Uit het asiel en naar een huis

asiel  Vroeger zat ik in het asiel. Dat weet ik nog. En toen kreeg ik een huis en daar ben ik nou nog en daar blijf ik voor altijd.  Ik weet dat mensen vragen hebben over asielkatten dus ik dacht daar vertel ik wat over.

 

 

In het asiel

Toen ik in het asiel kwam, was dat voor mij al een vooruitgang. Want ik leefde op straat en ik had het heel moeilijk. Zwerven is erg hoor. Je weet niet waar je veilig bent en waar je kunt slapen en hoe je aan je eten moet komen. En ik werd ook ziek, dus dat was helemaal beroerd. De mensen van het dierenhospitaal hebben me toen opgehaald en opgenomen in de ziekenboeg. Dus zo kwam ik erin.

Uit het asiel

Het duurde best een paar maanden eer ik  me beter voelde. Ik kreeg medicijnen. En een verstopdekentje. En toen leerde ik dat knuffels fijn waren dus ik kreeg steeds meer knuffels, ook achter mijn oor.  Op een dag zeiden ze dat ik toe was aan een eigen huis.  Eigenlijk wilde ik dat niet. Want ik voelde me net lekker veilig en ik wilde dus geen verandering.  Waarom kon alles niet blijven zoals het was?

Bij mij op de gang zaten andere katten die heel graag een eigen huis wilden. De een wilde een tuin, de ander een balkon, en weer iemand anders wilde alleen een warme schoot. Dus dat waren gewone kattenwensen. Het waren ook gewone katten, alleen hadden ze dus wat meegemaakt waardoor ze daar zaten.

Huis

Op een middag kwam er een vrouw speciaal naar mij kijken. Ze friemelde ook achter mijn oor. Ik voelde gewoon dat ze iets met mij wilde.
Dus ik draaide mijn kop weg en ik ging expres achterin  mijn hokje zitten.
Maar ze nam me mee. Ik moest in een reiskorfje en we gingen met een taxi. Onderweg heb ik eerst keihard gemiauwd en toen ben ik gaan liggen.

En zo ben ik hier gekomen.  En weet u wat het gekke is? Ik voelde me supersnel thuis en nou heb ik met mijn vrouw afgesproken dat we voor altijd samen blijven.

9 thoughts on “Uit het asiel en naar een huis

 1. Aw lieve Bertje ,ik ben zo blij voor jou dat je een goed huisje en een heel lief baasje hebt gevonden.
  Dat jullie samen heel lang gelukkig en oud mogen worden.
  En natuurlijk ook gezond mogen blijven.

  Veel liefs

  1. hoi Jeanine, dankjewel!! Mijn vrouw zegt altijd dat we elkaar een thuis hebben gegeven en dat is ook zo!!
   Bertje

 2. Lieve Bertje, jou levensverhaal is ongeveer hetzelfde als die van onze Binky, Binky is nu bijna 5 jaar bij ons, en we hebben erg aan elkaar moeten wennen, want hij was niet de makkelijkste, door alles wat hij heeft mee gemaakt en soms nog niet hoor, maar dat geeft niks, als hij weer zo’n bui heeft, laten we hem gewoon lekker met rust, dan gaat hij lekker liggen op een rustig plekje en daarna trekt hij wel weer bij, wat fijn dat jij ook zo goed terecht gekomen ben, en dat je nu een heel fijn huis heb voor altijd, net als Binky!

  1. hoi Ingrid, wat fijn dat Binky een echt thuis heeft gekregen waarin hij de tijd had om te leren vertrouwen!! Dat had ik ook. Als je moeilijke dingen meemaakt, zitten die in je en dan komen die naar buiten juist wanneer je het fijn hebt. Want dan is het veilig genoeg. Dus ik snap hem wel.

   Bertje

 3. Hallo Bert,

  Vrouwtje heeft mij veel verteld over jou voor je bij jouw vrouwtje ging wonen en waarom en hoe vrouwtje dit heeft gedaan. Ook over de tijd toen je bij haar voor het eerst in huis kwam en erna. Wij hebben de boeken van “Tim”en “Van Tim naar Bertje “gelezen en wij vonden er heel veel herkenbare dingen instaan. Je weet wel van Joeri en Boris. Zij waren ook in het asiel aangekomen maar met hele grote rugzakken.

  Het valt vrouwtje wel op dat er nog asiels zijn waar de poezen/katten in een hokje zitten. Het verbaasd ons erg. Kijk de eerste weken dat snappen wij wel, want dan moet je nog in quarantaine voor het geval je ziek bent of zo. Maar er zijn zat asiels waar 8 tot 9 katten samen in een kamertje zitten . Deze kamertjes zijn allemaal naast elkaar en van ong. 1 meter van de grond af van glas, zodat alle dieren elkaar gewoon kunnen zien. Dan hebben ze nog een buitendeur met een poezendeurtje en kan men naar buiten in een ren gaan, waar weer plankjes zijn waar je op kan gaan zitten. Het enigste wat elkaar gescheiden houd is gaas.

  Ja Bert ieder dier heeft recht om in een liefdevol huisje te gaan wonen met een lief baasje en heerlijke mand en heerlijke hapjes. Maar vooral heel veel liefde en knufjes. Daarom heeft jou vrouwtje je daar ook opgehaald en ze heeft eerst eens goed geïnformeerd welke katten er allemaal waren en daarna heeft zij de keuze voor jouw gedaan.
  In 2 jaar tijd heb jij heel veel overwonnen en dat doe je nog steeds. Bert ik ben nooit in een asiel geweest, maar je weet dat ik ook mijn problemen heb en vrouwtje houd daar heel veel rekening mee en helpt mij ook.

  Nu ben jij heel gelukkig en dat is voor altijd en je hebt nog wel een heel groot streepje voor op veel katten. Jij hebt een eigen Face Book pagina en super veel fans en vooral jij hebt een hele lieve vriendin/verkering met Loesje.

  Ik vind het heel fijn dat ik een vriend van jou mag zijn en daarom stuur ik je heel veel pootjes en kopjes op en van vrouwtje een aai over je kopje en een knuffel.
  Doe jij vrouwtje de groetjes van ons.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja ik weet ook niet waarom ik toen in het asiel een hokje had en geen kamer met andere katten. Ze zijn nou aan het verbouden dus misschien hadden ze toen nog het geld niet. Maar ik mocht er wel elke dag uit en dan ging ik in de buitenren. Dus dat was er ook.

   Nou heb ik geen buitenren maar wel een echt thuis en dat is eigenlijk veel fijner. Ik hoop dat ik veel kan gaan doen voor andere katten vooral straks als ik tien wordt dus dat is volgend jaar. Gaaf!!!

   poot en kopje van je vriend Bert

   1. Hallo Bert,

    Nou maak jij mij wel heel erg Jippe nieuwsgierig hoor, wat jij volgend jaar op je verjaardag gaat doen, nou moet ik nog lang wachten ook, want het zal wel een verrassing zijn en blijven.

    Je vriend Jip

    1. hoi Jip, ik maak de plannen voor mijn verjaardag bekend als ze zeker weten doorgaan. Maar het gaat heel erg leuk en gaaf worden!! Bertje

 4. Lieve Bert, wat fijn dat jij nu een mooi leven hebt met je vrouw. Ons vrouwtje heeft geen katten uit het asiel en mensen vragen wel eens waarom niet. Ons vrouwtje kan niet tegen een asiel. Het is iets van vroeger lang voordat internet bekend was. Ze zou het liefst alle katten meenemen en dat gaat niet. Dus daarom zijn wij raskatten, maar voor ons vrouwtje zijn we de kinderen in het huis. En ons vrouwtje verteld ons veel over de dieren die het niet zo goed hebben en die helpen we dan. Zij heeft samen met Ed Tommie een kater uit België die iedere maand voor hem en 4 andere katten een bedrag krijgt. Op de shows krijgen wij altijd voer en soms ook kattenbaksteentjes en die geven wij aan het asiel. Wij hebben het goed Bert en wij willen graag dat ieder dier het goed heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *