kater Dorus over: mijn knikkertjes

DorusHajooo iedereen. Daar isse ikke weer hoor. Heppe jullie me gemist foorige week? Ikke jullie wel hoor.

Lege sakkies

Ik sal jullie vertel ofer het verschrikkelijke wat mij is oferkoom voorige week maandag. Het begon de zonnedagaafond erfoor al. Opeens was mijn eet weg. Ikke soeke. Lig ut daar? Huh? Nee!! Ikke soeke en soeke. Toen sei frauw oooh Dorus… we zijn vergeten eten te halen voor jou.
Wat?? Hoe kan dat? Sjijn de winkels niet meer oope? Ga hale!! Toen kjeeg ik te hore dat de winkels digt waren. Ook ware mijn noepies opmijeens op.
Maar ik zag saturdag datte ze 4 huismerk appiedehein noepies hadden kogt.
Sauwe se lege sakkies heppe kogt?
Ooh ik had frauw de halve nacht wakker gehoud door haar te bijte en likkies te geef. Alles om maar ete te kjijge. Maar nee.
Selfs niet toen se wakker ware. Opeens pakte se me op. Se liepen naar het sijkaamertje. Daar stont mijn kleine reiskooi met mijn teddybeer. Eg niet dat ik daar in ging. Ikke stribbelde tegen. Néé… ik wil niet!! Laat me nou!! Ik wil eten!!

Gefange

Ik zat gefange. Ik begon te huilen. We gingen een enge trap af en waren buiten. Oooh toen begon ik harder te huilen. Wat had ik nou tout gedaan? Sauwe se me wegdoen? Oooh nee tog? Oooh laat me er uit. Ik sal nooit meer tout sjijn. Eggie!!
Maar we liepe door. Tot we bij een boeshalte kwaame. We ginge de boes in. Ikke zat maar te huilen. Red mij!! Oooh. Ikke wau naar huis.

Huilen

We ginge de boes uit en meteen de trem in. Dat duurde ook maar heel kort. Maar iedereen in de trem hoorde me huilen. Want ik deed dat echt megahard.
Opeens stonde we foor een deur. Oooh ik herkende die deur. Dat was de deur fan de dokter.
Ik werd bang. Opeens kwam Mevrouw tante Cynthia. Ze sei datte ik wel heel gjoot was voor een ses maande kitten. Toen ging se me op een weegding doen. Ohoh…

In een kooi

Eggiewaar… folgens mei is dat stomme ding helemaal kapoet want dat ding sloeg helemaal door naar 4 kiello en nogwat. Klop niet.
Ikke kjeeg te hoor datte ik moest stoppe met het ete fan kittenbjokkies. Ik moete naar de +1 folwassebrokjes. Of sterrielijst. Vanne kittenbjokjes wort je dik. Nou en!!
Ikke wert, saame met beer, in een kooi stopt. Oooh ik was sjo bang. Opeens hoorte ik we belle om 11 uur. Toen liepe se weg!!! Mijn mense!!! Oooh neeee. Ze liete me achter. Snik snik…

In sjaap

Ikke kjeeg opeens een prikje. Ik kjoop tegen beertje aan en fiel in sjaap.
Later werd ik wakker. Tante Cynthia wau me aaien en keek of alles goed was met mij. GA WEG blaaste ik. Ik sloeg haar. Ik wau bijten.
Ikke hoorde de telefoon. Mijn mense belde. Ikke hoorde tante Cynthia zegge kom hem alsjeblieft halen. Hij is echt niet lief. Ikke fiel weer in sjaap.
Opeens hoorte ik bekende stemmen!!
Mijn mensen!!! Frauw sei heee Pooriepoor. En man sei Dorus!! Ik zat gelijk op.

Naar huis

We ginge met de taksie naar huis. Lekker hoor, want het regende eggiewaar keihard. Frauw hat de verwarming aangezet zodat het lekker warm was binnen.
Ik was thuis!!! Jippieeee!

Voetballen

Ik liep eerst door het huis. Kijke of ik eg thuis was. Toen ik het zeker wist ging ik me wassen. Huh? Wat?
Waar ware mijn knikkers?  Mijn knikkers ware foetsie!! Ikke hat ferloren snik snik.
Ikke werd boos op frauw. Zocht steun bij man.
Maar hij mog me alleen in het midden aaien. Ikke kjeeg naameluk ook een sjips in mijn sgauwdertje/nek tijdens mijn sjaapie en tante Cynthia sei dat se me daar evve een paar dage met rus moete late.
Ikke kjeeg een noepie. En nog 1. En na 10 minuten kjeeg ik een handje bjokjes. Ik floog op mijn bakkie af. Oooh het was sjo op.
Toen voelde ik me een partij goed. Ik ging door het huis renne. Ik zag mijn stuiterbal en ik ging voetballen.

Superfriendeklup

Een uur later kjeeg ik weer een handje eten. Weer at ik het op. Ikke hat zoon honger. Na het ete spjong ik oppe bed en ging een uurtje sjape. En daarna ging ik lijf op feesboek sodat iedereen kon sjien dat ik weer helemaal de auwe ben. Hihihi.
En ik moese nog fan frauw segge iedejeen bedank foor de liefe woordjes en steun.
We sein een superfriendeklup!!!

Nou… dit was het foor dees week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

19 thoughts on “kater Dorus over: mijn knikkertjes

 1. Hallo Dorus,

  Zo zeg wat een verhaal, Weet je wat ik heb gelezen in de krant vorige week, dat er een chauffeur zich een bult was geschrokken tijdens zijn rit door Amsterdam. Hij wilde al een noodstop maken want er ging een noodalarm af. Gelukkig had hij net op tijd door dat jij dat was. Gelukkig ben je goed op plaats van bestemming gekomen voor de knikkerwedstrijd, maar wel wat erg voor jou dat je net voor de wedstrijd van je graatje ging van al de knor in de buik en nu kon je niet meedoen en dus verloren. Je moet wel de volgende keer een beetje liever doen voor Tante Cynthia, want zij was niet vergeten eten voor jou te kopen.
  Gelukkig is alles goed gegaan en was je weer vlug thuis, je moet wel de volgende keer aan Tante Cynthia vragen of zij je knikkers ergens onder de stoelen of banken heeft gevonden of je kunt haar beter even een schrijfmiauw doen dan zal ze jou knikkers vast wel bewaren.
  Zo nu moet mijn vrouwtje nog even een hapje eten en dan weer de hele dag weg en ik moet dan op het huisje passen. Moet jij ook doen als je groot bent hoor, verdien je altijd een lekker snoepje mee, tenminste ik wel.
  Van vrouwtje moet ik je een leuke boeven dag wensen en veel kuffels en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Oooh dus ik hep met mijn gehuil een ongejuk foorkoome. Oooh wat sjuper.
   Ooh het was eggie erg bij tante cynthia. Maar nu benne ik niet meer boos hoor. Oooh ikke was eggiewaar boos op frauw hoor.
   Ikke was alweer met 2 uurtjes thuis 😸😸😸

 2. Ow Dorus… frau en ik hebbe een traantje in onse oog. Zo spannend wat jij heb meegemaak 😲 Wat hep jij dat goed schrijfmiauw gedaan! Hoe vind je de grotekaterbrokjes? Ik weet niet meer hoe kitten brokjes smaakte want ben al 6,5. Bijna een ouwe poes dus hihi.

  Een poot en kopje van Minnie

  1. Oooh dankuwes. Wat erg he watte ik meemaakte. En ik was so drietig dat ik toch ferloor. Maar nau foel ik me weer de auwe hoor.
   Oooooooooh de grote katerbrokjes smaake superwekker. Kittenbjokjes was er maar in 1 smaak. En nau pjoef ik andere smaakies. Oooh echt ooferheerlijk 😸😸

 3. Hoi Dorus, wat heb jij een groot avontuur beleefd. Wij zijn nog nooit met een bus, tram of taksie geweest.wel jammer dat je verloren hebt met knikkeren. Maar wel keigaaf dat het goed met je gaat. En al 4 kilo, je wordt vast net zo groot als een zwarte panter. En wij zagen op feesboek dat je een hele mooie mand hebt gekregen, een mand voor een echte prins.
  Vandaag maar een kort berichtje want onze vrouw gaat zo naar haar werk, en als zij weg is mogen wij niet op de kompjuter,.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Er isse werkelijk nies aan hoor in de trem en boes. Oooh eggie eng om daar in te sitte.
   Frauw segge al dat ikke grote swarte panter ben. RRRRRAUWWWW hihihi.

 4. Hoi Dorus,
  Oh wat een ellendig verhaal!! Iedere kater denkt met afgrijzen aan dat moment terug 🙂 !!
  Gelukkig vergeet je het hoor, en je hebt zondag bij ome Bolle kunnen lezen wat een ellende die knikkers kunnen veroorzaken. Maar toch….!!
  Mijn vrouw moest zo lachen om het kabaal dat je onderweg gemaakt hebt. De meeste van mijn voorgangers, waren altijd heel stil op weg naar de dierenarts ikke ook. Alleen Poncke zette een enorme scheur open. Als Derrick meeging, keek hij eerst een beetje verbaasd naar zijn broer, en dacht dan; “Laat ik maar meezingen.”
  Het was maar 5 minuten naar de dierenarts, maar Opa en mijn vrouw schaamden zich dood, want iedereen keek geschokt op als ze langsreden.
  Oh, was je niet lief bij de DA? Nou, dan had je mevrouw van der Zwart mee moeten maken. Als ze voor haar tanden naar de dierenarts moest, moest mijn vrouw erbij blijven tot ze sliep, en ze moest haar zelf uit het hokje halen, niemand durfde dat 🙂 . En ze had de maat van Oma Katrien 🙂 .
  Dorus, ik vind dat je hartstikke stoer gedragen hebt hoor. En het is ook heel stoer dat je nu al volwassen voer mag eten. Lekker is dat hè?!
  En één troost, je kan maar één keer verliezen met knikkeren, en met voetballen win jij altijd, want dat kan je heel goed.
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van ome Vlo,

  1. Ik dag dat knikkere altijd jeuk sauw sijn. Ikke fon er geen sikkepit aan😾😾
   Se pele fals hoor de mense. Se wagge tot je sjaap en dan bam… weg sjijn je knikkers.
   Oooh grote katteeten is sjoooo jammie. Ik eet wel 4 handen bjokjes per dag!!

   1. Oh Dorus,
    Pas je wel op dat je in je prachtige pelsje blijft passen?!!!
    Maar ik kan het me voorstellen hoor, ik eet ook zoveel brokjes als mijn vrouw me geeft, ik laat er echt geeneen liggen, dat is toch zonde van de lekkere brokjes?
    Kopje van ome Vlo

 5. Dag Dorus.Wat heb je een goede schrijf gedaan over je knikker avontuur.Ja wij katers weten wat het is en praten er liever niet over.Op een of andere manier verliezen we altijd met knikkeren.Gelukkig winnen we de rest!!!!! Wat ben je al een grote knul geworden.Je bent even zwaar als ik….Gelukkig was je al snel na de narekoos weer thuis en krijg je nu grote kater brokjes! Soms moet ik ook in zo’n reismandje.Nou daar werk ik dus mooi niet aan mee,maar mijn vrouw krijgt het op een of andere manier toch wel voor elkaar.En soms gaan we dan met de metro en bus naar Nina.Die gaat dan bloed prikken om te kijken of mijn pilletjes nog goed werken.Ik kan je vertellen dat het GVB en alle andere mensen in de bus en metro,dan weten dat ik het er niet mee eens ben.Hoor eens,ik wil niet in een reismand op stap waar dan ook naar toe,en dat laat ik luid en duidelijk merken.Als Nina dan naar mijn hartje wil luisteren verstoor ik de boel ook door kei hard te spinnen.Dan kan ze het lekker niet goed horen.Ja,als ik uit de mand ben,ben ik weer heel lief en charmant hoor.Ga ik lekker spinnen en naar buiten kijken daar.Dan gaan we weer naar huis en dan maak ik ook kabaal…..Thuis moet ik dan even bijkomen.
  Dorus ik vind dat je je als een held gedragen hebt.Aan iedereen laten weten dat je geen narekoos wil,en wel eten.MammaLoesje zal trots zijn op haar beebie.
  Groetjes ook van mijn 2 zussen en een stevige poot van Fynn

  1. Oooh oom fynn. Hette was sjo erg. Maar gewukkie was ik er maar 2 uurtjes. Frauw sei datte se best bij de diertjesdokker hadde kun bjijfe.
   Ikke moet oofer 6 maane weer foor mein pjikkies. Nau… dat kun se op hun puik sjrijfe hoor!!

 6. Oooooh mij Doorie,

  MammaLoesje heb gehuil, zij heb traane uit ze oog foele spuite van ferdriet. Jij heb zofeel moete lijde van jou honger en jou uitmergeling. MammaLoesje snap dattie pas fier kieloo weeg en nog ies meer. Oooh mij jonge en hebbie jou eigen zo goed laate hoore.
  Jij moet weete jou MammaLoesje ze hart kan het nie aan assie honger, pijn of ferdriet heb. Maar jij ben strerruk en jij krijg nu folwasse brokjes, dan kan jij de folgende keer nog harder schreewe assie mee moet. En jij hep nu ook jou sjips in jou sgouder. Jij ben nu klaar foor jou ferdere leeve.
  MammaLoesje moet nog ferwerke zofeel emozie want MammaLoesje is gefoelig van ze hart.
  Jij heb zo mooi geschreeve, MammaLoesje kan het foele in ze moedehart.

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Oooh mamsie. Ikke hat sjooooooofeel honger die dag. En ikke kjeeg nies. Ikke wauw naar uwes toekoome maar se seide dat mijn steppie lekke bande hadde. Ikke hoorde wel opeens pppsssst 2 keer. En toen sag ik 2 platte bande. Toen moese ik hier bjijfe.

   Folgens mij is die stomne weegding eg kapoet hoor mamsie. Want ik weeg niet sjofeel.

   Folwasse bjokjes sjijn soeperlekker mamsie. Ikke eet se gjaag
   Koes koes mammaloes 😽😽

 7. Hoi lieve grote jongensvoetballer, wat een grieselig verhaal heb je geschreven! Ik werd er helemaal zenuwachtig van, zo eng vond ik! Eerst krijg je geen eten, dan moet je in je reismand en dan ben je bij de dierendokter… nou, een enger verhaal kan ik niet bedenken!
  Gelukkig dat je iedereen hebt laten horen en voelen dat je het er niet mee eens was. Dat is goed Door, ik vind het dapper!
  Het is eventjes wennen zo zonder knikkers, maar binnenkort weet je niet eens meer dat je ze hebt gehad. En nu ben je echt een grote jongen geworden, zonder knikkers. En dat kun je ook zien, dat je een grote jongen bent! Je wordt de allergrootste kater van de blog, en van feesboek en misschien wel van de hele wereld! Een mooie grote slanke stoere lieve glanzendzwarte Dorus. Je wordt SuperDorus! Dat ben je natuurlijk al, maar je wordt nog superder!
  Knabbel maar lekker van je folwassenbrokjes, en je krijgt heel veel kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat hij zo’n grote zwarte panter kent!

  1. Ooooh ikke SUUPERdorus. Ooooh datte sau vetgaaf sijn. Dan sauw ikke iedeween noepies gefe. En ik sauw mamsie en oopa furrwenne.
   En iedereen die gemeen is sauw ikke opsjuite late.
   Ikke mis mijn ballies niet eggie meer hoor oomie. Soms benne ik al furgeet dat ik se hat.
   En die folwasse bjokkies… ooooooh sjo jammie. Ikke eet bijna iedewe dag mijn bakkie leeg. Sjo wekker finnik ut.
   Pootjes oomie bolle🐾🐾🐾

 8. Lieve Dorus, Ik heb jouw verhaal over jouw grote avontuur voorgelezen aan mijn Floortje, en we hadden allebei natte oogjes. Maar gelukkig lieve Dorus is alles goed afgelopen en ben je weer helemaal de levenslustige Dorus. Fijne dag nog lieve Dorus en een kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Ooh tante floortje en mefrauw ina. Erg he? Maar ikke was snel weer betur hoor.
   Uwes ook een feine dag 🐾🐾

 9. Hallo Dorus hier met Gijsje. Wat een gevoelig verhaaltje heb je geschreven. Ik werd er heel erg verdrietig van.
  Mijn vrouwtje heeft mij ook een keer bij de dierenarts achter gelaten. Ging mijn vrouwtje naar huis en ik moest daar blijven! Bah, wat eng. Ik moest toen geholpen worden. Castratie en een navelbreukje. Wat was ik boos op vrouwtje toen ze mij weer ophaalde. Ik heb naar vrouwtje geblazen. Thuis heb ik vrouwtje niet meer aan gekeken, zo’n 10 minuutjes.
  Nu zijn vrouwtje en ik weer dikke vriendjes. Maar ik ga ook nooit meer in die reismand!!

  Maar ipv knikkeren kun je nu gaan voetballen. Voetballen is veel leuker dan knikkeren. Knikkeren is voor peuters. Jij bent geen peuter meer.
  Je wordt een grote lieve stoere katerman en stoere katermannen houden van voetballen.

  Zo dat was het weer voor vandaag. Ik ga een dutje doen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooh eg. Ik ga de beste voetballer ooit worre hoor. Ik kan dat heeeel goet.
   Oooh ikke was wel een hele middag boos oppe frauw. Ikke was eggiewaar heel bang. Maar nu foel ikke me weer goet hoor 😸😸😸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *