kun je mijn druppels proberen? Als je daar meer over wilt weten kun je altijd aan mevrouw Bert mijn meeladres vragen!
   Heel veel lieve kopjes en sukses gewenst van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen een ekstrazachte knuffel voor jou!

   1. Hallo Bolle, Ik had je steeds proberen terug te schrijf, maar ik kon mijn schrijf maar niet verstuurt krijgen. Weet je ik krijg in de smiezen dat dit vaker gebeurd en niet alleen bij mij. Dus ikke had het maar niet meer verder gedaan. Die vervelende poes komt niet iedere dag, want vandaag is ze ook niet geweest. Misschien heeft het indruk bij haar gedaan dat ik de laatste keer heel woest deed, ikke ging zelfs met de poten tegen de ramen aan slaan. Iets voor de ramen doen mag niet, want wij huren dit huisje, ja Bolle dan mag je niet dingen doen die je thuis zou doen. Vrouwtje blijft me heel goed in de smiezen houden en anders moet ik weer mijn druppels die ik ook met de verhuizing en oud en nieuw had gekregen en die helpen wel hoor.. Mocht het nog niks worden dan vragen we aan mevr. Bert je mail adres hoor. Dank je wel hoor grote lieve vriend en omdat je zo meedenkt voor mij een extra groot kopje en poot van je grote vriend Jip

    1. Lieve Jip, mijn vrouw zegt dat er ook een soort plestik is dat fakuum op het raam zit en dat je er zo weer af kunt halen. Dus zonder lijm. Maar misschien mag dat ook niet.
     Ik hoop dat de poes nou wegblijft, en dat je weer rustig kunt worden. Ooo, en doe maar niet likken, dat vind ik zo erg! En je pukkels, dan zit je niet lekker in je velletje. Laat je niet op je kop zitten, Jip, ik steun je!
     En als je de druppels wilt proberen dan hoor ik het wel.
     Heel veel lieve kopjes voor jou en ook voor je vrouw, van jullie grote vriend Bolle die keihard doet duimen dat de poes wegblijft!!

     1. Nee Bolle ik mag niks op de ramen doen, ook al kun je her er zo weer van afhalen, Vrouwtje heeft zalf voor de krentenbaard van de dierenarts . Dank je wel voor je lieve steun hoor. Jip

 3. Ooh oompie bert. Smorregens froeg doesel ikke alteit bij frauw oppe haar been.
  Dan sjaap ik net niet. Datte isse so fein. Dan woop ik eers naar haar toe. Dan rrrrrt ik evve. En dan ga ik oppe been staan en dan sak ik. En dan maar knuffele. Oooh dat doe ik iedewe oggent

  1. Dorus dan heb je een knuffelvrouw getroffen. Dat is hetzelfde als een knuffelkater maar dan dus een vrouw. Dus dan heb je geluk!! Ik hoop dat je ook een knuffelman hebt daar zeg je niks over. pootje van Oompie Bert

   1. Oooh met mijn man knuffel ik ook oompie. Maar anners dan mette frauw. Met man stoei ik en dan gaat hij oofer mijn puik en dat isse so jeuk hihihi. En dan magge ik hem bijte 😸😸😸

 4. Goedemorgen Bertje, Wat lig je heerlijk te doezelen, je hebt het goed uitgelegd: het verschil tussen doezelen en echt slapen. Wij wensen je veel doezelplezier vandaag en veel knuffels. Veel knuffels en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje vandaag heb ik weer heel veel gedoezeld en ik voel me super rielekst ik hoop jullie ook!!

 5. Hoi Bert, wat heb jij dat goed uitgelegd, er is inderdaad een verschil tussen doezelen en slapen. Als wij doezelen dan houden we de boel toch nog stiekem in de gaten, en als wij slapen dan slapen wij ook echt. Dan snurken er zelfs een paar.
  Bert onze Juultje is erg stout , ze plaagt ons DIVA zusje Kruimel , en nu heeft Kruimel van schrik op het bed van onze vrouw geplast, je snapt zeker wel dat onze vrouw er niet blij mee was, nu staan er overal kattenbakken, alleen durft Kruimel er niet meer op. Onze vrouw weet even niet meer wat ze nog moet doen, want ze wil Juultje wel graag bij ons houden.
  Knuffies van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat is er nou aan de hand? Ik snap het niet goed hoe zoiets opeens kan. Maar ik heb een idee. Mag ik dit op mijn feesboek zetten en adfies vragen aan iedereen? pootje voor iedereen van mij

  2. Wat ellendig Bende van Zes,
   Mijn vrouw heeft ook ooit zoiets gehad, Ze heeft toen heel veel Feliway in alle kamers in de stopcontacten gedaan. En overal kattenbakken neergezet, met en zonder kap.
   De één vindt het veiliger met kap en de ander zonder kap, zodat hij of zij alles kan zien aankomen.
   Bij haar is het wel goed gekomen, ze heeft de nieuwe kat vaker apart gezet met degene met wie het wel ging.
   Misschien helpen de CBD druppels die Bolle krijgt ook wel. Ik heb al van meer katten gehoord die ze krijgen,
   Heel veel sterkte!, ook van mijn vrouw,
   Kopjes voor alle zeven van Vlo.

   1. Hoi Bende van Zes,
    Er is bij de dierenarts ook voer op de markt, Royal Canin Calm. Dat heeft mijn vrouw toen aan alle katten gegeven. Vaak helpt dat ook wel.
    Kopjes Vlo.

    1. Juul en Kruimel krijgen sinds dit weekend ook deze brokjes van Royal Canin, en ook heeft onze vrouw katten bakken zonder deksel gekocht, die staan nu overal in het huis, dus bakken met en zonder kap. Ze weet het nu even niet meer

   2. Hoi Vlo, hier zit ook al feliway in het stopcontact. Kruimel gromt nu naar alles en iedereen , ze is helemaal van slag. Er is waarschijnlijk iets gebeurd toen onze vrouw niet thuis was, want eerst ging het wel goed. Onze vrouw is ook verdrietig voor zowel Juultje als voor Kruimel.

  3. Dag lieve allemaal, wat vervelend dat er ruzie is! Hopelijk krijgt Bert op zijn feesboek goede tips, en Vlo zegt ook goede dingen. Er bestaat spesjale Feliway, voor als je vrienden wilt worden. En mijn druksdruppels kunnen misschien ook helpen. Als jullie mijn meeladres willen, kunnen jullie dat aan mevrouw Bert vragen.
   Ik doe duimen dat jullie samen allemaal vrienden en vriendinnen worden!
   Heel veel sukseskopjes van Bolle,

   1. Hoi Bolle, feliway friends, royal Canin Calm en extra kattenbakken met en zonder deksel meer kunnen we niet doen. Ik wil nog best wel die druppels proberen, mevrouw Bert mag mijn mailadres wel geven aan jullie.

 6. Hoi Bert, wat sta je gezellig doezelend op de footoo. Ik zou zo naast je komen liggen, om ook te doezelen. Maar dan schrik jij misschien dus dat doe ik niet hoor!
  In de zomer lig ik vaak in mijn tuin te doezelen. Soms ook samen met andere katten. Dat is best leuk, zo met een paar katten. Dan hoef ik zelf minder op te letten omdat je met zijn alleen oplet.
  In huis doezel ik vaak op mijn kurken. Of in de winter op de vensterbank, als de verwarming aan is.
  En wat ik altijd zo handig vind is dat ik altijd meteen wakker ben als ik iets lekkers hoor ritselen. Als ik slaap slaap ik, maar als ik doezel ben ik meteen paraat voor een snek!
  Lieve kopjes van Bolle, en
  O ja, en mijn mensen zeggen ook altijd “Gezellig hè Bol, zo samen”. Dus dst zijn nu al drie vrouwen en één man die dat zeggen!

 7. Lieve Bert,

  oooh doezele is fijn Bert. Dattie bijna slaap maar toch wakker ben. Van me eigen doezel ik veel Bert. Assie al twaalf jaar ben van jou leeftijd dat mag jij slaape en jij mag doezele. Assie maar wel goed eet.
  Mij vrouw zeg ook teege ons dattie vin dat wij het goed hebbe saame. Zij heb wel gelijk, van me eigen ben ik gelukkig en tefreede.
  Maar Bert voor mij dinnetje Kruimel is het wel moeiluk nu. Assie ze eigen nie veilig of gelukkig meer foel dan doe jij soms dinge die jij nie wil. En voor Juultje is het ook moeiluk. Soms hebbie tijd nodig en Kruimel ken alleen maar broers van ze eigen. Voor de mevrouw is het ook moeiluk Bert. Jij ben zo sorgzaam dattie het op jou Feesboek ga zetten. Dan kan iedereen mee denke en hellup geeve.
  Mij hart is trots op jou,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja wat moeilijk dat met Kruimel en ook met de anderen. En hun vrouw weet het niet meer dus zij is ook van slag. Morgen ga ik iedereen om adfies vragen er is vast iemand met een goed idee. Ik vind het super dat je me steunt Loes. Dan durf ik meer!! je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *