Speelgoedtest: speeltoren met balletjes en een zwiepmuis

speelgoedtest

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een speeltoren.

Speeltoren

Soms krijgen we een speelgoedje waarmee we kunnen laten zien of we nog een beetje snel zijn. Of wie het snelst is. Dit is zo’n speelgoedje. Deze speeltoren komt helemaal uit Sjina. Ik weet niet of deze toren van plastic of van kunststof is want ik kan geen Sjinees lezen. In Nederland zag ik alleen oranje of groene speeltorens en die kleuren vind ik niet zo mooi.

De speeltoren is via de computer gekocht bij Aliexpres.
Als je deze speeltoren ook wil kopen, dan kun je ons even een berichtje sturen, dan vertel ik bij welke winkel het was.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij deze toren?

 •  is wit
 •  van plastic of kunststof
 •  is niet zo groot
 •  heeft wel drie etages
 •  vier balletjes in roze, blauw, geel en groen
 •  is heel erg snel
 •  heeft een zwiepmuis
 •  lekker meppen!
 •  balletjes kunnen eruit
 •  maakt geen lawaai

Pingpongballetjes

De balletjes zijn van pingpong, dat is een spel voor mensen. Toen wij eerder visite hadden, kregen wij twee pingpongballen. Die waren echt tof. Maar we hadden die een keer niet goed verstopt en toen is het mensenmeisje met haar voet erop gaan staan. Toen waren ze plat en konden ze niet meer rollen. Wij hebben nu van de toren een balletje gekregen om los mee te spelen. Want per etage hebben we maar één balletje nodig. Het roze balletje mag nu door heel het huis rollen.

De zwiepmuis is op een spiraal, dat is gedraaid ijzerdraad waardoor de muis kan bewegen. De muis kan echt alle kanten op. Je kan hem ook even vast houden en dan weer loslaten, dan zwiept de muis het best. Bij hard zwiepen valt de muis soms van de toren, dus die moet nog even vastgemaakt worden.

Superduper

Ik zag het al meteen, dit is superduper. De balletjes van pingpong, echt leuk, die gaan heel snel. Als je heel snel bent, zoals ik, dan kan je drie balletjes tegelijk laten zwiepen. Maar je kan ook rustig met één balletje spelen, het kan allemaal hoe jij dat dan wil. De toren is ook helemaal niet zwaar, je kan hem door het hele huis zwiepen. Als je dat van thuis niet mag, dan zit er een soort van sticker bij dat je de toren ergens op vast kan plakken, dat het niet kan schuiven.

Mijn oordeel

Superduperduper dus! Het is echt heel erg tof en verveelt niet. Juist omdat je kan spelen zoals je zelf wil spelen. Ik vind het wel leuk dat de toren steeds ergers ander staat. Van mij hoeft hij niet vastgeplakt te worden. Dat je de muis kunt zwiepen, vind ik ook tof. Het is dus een heel veelzijdig speelgoedje. Je kan er dus echt veel mee. En het neemt ook niet veel ruimte in. Als deze ooit kapot gaat, vraag ik meteen een nieuwe!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (zooo tof deze!)
Ik ben op de foto met de toren en Tjessi kwam ook even kijken!

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

9 thoughts on “Speelgoedtest: speeltoren met balletjes en een zwiepmuis

 1. Hajoooo tjilla. Oooooh ikke fin het soooo gaaf dat jullie peeltjes teste!!!
  Ping en pong balle sjijn dus ook weuk? Oooooh gaaf!!! Ikke hep plestik paaseitjes(die kanne met paasen in de winkels koope. Spotgoetkoop en sjo weuk hihihi) in furrsgillende gwotes. En die rolle sjo fein hihihi. Alleen stappe mij mensen er ook op en dan zijn se ook pjat. Stom he fan onse mense.
  Tank juwwie foor wederom een gaafe riefjoew oofer peeltjes!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ja en mensen hebben zulke grote voeten! Binnenkort gaan we ook losse balletjes testen. Dus dan kun je even goed opletten. Pootjes 🙂

 2. Lieve Tjilla,

  oooh wat hebbie weer jou goede riefjuuw gegeefe van zo een biesonder speelgoed. Jij ben duideluk en jij ben goed beezig assie aan het teste ben Tjilla. Dan bennie heelemaal in jou akzie. Ik kan het zien van mij eigen.
  Kommie heelemaal uit Sjiena, mij vrouw zeg. Sjiena is heel ver weg. Vang mevrouw Sjiena ze muise selluf?
  Mij Zusje is gek op muise en zij speel ook met ballies. Ping en pong heb wij nog nie in onse huis gehad. Soms mep ik ook teege ballies of als mij muis foor mij poote lig. Maar assie seeniejorpoes ben dan hebbie niemeer zofeel speel enersjie.
  Mij hart vinnut fijn assie jullie elke week zofeel zie speele. Dattie jong en onbefange ben. Dank jullie wel Tjilla en geefie mij kopjes aan jou zusje Tjessi en Tjaiia.

  Van jullieTante Loesje

  1. Sjina is heel ver weg. Daar is een hele grote winkel met allemaal spullen voor goedkoper, ook voor katten. Speelgoedjes die niet goedkoop zijn hier, zijn daar wel goedkoop. En soms hebben ze daar mooiere kleuren. Je moet dan wel een tijdje wachten maar dan ineens dan komt de bezorger van de pakketjes en dan is het speelgoedje er. Tjessi en Tjaiia vinden de kopjes leuk en geven ook terug, ik ook hoor! Veel kopjes, Tjilla

 3. Hoi Tjilla, hier is Kever, wat een mooie toren heb je, helemaal uit Sjina, dat is volgens mij best ver weg, en wat een supermooie aksiefoto dat je er mee speelt, je kan aan je ogen zien dat je het spannend vind, en kan je alledrie de balletjes tegelijk laten draaien?, dan ben je echt heel erg snel, dat weet ik zeker, ik vind balletjes ook leuk, ik vind het vooral leuk als ze stuiteren, dan stuiter ik zelf mee! en dan lachen de mensen heel erg, want ik lijk wel een konijntje, maar dan met andere oren, en ik eet geen wortels, dat niet, daar lijkt me niet veel aan, dankjewel voor je riefjoew en grote koppen voor jou en Tjessi en Tjaiia en jullie mensenmeisje!

  1. Sjina is heel ver weg. Het speelgoed komt dan met het vliegtuig. Deze is echt tof hoor, we kregen ook een los balletje dus hebben we weer veel om te spelen. Wortels ken ik, die eet het mensenmeisje soms in de avond. Die zijn oranje. Tjessi heeft pas stuiterballetjes gehad, ik denk dat zij er iets over gaat schrijven de volgende keer. P.s jij bent toch wel een kat en geen konijn?

 4. Hallo Tjilla, Wat een poezenmiauw uitleg zeg, Is wel een hele spannende speeltoren hoor. Ikjes ben denk ik wat te oud voor dit, ikke had een keer een ballen racebaan gehad van vrouwtje. Ikke vond het heel leuk en gezellig als vrouwtje er mee speelde en ik ging er dan op mijn gemakje bij liggen. Zie je van kijken kun je heel moe worden hoor en daarom ga ik dan maar liggen. Ikke ben meer van de muizenjacht, potenballen en de wiewkussens en natuurlijk van mijn knuffelmuis.
  Ikke denk dat deze toren heel leuk is voor de jongeren poezels.
  Veel plezier voor jullie met deze speeltoren. Als jullie iedere 2 weken een nieuw speeltje mogen testen dan krijgen jullie wel veel speeltjes. Nou ikke heb ook dozen vol hoor, maar daar zit ook heel veel speeltjes van al mijn grote vriendjes in die een ster zijn geworden.
  Tot de volgende keer en ikke ben van de nieuwsgierige wat jullie dan gaan testen.
  veel knufjes voor jullie van vrouwtje en poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Hoi Jip, wij krijgen elke week een speelgoedje! Soms gaat er iets kapot, dan gaat het weg, maar het is wel zo dat als je hier thuis komt, je overal speelgoed ziet. De kleine dingen zijn nu in een mand, daar moet ik het nu elke dag uithalen, pfff. Wij vinden het ook leuk als het mensenmeisje met de speelrails speelt en dan kijken wij ook toe. Ook laten we haar steeds balletjes pakken. Dan moeten wij stiekem wel lachen. Volgende week hebben we balletjes in de test! Pootjes van mij en ons, lieve Jip en mevrouw Els.

Reacties zijn welkom