Kattencafé komt misschien in Almere

Kattencafé in Almere

Het eerste kattencafé van Nederland stond in Amsterdam. Nadat Café Kopjes geopend was, kwamen er snel meer. Nu komt er ook misschien eentje in Almere.

Op de foto staat Monique Lustig. Zij heeft het initiatief genomen voor wat hopelijk wordt Kattencafé  The Coffee Cat. Maar: ze heeft nog veel geld nodig, bij elkaar achttienduizend euro. Daarom is ze online geld gaan inzamelen: klik en kijk

Bank

Bij de bank geld lenen is duur, en bovendien is het tegenwoordig moeilijk. Je krijgt niet zomaar een lening. Plus, terugbetalen moet met rente en dat kan lastig zijn wanneer je nog maar kort actief bent als ondernemer. Dan moet je creatief zijn. Vandaar dat Monique via het internet geld gaat inzamelen.

Waaraan ze dat geld precies gaat besteden, zegt ze niet. Dat is best jammer. Een goed zakenplan schept vertrouwen en dan geef je gemakkelijker geld. Het gaat er tenslotte ook om, dat er straks katten veilig zijn en veilig blijven.

Kattencafé’s

Het idee komt uit Japan, daar bestaan al langer huiskamerachtige gelegenheden waar mensen met katten kunnen knuffelen. Als je piepklein woont en lange werkdagen hebt,  kun je natuurlijk geen kat houden. Zo kwam in kattenminnend Japan dit idee ter wereld.

Voor Nederland zijn kattencafé’s een redelijk nieuw fenomeen. In april 2015 opende Kopjes in Amsterdam de deuren. Kranten en tijdschriften sprongen er meteen op: wat gebeurde daar en kon het wel goed gaan? Het voortbestaan van Kopjes bewijst dat het kan. Negen voormalige asiel-katten hebben daar een nieuw thuis gevonden. Zij staan op de eerste plaats, dus de bezoekers moeten zich aan de huisregels voor mensen houden.  Je mag een kat niet oppakken bijvoorbeeld. Heel begrijpelijk.

Almere

Het duurt nog even eer The Coffee Cat in Almere de deuren moet openen. Voorjaar 2018 is best ver weg.  Maar ook dichtbij als je achttienduizend euro nodig hebt…

Mail

Ik kreeg een mail van Monique. Ze legde uit waar ze het geld voor gaat gebruiken:

Buiten de normale kosten van het pand, de verbouwing de inrichting van het café gedeelte, de eerste voorraad vd keuken zijn er straks een aantal kostplaatjes die je normaal niet hebt: 

De aanschaf van de asielkatten, de inrichting/ verbouwing van de kattenruimtes. Zij moeten nl. een eigen afgescheiden plek hebben waar zij zich rustig terug kunnen trekken als ze in alle rust even alleen willen zijn. Er moet van de ingang een halletje met dubbele deur gemaakt worden anders kunne er katten ontsnappen.  Verder is het een absolute noodzaak dat er kattenklimtoestellen zijn, zowel in de zaak verdeeld als ook op de wanden. Heel veel kattenmandjes natuurlijk, kattenbakboxen en speeltjes etc…

Dit zijn natuurlijk kosten die je normaal niet voor een lunchroom hoeft te maken.

Dankjewel voor je reactie!

 

One thought on “Kattencafé komt misschien in Almere

  1. Hallo Bert,

    Voor de mensen die in Almere heel leuk dat daar de plannen zijn voor een kattencafe. Maar het zal heus wel gaan lukken om de 18.000€ op de tafel te krijgen. In Nijmegen is dat ook gelukt en daar hadden ze ook nog heel veel andere acties gedaan. Deze mevrouw moet echt veel aan de weg timmeren zoals vrouwtje het zegt en openheid geven in zaken. Nou zal vrouwtje echt geen geld gaan geven voor het beginnen van een kattencafe, ze vind andere dingen voor dieren belangrijker. Maar we wensen deze Mevrouw wel heel veel succes hoor.

    Bert weer tot morgen hoor en vrouwtje vraagt, til eens een tipje van de sluier op wat je gaat doen als je 10 jaar wordt.

    Knufjes van vrouwtje en voor deze dag mogen jij en ik blij zijn dat we een huiskater zijn, want het is buiten bar en boos met het weer. Poot en kopje van mij.

    Je vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *