kater Dorus over: Had je een fraag, konne je hut mei frage

Dorus
Hajooooo hier benne ik weer. PoinkiepoinkDorus. Waar gaan we hut fandaag oofur heppe.

Nau… een teitje geleede froeg ik juwwie omme fraage in te tuure. Het lijk mij wel weuk om juwwie bjandende fjage te be-ant-woorde.

Doose

Laate we mette de eerst fjaag beginne. Fanne Mefrauwtante Heidi. Waajom hauwe katte fan doose!
Ik fin doose ook weuk. Fooral asse ik se mag sjope. Ikke ben nu al maaaande besig met de doos fanne pietsamaaker. Iedewe keer knaag ik er een tukje af. En ikke kjijg wel te howe fanne Doooorie, stop daarmee. Maar nee… ikke ga gewoon door hihihi.
Mefrauw Heidi: wij katte onstresse gjaag. Daawom wigge we er in. Een kat mette kartonne doos isse bjije kat.
We soeke, inne doos, ook gjaag konttak mette mense.
Asse we inne doos kjuipe foele we ons feiligur. En een doos isse wekker warrum.

Wasse

Tweetst fjaag komme fan Mefrauw Els en Jip. Waarom wasse we ons kontje na het poepe?
Ikke doe dat ook. Dat kom ommedat we dat leert hebbe inne soosjaliesaatiefase. We lere eers alles te ete en pjoefe.
Mense vinde poep fies. En soms ook geurtjes fanne annere. Maar mense finne hunselluf nooit stinke.
Diere finne poep niet fies. We wuiken er selfs aan als we een djukje hebbe daan. Ook wuike we wie er poept hept en we ontlede er bootsgappen aan. Hette is eigeluk een kommuniekaasiemiddel.
In hut kort… mense finne poep fies, en wij katten niet.

Natte kamer

De follegente fjaag isse fan Mefrauw Annelieke en oom Tommy. (Uwes weet wel… die met 2 tjikkies hihihi) Waarom benne ik niet bang foor de natte kamer.
Euh… weet ik niet? Ikke finnut gewoon weuk daar. Fooral asse se in de wegen staan. Dan sjuif ik de doesjgorredein oppesei en loop langs de muur waar hun regenen. Frauw staat dan wel foor de regen. Maar tog glippe er wat stjaaltjes oppe me fagt hihihi.
Ikke lik graag de djuppeltjes fanne muur of floer. Kijk… se moete niet foor de stjaal weggaan. Want dan worre ik kjetsnat en datte isse niet weuk.

Water

De follegente fjaag isse van Mefrauw Dinie. Waarom finne katten stjoment water wekker, en waarom sommige fies water.
Nou… ikke djink stilwiggent water. En sjoms finnik hut weuk omme er met me pootjes in te sjaan. Hihihi. Dan isse de hewe fjoer nat.
Maar niemant weet pjesies waarom katte dit doen. Soms hep een kat een afkeer tege stilstaant waatur.
Katte inne wilt djinke altijt bewegent water. Datte is om te foorkoome sjiek te worre. Sommige djinke stjoment water uite kjaan ommedat dat koeler is.

Boompies

Me jiekie fjoeg mij ook een fjaag. Hoe wei aan boompies moete sjudde om aan beebies te kunne koome.
Oooh jiekie… ditte isse een moeielukke fjaag.
Ikke denk datte we naar een beebieboom moete wope en er missjien langs moete frijfe? Of datte we mette onse aggerpootjes tjappe moete geefe, want mette onse foorste pootjes moete we beebies kunne fange.

Neusje

De katte fanne bazooka hatte ook een fjaag. Waarom woopt ons neusje asse we aan hut tjappele sjijn.
Ikke hep dat nooit. Raar he. Wel as ik aait wort, dan hangt er een kjein pegeltje kweil aan mijn bekkie.
Nau katte… hette isse simpel. Ommedat we ons dan heel fein foele. Uwes foel uwes dat feilig. Dit komp uit uwes beebieteit.

Noepies

De follegente fjaag kom fan Mefrauw Annelies. Waarom ik me mense in de nagt wakker maak foor noepies. En waarom ik niet doorsjaap.
Ooooh ik maak se nooit wakker omme noepies. Ikke maak se aween wakker ommedat ik om 5 uur gewent benne eete te kjijge. En dan wil ikke dat elleke dag. En niet de ene keer 5 uur en de annere keer 7 uur pas.

Ies anners

De follegenne fjaag isse fan me tantes en ooms vanne de bende fan 6. Waarom wille we alleteit net ies anners as onse frauw.
Hmmz, moeiluk hoor. Ikke hep dit pjopleem ook. Ikke peel gjaag en feel. En dan hoort ik weer fan Dooorie, we hebben net al een half uur peelt. Ja? En? Ikke wil weer pele! En wel nu. Sins ik fere hep wil ik eggiewaar elk uur pele. Ikke hep eigeluk nooit sin om niet te pele. Ikke seg, onse mense moete maar teit foor ons maake. Ikke kon nie finne waarom en hoe. Maar oomes en tantes… gewoon doorseuren hihihi.

Aanhankeluk

En as waaste de fjaag fan tante Truke. Offe ik aanhankelijker ben dan Ooma Katrien. Sjijn kaaturs aanhankelukker dan poese?
Oooh tante Truke. Ikke fjoeg het aan frauw. Sei zei datte er een heele werelt fan fursgil in is maar ook weer niet. Raar he? Ooma Katrien sjeen wustiger te sjijn geweest. Maar datte seggende, soms ben ik weer een gwotere knuffel dan Ooma was. Kijk… ikke ben een halfe siemees. En siemeese sjijn rare katte. Wat foor uwes katte norremaal is, isse foor mij raar. Ikke wil awwes wete wat er gebeurt!! AWWES!! Awwes wat uwes katte raar finne, fin ik normaal. Ikke bemoei me met alles. Loop mette me mense mee, asse se me woepe en se woepe Doorie benne ik er al foor se de ie segge.
Ikke benne een djukke kater. Komp ook ommedat ik pas 9 maante benne. Maar, en daar is frauw kort geleede aggergekoomt, ook door me siemees sijn. Wij sjijn gewoon djukker. Ook benne ik wat feller met pele. Ikke bijt en kjap faak. Te faak. Frauw kjeeg fanne iemant een tip om lere hantsjoentjes te djage asse se met mij peelt. Soms sjaam ik me, maar ikke kan er nies aan doen.

Geholpe

Nau… dit ware de fjaage. Ikke hoop dat ikke uwes geholpe hep? En dat ikke de fjage goet be-antwoort heppe. Sjorrie asse het niet sjo is.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus
 

20 thoughts on “kater Dorus over: Had je een fraag, konne je hut mei frage

 1. Lieve Dorus,
  Wat heb je de vragen goed en duidelijk beantwoord!!
  Jij bent echt al een wijze kater hoor!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooooh eg? Mette de fjaag offe jochies anners sjijn dan meisjes hat ik hut wel moeieluk. Want ikke ben een joggie en ikke ken geen meisjes. Behalfe mammie dan. Ikke ken aween me jiekie en jiekie isse cool 😸😸
   Pootjes terug 🐾🐾

 2. Goedemorgen Dorus! Wat een interessante vragen allemaal. We hebben met plezier gelezen. En dank voor het beantwoorden van het natte neusje van Zooka. Gelukkig is dat niet iets geks. Een hele fijne dag. Pootjes en knuffeltjes Binti en Zooka.

 3. Hoi vriendje Dorus, wat ben jij al een wijze kater zeg, en dat terwijl je pas 9 maandjes jong bent. Je weet al zoveel antwoorden te geven op alle vragen. Je bent niet alleen een hele knappe jongen maar ook nog eens een hele wijze en slimme katerjongen. Jouw vrouw en man zullen vast wel heel trots op jou zijn.
  Heel veel lieve knuffies van ons allemaal.

  1. Nauuuu, soms kunne me mense me wel sjiete segge se. Asse ik weer eens me sin door wil djamme hihihi.
   Maar meesal benne ik wief hoor.
   Nie alleteit
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi Dorus wat heb jij alle vraagjes goed en leuk beantwoord, vrouwke en ikjes hebben er echt van genoooooten wat jij voor goede adviesjes geeft!

  Liefs Ollie en Vrouwke❣️

 5. Mij lieve Doorie,

  ooooh wat bennie jou wijse neus, mamsie heb met ze bek oope gezeete. Mij eene tand verschuif bijna van mij tros zijn. Hebbie studeer om jou mamsie te ferrasse? Oooh jij ben goed beezig mij jonge. Jij ben nog nie droog achter jou oor en jij fertel ons wijse dinge.
  Maar jij ga nog nie trappele teege boome jonge. Assie kittes wil ga jij eers folgewasse worre. Dattie ze op kan fange assie uit jou boom spring.
  Jou mamsie lees alles en jou mamsie hou alles in ze gaate….

  Mag mamsie folgende keer ook meedoen??

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mamsie? Waarom magge ik nog geen beebies? Ikke benne al beina 10 maante hoor.
   Beebies lijke me weuk. En uwes mag op se passe asse jiekie en ikke uitgaan. We gaan dan heus niet iedewe week hoor. Hooguit 1 keer per dag😸😸
   Oooh asse hut fan oompie bert mag doet ik hut nog een keer hoor
   Koes koes mamsie 😽😽

   1. Doorie……

    Eén keer van jou dag oppasse op jou kittes
    🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀
    Mamsie foel ofer ze spanne zijn aankoome.
    Jij weet jij heb maar één MammaLoesje

    Koes koes jou MammaLoesje

 6. Hoi lieve grote siejemezezwartepanter, wat weet jij een boel! Ik vond het heel interssant om te lezen, en ik vind het ook biesonder dat ander katten dingen doen die ik nooit zou doen. Andersom ook denk ik. Ik wist geeneens dat je neusje kon lopen als je trappelt! Of dat je in de natte kamer kan gaan! Of dat je je mensen wakker kunt maken voor noepie!
  Dus ik heb een hoop geleerd, dankjewel.
  Wat jij hebt met het spelen met de veer, dat heb ik ook. Gek is dat hè, dat je mensen soms niet meer willen spelen? Ik heb dat vaak als ik snachts wil spelen met de veren, dan willen mijn mensen niet meedoen. Misschien begrijpen mensen niet zo goed hoe leuk veren zijn, omdat ze geen katten zijn. Zoiets moet het zijn, denk ik. Want veren zijn ALTIJD!!! leuk, eerlijk waar.
  Ik hoop dat je nog een keer een stukje doet met vragen, dan ga ik nadenken over wat ik wil weten (waarom krijg ik zo weinig te eten?).
  Hele lieve kopjes en pootjes voor jou van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij niet alleen een knappe jongen bent om te zien, maar dat je ook nog superveel weet!

  1. Ooooh oomie bolle. Ikke sal hut oofur een tijtje weer aan oompie bert fjage of het weer mag 😸😸

   Ooooh dus uwes hep hut ook dat uwes nie kan pele als uwes mense niet wille. Nou ja!!! Fere sjijn gewoon fetgaaf!! Hoe meer hoe betur!!
   En wat maak hut nau uit hoe waat we wille pele. Pele is weuk 😸😸
   Pootjes oomie bolle 🐾🐾

 7. Hallo Dorus hier met Gijsje, Wat ben jij een slimme en wijze katerman. Je weet echt op alle vragen een antwoord. Wat goed van jou! Mijn vrouwtje weet nu weer iets meer van hoe katten zijn.
  En ik ga verder met vogels kijken op mijn vensterbank.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Ooooh dank uwes 😸😸
   Ikke ga aan oompie bert frage offe ik hut faakur mag doen.
   Want een hoopjes mense heppe nog fraage 😸

 8. He Doorie! Ikke sla ook vaak met m’n pootje in ‘t water. Dan wordt de vloer nat. Leuk joh! Alleen ehh vind frau dat minder leuk… Jij bent een slimme wijze katerpantersiamees!

 9. Hallo Dorus, hier Ome Jip eindelijk voor een schrijf naar jou.
  Sapperdeflapper, wat ben jij een slimme kerel zeg. Ik merk dat jij op de katerschool toch goed je best hebt gedaan met op letten, en dat voor zo’n wiebelkont als jij bent.Ikke vind het heel knap dat je alles zo goed hebt terug geschrijft over al die moeilijke vragen.
  Ikke ben weer een hoop Jippewijzer geworden en moet hier goed over nadenkeren en onthouden. Nu moet ik van vrouwtje weer ophouden want ze moet nog veel doen op de laptop zegt ze. Dank je hoor voor al die moeilijke vragen van je vriendjes te antwoorden en ik ga alvast weer nadenkeren voor een nieuwe vraag. Veel slaapjes doen straks en een slaap knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip die trots is op jou hoor.

  1. Oooh oome jip. Hat ik hut goet? Ooooh hihihi. Ikke fon uwes de moeielukste fjaag 🙀🙀
   Ooooh ikke ben bjij. En foor uwes maak ik een uitsonnering hoor. Uwes veantwoort ikke wel 😽😽
   Pootjes oome jip 🐾🐾

Reacties zijn welkom