Waarom ben ik zo moe

moe
De dag begint nou steeds vroeger, daar moet ik aan wennen. Want als er licht komt dan ben ik meteen wakker en mijn gefoel zegt nou moet ik iets doen.

Nacht

De nacht is nou ook korter. Dat is raar. ’s Nachts zit ik graag in de vensterbank om naar de lampen van auto’s te kijken die komen dan voorbij. Ik foel me dan ontspannen. Want het geeft rust van binnen. De autolamp komt eraan en rijdt voorbij, elke keer weer. Dat is elke keer hetzelfde dus dat is voor mij meedietaazie.  Ik weet niet hoe lang ik er zit maar wel heel erg lang. Alleen heb ik het de laatste tijd dat het opeens licht wordt en dat is een ander gefoel.

Ochtend

Elke ochtend heb ik mijn vaste dingen. Mijn vrouw uit bed halen, brokjes eten, water drinken, ochtendknuffel, de straat zien, slapen. Alleen als de dag vroeger begint dan doe ik ook meer. Door het huis lopen. Met een potlood spelen. In en uit de vensterbank. Soms ga ik kijken of de deur van de berging open is dat is nooit zo maar je kunt niet weten.

Alleen wat heb ik nou, dat is dat ik zo moe ben.

Lente

Ik heb nog steeds mijn wintervacht dus verharen doe ik niet daarvan kan ik niet moe zijn. En ik heb het gefoel dat de lente komt wegens dat ik meer enerzjie heb. Alleen ik ben overdag best vaak moe. Dan wil ik lange zachte aaiknuffels om te ontspannen en ik wil dutjes doen en lang doezelen en ook slapen en ik snurk, zegt mijn vrouw, maar daar gaat het niet over.

Mijn vrouw zei ook dat ik last heb van voorjaarsmoe maar dat is folgens mij alleen voor mensen. Niet voor katermannen met een wintervacht.

Dus ik weet het even niet. En ik ga gewoon door met slapen overdag en ’s nachts kijk ik naar de autolampen dat is echt heel erg mooi.

9 thoughts on “Waarom ben ik zo moe

 1. Hallo Bert,
  Bert klopt hoor wat vrouwtje zegt van het moe worden, we hebben er allemaal last van. Nou is mijn vrouwtje daar heel gevoelig voor, ze is altijd bekkiesaf in voorjaar en najaar heel moe, Maar ikke wordt juist ook heel Jippeblij dat het nu langer licht is, kan ik goed buiten alles in de smiesjes houden.
  Bert mijn advies gewoon net als ikke gaan dutjes doen als je moe bent en nu lig ik heerlijk in de mand voor het raam in de zon te bakken en doe zo mijn buitendienst controle. Je doett er goed aan om nog maar je winterjas aan te houden want al komt de lente eraan, vrouwtje vond het jakkes koud buiten en dat liet ze met de kouden handen even voelen.
  Ik ga nu vrouwtje nog even een beetje helpen met stofjes van de vloer halen en dan gaat vrouwtje weer naar ons huis en andere dingen regelen.
  Jij een fijne dag en knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ik ga mijn wintervacht zeker weten vasthouden maar ik heb soms toch losse haren op mijn kussen, dat is nika aan/ ik heb dat ook thuis dat mijn vrowu moe is maar ik ben het ook, en jij hebt juist meer energie hoe doe je dat!! ik ga nou ekstra dutjes proberen net als jij doet dat helpt vast.poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  assie moe ben van jou foorjaar dan moetie jou rust neeme. Jij kan op jou fensterbank in jou zon gaan ligge of bij jou vrouw op jou groote bed. Assie maar goed onspan en rieleks ben. Dattie jou meedietaazie doe fin ik wel ferstandig. Ook al doe jij jou meedietaazie met jou koplampe. Assie jou eigen dan maar ofergeef aan jou rust diep in jou binnenin.
  Mij erfaring is dattie foldoende moet slaape en nog meer. En jij moet gefaariejeerd eete Bert. Dus jij moet jou sportbrokke soms ferfange door andere dinge die jij kan eete foor jou gezond. Bijfoorbeeld zallum, garnaale in geleisaus of tongfieleej met kaabeljouw. Dan hebbie faariejazie. Dat is belangrijk foor jou fietamiene
  Gelukkig hebbie verkering met jou poes die feel weet van foeding en fooral wat lekker smaak van ze eigen.

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ja misschien moet ik mijn laifstail aanpassen. Dat ik meer rust heb zodat ik niet moe hoef te worden. Ik krijg elke avond ander eten Loes dat is dacht ik faariatie. Ik vind het fijn dat je mij adfies geeft Loes maar eerlijk waar slapen vind ik ook heel fijn, pootje van je Bertje

 3. Bert, wij merken dat ook!!!
  Maar het beste is om te doen wat je gefoel zegt!!!!
  En ja langzaam aan begint het voorjaar te komen, je kunt het ruiken!!!!
  En net zoals de mensen voorjaarsmoe zijn kunnen jullie dat ook hebben…..dat is echt niet vreemd hoor!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

 4. Lieve Bert,
  Wij zijn hier ook moe hoor, baasmens, Floortje en ik. Ik denk dat het voorjaar er aankomt en dat we daar allemaal een beetje last van hebben, hoewel ik het nog best koud vind vanmorgen. Geef er maar lekker aan toe stoere katerman en ga heerlijk liggen op je fijne grote kussen, met af een toe een aaisessie van jouw frau. Dat zal je goed doen, en jou een goed gefoel geven. Van ons krijg je een zachte knuffel en kopjes van Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dus jullie ook al!! Ik heb vanmorgen een paar aaisessies gedaan en ik moest heel erg spinnen dus nou denk ik dat moet ik vaker doen misschien hoort het bij het voorjaar!! pootje van mij

 5. Hoi lieve Bert, weet je wat ik denk? Ik denk dat je moe bent wegens dat alles doorelkaar loopt. Het is winter (zeggen mijn mensen) maar ik voel dat het lente is. Maar ook is er veel wind en regen en soms die keiharde witte korrels die uit de lucht vallen. En in de nachts is het koud, maar het wordt al weer meer licht. Dus wat is het nou eigenlijk voor weer?
  Dat is vermoeiend, dat heb ik ook. Plus dat ik wel aan het verharen ben, want in mijn tuin is het lente. Maar niet als het keihard waait. Daarom ben ik soms een beetje in de war, met het weer.
  In de nacht, met de ootoolampen is alles zoals altijd. Dat is gewoon, en dat is fijn.
  Ik doe net als jij overdag slapen, en in het donker ga ik een paar keer op patroeje. Dat is het beste, denk ik. Totdat we zeker weten dat het zomer is!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is waar alles loopt door elkaar heen en ik weet niet wat wat is. Vanmiddag was er even zon maar ik had aan de voordeur geroken dat het nog koud was dus wat is het nou!! ’s Nachts weet ik het. Net als jij. Ik ben een heel klein beetje aaan het verharen maar ik heb er geen zin in nou. pootje van mij

Reacties zijn welkom