Waarom ik samen wil spinnen en toch ook niet

spinnen

Gisteren na het eten ging ik meteen op mijn kussen voor de zachte naheteten-knuffel. Ik moest natuurlijk spinnen. De hele tijd. Ook toen mijn vrouw ophield.

Op mijn vacht

Nou heb je ophouden en ophouden. Echt ophouden is dat ze stopt en iets anders gaat doen dus zonder mij. Dat andere ophouden is dat ze niet meer aait maar wel bij me blijft. Dat ze haar hand op mijn vacht legt. Of dat ze naar me kijkt en dat foel ik gewoon. Dan kijk ik soms terug en als ik me voor me uit kijk dan moet ik nog steeds spinnen.

Stil

Dus eigenlijk wil ik alleen samen spinnen maar zij moet stil zijn dan kan ik het beste spinnen. Dus niet praten of rare geluiden maken of willen meedoen. Gewoon stil is het beste. Dan kan ik gewoon door-spinnen het is net of het dan vanzelf gaat als het door goed aaien is begonnen. Ik spin dan door tot ik stop. Wanneer dat is dat weet ik van te voren nooit.

Nou spin ik heel soms ook als ik bang ben of gespannen. Maar eigenlijk blaas ik dan liever. Alleen daar kom ik niet altijd op om dat te doen.

Op bed

Als ik helemaal alleen ben dan spin ik ook haast nooit folgens mij. Dan ben ik wakker en ik ga naar de slaapkamer en spring op het bed. Gezellig, samen slapen. Mijn vrouw wordt wakker en aait even en ze zegt wat liefe woordjes. En pas dan moet ik spinnen omdat ik dan echt samen ben met het goede gefoel. Maar als ik spin kan ik niet slapen, dus dan moet ik wachten tot het gefoel helemaal weg is.

Spinnen is best een misteerie ik snap er niet veel van. Alleen weet ik dat ik het liefste samen spin maar ik doe het wel zelf.

 

 

15 thoughts on “Waarom ik samen wil spinnen en toch ook niet

 1. Hoi Bert,
  Spinnen is inderdaad een misteerie. Mensen schijnen nog steeds niet precies te weten hoe we het doen. Jij kan supermooi spinnen hoor.
  Ik spin heel veel, mijn vrouw hoeft me alleen maar aan te raken of tegen me te praten en mijn motor gaat al aan, maar ik spin heel zachtjes. Mijn vrouw kan het meestal alleen maar voelen aan mijn keel of mijn bastje.
  Blazen doe ik bijna nooit, mijn vrouw heeft het maar ĂŠĂŠn keer gehoord en gezien, want blazen doe ik ook heel zachtjes. Mauwen kan ik wel hard, maar doe ik meestal ook zachtjes.
  ’s Nachts lig ik op de benen of de buik van mijn vrouw, en ik val altijd spinnend in slaap. overdag lig ik vaak op de bank naast mijn vrouw, dan spin ik ook.
  De meeste van mijn voorgangers konden keihard spinnen, maar ze deden het niet zoveel als ik. Op Roodwitte David na, die had zijn motor ook heel vaak aan.
  Derrick ging ook soms spinnen als hij pijn had of ziek, maar mijn vrouw hoorde het verschil dan meteen. het klonk heel anders dan gewoon spinnen,
  Maak er vandaag maar een goede spindag van Bert, ik ga het ook proberen,
  Kop en poot van Vlo.

  1. dat jij kunt spinnen in in slaap vallen dat is heel knap Vlo ik snap niet hoe je dat doet, mij lukt het nooit. Wat gezellig dat je zo gemakkelijk en goed spint dan kun je ook goed je gefoel uiten dat is belangrijk. Ik mauw ook best zacht zelfs als ik eten wil maar mijn vrouw zegt van nietes. Ik vind het goed dat je zoveel van je voorgangers weet dat hoort zo, ik weet ook dingen van Tim, pootje van mij

   1. Mijn vrouw zegt dat als ik spinnend in slaap val. ik nog een beetje na pruttel, en dan stop met spinnen.
    Natuurlijk moet je veel van je voorganger(s) weten. Je moet en mag helemaal jezelf zijn, maar wil toch weten wat zij deden. Dat vind ik ook belangrijk!
    Kopje van Vlo.

 2. Hajjoooo oompie bert.
  Ikke kan ook heeeeeel goet spinne. Keihart sjoms. En dan gaat frauw mij kwiebele. En wat denk uwes? Dan ga ik kwijle en lekkerder ligge om beter gekwiebelt te worre.
  Asse ik spin dan voelt frauw het door mij hele lijfie. In mijn keel voelt se hut het hartst. Eg!!! Ik fin frije sjo fijn.

  1. kwijle lijkt me superfijn Dorus, ik wou dat ik dat ook kon. Misschien komt het omdat je Siemees bent. Of Amsterdams. Of je vrouw kwiebelt op een spesjaale manier dat kan ook.

 3. Hoi Bert, Oliver, Bikkel en Juultje zijn bij ons de kampioen spinnen. Bas doet het af en toe, Kruimel bijna nooit en Bjarne alleen als hij geknuffeld wordt.
  Juul kan echt heel hard spinnen, niet normaal meer, maar zij kan ook heel hard miauwen, dus ze doet alles heel hard.
  Als ze ‘s-ochtends brokjes wil hebben en onze vrouw ligt nog te slapen, dan gaat ze naast onze vrouw zitten en vlak bij haar oor heel hard spinnen/miauwen, nou dan wordt onze vrouw wel wakker hoor. De rest spint eigenlijk alleen als ze geknuffeld worden. Onze vrouw is nu naar haar werk, dus we mogen niet te lang op de kompjuter!
  Knuffies van Bas, Bjarne , Oliver , Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ik dacht misschien spinnen jullie wel alleen met zn allen tegelijk voor het samengevoel maar het is juist weer voor iedereen anders. Juultje doet ferantwoordelijke dingen voor iedereen zo zie ik het. pootje van mij

 4. Lieve Bert, mooi blog heb je geschreven over jouw spinnen. Dat ligt best een beetje ingewikkeld vinden wij. Maar het is jouw gefoel dat zegt dat je moet spinnen dus dan is het goed. Floortje is niet zo spinnerig, ze spint ook heel zachtjes, ik leg dan mijn hoofd voorzichtig op haar ruggetje dan hoor ik het pas echt goed. Fijne dag nog lief poezenvriendje en een zacht kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, zachtjes spinnen telt ook mee misschien is er zo heel veel gefoel dat het alleen op die manier kan. Maar ze kan het wel dat is best fijn!! pootje van mij

 5. Bert dat spinnen is inderdaad vreemd!!!
  Wij spinnen ook alleen maar als we bij onze vrouw liggen of ze nou kriebelt of niet.
  Het gaat vanzelf en we kunnen er dan ook niet mee stoppen!!!!
  Wel merken wij dat onze Panda het hardst kan spinnen en onze Belle het zachtst. Dus daar zit ook nog wat verschil in.

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Panda durft folgens mij ook best veel dat hij zich zo laat horen. Ik snap nou nog minder van het spinnen hoe het gaat en wat het is en dat het je eigen lichaam is en toch kun je geeneens zelf stoppen dat is toch ook raar!! pootje van mij

 6. Hoi Bert, ik spin best vaak. Als mijn mensen me aaien ga ik altijd spinnen. Ik begin heel zachtjes en dan ga ik steeds harder spinnen. Soms moet ik zo hard spinnen dat ik me een beetje verslik. En als ik dan nog blijf spinnen ga ik soms kwijlen.
  Als ik heel zachtjes spin kunnen mijn mensen het alleen voelen, aan mijn rug of mijn buik.
  Popje ging altijd al spinnen als mijn mensen naar hem keken, of als ze iets tegen hem zeiden. Beer was maar heel soms aan het spinnen, dat konden mijn mensen dan voelen. Mijn Molletje kon keihard spinnen, dan was ze helemaal blj.
  Mijn vrouw kan een heel klein beetje spinnen, Bert! Ze doet het best goed, maar ze kan het niet zo lang.
  Heb je wel eens een leeuw horen spinnen? Dat is echt SUPERhard! Maar alleen huiskatten kunnen spinnen als we in, en en als we uitademen. Dat is echt biesonder van ons!
  Ik hoop dat je vandaag veel doet spinnen, Bert!
  Hele lieve kopjes van Bolle,

  1. hoi Bolle dus jij kunt ook al kwijlen net als Dorus. Dat is misschien toch omdat je Amsterdams bent. Ik kan het geeneens. En een leeuw heb ik hier niet dus dat weet ik ook al niet. Wegens dat ik geen patroeje doe door de tuinen zoals jij. Mijn vrouw mag geen geluiden nadoen dat is eng. kopje van mij

 7. Hallo Bert, dit wordt de zoveelte keer dat ik een schrijfje doe naar jou, steeds als ikke een stukje had schrijf gedaan kon ik geen letter meer typelen. Vanmiddag moest vrouwtje weg en nu moesten we eerst even voor de buikvulling zorgen. Misschien lukte mijn schrijf niet door het spinnen van ons. Ja want al hoort vrouwtje het niet we spinnen altijd. Vrouwtje doet wel ens met de oor tegen mij aan bij mijn nekkie en ze voelt daar, Ja en dan is het er eggies hoor.

  Vrouwtje zegt dat spinnen een gemoedstoestand is voor hoe hard we het doen, Als we heel blij zijn bv. door knuffelen dan gaat het spinmotertje steeds harden ronken. Maar met stress en angst gaat die motor ook te keer. Als vrouwtje met Thomas en Brammetje naar Tante Ans moest, dan kon die nooit luisteren met dat koude ding naar de longen en het hartje. Als ze dan ziek waren was dat altijd heel vervelend.

  Als vrouwtje dadelijk klaar is met haar mensendingen doen dan gaan we samen weer gezellig op de bank knuffelen en ikke op mijn zachte deken op schoot en ook nog trappelen erbij, nou Bert zo kom ik de avond wel door voor wij naar ons Jippebed gaan.
  Jij nog een fijne avond met vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje.
  Gtote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat goed dat je vrouw dat allemaal weet dan kan ze het ook goed uitleggen. Ik snap niet dat het schrijven hier moeilijk gaat als he tsteeds gebeurt moeten we misschien iets bedenken maar ik weet nog niet wat. Ik ga ook bankhangen!! poot van mij

Reacties zijn welkom