Toen ik heel vroeg een vogel in mijn straat zag

vogel

Ik ben hier aan het opletten. Dus dat ik wil weten wat er aan de hand is. Want aan de overkant van de straat zit een vogel. Wat moet dat?

Vroeg

Vanmorgen heel vroeg al kwam de vogel hier. Ik was toevallig beneden. Buiten zag ik een beweging waarvan ik meteen dacht wat is dat. Dus ik hopte in de vensterbank. En toen keek ik naar de overkant van de straat, waar de huizen hoger zijn. Helemaal bovenop zat die vogel en de vogel keek terug.

Onzeker

Nou ben ik een volwassen katerman die er stoer en sterk uitziet. Dat weet ik. Van binnen is het vaak anders. Het leven van vroeger als straatkater zit er nog een beetje en door alles uit die tijd kan ik opeens onzeker en bang zijn. Kan ik niks aan doen. Ik weet dat andere katten dat ook hebben en als je dan steun van thuis krijgt, kom je weer bij.

Miauw

Waar was ik. O ja, dat de vogel naar me keek. Ik had het liever niet want vogels, die doen van alles. Dus ik voelde me een beetje bang worden maar toen gebeurde er iets in mij van binnen, het was net of ik een beetje Bertje plus werd.
Ik miauwde kei-hard.
En toen nog een keer.
En weer.
De hele tijd kwamen er keiharde miauws uit mij, ik wist serieus waar niet dat ik er zoveel in me had. De vogel keek nog steeds dus die bleef hetzelfde maar ik voelde me sterker en geruster over mezelf.  Ik had instinct, zo heet dat.

Tapijt

Toen mijn vrouw eindelijk beneden kwam, lag ik op het tapijt naar buiten te kijken. Het bange in mij was weg. Ik voelde me moe. Ze aaide me en keek ook naar buiten. Volgens mij zag ze de vogel niet eens want ze begon over dat het regende. Daarna kreeg ik mijn ochtendknuffel die was heel fijn. En dat kwam ook omdat ik al heel vroeg die dag had gevoeld dat ik instinct had om te miauwen.

16 thoughts on “Toen ik heel vroeg een vogel in mijn straat zag

 1. Hoi Bert, jij durft steeds meer en wordt steeds een beetje stoerder. Wat goed van jou dat je je niet liet wegjagen door die vogel. Hier zitten soms duiven op het randje van het balkon, dan gaan we ook miauwen en mek mek doen, maar die brutale beesten blijven gewoon zitten. Maar wij blijven ook naar ze kijken en laten ons niet wegjagen van het raam. Wij gaan vandaag weer wennen aan ons nieuwe zusje, wij vinden haar nog maar een beetje raar. Ze blaast zelfs naar ons, terwijl wij toch in ons eigen huis zijn, onze vrouw zegt dat het nu ook haar huis is. Ze mag van onze vrouw zelfs spelen met ons speelgoed, het moet niet gekker worden. Maar ze is ook wel een beetje grappig, we moeten gewoon nog aan elkaar wennen.
  Knuffels Bert, van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en ons nieuwe zusje Juultje.

  1. hoi allemaal en vooral Juultje, wat zul je moeten wennen aan je huis. Als je zelf de nieuwe bent weet iedereen alles en jij nog niet. Dus ik smap wel dat je blaast dat zou ik ook doen. Ik denk dat je nieuwe vrouw goed zorgt dat iedereen een eigen plek heeft en houdt. En Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, het is nou even dat je opnieuw aan alles moet wennen maar Juultje kan vast een superfijn zusje zijn om van te houden. kopjes voor iedereen van mij

 2. Wat een goed gevoel he Bert, dat je je dan Bert plus voelt!!!!
  Dat je angst opeens weg zakt en je een oergevoel krijgt!!!
  Super Bert!!!😽

 3. Hoi Bert,
  Wat superstoer van je! Zie je nou wel dat je het in je hebt!
  Ik vind vogels best interessant, maar ze moeten niet te groot en niet met teveel zijn.
  Gisteren zaten hier een heleboel gele vogels in de tuin, die heel veel kabaal maakten. Dat werd me te dol, en ik heb mijn vrouw geroepen. Ze zei dat het parkieten waren, waarschijnlijk uit het dierenpark hier vlakbij. Die vliegen los, maar blijven meestal in het park. In de herfst en winter gaan ze vaak wat verder.
  Ik heb alleen maar heel zachtjes Mehehek gezegd, dat vond ik wel genoeg. Maar nu jij zo stoer bent geweest, voel ik me een beetje een sulletje, ze zaten toch zeker in mijn tuin!!!
  Volgende keer ga ik ook heel hard miauwen….eh…misschien….als ik durf.
  Fijne dag Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, wat goed van je dat je Mehehek durfde te zeggen als ze met zoveel zijn en je weet nooit wat ze doen. Dus het wat precies goed. Volgens mij moet je heel er opletten met gele vogels, ik weet niet wat ik zou doen als ik ze zag, misschien mijn vrouw roepen. ja, dat zou ik dan doen. poot van mij

 4. Lieve Bert ,

  oooh mij eigen is zo trots op jou eigen. Dattie zo stoer ben gewees, dattie jou eigen heb laate hoore. Maar het allerstoerste vind ik dattie jou eigen Bert Plus heb gefoel. Dan hebbie jou eigen sterker gefoel als al jou andere daage van jou leeve. Oooh Bert jij groei in jou eigen naar Bert Plus en jij ben toch atleeties. Jij ga voor jou eigen staan en jij laat jou eigen niet van jou wijs brenge assie een vogel zie.
  Van me eigen ben ik ook Loesje Plus, maar dan hebbie het ofer mij maatje meer. Saame heb wij verkering Plus, Bert Plus Loes!

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja daar heb je gelijk in ik groei van binnen en ik weet het niet altijd omdat ik vaak slaap en in de vensterbank de straat conroleer. Dus ik let niet altijd op hoe ik van binnen ben. Dat jij Loesje plus bent dat hoort gewoon en ik find je altijd mooi!! je Bertje

 5. Hallo Bert, ik mag heel vlug een klein schrijfje doen.
  Wat super goed van jou dat je niet bang meer bent van een vogel die jou zit aan te koekeloeren. Nu ik in ons huisje woon ben ik daar ook niet bang van en ook niet van de andere dieren die hier rond lopen. Maar vanmorgen belde er een meneer aan ons huisje, nou toen schoot de bangigheid en stress in mijn Jippelijf hoor. Ik heb lang onder een bed boven gezeten en vrouwtje is mij na een tijd komen halen.
  Ik zal best lang moeten wennen aan de vreemde geluiden om ons huisje en ik ben nog steeds heel voorzichtig met lopen en spelen doe ik nog steeds niet. Vrouwtje is heel blij dat ik wel goed eet.
  Sorry Bert, ikke moet nu stoppen want onze vriendin zal zo wel komen en vrouwtje moet haar hier op het parkeerterrein gaan halen. Zij mag niet met het blikkeding op het park, alleen onze blikkeding op 4 sloffen. Bert fijne dag en knuffels van vrouwtje en hopelijk snel een stoere poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja jij hebt nou allemaal nieuwe geluiden en je weet nog niet wat wat is dus dan zou ik ook gefoelig zijn. Want het is de hele tijd opletten en verkennen van waar je nou bent en al die dingen. Gelukkig kun je eten dat is supertof. Ik hoop dat je je snel gemakkelijker voelt en wat fijn dat je vriendin nou ook komt!! een troostpootje van je vriend Bert

 6. Hoi Bert heb jij dat ook al dat je wat minder onzeker bent en wat meer oer wordt dat he instinct meer naar boven komt!?
  Ikjes Ollie heb dar nu ook ik durf opeens in het druivenrek te klimmen eb onlangs heb ik de duiven opgejaagd en de kwekkert heb ik ook de stuipen op het lijf gejaagd oooooh het heerst geloof ik Bert dst wat jij nu ook ervaren hebt!

  Kopje van je vriendje Ollie😺

  1. hoi Ollie, soms voel ik me oer maar eerlijk daarna moet ik erg bijkomen van de emozie dat het zo voelt. Dus ik weet niet of ik nog onzeker ven of minder. Misschien ben ik wel dezelfde.

 7. Oompie bert, ik sjie iedewe dag fogultjes😸😸😸
  En toen ikke op balkon was sag ik se daar ook🙀🙀
  Hoe kan dat?

  1. misschien wonen ze ook op het balkon Dorus dat weet je frauw. Of ze willen vriendjes met je worden, misschien kan dat.

 8. Bert, wat goed dat je zo durfde te maiuwen. Dat heeft die vogel vast gehoord, en die durft misschien helemaal niet meer teru te komen.
  Vogels kunnen best eng zijn, dat vind ik ook, in mijn tuin zitten nu twee duiven, en die maken zoveel lawaai als ze ergens gaan zitten, dat geloof je haast niet. Het lijkt soms wel alsof er een ooliefant langs komt vliegen, zo veel lawaai. Dan gaan ze in een struik zitten en die zakt dan helemaal naar de grond en daar schrikken die duiven van en die gaan heel druk vliegen. Nou, ik kijk alleen maar, en ik heb één keer toen mijn vrouw erbij was mekmekmek gedaan. Maar ik blijf wel uit de buurt van die beesten!
  Ik vind het super dat je zo hard kint miauwen, Bert. Dat zou ik ook wel willem, maar ik heb een klein stemmetje. Zelfs als ik krijs klink ik heel hoog, zeggen mijn mensen. Dus ik zou best graag zo’n teigermiauw willen kunnen doen als jij. Dat ik Bolle plus ben. Kun je me dat een keertje leren?
  Lieve kopjes van Bolle,

  1. hoi Bolle ik weet niet goed hoe dat harde miauwen gaat het begint ergens in mijn lichaam en dan komt het eruit. Het helpt wel dat er niemand bij is dus mijn vrouw mag niet kijken. Dan komt het begin van het miauwen niet. En dan kijk ik ook heel intens naar iets. ’s Nachts gaat het het beste. Misschien heb je hier iets aan. Duiven lijken me heel eng volgens mij snappen ze geeneens wat ze zelf doen nou dat is toch dat je denkt wat zijn dat voor vogels!! Ik kan er niks mee dat weet ik nou al. En jjij ook niet, dat is logies. kopje van mij

Reacties zijn welkom