Soms lukt het gewoon niet

lukt niet

Er zijn katten die van alles kunnen. Net of het vanzelf gaat. Ze kunnen goed springen, ze zijn lenig en daar zijn ze kat voor, zeggen hun mensen dan.  Is elke kat serieus waar zo?

Het bed

Laatst liep  ik met mijn vrouw mee naar de slaapkamer, de nacht was bijna begonnen. Ik ging als eerste de slaapkamer in en zij kwam achter me. Meestal spring ik op het bed maar nou dacht ik: nee, ik moet er nog even onderdoor. Dus ik wilde eronder en wat gebeurt er, BAM  ik knal met mijn kop tegen het bed aan. “Kom nou erbij,” zei mijn vrouw meteen, en ze klopte op het bed. Ik erbij. Ze keek me heel intens aan en ze aaide me zachtjes en ik moest keihard spinnen, vanwege alles, en ik was ook geschrokken.

Het aaien duurde heel lang dat was fijn zo werd ik weer rustig in mijn lichaam. De dag erna keek ze nog steeds heel intens naar me, voor mij hoefde dat niet maar als huiskater doe je daar niets aan. Nou is ze gelukkig weer normaal.

Springen

Op feesboek zie ik katermannen die op het dak springen en die over schuttingen lopen en die doen ik weet niet wat allemaal. Ik ben heel voorzichtig. En ik durf niet veel.

 • er ligt snoep op het aanrecht maar ik vind het eng op daarop te springen, ook toen mijn vrouw er een keer een handdoek had neegelegd en zei kom maar hoor
 • soms gaat het ook een beetje mis met mijn achterpoten als ik op de bank spring dan zet ik snel een stapje en dan is het weer in orde
 • een keer liep ik over de trap en toen miste ik bijna een tree dat was heel eng
 • ik wil gewoon heel zeker weten dat iets mag en dat het in orde is en dan ga ik er over denken hoe het moet en dat kan best lang duren

Gelukkig mag ik thuis zijn zoals ik ben dat is superfijn. Maar als ik die katten op feesboek zie die alles doen en het lukt ook, dan heb ik van binnen toch een raar gevoel over mezelf.

16 thoughts on “Soms lukt het gewoon niet

 1. Ooooh oompie bert. Dit ooferkomp mij iedewe dag. Ikke ben een eenorme stuntel eerse klasse. Asse ik pele wil BOEM ik wel errgens teegeaan. Of ikke fal fan ies af. Asse me mense BOEM hore sitte se weer fan ooooh dorusje tog. Dan sjut ik me koppie maar en ga fjoluk ferder hihihi. Laas had ik het pjekkie fanne me mantje furandert. Ies meer naar ds rant toe. Me mense sage hut te waat. BOEMKWETTER. Daar wag ik. Oppe fjoer. Ikke kjeeg een noepie as troos.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, bij jou hoort het wegens dat je zo snel groeit, en dan weet je gefoel van binnen niet meteen wat je met je liggaam moet doen, dus folgens mij komt het vanzelf goed, maar snoep is fijn!! pootje van mij

 2. Hallo Bert
  Ik schrik wel een beetje van je hoor, maar ik zal jou eens heel gauw miauwen dat er niks mis is met jou, Als er eens een keer iets mis gaat is heel normaal, overkomt mij vaak genoeg. Ja dat vrouwtje jou dan in de smiezen houd dat doet mijn vrouwtje ook hoor. Ikke heb dan ook zo iets van vrouwtje bij jouw gaat heel vaak was van de misjes en ik loop jou toch ook niet steeds te bekijken van oei oei. Maar Bert vrouwtje doet het omdat ze heel goed voor jou zorgt en niet wil dat er iets mis is met jou, tja wij kunnen het wel miauwen, maar ze begrijpt vaak onze miauw niet.

  Zeg Bert we zijn allemaal UNIEK in wat wij kunnen en je hoeft niet alles van een ander te kunnen hoor. Wat jij kan , kan een ander weer niet en omgekeerd ook.
  Ik moet nu stoppen, vrouwtje loopt te rennen en te racen, ze moet nog hapje eten en spulletjes in de auto doen en dan gaat ze naar ons huis, straks de sleutels eindelijk en vrouwtje gaat meteen aan het werk in ons huis en kunnen morgen de mensen gaan beginnen, Dus Bert als het maar mogelijk is mag ik schrijf doen al is het i de avond, als vrouwtje niet te moe is, maar je weet dus dat er niks verkeerd is bij ons.
  Voor jou een fijne dag en de blaas-blaas is gelukkig weer weg en voor jou speciaal stuur ik heel veel zon zodat je kunt genieten.
  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dankjwel voor de steun en dat je het weer zo goed vertelt nou heb ik weer een geruster gefoel over mezelf. Wat fijn dat je vrouw voor het echte huis gaat zorgen ik vind het knap dat ze dat kan, en ik snap best dat je dan soms minder computertijd hebt dat is nou eenmaal zo maar ik weet dat je er bent!! poot van mij

 3. Lieve Bert,
  Je hoeft absoluut niet aan je zelf te twijfelen lieverd, Je bent gewoon een hele sterke stoere katerman. Je bent alleen heel behoedzaam, niet roekeloos zoals heel veel katermannen doen die over richeltjes en schuttingen lopen, wat soms verkeerd afloopt. Floortje kan b.v. ook niet in ene keer op het bed springen, soms staat ze drie keer te huppen voordat het lukt. En als ergens opspringen niet lukt zoekt ze gewoon een omweg waardoor ze er toch kan komen. Ieder dier en ieder mens is uniek lieve Bert, wat de ene kan, kan de ander niet. Fijne dag saampjes lieve store katerman en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat huppen doe ik ook en ik wist geeneens dat het zo heette!! Op de bank gaat het beter dan op het bed. En een paar keer ben ik gewoon op een andere plek gesprongen daar lukte het wel. Ik heb nou opeens zon super!! pootje van mij

 4. Hoi Bert , het is helemaal niet erg als een keertje iets niet lukt hoor. Je bent stoer genoeg, jij durft en doet weer dingen die andere katten niet durven of kunnen. Zo springt Bas ook nooit ergens op , dat durft hij niet. Hij blijft lekker met alle vier de pootjes op de grond. Bikkel wil wel altijd overal op springen maar omdat hij maar 1 oogje heeft schat hij de afstand soms verkeerd in en dan springt hij ook mis en dan boem, dan ligt hij op de grond. Als onze vrouw thuis is krijgt hij dan altijd troost knuffeltjes, vaak probeert hij het dan opnieuw en dan lukt het wel. Zo zijn we allemaal anders Bert en dat geeft helemaal niks.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, nou weet ik zeker dat ik niet de enige ben, wat beroerd dat Bas helemaal nergens op durft te springen dan heeft hij veel bang gefoel van binnen en wat zal Bikkel schrikken als hij ergens anders terecht komt. Gelukkig hebben jullie veel steun van thuis dat maakt het dan toch weer goed dat je je gerust voelt, pootjes van mij

 5. Lieve Bert,

  Jij hoef nooit van jou eigen jou tweifel te foele. Jij hoef nie onzeeker te zijn in jou hart. Jij ben jou foorzichtige katerman en jij heb al zofeel geleer. Jij kan ies wat bijna niemand kan, mij hart weet het zeker. Jij kan jou eigen zijn! Jij ben eerluk en jou hart doe altijd mooie dinge.
  Hoe goed en hoe hoog jij spring maak niks uit Bert. Ieder heb ze eigen ding en jij stel jou eigen kwesbaar op.
  Jij raak mij hart want jij ben mij Bert. Dat is belangrijk, geloofie mij eigen…

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje dankjwel voor jouw steun, ik ben ook heel foorzichtig van mezelf ook al woon ik hier nou heel lang, en ik nou hoor ik ook van anderen dat ze hetzelfde hebben dus dat niet alles meteen lukt wat ze doen. Nou kijk ik toch anders naar die feesboekkatten echt waar!! jij raakt mijn hart ook Loes, je Bertje

 6. Hoi Bert, ik heb eksaktpresies hetzelfde als jij hebt!
  Ik weet van Popje, Beer en mijn Molletje dat ze overal opklommen, en over schuttingen sprongen en over het aanrecht liepen. Ik ben nog nooit op het aanrecht geweest, dat komt geeneens bij me op. En als ik ergens een hekje zie, dan ga ik niet proberen eroverheen te klimmen. En ik moet er niet aan denken om op de kast te klimmen.
  Ik ben een keer keihard tegen de keukendeur gerend, met mijn hoofd. En wat denk je trouwens dat mijn vrouw toen deed? Ja, die moest lachen, erg hè. Nou, ik heb een hele tijd niet meer gerend in de keuken.
  En vorige week deed ik rennen in de tuin, en wilde mijn trap op rennen en ik gleed zomaar een tree af! Mijn mensen kwamen meteen kijken, dus ik deed net of het zo hoorde. Maar het was eigenlijk best een beetje eng.
  Dus je bent niet de enige, Bert!
  Wij zijn weer goed in andere dingen. In nadenken, en genieten, en slapen, en jij unt ook nog kunstjes met je tong en je voorpoten. Dat is superstoer!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dus jij kunt ook niet alles, en ik dacht juist van wel wegens dat je je hele tuin controleert. Wat erg van die keukendeur dan heb je toch helemaal geen zin meer om te rennen en dan doe je het toch en dan gaat het mis op de trap, dat is heel eng!! Het is heel erg waar dat wij weer andere dingen kunnen dus dat is weer goed. kopje van mij

 7. Lieve Bert,
  Wat zul je geschrokken zijn toen je met je kop tegen het bed botste!!!! Daar zit je nou net niet op te wachten!!
  Kan me voorstellen dat je vrouw een tijdje intens naar je heeft gekeken. Zij was natuurlijk bang dat iets had over gehouden van die botsing.
  Maar gelukkig kijkt ze weer normaal naar je.
  En zit er maar niet over in van wat andere katten allemaal kunnen. Er gaat ook veel mis hoor!!
  Moby wil wel eens op de vensterbank springen en springt er dan langs!
  Belle die springt naar de kast in en valt er ook zo weer uit!
  Izzy wil op het aanrecht springen en blijft met haar achterpoot hangen en struikelt.
  En zo kan ik je nog meer voorbeelden geven!!
  En ben niet onzeker over jezelf want jij kunt ook heel veel!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Mijn vrouw vroeg of ik een hersenschudding had en dat wist ik niet en toen dacht ze van wel, erg he!! Ik ben helemaal verbaasd dat er bij jullie ook dingen niet lukken ik dacht serieus waar dat ik de enige was en nou weet ik van niet. pootje van mij

 8. Hallo Bert, ik zou me geen zorgen maken, hoor! Jij bent gewoon wat voorzichtiger en daar is niets mis mee! Jij bent gewoon een goede, voorzichtige katerman die geen risico’s neemt. Prima toch? Fijne avond nog en kopjes van Kitty

Reacties zijn welkom