kater Bolle over: als je zelf een buitenkater bent

buitenkater
Elke dag lees ik samen met mijn vrouw de krant. Er staan vaak verdrietige dingen in. Over mensen die oorlog maken, die vechten en die andere mensen kapot maken. Of dat er een aardbeeving is, of brand in de bossen.

Onderzoek

Soms staat er ook iets leuks in. Ik heb gelezen dat twee pingwin-mannen in de dierentuin een ei met een beebie erin hebben gekregen. Ze pikten steeds eieren van andere pingwins om op te broeden, of ze gingen op een steen broeden. Maar daar komt natuurlijk nooit een beebie uit. Nu hebben ze een ei gekregen dat ze samen uitbroeden. Binnenkort hebben ze dus hun eigen pingwinkindje. Dat is een mooi verhaal, vind ik.
Soms staat er wat over katten in de krant. Dat lees ik altijd ekstra goed, om te kijken of het klopt.
Deze week las ik over een onderzoek dat twee mannen hadden gedaan. De mannen zeiden dat katten veel te veel vogels vangen en eten. Dat is zielig voor vogels. En daarom zouden katten eigenlijk van de wet niet meer buiten mogen komen.

Vogel

Toevallig ben ik een kat die buiten komt. Als er geen mannen met stijgers in mijn tuin zijn, tenminste. Want dan durf ik niet, en het mag ook niet van mijn mensen.
En nou zal ik het maar eerlijk zeggen: ik heb nog nooit een vogel gevangen. Ik wist eigenlijk niet eens dat dat kon! Ik zou niet weten wat ik met een vogel moest doen. Daar zitten toch alleen maar veren en botjes aan, dat lijkt me helemaal niet lekker.

Beebies

Deze zomer hebben er in mijn tuin twee nestjes met kleine vogeltjes gezeten. Mijn vrouw zegt dat het kool-me-zen zijn. Ze kregen allebei twee kindertjes. De vogelbeebies waren heel klein en hadden nog geen echte veertjes maar een soort pluisjes. Ze vlogen in mijn tuin rond en aten van het eten dat mijn vrouw altijd ophangt. Soms zaten ze op de grond, buitenkateromdat ze nog niet zo goed konden vliegen. Alle kindertjes zijn groot geworden, ik heb ze niks gedaan. Waarom zou ik ook? Ik vind het prima als er vogels zijn, alleen duifen vind ik eng. Die maken zoveel lawaai als ze gaan zitten in de struiken en ze zijn ook best groot.
Bij de buurvrouw van de grote hond was in de zomer een vogelbeebie gekomen die nog niet goed kon vliegen. Een zwartwitte vogel, dat heet een ekster. Zijn ouders bleven de hele tijd in de buurt en riepen hem. Het was niet echt een beebie meer, maar hij kon nog niet goed vliegen. Hij zat steeds op de grond en probeerde te vliegen maar hij kwam niet hoger dan de onderste takken van een struik.
Hij heeft bijna een week wat van mijn natvoer gekregen en de buurvrouw heeft meelwormen voor hem gekocht. Het was gezellig, zo met de vogel in de tuin.
Na een tijdje heeft de buurvrouw hem hoog in een struik gezet, hij fladderde wat en ineens kon hij vliegen! Het was superspannend, we zaten allemaal te kijken hoe het ging. Hij vloog naar zijn ouders en met zijn drietjes vlogen ze weg.

Buitenkat

Dit vertel ik omdat ik vind dat dat onderzoek helemaal niet klopt. Die mannen zeggen dat er wel drie miljoen katten zijn in Nederland die een heleboel vogels vangen. Dat hebben ze uitgerekend omdat ze zagen hoeveel vogels zwerfkatten en wilde katten vangen. En als je dat allemaal bij elkaar optelt kom je op héél veel vogels.
Mijn vrouw zei meteen “Ja, en al die katten die nooit buiten komen dan?”. Als je binnen woont kun je natuurlijk geen vogels vangen, dat is best logies.
Maar je kunt ook een buitenkat zijn, en toch geen vogels vangen. Er was deze zomer ook een onderzoek dat zei dat nog maar 40 proosent van de katten jaagt. De rest weet niet meer hoe ze dat moeten doen. En die doen het dus niet meer. Ik ben zelf één van die katten. En zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed. Mijn kinderen kunnen ook niet jagen. En zo komen er steeds meer katten die niet jagen, daar heb ik al eens over geschreven.
Als je zwerfkat bent dan móet je wel proberen om vogels of muizen vangen, anders heb je niks om te eten. Dat kun je ze niet verweiten, vind ik.
Katten kunnen er niks aan doen dat er veel zwerfkatten en verwilderde katten zijn. Geen enkele kat wil zwerven, en geen enkele kat wil verwilderen. Dat zijn katten die achter zijn gelaten door hun mensen of die verdwaald zijn. Of het zijn katers die zijn gaan zwerven omdat ze niet geopereerd zijn.

Eksoot

In het onderzoek stond ook nog een heel moeilijk woord: eksoot. Mijn vrouw heeft me uitgelegd dat dat betekent dat een dier hier eigenlijk niet hoort. Maar katten wonen hier al meer dan tweeduizend jaar, dat is echt superlang.
Vroeger had je zelfs echte wilde katten, maar die bestaan niet meer in Nederland. Sinds kort wordt er af en toe weer eentje gezien. Dat mag dan weer wel, daar is iedereen heel entoesjast over. Maar wat denk je dat die wilde katten eten? Volgens mij geen diejeetbrokken van de dierendokter, zoals ik.
Wat ik niet eerlijk vind is dat katten de schuld krijgen dat ze muizen en vogels en insekten vangen. Terwijl wij daarvoor gemaakt zijn. Daar kunnen we niks aan doen, en daar hebben mensen ons eeuwen lang voor in huis gehaald. En ineens mag dat niet meer. Katten zijn al heel lang in Nederland, en nooit waren er problemen met vogels. Hoe kan het dan dat het nu ineens wel een probleem is?

Sijfers

Mijn vrouw wordt altijd boos van dat soort onderzoeken. Dat katten altijd de schuld krijgen van van alles en nog wat. Nooit honden, terwijl die ook op kleine dieren jagen zoals koneintjes en muisen en ook vogels. En op katten, dat weet ik toevallig zelf!
Ikzelf trek me er niet zoveel van aan. Die onderzoekers doen maar. Ik denk dat ze niet zoveel weten van katten, alleen van sijfers.
Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat Pop, Beer en mijn Molletje wel eens een vogel vingen. Maar dat waren eigenlijk altijd vogels die ziek waren, of die hier tegen het raam aan waren gevlogen. Of die werden achterna gezeten door een ekster, of een kraai. En toen ze ouder waren deden ze het helemaal niet meer.

Mensen

Ik denk vaak dat mensen het grootste probleem zijn. Er zijn mensen die niet lief zijn voor elkaar en ook niet voor dieren. Die mensen maken heel veel kapot, overal op de wereld. Ze hebben gemaakt dat heel veel dieren geeneens meer bestaan. Ze maken overal dingen voor mensen, zoals fabrieken en wegen voor ootoos. En nu heel veel kapot is gemaakt door die mensen hebben wij katten het gedaan, en moeten we binnen blijven. Of nog veel enger: er wordt op ons geschoten. Dat je dood gaat dus. Dat mag op sommige plekken al, gelukkig woon ik daar niet.

Stijgers

buitenkaterNou, ik weet het allemaal niet meer.
Ik mag toch steeds niet naar buiten, vanwege die stijgers.
Maar ik verveel me als ik binnen ben. Ik wil graag naar buiten, dat ben ik gewend.
Ik vind het fijn om door mijn tuin te lopen, overal aan te snuffelen en soms een plasje te doen.
Ik wil mijn trap opklimmen om naar de sterren kijken en zwaaien.
Ik zit graag op mijn stoel of in mijn huisje en kijk dan naar de vogels en de muisjes en de vleermuisen. Ik zie vlinders en hommels.
Ik voel het zonnetje en de wind. Zo kan ik het beste nadenken.
En ik vang nooit iemand.

Voor Loesje

Ik wil ook graag Loesje veel beterschap wensen met haar oog! Haar oog is ontstoken. En nou moet ze elke dag zalluf in haar oog. Dat vindt ze natuurlijk helemaal niet fijn. Ik zou zelf superbang zijn, en mijn mensen ook. Dus ik wil hele grote kompliementen geven aan Loes en aan mevrouw Loes. Want mevrouw Loes doet de zalluf in Loes haar oog.
Ik doe duimen dat het oog van Loesje snel weer helemaal gezond en sterk is, samen met iedereen van de blog!

20 thoughts on “kater Bolle over: als je zelf een buitenkater bent

 1. Hajjoooo oomie bolle.
  Ikke was froeger een boerereikitten. Dus eigeluk ook een buitekat. Ikke was maar 2 maante dat. Toen werte ik een binnekatertje in opleiding. Ikke hep nog nooit een fogul gefange folgens mij. Maar missjien ook weer wel. Ikke weet dat niet meer. Missjien heppe ik ook muise gefange.
  Ikke kijk nu naar buite. Inne boom foor mijn huis sitte feel fooguls. VETGAAF!!! hihihi
  Pootjes oomie bolle🐾🐾

  1. Hoi lieve grote-jongens-siejameze-panter, ik denk dat jijmio de boererei geen vogel of muis hebt gevangen, omdat je toen nog mienieklein was! Misschien dat je moeder er eentje voor jou en Poppy heeft gevangen, dat kan best. Maar daarvoor woonde je ook op de boererei, om muizen te leren vangen.
   En nu kan je vogels in de boom zien, je hebt mensen en je hebt een teiger en een beer. Dat is supergezellig! En je hebt ook al een eigen huis, voor jou en Jiekie.
   Ik ben nu buiten in mijn tuin, maar er zijn geen beestjes. Alleen de grote hond die naast mij woont, maar die kan mij gelukkig niet zien.
   Hoe is het met je neefje en je nichtje?
   Heel veel kopjes en pootjes van je oomie(oom)Bolle.

 2. Lieve Bolle,
  Je hebt een mooi blog geschreven en daarin precies je poot op de zere plek gelegd. Dat zogenaamde geleerde mannen vinden dat de buitenkat niet naar buiten mag omdat hij andere beestjes doodmaakt. Terwijl juist heel veel mensen slechte dingen doen, jagen voor hun plezier, oorlog voeren enz. Het is allemaal moeilijk lieve Bolle. Gelukkig zijn er een heleboel goede mensen, zoals in onze vriendenkring. Wij wensen jou en je mensen een hele fijne zondag. Kopje en kusje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, zeker weten dat alle vrienden en vriendinnen van de blog boffen met hun mensen!
   Ik heb net buiten in mijn tuin gezeten (brrrr….koud!) en naar de hond van de buren geluisterd die in zijn tuin loopt, en naar de vogels gekeken. Alleen maar gekeken, en toen ben ik weer naar binnen gekomen om brokjes te eten.
   Ik ben best een klein beetje zenuwachtig dat ik vsn die mannen van het onderzoek straks niet meer mijn tuin in mag. Maar mijn mensen zeggen dst het MIJN tuin is, en dat ik daar altijd in mag!
   Ik doe jullie allebei ook een fijne zondag wensen, en jullie krijgen kopjes en knuffels terug van Bolle, en een klein neusje!

 3. Hallo Bolle,

  Wij hebben geen krant maar dit bericht van die 2 heren hebben we tot vervelens toe op onze laptop gekregen. Ze weten niet eens waar ze over praten en schrijven. Het wordt tijd dat ze terug gaan naar de school en hun verstand eens goed gaan gebruiken. Het zijn de zoveelste onrust zaaiers en dit is natuurlijk spekkie voor het bekkie voor alle mensen die een hekel aan katten hebben. Maar Bolle wij hebben ook het goede nieuws gezien van een minister of zo iets dat de buitenkatten gewoon vrij rond mogen lopen en hun fijne dingen mogen doen.
  Er zijn heel veel mensen die slechte gedachten tegen dieren hebben, de dieren van de boerderijen, ganzen, zwijnen, herten, wilde paarden en koeien en noem maar op. Alles is teveel en moet maar verdwijnen.
  Vrouwtje zegt de de mensen alles voor de dieren hebben verziekt, als men alles met rust laat, dan regelt de natuur alles in goede banen. Vrouwtje is vaak heel boos en als ze dan net als deze week weer wat leest en hoort dan zegt ze wel eens , van zijn er niet te veel mensen die het leven van andere verzieken.

  Sorry hoor Bolle, maar ikke moest dit even van vrouwtje schrijf doen, want is is heel verdrietig van alles waar de mens naar dieren verkeerd tegen doet.

  Maar goed ikke heb op het balkon alleen en samen met mijn vriend Boris wel eens een vogeltje gevangen en op gepeuzeld hoor. maar dat zijn er geen miljoenen. De mensen eten wel meer dieren en vogels. Vrouwtje heeft omdat we hier de vogels eten mogen geven nu het winter gaat worden, lekkere hapjes gekocht en die gaat ze deze week voor ze ophangen in de bomen in onze tuin. O dan kan ikke daar naar kijken en heel veel met ze miauwen en zwiepstaarten en kontje wiebelen.

  Bolle ikke ben nu toe aan een dutje en dan vanmiddag controle doen op voor de poezen die nog steeds door mijn tuin wandelen, maar ze zijn niet meer zo brutaal, ik heb ze duidelijk gemiauwd dat ze vlug door moeten lopen en geen getreuzel, ikke wordt als ze dat doen niet meer zo boos en ben dan niet die brullende Jippeleeuw.
  Ga jij maar weer genieten vandaag in je tuin, want morgen komen de mensen weer werken. Vrouwtje zegt: wat zullen die het koud hebben.
  Volle van vrouwtje veel knuffels en voor jou en je vrouw/man heel veel zachte pootjes en kopjes,

  Je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, mijn mensen hoorden en zagen ook steeds van dat onderzoek. Mijn vrouw werd er helemaal ie-bel van, zei ze. Ik denk dat dat betekent dat ze het niet leuk vond. Mijn man trekt zich er niks van aan, en ik ook niet echt. Maar soms ben ik wel een beetje bang dat ik straks nooit meer mijn tuin in mag van die twee mannen.
   Maar mijn mensen zeggen dat het MIJN tuin is, en dat ik daar altijd in mag.
   Mijn mensen weten dat ik niet kan jagen. Ik heb één keer een jonge rat gevangen, heel lang geleden. Daar was niks mee aan de hand, mijn mensen konden hem zo weer buiten zetten. Ik doe geeneens mekmekmek als ik vogels zie. Mijn vrouw deed het een keer voor en ik snapte niet wat ze bedoelde.
   Het enige dat ik vang in mijn tuin zijn mieren. Die komen uit het zand, en dan lik ik ze op. Dan moet je er wel mljoenmiljard eten voordat je je buik vol hebt, eerlijk waar!
   Ik vind het stoer Jip, dat je wel eens vogels ving, ook samen met Boris. Dan ben je echt een kater.
   Het is moeilijk, vind ik, als je steeds hoort dat dieren zo maar weg moeten. We zijn toch geen af-val, denk ik dan. Mijn vrouw vind dat er eerst maar eens moet worden begonnen met alle katten te opereren, dat er geen zwerfkatten meer bijkomen. Net zoals bij mij en mj kinderen is gebeurd.

   Wat superfijn dat de andere katten nu weten dat jouw tuin jouw tuin is Jip! Dat heb je ze goed verteld, dat ze het nu snappen. Dan weet iedereen waar ie aan toe is.
   Nu kun je lekker naar de vogels n de eekhoorntjes en de koneintjes kijken. Er is vast een heleboel te zien!

   Ik ben net even in mijn tuin geweest en het is zeker weten koud! Mijn vrouw zegt dat de mannen morgen misschien niet komen, omdat het zo koud is. Oo, dat zou fijn zijn!!
   Lieve Jip, je krijgt heel veel pootjes en kopjes van je grote vriend Bolle. Doe maar lekker rieleksen vandaag! Je vrouw krijgt van mij een knuffel, en mijn mensen sturen jullie allebei hele lieve groetjes!

 4. Hoi lieve wijze Bolle, war vertel je het toch weer goed, jij weet precies hoe alles in elkaar zit. Mensen zoeken vaak de oorzaak van iets ergs bij anderen, hoewel mensen met hun fabrieken en zo de grootste vervuilers en vijanden van de natuur zijn. Bas heeft ook heel lang op straat moeten leven , misschien heeft hij ook wel vogels of muizen moeten vangen als hij honger had, dat weten we niet, hij vertelt er nooit over, of misschien moest Juultje wel vogels vangen, zij is ook op straat gevonden, maar zij weet het ook niet meer, maar ze heeft nu wel steeds trek in eten, ze wil eigenlijk de hele dag wel eten, dus ze heeft vast honger gehad toen ze op straat moest leven. De rest van ons ziet vogels eigenlijk alleen vanaf de vensterbank of als ze op de rand van het balkon zitten, dan gaan wij binnen te keer joh, vrouw noemt het mekkeren, maar als we op het balkon mogen, dan durven we ze toch niet te vangen, dat kan ook niet want ze vliegen weg, en vliegen, dat doen wij als kat zijnde niet. Wij draaien ook pootjes voor Loesje, en vinden het stoer dat haar vrouw zalf in haar oog mag doen. Wij hebben vandaag weer onze rieleks dag, het zonnetje schijnt, dus het is fijn. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Dag lieve bende, dankjulliewel voor alle kompliementen! Maar ik vind dat jullie het presies goed schrijven, dat mensen vaak de oorzaak van een probleem bij anderen zoeken. En dan is het makkelijk om katten de schuld te geven.
   Misschien heeft Bas wel eens een vogel of een muis gevangen op straat, en Juultje ook. Ze moesten toch eten, dan is het logies dat je dat doet. En hoe ben je op straat gekomen? Hoe ben ik in de tuinen gekomen? Niet omdat we konden vliegen!
   Mijn vrouw zou het heel graag willen horen, dat jullie met zijn allen aan het mekkeren zijn! Zij moest er altijd om lachen, als Pop, Beer en mijn Molletje dat deden.
   Ik doe nooit mekkeren. Ook niet als ik vogels zie. Als ik in mijn tuin ben en er zijn vogels kijk ik vaak niet eens. En ik snap best dat jullie ze niet echt durven vangen, want vogels kunnen best groot zijn, en ook snel. En als je toch gewoon te eten krijgt, hoef je het ook niet te doen, gelukkig.
   Ik vind het ook superstoer van Loes en mevrouw Loes, van die zalluf!
   Ik hoop dat jullie gesellig hebben gerielekst vanmiddag, en dat jullie nog een dijne avond hebben met zijn allen!
   Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Kruimel, Oliver en Juultje, jullie krijgen veel knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 5. Hoi lieve Bolle;
  Zoals gewoonlijk heb je weer helemaal gelijk. Wij katten zijn wijzer dan mensen denken.
  Zelf ben ik al jaren binnenkater. In Leiden mocht ik naar buiten, maar ik vond het best eng. Ik had een katervriend waar ik veel mee optrok, en mijn vorige vrouw zegt dat ik nooit met een vogel of muis thuis gekomen ben. Nou ja…, één keer met een kipfielee, die ik bij de buren gestolen had, maar die was al dood, dus daar voelde ik me niet schuldig over. Mijn vorige vrouw wel trouwens. Het is ook nooit goed, zorg je voor het eten en dan schaamt ze zich!!
  Eén keer zat hier een jong muisje in het halletje, die heb ik mijn vrouw laten vangen 🙂 .
  Trouwens Bolle, een poosje geleden stond in de krant dat we binnenkort een muizenplaag konden verwachten omdat muizengif niet giftig genoeg meer was. Nou dan, daar ligt dan toch een mooie taak voor katten?
  Persoonlijk zijn mijn vrouw en ik tegen muizengif, en mijn vrouw en ik hebben onze “schuurmuis.” Het vogelvoer staat in de schuur, maar daar kunnen de muizen niet bij want het staat in tonnen, maar er valt soms wel eens een zaadje op de grond, die ruimt de muis dan voor mijn vrouw op. Mijn vriend Herrie mag niet in de schuur van ons. We hebben hem nog nooit zie jagen, maar je weet maar nooit!
  Mensen zijn rare wezens Bolle, zoals jij al schreef verwoesten ze de natuur. Ik woon vlak bij het bos, en daar gebeuren ook dingen die niet mogen, zoals op brommers scheuren, afval weggooien. En op Hemelvaartsdag is er een motorcross, ieder jaar!!! Snap jij het nog?
  Wij hebben heel veel vogels in de tuin, en ik kijk er graag naar. Mijn vrouw heeft deze zomer ook twee vogels bijgevoerd die nog niet konden vliegen, ook met meelwormen en natvoer van mij. Een jonge specht heeft het overleefd, maar een jonge Vlaamse Gaai niet. Net toen mijn vrouw dacht dat hij het ging redden kwam er ’s nachts noodweer met veel hagel, zo jammer.
  Bolle de Wijze, ik hoop dat je vandaag van je tuin kunt genieten nu de stijgermannen er niet zijn. In ieder geval is het rustig voor jou en je mensen.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en groetjes van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Vlo, wat stoer dat je een keer een kipfilee hebt gevangen! Maar je hebt gelijk, die was al een beetje dood. Mijn Molletje heeft een keer alle biefstukken bij de buren van het aanrecht gevangen en meegenomen! Dat vind ik ook stoer.
   Zo’n muisje is best een beetje eng, dus ik snap dat je je vrouw die hebt laten vangen.
   Mijn mensen maken ook geen muisjes dood, en dat heeft ook geen zij want er zitten muisjes in de tuin. In huis hebben ze nooit gehad, maar ik hoor ze wel eens lopen op het plafon. Tussen de vloer van de bovenbuurman en ons plafon. Daar kan ik natuurlijk geeneens bij, als ik dat al zou willen.
   Ik zit ook gewoon naar de vogels te kijken, ik doe ook geen mekmekmek. Ik heb een keertje bijna een liebelle gevangen, maar toen durfde ik het toch niet. Want een liebelle is supergroot en je hoort hem vliegen, dat is echt wel eng.
   Bijna alle katten die ik ken vangen niks. Alleen heel soms een muisje. Ik vind het zelf logies dat als je zwerfkat bent, dat je dan moet jagen. Maar mensen doen ook jagen, en dat snap ik niet!
   Vlo, ik ben bijna niet buiten geweest vandaag, ik vond het te koud.
   Ik denk dat ik morgen pas naar buiten wil, als het niet mag. Nu lig ik lekker op het grote bed, heerlijk warm.
   Lieve Vlo, je krijgt een grote berg kopjes, ook voor je vrouw, van Bolle. En van mijn mensen krijgen jullie allebei veel lieve groetjes.

   1. Oh Bolle, ik snap dat je die liebelle niet durfde te vangen. Wij hadden er ook één in de kamer deze zomer. Hij maakte veel geluid, net als een heeliekopter. Ik moest heel nodig even naar de slaapkamer en kwam pas tevoorschijn toen mijn vrouw riep dattie weer naar buiten was gevlogen.
    Ik mekmek wel een beetje als ik vogels zie, maar niet zo goed als mijn voorgangers, die kwaakten bijna zegt mijn vrouw, en Poncke en Derrick leken wel eksters.. Ik beweeg m’n bek, en er komt zacht èkèkèk uit.
    De slaapkamer van mijn vrouw is in een aanbouw en daar lopen ook wel muizen tussen het plafon en het dak. Mij doet het niet veel, ik kijk alleen naar boven, maar al mijn voorgangers werden wild en sprongen op de kasten.
    Van de binnenvoorgangers heeft alleen Snibbe ooit een vogel gevangen. Dat was nog in Voorburg in het oude huis, daar waren allemaal hoeken en gaten.
    Mischa heeft toen hij nog buiten kwam ooit eens een duif gevangen voor mijn vrouw, en van der Zwart kwam regelmatig een muis brengen toen ze nog zwerfster was. Vaak leefden ze nog, en kon mijn vrouw ze weer vrijlaten als van der Zwart niet keek, anders werd ze boos.
    Je hebt gelijk dat je niet naar buiten geweest bent, het heeft hier gevroren, en ze hebben al moeten strooien omdat hier alles tegen een heuvel aanligt. Alle straten lopen helemaal schuin.
    Jij gaat nog een echte huiskater worden, net als van der Zwart helemaal huispoes geworden is de laatste 6 jaren van haar leven. Maar ze was ook al minstens 17 toen ze besloot bij mijn vrouw in te trekken, die ouwe taaie 🙂 !
    Heel veel warme zachte kopjes van Vlo, voor alledrie.

    1. Gelukkig dat jij liebelles ook eng vindt, Vlo! Je hebt gelijk, ze klinken als een heeliekopter en ze zijn supergroot. Ik was vlakbij de liebelle en wou hem tussen mijn voorpoten pakken, en toen dacht ik ineens nee. Maar toen bleef hij (of zij, dat weet ik niet) de hele tijd bij mij in de buurt vliegen! Het was best spannend, ik was eigenlijk een klein beetje bang.
     Mijn vrouw heeft wel eens mekmekmek voorgedaan, maar ik snapte niet wat ze bedoelde.
     Is het bij jullie al een beetje wit geweest? Vannacht was het hier ook wit, en het gras deed kraken als ik er op liep. Maar morgen, als de mannen er zijn, dan wil ik vast wel naar buiten, denk ik. Nu ben ik vandaag en vannacht de hele tijd binnen geweest, en gisteren ook. Dus morgen wil ik naar buiten, ik voel het en mijn vrouw ook al!
     Hele lieve kopjes terug, met ekstra warmte tegen de kou voor jou en je vrouw, van bijnabinnenkater Bolle.

     1. Oh Bolle, ik hoop dat mijn vrouw nooit gaat mekmekken, Ze kan het vast niet.
      Alles was hier vanmorgen wit, en het was koud. Herrie is maar heel even hier geweest, en Mauwie wilde niet naar buiten zei de buurman.
      Natuurlijk wil je morgen naar buiten, als iets niet mag, wil je het juist, dat heb ik ook.
      welterustenkopjes van Vlo.

 6. Lieve Bolle,

  jij maak mij eigen ferleege van jou schrijf over mij eigen en mij vrouw heb ook ze traan in ze oog. Nie dattie onsteeking heb maar jij heb ze hart geraak. Dan kan jij ook jou natte oog krijge. Dank jou wel. Mij vrouw zeg dattie mij oog heb bekeeke en dattie nog nie beeter is van ze eigen. Ik vin mij zallufe niks aan maar mij vrouw zeg assie beeter wil worre heb mij oog zalluf noodig.
  Assie soiets moois lees dan foel jij jou eigen bijna beeter Bolle, dank jou wel van mij hart en ook van mij oog.

  Jij schrijf weer jou mooie verhaal. Van mij eigen fraag ik mij wel af. Wie ferzin soiets? Dat wij katte alleen maar foogels fang? Van mij eigen weet ik maar amper hoe mij foogel eruit zie. Mij heele leeftijd ben ik al mij binnekat, mij vrouw heb nog nooit een foogel voor ons in mij huis gehaal. Alleen om mee te speele maar assie mij een beetje ken dan weet jij wel, Loes raak ze foogels nooit nie aan. En jij fertel van jou eigen ook dattie nooit jou foogel fang. Wie schrijf soiets in jou krant?
  Misschien moet jij jou stukje ook in jou krant zette Bolle. Jij ben ferstandig, jij ben wijs. Jij schrijf met jou rezpek foor mense en Katte. Jij ben Sur Bolle, jij ferdien jou gouwe bollehoed. Jij schrijf met gouwe letters recht uit jou hart.

  So fin ik dat van mij eigen Bolle. Jij mag het gerus weete.
  Lieve Bolle hoop dattie vandaag op jou denktrap mag. Dattie jou wind door jou vacht foel en dattie na kan denke over jou leeve. Dank jou wel dattie zo aan mij eigen denk. Het geef mij eigen kracht.
  Jij krijg mij zachte kopjes van mij dank jou wel en jou vrouw en jou menseman krijg mij zachte pootjes. En mij pootjes zijn schoon.

  Dag mij vriend Sur Bolle, jij mag jou bollehoed met jou ferfe draage

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, ik ben een beetje laat omdat mijn mensen weg waren. En dan mag ik niet op de Aaipet. Maar nu weer wel.
   Natuurlijk doe ik over je oog schrijven, want ik wil graag dat je beter wordt. En dan wil iedereen van de blog, dat je oog weer gezond wordt. En jij en je vrouw zijn samen een supertiem, ook al snap ik best dat voor jou de zalluf niet hoeft. Maar de ontsteking kan zich heel stilletjes verstoppen en doet dan ineens terugkomen als je geen zalluf meer krijgt. En dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.
   Ik doe heel hard duimen dat je oog snel helemaal beter is!
   Zie je wel, jij doet ook niet op vogels jagen! En ik denk Floris en Zusje ook niet, want die wonen met jou samen in huis. En in huis vliegen geen vogels.
   Ik heb ook nog nooit een vogel gevangen. Ik zou ook niet weten hoe ik dat moet doen, als ze in de lucht vliegen. Soms zit er eentje vlakbij mij, als ik op mijn stoel zit. Dan kijk ik eventjes wat de vogel doet, en dat is alles. Ik denk altijd: die vogel heeft misschien een gezin, en kindertjes. Die vogel is iemand, dus die ga ik niet vangen.
   Misschien ga ik wel een keertje naar de krant schrijven, dank je wel voor het idee! Als ik dan mijn footoo meestuur, weten ze wel dat ik Sur Bolle ben, van de blog van Bert.
   Dan telt mijn meening vast wel mee!
   Lieve Loes, dankjewel voor je kompliementen! Je krijgt lieve gouden kopjes van mij, Bolle. Ook je vrouw en Floris en Zusje krijgen lieve kopjes. En mijn mensen doen jullie allemaal lieve groetjes sturen!

   1. Ik heb denk ik mijn naam verkeerd getiept, dat ik ineens een andere kleur heb, maar ik ben het echt waar! Ik ben gewoon Bolle, zoals altijd!

 7. Bolle, we zijn het helemaal met je eens en hebben er niets meer aan toe te voegen!!!
  Oh jawel toch wat
  Wij wensen Loesje en mevrouw Loes sterkte en hopen dat de ogen van Loesje weer snel beter zijn!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik had al een antwoord geschreven en ineens was het weg!
   Dankjulliewel dat jullie het met me eens zijn. Ik denk dat alle katten het een raar onderzoek vinden, maar ons wordt niks gevraagd. Terwijl het over ons gaat, dat is toch raar. En vogels is ook niks gevraagd. Die zouden wel vertellen dat het niet aan katten ligt dat er zo weinig vogels zijn, maar aan mensen.
   En dankjulliewel dat jullie ook aan Loes en mevrouw Loes denken. Dat doet vast helpen, dat het oog van Loes snel weer beter wordt!
   Een hele dikke knuffel terug voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw van Bolle.

 8. Bolle je bent een wijze kater.Want je zegt het precies goed.Wij komen alleen op het veilg gemaakte balkon,en als het koud is, heel even en dan hopla weer naar binnen. Hier vliegen veel vogeltjes maar we komen er niet aan,en er was ooit 1 muis in huis,en onze vrouw heeft die gevangen. ……dus.Nee ze moeten zorgen dat alle wilde katers gaan knikkeren en de poezen niet meer gaan zingen.En ze niet zoveel natuur kapot maken.Stom onderzoek ze moeten hun tijd maar beter gaan gebruiken.Bolle de tuin is van jou en niet van die stomme onderzoekers.Groetjes,ook namens Muzette en Sparkle,van je vriendje Fynn

  1. Hoi Fynn, dus jullie vangen ook geen vogels? Wie zijn dan al die katten die vogels vangen, waar die mannen over schrijven. Ik heb zelf één keer een muisje gevangen, maar toen wist ik niet wat ik er mee moest doen. Hopelijk wist jullie vrouw dat wel!
   Ik vang nooit iets, en ik mag altijd naar buiten (als de stijgers er niet zijn). Er loopt hier van alles in mijn tuin, en er vliegen ook allemaal vogels. Maar ik vind dat iedereen in mijn tuin mag komen. Alleen niet de hond van de buren, want die doet beiten. En dat wil ik niet.
   En ik vind ook dat alle katten die zwerven of verwilderd zijn geopereerd moeten worden. Zo is het bij mij ook gegaan, en nu woon ik bij mijn mensen. En jij woont gelukkig ook weer in huis, bij je vrouw en je twee zussen.
   Maar ik vind vooral dat mensen beter voor alle dieren en planten moeten zorgen, en dat ze niet meer alles kapot moeten maken.
   Fynn, je krijgt heel veel lieve groetjes en kopjes van je vriend Bolle, ook voor je zussen en jullie vrouw!

Reacties zijn welkom