Kater Bolle over waarom je als kater geopereerd wordt

kater
Deze week moest Dorus, van de blog, naar de dierendokter. Hij moest geopereerd worden, dat heet cas-tra-tie. Het was heel spannend omdat hij misschien ziek kon worden. Maar gelukkig is alles goed gegaan, daar zijn we met zijn allen superblij om!

Misschien vraag je je afwaarom het zo belangrijk is dat een jongenskater wordt gecastreerd.  Dat ga ik vertellen, als ervaaringsdeskundige.

Met zijn duizenden

Ik ben zelf ook geholpen, zo noemen mensen dat. Bij mij kun je dat zien aan mijn linkeroor. Daar is een stuk af. Dat is gebeurd toen ik nog zwerfkater was. Door dat oor kan iedereen zien dat ik een geholpen jongen ben, die door een vast iemand gevoerd werd.
Toen ik nog intact was (dat betekent dat je alles nog hebt) en buiten woonde heb ik minstens tien kinderkatjes gemaakt. En ik had er best nog wel een stel willen maken, zoveel werk was dat tenslotte niet.
Maar mijn mensen hebben me uitgelegd dat het juist goed is dat ik toen geopereerd ben. Want, zeggen ze, mijn kinderen en ik woonden buiten en waren allemaal niet geholpen. We waren met zijn twaalven, en mijn kinderen konden ook al weer kindjes krijgen. Als we zo door waren gegaan waren we nu wel met zijn duizenden geweest. Waar hadden we dan ooit moeten wonen, met zoveel katten?

Bijten

Alle mankaters uit de groep waren ook nog eens agressief. Ikzelf ook, als ik eerlijk ben.
Ik beet beivoorbeeld iedereen. Ik beet zo hard en zo diep mogelijk. Mens of kat, dat maakte katerme niks uit.
Dat ging zo totdat we met zijn allen gevangen werden en geopereerd werden.
Toen ik uit mijn kooi werd gehaald heb ik een hap uit de schouder genomen van de vrouw die me optilde. Ik heb echt goed doorgebeten, het was een diepe wond. Kun je nagaan hoe bang en boos ik toen was.

Daar kun je niks aan doen als kater, als je alles nog aan je lijf hebt hangen. Je hebt nou eenmaal veel mannelijke mormonen, dat heet tes-tos-te-ron. En dat maakt dat je maar twee dingen wilt: kitkatjes maken en vechten. Je wilt met alles en iedereen vechten. En dan niet zachtjes een tikje geven. Nee, je doet bijten en krabben en schoppen. Intacte katers vechten met elkaar tot één van de twee niet meer leeft. Daarom blijven ze hun hele korte leven eenzaam. Logies, als je alleen maar vecht.
Een mankater die niet gecastreerd wordt en altijd buiten woont wordt gemiddeld maar een jaar of drie. Ja eerlijk waar, erg hè! Dat komt door al dat vechten. Zo’n kater krijgt wonden die gaan ontsteken en hij wordt steeds zwakker. Ook kan hij allerlei ziektes krijgen door het vechten, die niet kunnen genezen. Die ziektes geeft hij ook door aan andere katten, en aan zijn kindertjes.

Op zoek

Nou kun je denken: ja, maar mijn kat woont binnen. Daar kan hij niet overal kindertjes maken, dat is waar. Maar een kater met alle onderdelen probeert alles om uit huis te komen als hij een poesendame ruikt. Hij klimt uit het raam, springt van het balkon af of rent de deur uit. Als zo’n kater naar buiten mag, gaat hij zwerven. Hij gaat op zoek naar dames en een eigen terrietoorium.

Sproeien

En een kater-met-alles-er-op-en-er-aan doet nog iets: hij doet sproeien. Hij tilt zijn staart omhoog en spuit een spulletje tegen van alles aan. Zodat iedereen weet dat hij daar woont en de baas is.
Als dat in je huis gebeurt, is dat niet zo fijn. Mijn vrouw vertelde me dat er vroeger een kater woonde die bij stiekum ons in huis binnenkwam door het kattendeurtje, en dan snel sproeide. En volgens haar kon je dat al door de deur heen ruiken, zo sterk rook dat. Kattenpies in het kwadraat, zei ze. De kater gaat daar zelf ook naar ruiken. Wij katten weten daardoor dat het een gevaarlijke kater is en hebben respekt. Maar voor mensen is die lucht echt supervies.

Natuur

En toch zijn er mensen (vaak mensenmannen zegt mijn vrouw, want die herkennen iets) die het zielig vinden als een kater moet knikkeren bij de dierendokter. Of ze vinden het onnatuurlijk.
Maar er is niks zieligs aan. Een kater die in zijn eentje langzaam doodgaat doordat hij overal ontstoken wonden heeft en allerlei ziektes, dat is zielig. Of kinderkatjes die geboren worden en geen huis krijgen. Een jonge poes van 6 maanden die alweer een berg kindertjes krijgt, dat is ook zielig. En katten die kindertjes zijn van broers en zusjes, of van neven en nichten (dat heet inteelt). Ik heb zelf een rare mond en kromme benen daardoor. Maar je kunt echt heel erg gehendikept zijn, ook in je hoofd.
En onnatuurlijk? De natuur is keihard, daar weet ik zelf alles van. Dat is geen feestje, en zeker weten niet voor katten die niet geholpen zijn. Die hebben een zwaar en kort leven in die natuur. En een kat die in huis woont is toch al niet echt natuurlijk natuurlijk – ja, die twee keer natuurlijk hoort zo!

Kompakt

Je hebt ook mensen die bang zijn dat hun kater zonder sambaballen heel dik en sloom wordt.
katerNou, denk ik dan, kijk eens naar mij! Ben ik dik en sloom?
Ja, zegt mijn vrouw. Maar dat komt door mijn karakter, en omdat ik verwend wordt. Ik was zelfs toen ik mijn hele hebben en houden nog had al kompakt. Maar dat hoeft helemaal niet te gebeuren. Ik ken ook geholpen katers die heel slank zijn, en nog superdruk.
Zelf vind ik bovendien: liever rond en veilig, dan spijkergespierd en een kort leven met veel pijn.

Dus al met al is het veel beter om als kater geen kokosnoten te hebben. Ikzelf heb mijn onderdelen, na de eerste schrik, geen moment gemist.

26 thoughts on “Kater Bolle over waarom je als kater geopereerd wordt

 1. Oooh oomie bolle. Uwes benne ook uwes knikkers kwijt? Oooh wat erg. Sjrok uwes ook toen uwes ze wau sjoonlikke na het sjaapie? Ikke hoop ooit donorknikkertjes te kun koop ergens. En dan lijm ik se fast.
  Oooh wel eng dat kaaturs so jong doot kun gaan. Dan isse het maar goet datte se weg sjijn. Oooh maar oomie… ikke hep nooit spjoeit gejukkie. Leik me fies
  Pootjes oomie bolle

  Oooh oomie… ikke eet al folwasse bjokjes. Oooh wekker sjeg 😸😸😸

  1. Dag lieve grote jongen! Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik me de tijd met knikkers niet meer goed kan herinneren. Dat is al vijf jaar geleden, of misschien wel zes. Maar het is logies dat jij ze mist, want pasgeleden had je ze nog! Misschien kun je wel ergens van een andere kat knikkers kopen, en dan zwart verven. Of misschien heeft iemand wel knikkers op sterk water, die je terug kunt plakken😸
   Maar ik denk dat je ze snel vergeten bent. Gelukkig maar, want als je ze terug plakt moet je steeds opletten dat je ze niet verliest, of dat ze niet wegwaaien als je op het balkon zit.
   Ik denk dat je mensen best blij zijn dat je nooit gesproeid hebt. En dat hoeft ook niet, want je weet dat je huis en je balkon en je vrouw en je man bij jou horen, en dat weten zij ook!
   Geniet maar lekker van de folwassen brokjes, want je bent ook al een supergrote jongenskater! Ik denk dat je de grootste kater van de blog gaat worden!
   Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat je al geknikkerd hebt!

 2. Lieve Bolle, wat heb jij dat allemaal goed uitgelegd, over de castratie en zo. Fijn dat het leven voor jou zo ten goede veranderd is en dat je nu zo’n heerlijk huisje hebt en heel veel vrienden en vriendinnen. En je ziet er prachtig uit hoor. Fijne dag hoor Bolle en kopjes en knuffels van Ina en Floortje

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dank jullie wel voor alle kompliementen.
   Ik ben ook heel blij dat ik nu een huisje en eigen mensen en vrienden en vriendinnen heb. Het buitenleven was voot mij veel te zwaar om vol te houden. Eigenlijk denk ik dat het voor alle katten te zwaar is om te zwerven. Ik hoop maar dat op een dag elke kat een huisje heeft!
   Voor jullie allebei een fijne dag gewenst, en lieve kopjes en knuffels terug van Bolle.

 3. Heftige blog Bolle, maar het klopt allemaal wel. Wij, Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel zijn ook onze knikkers kwijt, maar goed ook anders hadden onze zusjes Kruimel en Juultje geen leven. Zij zijn ook iets kwijt zegt onze vrouw, maar wat. Dat is een raadsel Bolle, want volgens ons hadden zij toch echt geen knikkers. Stel je voor Bolle, dan was het hier in huis echt vol geweest met allemaal babykatjes die dan ook weer groot worden en weer babykatjes krijgen.
  Wij zijn net als jij toch wel blij dat we niet meer knikkeren, het is hier al best wel vol met zijn zessen en dan ook nog onze vrouw erbij. Juultje blijkt toen ze hier kwam wonen 2 baby’s in haar buik te hebben, die waren helaas al overleden. Stel je voor Bolle, dan hadden er hier opeens 2 babykatjes rondgelopen, vrouw zou het aan haar hart krijgen als die er ineens zouden zijn. En weet je Bolle, ze zou gek genoeg zijn om ze ook nog te willen houden. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kan Juul ook geen baby’s meer krijgen, maar dat zou hier in huis toch ook niet meer kunnen, want zoals gezegd de jongens hier zijn allemaal hun knikkers kwijt.
  Geniet van je dag Bolle, het wordt nu weer kouder dus zoek maar fijn de warme plekjes op, dat doen wij ook.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve jongens, ja ik weet dat meisjes ook geopereerd worden, maar hoe het presies zit snap ik niet. Ik weet wel dat alleen meisjespoesen kindjes kunnen krijgen, en jongens niet. Tenminste, dat dacht ik. Maar het is allemaal best ingewikkeld.
   Zeker weten dat Kruimel en Juultje blij zijn dat jullie vier geopereerd zijn! Anders waren jullie nu al met meegaaveel katten geweest. En jullie, de jongenskaters, zouden de hele tijd vechten. Dat is helemaal niet gezellig.
   Hoe is het nu met Juultjes buik? Is het draadje weg? Wel heel zielig van de beebies in haar buik, maar gelukkig maar dat Juul al bij jullie woonde. Want als ze toen op straat had geleefd was dat heel gevaarlijk geweest. Vooral voor Juultje!
   Stel je voor dat jullie twee kittens erbij hadden gekregen. Dan moesten jullie kleine katjes gaan opvoeden! Dat is een hoop werk, om ze alles te leren. Daar weet Loesje alles van. En ik ook, van vroeger! Ik moet er nu niet meer aan denken, en mijn kinderen zijn al lang volwassen dus die hoef ik niet meer op te voeden.
   Doe maar lekker eten en knuffelen en slapen vandaag, allemaal!
   Jullie krijgen allezes veel knuffies terug van Bolle, en jullie vrouw krijgt een heel lief kopje van mij.

   1. Hoi Bolle, het draadje is er nog steeds!!!! Mijn vrouw is een beetje boos op mij, want ik plaag mijn zusje Kruimel heel erg. En nu heeft Kruimel op het bed van onze vrouw geplast omdat ze bang van mij was geworden. Dat vindt mijn vrouw dus niet leuk, en nu heb ik straf. Erg hè.
    Kusjes van Juultje.

    1. O Juultje, wat grappig dat je draadje er nog steeds is. Misschien blijft het wel voor altijd!
     Ik denk dat het fijner is als je vriendinnetjes wordt met je zus Kruimel. Dat is toch gezelliger dan dat je ruzie hebt? Want als Kruimel moet plassen omdat ze bang is is dat verdrietig, vind ik. En jullie zijn allebei geweldige dames, dat kunnen jullie vast!
     Misschien kun je aan je vrouw vragen of ze Feliway Friends kan proberen? Dat kan in het stopcontact, en dan word je makkelijker vrienden en vriendinnen.
     Je hebt zoveel meegemaakt, en nu ben je veilig thuis bij je vrouw en je broertjes en ook bij je zusje. Dan hoef je niet meet bang te zijn of te plagen?
     Ik ga voor jullie duimen Juul, en ik weet dat je het kunt!
     Dank je wel voor je kusjes, die bewaar ik! En heel veel lieve kopjes en neusjes voor jou van Bolle!

  1. Hoi lieve Moby, Panda en Dopey, gelukkig dat jullie ook vinden dat je helemaal niks mist als je knikkers weg zijn! Ik weet wel zeker dat jullie zusjes er ook blij mee zijn.
   Stek je voor dat er al een hele berg kleine Moby’s, Panda’s en Dopeys rond zouden lopen. Dan heb je geen moment rust meer, dat kan ik me nog goed herinneren.
   Toen zag ik er nog zo uit als op de middelste footoo, toen ik al die kindertjes maakte.
   Je kunt zien dat ik steeds goed moest opletten, en graag wilde vechten.
   Jullie krijgen allemaal heel veel lieve kopjes van Bolle!

 4. Dag lieve Bolle;
  Wat heb je dat toch weer wijs verteld.
  Ik was nog maar klein toen ik gecas..eh dinges ben. Mijn vorige vrouw stopte me in het mandje, en zei dat we op familiebezoek gingen bij haar broer. Leuk dacht ik, dan leer ik die ook eens kennen. Ze had er weleens bij mogen vertellen dat haar broer dierenarts was …!!!!
  Toen ik wakker werd had ik een sjip en was ik wat onderdelen kwijt.!!!
  In het begin hoopte ik dat ze weer aan zouden groeien, maar ik weet inmiddels dat dat niet meer gaat gebeuren, en als ik jouw verhaal zo lees, is dat maar goed ook!
  Toch zou ik best eens hebben willen zien hoe kinderen van mij eruitgezien zouden hebben, of ze ook een knikje in hun staart gehad zouden hebben en zo. Maar ja, als je daarvoor eerst moet leren vechten met andere katers hoeft het van mij niet, ik ben geen held!!
  Oh Bolle, en jij dik en sloom? Zegt jouw vrouw dat ook van jou? De mijne ook van mij hoor.
  Wij zijn niet dik…wij zijn gewoon niet schriel. We hebben stevige botten en sterke spieren!!!
  Misschien een heeeel klein speklaagje voor de winterkou die gaat komen, en die wintervacht kleedt ook niet echt slank af 🙂 .
  Bolle, ik ben toch zo blij voor je dat je nu een echt huis hebt, met je eigen mensen. En dat je niet meer hoeft te vechten en het warm hebt in de winter. En altijd lekker eten dat zomaar in je eigenste bakje ligt. Goed…het kon wat meer zijn, maar dat is bij mij ook hoor 🙂 . En meestal krijg ik toch wel wat extra als ik heel zielig kijk, en dat lukt jou vast ook wel.
  Slapen bij je mensen op bed….had je dat ooit gedacht? Wat kan het leven toch goed zijn.
  Geniet er maar van, en kijk er maar naar uit dat de renova..eh…dat gedoe met die stijgers ook overgaat, al duurt het nog even. Dan heb je ook overdag je tuin weer terug en kan je weer patroeje lopen.
  Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo voor jou en je mensen, en groetjes van mijn vrouw.

  1. Dag lieve Vlo, was je gefopt, toen je klein was? O wat erg, dat je denkt dat je gewoon gezellig op bezoek gaat en dan krijg je narkoose! Maar ik denk dat het wel beter is, want dat vechten is echt niet fijn. Ik was er niet zo goed in, ook al heb ik best een gemeen koppie op de footoo. Maar beiten kon ik als de beste. Dat zeggen mijn mensen, want die hebben toen een stichting gebeld. Omdat ik zo gevaarlijk was en iedereen aanviel. En die hebben me gevangen, samen met mijn kinderen en de moeder van mijn kinderen. Ik weet het zelf niet meer presies, gelukkig maar. Want dan zou ik me best een beetje schamen nu.
   Vlo, jij bent superslank! Ik heb een klein beetje een buikje, vind ik. Maar dat hebben veel mannen van mijn leeftijd hoor ik. Dus ik zie zelf het probleem niet zo. Ik heet tenslotte niet Spijker!
   Ik heb gisteren goed gepatroejeerd in mijn tuin, en straks ga ik ook weer op pad. Maar ik ga eerst nog even lekker slapen op het grote bed.
   Ik hoop dat je een rustige dag hebt, samen met je vrouw. En dat je veel knuffels krijgt, en een ekstra snek omdat het zondag is!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle, en veel groetjes van mijn mensen voor jullie allebei.

   1. Ja Bolle, erg hè dat ze me zo beet had?! Toen ik hier kwam wonen, en ik hoorde dat deze vrouw ook een broer had, heb ik meteen gevraagd of hij soms ook dierenarts was, maar dat was gelukkig niet zo!
    Ik ga mijn dierenarts laten lezen dat jij vindt dat ik niet dik bent, dan weet zij het ook!! Ik heb hele lange slanke poten en een lang lijf, en daarom lijk ik slank, maar helaas zegt de weegschaal steeds wat anders. 🙁 .
    Oh Bolle, wat moet je bang geweest zijn dat je zo vocht en beet. Wat erg!! Wat moet je boos en bang geweest zijn!!

    Mijn vrouw en ik hebben een rustige dag. Vrijdag is mijn vrouw, samen met een neef erg hard aan het werk geweest in de tuin. Omdat het niet af was, is mijn vrouw nog even doorgegaan gisteren. Ze rook heerlijk naar tuin, maar nu is het genoeg geweest vindt ik. Ik heb al een snek gehad vanmorgen. Jij krijgt hopelijk ook wel wat extra’s vandaag.
    Ik hoop dat je heel fijn patroeje hebt kunnen lopen vandaag. Hier is het koud, maar verder best mooi weer.
    Heel veel kopjes voor alledrie van Vlo.

    1. Ja Vlo, dat is flauw als je zo gefopt wordt. Ik was een keer gefopt toen ik bij de boekenkast stond te eten. Eerst wilde ik niet binnen komen, en totdat ik blokjes hart kreeg. Bij de boekenkast. Ja, dat laat ik niet staan natuurlijk. En terwijl ik daar stond te eten werd ik ineens opgetild en in mijn reistas gezet! Daarna wilde ik niet meer bij de boekenkast eten, want ik was steeds bang dat Ik weer naar de dokter moest als ik daar stond, zielig hè?
     Ja, toen ik zo beet was ik heel bang en boos. Toen ik net hier in huis woonde beet ik ook nog. Maar niet meer zo hard. Nu beit ik nooit meer en ik krab ook nooit meer.
     Wat fijn dat je tuin weer netjes is, Vlo! En goed dat je al een snek hebt gekregen. Ik heb ook een snek gekregen, omdat mijn mensen weg waren geweest. En ik heb heerlijk in het zonnetje op mijn stoel gezeten. Het was niet zo warm, maar gelukkig heb ik een reservelaag. Ik wil wel een ondertekende brief opsturen dat je eerlijk waar presies goed bent zoals je bent. Dan kun je die meenemen voor de dierendokter. Wat vind je daarvan?
     Heel veel lieve welterustenkopjes voor jou en je vrouw van Bolle.

     1. Oh een brief van sur Bolle voor de dierenarts, gaaf!!!
      Ik weet alleen niet of de weegschaal dan wat anders aan gaat geven.
      Ik snap het zelf ook niet goed hoor, die muizenhapjes die ik eet….:-) .
      Bovendien gaat het knap koud worden, dus dat reservelaagje hebben we wel nodig.
      Kopjes van Vlo.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou prachtige stukje geschreeve van jou caa-straa-zie. En hoe dattie werk van ze eigen. Mij hart is blij dattie jou knikker en jou oor kwijt ben Bolle. Nu hebbie rust en freede in jou lijf en poote en jij heb toch tien beebies. Oooooh tien beebies. Bolle assie tien Do-russe heb dan, dan… Dan zou mij eigen van mij foor en mij achter niemeer weete of ik Mamma of Loesje van mij eigen ben. Mij jonge heb het er maar goed affebracht. En hij ga nie spoeije, nie in huis en nie op ze balkon.
  Maar Bolle jij heb van jou jonge leeftijd op jou straat geleef. Dan hebbie feel meegemaak en jij vecht om jou oferwinning van jou leeve. Mij Bert heb het ook gedaan. Hij praat er nie feel ofer, hij vin het moeiluk. Ook van ze oor. Maar jij moet er toch nie aan denke….
  Jij heb gelijk, jij kan jou sambaknikkers misse als jou fiese, bedorfe vis! Jij ben nu jou zachtaardige djentelman Sur Bolle. Jou Mollie straal als jou mooiste ster foor jou eigen en jij heb erfaring. Ooooh Bolle jij ben erfaringdeskundig van jou caa-straa-zie. Dan mag jij trots zijn op jou eigen en op jou erfaring. En jij fertel het ons allemaal. Nu weet iedereen hoe hij met ze sambaknikkers om moet gaan. Mij beebie krijg ze stukje opfoeding graatis en ook foor niks. En wij allemaal Bolle, dank jou wel.

  Hoop dattie rustig in jou tuin kan zitte Bolle en dat jij geluk foel in jou hart. Dank jou wel foor jou mooie ferhaal. Ook van mij vrouw, Floris en Zusje. En ook foor jou vrouw en jou menseman.
  Jij krijg mij kopjes met mij makkareel,

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loes, mijn vrouw gaat zo weg, dus ik doe vanavond antwoorden!
   Maar je krijgt alvast hele lieve kopjes met partiesneks-smaak van Bolle.

   1. Zo Loes, daar ben ik dan. Mijn mensen waren naar mijn opa en oma, en toen kon ik niet op de kompjoeter. Ik denk dat ze bang zijn dat ik dan allemaal sneks ga bestellen, en ketnip en druksdruppels enzo. Maar ik heb geeneens een kreditkart, dus dat kan helemaal niet.
    Dank je wel voor je kompliementen. Ik durf best te vertellen over mijn operaazie, ik schaam me er niet voor. Ik schaam me wel een beetje dat ik vroeger zo agressief was. Dat kun je ook zien op de footoo in het midden, ik had een heel ander gezicht.
    Ik heb mijn knikkers nooit gemist, alleen eventjes in het begin. Want ineens zijn ze weg, dat valt je natuurlijk wel op. Maar verder ben ik veel gelukkiger nu, zonder knikkers. Ik weet zeker dat je beebie ook snel vergeten is dat hij ze had.
    Ja, Bert heeft ook zo’n oor, net als ik. Dat is wel fijn, dat we samen zo’n oor hebben. Dat je zonder praten weet wat de ander achter de rug heeft. Dat je niet de enige bent met een stuk van zijn oor eraf.
    Ik ben blij dat alle katers van de blog een operaazie hebben gehad, Loes. Want eerlijk waar, een kater met sambaknikkers is helemaal niet lief. Als ik mijn samba’s nog had gehad had ik ook nooit mijn Molletje leren kennen, en dan had ik nooit op de blog kunnen schrijven.
    Door is nu een grote jongen en nu kan hij van alles leren, zonder knikkers. Oooo, en hij wordt zo groot! Ik denk dat hij de allergrootste kat gaat worden van de blog! Je kunt trots zijn, MammaLoes, dat je jongen het zo goed doet!
    Voor jou heel veel lieve kopjes met kaabeljausmaak van Bolle, en voor je famielie ook veel lieve kopjes natuurlijk! Ik hoop dat Floris weer een beetje bijgekomen is van de worksjop.

 6. Hallo Bolle,

  Wat heb jij een super goed stuk geschrijft zeg, duidelijker kan niet. Jouw vrouw zou aan een krant mensenblad moeten vragen of ze dit erin willen zetten. Jou vrouw moet eens aan de dierenbescherming vragen of zij het plaatsen, want vrouwtje zegt dat je in hun blad schrijfjes mag plaatsen. Dit is eggies zo duidelijk dat veel mensen het moeten lezen en zien hoe belangrijk het is, Ja en de poezendames die kunnen ook door de DA geholpen worden zodat zij niet die ongewenste kindertjes krijgen.
  Mensen moeten ook eens stoppen met de pretnestjes, ze laten dan hun poes zwanger worden, en o wat is het dan toch leuk ( nou niet voor mamapoes) maar ja kleintjes worden groot en dan is er een probleem, want dan willen de mensen die pret kittens ineens niet meer. Tja dumpen dan maar. en dan krijg je de ellende die jij ook hebt meegemaakt.

  Mijn eerste mensen hebben mij ook laten knikkeren bij de DA. dat was eigenlijk het enige goede.

  Bolle bedankt voor je goede schrijf en geniet van deze mooie dag in je tuin, want nu zijn er geen werkmensen.
  Knuffels van vrouwtje en hele grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip, mijn vrouw gaat zo weg en ik kan niet meer achter de kompjoeter, maar kk doe je vanavond antwoorden!
   Je krijgt alvast een hele berg kopjes van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw!

   1. Dag lieve Jip, dank je wel voor alle kompliemten! Ik word er helemaal verlegen van.
    Zeker weten dat het voor damespoezen ook heel belangrijk is dat ze een operaazie krijgen. Maar daar heb ik zelf geen ervaaring mee, daarom vertel ik over katers.
    Hier liepen vorig jaar ook jonge damespoezen rond die al weer beebies kregen. Mijn mensen hebben van alles geprobeerd, maar hun mens wilde er niks aan doen.
    Mijn mensen zeggen altijd dat de asiels al vol zitten met kinderkatjes en oudere katten en dat je niet zomaar kinderkatjes moet maken als je geen huis hebt voor ze. En zerfkittens zijn vaak schuw. Mijn kinderen zijn bijna allemaal bang voor mensen, want zo heb ik ze opgevoed. En de moederpoes, Floortje, was ook een zwerfpoes. Dus we hebben allebei aan onze kinderen verteld dat mensen eng zijn. Gelukkig wonen Floortje en de kinderen allemaal bij een winkel en hoeven ze niet persee te knuffelen.
    Weet je al meer over die poes die steeds in je tuin komt, Jip? Ik denk dat zij misschien ook kindjes wil hebben. Ik hoop dat het al weer over is en dat ze niet meer bij je langs komt. En dat je lekker rustig naar koneintjes en vogels en eekhoorntjes kunt kijken! Ik heb vandaag lekker op mijn stoel gezeten, in het zonnetje.
    Superveel lieve kopjes van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk.

    1. Hallo Olle, e is een hele vervelende poeshoir en ook heel erg dom, deze week was ze er weer een paar keer. Ik was me toch woest, hoe ik mij ook groot maak met mijn vacht en staart, vreselijk hard brul en grom em zwiep met de staart, ze blijft gewoon voor mijn raam staan. Nu was ik zo boos dat ik met de poten tegen het raam ben gaan slaan. Bolle zegaat niet weg. Als vrouwtje thuis is gaat ze naar buiten om haar de tuin uit te sturen. Vrouwtje zegt dat iknu weer stress heb. Ik krijg krentenbaard onder mijn bekkie en heb een plekje op mijn poot kaal gemaakt. Vrouwtje houd het heel goeg in de gaten en anders moet ik weer druppeltjes. Jij veel sterkte met de werkmensen inde tuin. Poot en kopje van je grote vriend Jip

 7. Hoi Bolle.Wat heb je een mooie schrijf gedaan.Tja ergens in mijn heel jonge jaren{Fynn}ben ik ze ook kwijtgeraakt,die knikkers maar ik heb nog hele oren dus zal ik wel een huis gehad hebben ,maar toen ben ik helemaal kwijtgeraakt en heb mijn eerste winter op straat doorgebracht.Nou jij weet wel,dat is geen feest….Daarna ben ik bij mijn vrouw terecht gekomen en ik kan niet meer kwijtraken want ik heb nu een sjippie en het balkon is “catproof”zoals onze vrouw dat noemt .We kunnen niet naar beneden vallen.Nou ik wil dat ook eggies niet hoor.Veel te fijn hier in huis.Mijn zussen zijn ook een operazie gehad.Sparkle was als poes gaan plassen overal toen ze ging zingen als kitten poes.Nou dat werd direct de volgende dag een bezoekje aan de dierenarts en toen ze wakker werd was dat plassen ook direct gestopt gelukkig…Muzette heeft alleen heel hard gezongen…heel hard..heeft mijn vrouw verteld.En Muzette en ik zijn slank gebleven en Sparkle werd en is een grote stevige dame.Ze is veel groter dan ik…Maar even over dat verwennen…{zijn wij ook zeggen ze..}mijn vrouw zegt altijd: beter verwend dan verwaarloosd.
  Bolle groetjes van mijn zussen en een stevige poot van je vriend Fynn

  1. Hoj lieve Fynn, ooo wat erg dat je in de winter op straat moest leven! En toen was he nog jong ook! Ben je een beetje bang van mensen geworden daardoor, of helemaal niet? Ik heb jouw verhaal en dat van je zussen natuurlijk gelezen, in het Vriendenboek.
   Gelukkig maar dat jullie nu met zijn allen gezellig bij jullie vrouw wonen.
   Ja, damespoesen krijgen ook een operaazie. Maar ik wist niet dat ze gingen plassen! Dat is niet fijn in huis, denk ik. Van het zingen dat weet ik, dat hoor ik hier soms ook in de tuinen. Eerst woonde een damespoes naast ons die soms kindjes wilde hebben. En ze was ook doof. Mijn mensen zeggen dat je haar aan de andere kant van de stad kon horen! Gelukkig heeft ze nooit kindjes gekregen.
   En wat super dat jij en Muzette heel slank zijn gebleven! Zie je wel dat het kan! En Sparkle is dus net als ik, dat je een beetje groot en rond bent. Dat kan ook. En je vrouw heeft helemaal gelijk, ik ben zeker weten liever verwend zoals nu, dan verwaarloosd zoals vroeger!
   Fynn, je krijgt heel veel lieve kopjes van mij, en voor je zussen en je vrouw veel groetjes!

   1. Bolle,ik ben helemaal niet bang voor vreemde mensen hoor.Ik ga altijd als eerste naar bezoek toe en geef iedereen een knuffel!Tenzij het vervangend personeel is die komt om ons eten te geven.Want die delen dan ook de pillen erbij uit.Die moet ik slikken voor mijn schildklier.Nou ik wil ze niet ,nooit eigenlijk maar mijn vrouw is erg slim en kent al mijn uitspuug trucjes, maar het vervangend personeel niet,en dan doe ik net of ik ze doorslik maar spuug ze later uit,ha ha ,en krijg ik toch mijn snoepje toe.Maar verder ben ik een echte knuffelkater.Groetjes,Fynn

    1. Dat doe je goed Fynn, met dat uitspugen! Zo deed onze Popje dat ook als hij pillen kreeg. Ook bij de dierenarts. Hij deed net of hij bijna stikte, en ze lieten ze hem los. Dan keek hij iedereen aan en spuugde de pil uit. Ik vind het knap Fynn, het betekent dat je een hele slimme jongen bent! En gelukkig maar dat je niet bang bent voot mensen!
     Lieve kopjes van Bolle.

Reacties zijn welkom