Toen de deur naar de badkamer dicht was

deur
Hier ren ik naar de huiskamer

Dit is ook mijn huis, dat zegt mijn gefoel en mijn vrouw zegt het ook dus dan is het heel raar als de deur naar de badkamer dicht is en ik wil erin.

Deur open

Dat had ik dus.
Ik bleef gewoon staan want een deur die dicht is die moet open en zelf kan ik dat niet dus dan moet mijn vrouw het doen.
Ik staan en staan en het duurde en duurde.

En toen opeens ZWIEP die deur open dus ik neem een sprong, echt een grote sprong, en toen stond ik bijna meteen op het tapijt in de huiskamer. Mewww deed ik tegen mijn vrouw en zij zegt sorry Bert ik wist niet dat je er stond. Nou ik wist het wel.

Eerstens

Bij het aaien legde ze uit dat ik altijd als eerstens de badkamer in mocht en dat ze dan voor mij water op de grond maakte om te drinken. Maar als ik niet ging, dan ging zij. En als ik dan tweedens was dan was er water met zeep. En dat lust ik niet omdat het vies is.

Eerlijk gezegd maakte het mij weinig uit wat ze allemaal zei wegens dat het aaien zo fijn was.  In slaap geaaid worden dat is een hele fijne erfaring.

Berging

Toen ik weer wakker was, zat het verhaal over eerstens zijn toch in mijn kop. Waarom dat zo was, wist ik meteen want ik dacht aan de berging. Die is boven bij de slaapkamer. Er staat heel veel  en het ruikt naar niks en alles tegelijk. Vroeger mocht ik er soms in en dan ging ik over bergen klimmen en door ondergrondse gangen want die zijn daar en nergens anders in huis.
Ik liep de trap op, naar de overloop en daar zag ik de deur van de berging. Dicht. Ik was er als eerstens.
En serieus waar, ik heb een hele tijd gewacht maar ik mocht er niet in. Erg, hè?!!

18 thoughts on “Toen de deur naar de badkamer dicht was

 1. Oooh oompie bert. Bij mij staat die deur alleteit ope. Want mijn weesee staat daar. Dan sauwe mijn mense een heeeel gjoot pjopleem heppe. Hihihi
  Ikke drink nooit water fanne floer. Eg niet. Weet uwes watte ik doe? Ikke djink ut fan mijn mense hun poote offe foete. Eg!! En dan giegele se want se segge dat het kwiebult.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus dat heb ik nog nooit gedaan ik wist geeneens dat dat lekker smaakte. En dan gaan ze nog giegele ook!! Ome Bert kan nog heel wat van je leren, dat is zeker pootjes van mij

 2. Ja Bert dat is raar he?? Je zit als 1e bij de deur van de berging en dan kun je er nog niet in!!!!
  Maar bedoelde vrouw de deur van de berging wel toen ze het verhaal aan jou vertelde????
  Misschien moet vrouw er bij vertellen om welke deur het gaat dan is het duidelijker voor jou!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽

  1. ja dat vind ik eigenlijk ook dat het duidelijk moet zijn dan snap ik het want nou begrijp ik het niet!!

 3. Hoi Bert,
  Soms is het samenleven met een vrouw best ingewikkeld vind ik.
  Ik mag bijvoorbeeld altijd door het hele huis, maar soms opeens niet. Dan krijg ik een heel verhaal van het hoe en het waarom, maar dan heb ik zoiets van “Huhh??!”
  Beneden is het grootste deel van het huis, en en er is ruimte genoeg, maar opeens denk ik dan; Die deur moet open, en wel nu!!!!
  Krijg je weer datzelfde verhaal.
  Het is dat ik dan extra geknuffeld word, maar anders….,
  Toch zouden we niet zonder elkaar kunnen.
  Die berging van jou klinkt naar een hoek van onze zolder. Die kan niet afgesloten worden, maar er staat en ligt van alles waar je heerlijk overheen en doorheen kunt klimmen. Mijn vrouw vindt het niet fijn als ik dat doe, maar ik vind het heerlijk. Ik kan me dus best voorstellen dat je erheen wilt, Ik zeg; “Gewoon volhouden Bert!” Tenslotte zat je er eerst!
  Fijne dag Bert,
  Kopjes en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo daar kun je toch ook niks mee: opeens toch niet door het hele huis. Terwijl het anders altijd mag. Dat zijn rare erfaringen. Gelukkig maakt knuffelen veel goed dat je weer kunt ontspannen. Dankjwel voor de steun van het volhouden en het is waar ik zat er het eerste!! poot van mij

 4. Hallo Bert,

  Ik vind het heel moeilijk dat er deuren dicht zijn, behalve de buitendeuren, want daar is voor mij het gevaar van het vrije buiten leven. Hier in ons huisje heeft vrouwtje wel een paar deuren dicht, de deuren van de slaapkamers boven, hier wonen we niet, is alleen maar voor ons om wat spullen van ons zelf te bewaren, de wc en de badkamer, hier zijn raampjes open die vrouwtje niet vast kan zetten en ik anders door angst hier naar buiten zou kunnen. De werkkast mag van mij eggies niet dicht, want daar wil ik controle doen, als vrouwtje die dicht doet dan ga ik aan de deur krabbelen en miauwen. Ikke maak er niks stuk, dus vind vrouwtje het goed. De binnendeur van de bijkeuken moet dicht als vrouwtje weg gaat, dit is voor als er iemand in het huisje moet zijn van het park, zoals gisteren, vrouwtje was weg en toen was iemand daar een nieuwe stofzuiger komen neer zetten. Zo wordt ikke niet bang en kan niet weglopen. Vrouwtje heeft het zo met de mensen hier geregeld.
  Bert als ikke het nu zo leest wat een deuren gedoe eigenlijk hoor. Maar het is wel voor mijn veilig zijn hier. Drinken staat ook in de badkamer, maar daar mag ik komen als vrouwtje daar bezig is, want in de keuken staat ook een grote bak. Je weet ik drink altijd heel goed en hoeft vrouwtje daar niet van de ongeruste over te zijn.

  Zo Bert nu doe ik het deurtje van mijn schrijfje dicht en ga ik een fijne Jippedag krijgen van vrouwtje. Jij ook een fijne dag en knuffel van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. daar zeg je iets goeds Jip, deuren zijn ook voor veilig. De deur helemaal beneden dat is de voordeur die is altijd dicht behalve als mijn vrouw er iets mee doet maar dan moet ik altijd boven blijven. Vind ik helemaal niet erg ik hoef niet naar buiten wegens dat ik dat vroeger genoeg ben geweest en nou wil ik vooral rustig binnen zijn en rieleksen met knuffels!! poot van je vriend Bert

 5. Goedemiddag lieve Bert. Dat was even een probleem met die deuren hè lieverd? Gelukkig heeft jou liefe frau het goed uitgelegd en veel met je geknuffeld. Fijne dag nog lieve poezenvriend en kusjes en knuffels van Ina en Floortje .

  1. hoi Ina en Floortje, het zijn dingen in mijn leven waar ik opeens mee te maken krijg om te snappen en dat lukt me gewoon niet altijd. pootje van mij

 6. Hoi Bert, soms snappen wij ook niks van die vrouwen, zegt ze dat het mag omdat je de eerste bent en dan mag het toch ook weer niet. Wij komen overal in huis, behalve nu in de slaapkamer en badkamer, in de slaapkamer mogen we niet als onze vrouw niet thuis is, omdat Kruimel dat een tijdje op het bed ging plassen, nu doet ze dat niet meer, maar toch is onze vrouw nog voorzichtig, In de badkamer mogen we ook alleen als onze vrouw thuis is. Maar wij hebben een geheim wapen, en die heet Bjarne, Bjarne maakt alle deuren open in huis, onze vrouw moet de deuren altijd ook nog op slot doen, want Bjarne maakt ze gewoon open. Kruimel moest net naar de dierenarts, alles was goed, gelukkig, ze was zelfs wat onsjes afgevallen, vorig jaar was ze nog wat te mollig vond de dierenarts, nu is ze bijna goed, Onze Diva Kruimel deed net of ze het allemaal niet hoorde, maar de dierendokter heeft zelfs in haar paspoort geschreven dat ze goed bezig is, nu is ze wel een beetje trots. maar laat dat als een echte Diva niet merken. Onderweg naar de dierenarts en in de wachtkamer liet ze wel duidelijk horen dat ze aanwezig was en het er niet mee eens was, maar tijdens het krijgen van het prikjes gaf ze geen kik. Zij is echt een stoere meid. Nu krijgt ze extra knuffels van onze vrouw, omdat ze zo dapper was.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Kruimel + de rest,
   Wat heb jij je stoer gedragen Kruimel. En laten weten dat je het er niet mee eens was…ik durf dat nooit, ik zit altijd stil te wachten tot ik aan de beurt ben.
   Kunnen jullie Bjarne niet zo nu en dan hier heen sturen? Ik ben een stoethaspel in deuren openmaken. Ik denk altijd dat ze opengaan van mauwen.
   Het gekke is dat ik soms wel een deur kan opentrekken als hij op een klein kiertje staat, maar ik weet niet hoe ik hem moet openduwen. Mijn vrouw moet daar een beetje om lachen.
   Maar ja, die was Plok en Derrick gewend, die kregen iedere deur open, net als Bjarne.
   Jammer dat je niet bij Bolle weg kon kruipen Kruimel, maar als één van jullie weer naar de DA moet, zijn al die enge dingen in zijn tuin vast weg. Jullie kunnen ook altijd hier terecht hoor.
   Heel veel kopjes voor jullie alle zes + vrouw van Vlo.

  2. Hoi superDievaa Kruimel, gelukkig dat je weer thuis bent! En dan kreeg je ook nog kompliementen van de dierenarts! En van je vrouw, en van mij en van iedereen op de blog!
   Jij bent minder in gewicht, en Bert ook al. Ik nog niet, maar misschien gaat mij dat ook wel eens lukken.
   Goed dat je hebt laten weten dat je het er niet mee eens was, anders weet je vrouw dat niet. Je kunt altijd maar beter duidelijk zijn.
   Heel veel lieve kopjes en een knuffel van Bolle.

  3. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: wat goed dat Kruimel wer terug is en dat ze zelfs wat slanker is geworden!! Dat kan heel belangrijk zijn voor je gezond. Misschien voelt ze zich nou ook beter en dat ze dan niet meer op het bed plast. Poesevrouwen snap ik niet goed, daar ben ik heel eerlijk over. Maar ik hoop heel erg dat het goed blijft gaan thuis!! pootje van mij

 7. Lieve Bert,

  assie deure heb in jou huis weet jij nooit offie oope of dicht zal zijn van ze eigen. Jij erfaar het selluf Bert. Jou deur is als jou vrouw. Soms issie oope en soms doe zij jou deur gewoon dicht van ze eigen. Jij heb er niks ofer te zegge ook al woonie saame. Mij vrouw heb het ook. Soms laatie mij deur van mij huiskaamer oope assie mij tonijn ga ferdiene en soms doe zij mij deur dicht en dan ga zij weg. Jij snap er toch niks meer van van ze eigen.
  Bert jij moet wel weete, mij deur sta foor jou eigen altijd oope. En het is de mij deur van mij hart

  Jou Loesje

  1. Daar heb je gelijk in Loes, je weet het nooit met vrouwen en deuren en dan is het afwachten. Maar een vrouw doet wel haar best om het goed te doen al snappen jij of ik dat niet. Ik heb ook mijn deur van mijn hart voor jou open Loes!! je Bertje

 8. Hoi Bert, dus dat verhaal van eerstens en tweedens, dat klopt helemaal niet!
  Mijn mensen vertellen ook wel eens van dat soort dingen die niet waar zijn, ik wwet niet waarom. Ik denk dat het een mensending is.
  Mijn vrouw zegt vaak dat er buiten helemaal niks te doen is, en dat ik veel liever binnen ben, als de mannen op de stijgers staan. Maar er is wél wat te doen, dat weet ik heel goed. En ik wil wél naar buiten. En dat weet mijn vrouw.
  Ik denk dat ze ons onderschatten Bert. Omdat zij niet altijd begrijpen wat wij zeggen, denken ze dat wij niet verstaan wat zij zeggen. Maar wij zijn veel slimmer natuurlijk.
  Soms zegt mijn vrouw beivoorbeeld dikke big tegen me. Is dat netjes? Ik vind van niet, en bovendien ben ik geen varkentje. Mijn man zegt wel eens hangbuikzweintje. Ook niet netjes, en ook niet waar.
  Mijn konklusie is dat mensen soms zomaar iets zeggen, of het nou klopt of niet.
  Hele lieve kopjes van Bolle.

  1. Dat is best moeilijk Bolle, als je zoiets ontdekt van je eigen mensen. Dan ben jij de ferantwoordelijke in het huis degene die weet hoe dingen echt zijn. Dus dan ben jij de baas ook al weten je man en je vrouw dat nog niet. Wat een geduld moet je dan hebben en dan heb je ook nog die hele reenoovaazie aan je kop!! pootjes van mij

Reacties zijn welkom