Dorus over: de winter fan mij en me fjientjes

winter

Hajooooooo iedeween. Het isse weer d.d.ย Dorusdinsedag hihihi. Waar ga ik hut fandaag oofer heppe? Nauuuu over ies wat feel diertjes nie weuk finne. En ikke ben pas annerhalf en ik hep dat witte spul eigeluk nooit sien. Ikke ga hut oofer de winner heppe.

Ikke hep een paar ooms en tantes gefjaag watte sei fan de winner finne. Ook hep ik aan een oom en tante op me instagwam gefjaag. Oooooooh sei heppe hut sjo errug, snikkerdesnik.

Kauwt

Maar ikke begin met me-eige.ย Ikke weet nie eg wat een winner is.
Ikke ken geen wit spul. Ikke weet wel dat hut inne winner kauwt is. Ikke sat foorig jaar naameluk te seure dat ik naar buite wau. Ooooh ikke mauwe en huiwen. Se sat teets fan Doorie… hut isse kauwt!! Ikke gewoofte haar nie en bweef doorseure. Dan moete hut self wete sei se.
Dus de deur ging ope en ikke sjeeste naar buite!! BRRRRRRRR kauwt seg!! Hoe durfte se me naar buite te gooie!! Ikke rente gewijk weer naar binne en ikke warmte me pootjes aan me egge nepsjaapie. Sei frauw eige sjult!! Nau van me ja!!

Oompie Bert

De eerse is me oompie Bert.
Oompie Bert wuik aan de foordeur datte hut winner is.hij hep furrwarming en hij fin dat fijn. Hij wil dan feel knuffels en ook feel sneks.
Me oompie hep speesjaal foor de winner een winterjas aantrekt!! Eg waar!! Het eenige furfeelende fin hij dat die jas gewasse moet worre.
Ooooh dank uwes oompie foor uwes weise woordjes!

winterMe mamsie

De follegenne is me mamsie.
Uwes ken haar wel, sei hep de gwootste puik fan heeeeel de werelt. Hihihi.
Mamsie geef nies omme winner. Se blief geen kauwe poote. Se fin witte flokke uit de wucht moeluk. Mamsie lig gwaag oppe de fennestebank. Die hep mamsiefrauw speesjaal foor mamsie’s puik op maat late maken. Wief he?
Mamsie seg dat se warmte noodig hep foor haar krakkrakbotjes.
Mamsie fin hut wel sielug foor de swerfdiertjes. Datte se geen mutsie heppe foor wat warmte. Sniksnik.
Ferders fin me mamsie dat hut eete feeeel wekkerderder is inne winner.
Dank uwes mamsie. Mag ik me sakgelt nau?

Tante Janou

We gaan fjoluk ferder met een ekspeerr, woef tante Janou.
Tante Janou fin de winner tegekcoolwauwiewauwwauw. (Meen uwes dat tante Janou?)se seg de sneeuw isse wit en dan lijk awwes gwoter. Tante seg dat de sneeuw kraak onder haar woefpootjes en dat hut gewuit maak. (Ooooh eg?)
Maar se seg dat je door de sneeuw ook oppe je platte bek kan falle. Ooooh wat raar!!
Maar er isse ies waarfan tante Janou het awwermeese hau… naameluk koekies. Die kwijg se feeeel te weinig.
Ooooh arme tante Janou. Geen wonder datte se so kwein is. Dank uwes tante Janou.

Oommeneer Wit en tantemefrauw Bruin.

winterDe follegenne sjagoffers fanne mij onnerfjaaging sijn oommeneer Wit en tantemefrauw Bruin.
Sij sijn al heeeel lang me fjientjes oppe instagwam.
Se finne de winner nies!! Hut luefs ligge se te bakken oppe warme plaat. Maar meneer Bruin wil niet gewijk met se susje mefrauw Wit ligge. Hij fin het stom datte se sus de baas is in huis. Asse se binne sjijn dan kijke se naar die witte flokjes. Mefrauw de Wit blaas er dan naar.
Se finnen de annere kant fan de deur ook weuk. As die deur ope gaat renne se naar buite. Se rolle ook in dat witte spul, maar dat doen se nooittt meer. Dat witte spul wert water!! (Oooooooh wat eng)
Se ware uuuure beesig om hun faggie weer dwoog te kwijge.
Dank uwes oom Bruin en tante Wit.

Mefrauw Ceciel

De laase sjijn de katte fan mensmefrauw Ceciel.
Se liet tante Tica aan hut woort. Ook sei fin de winner nies. Hette is kauwt en soms sneeuw. En datte is nie weuk!!! Soms hep se sneeuw tot aan haar puik!!
Se seg dat tante Izzy het met haar eens is!!
Oooh tante Belle en oom Panda wouden ook wat segge.
Sei segge dat tante Tica en Izzyhut faut heppe. Sei finne de sneeuw en winner juis weuk. Ze gaan dan flokke happe. (Ooooh is dat wekker?)
En ze renne door de tuin. Ze finne kraaksneeuw weuk hihihi

Oooh oom Dopey en Moby wille ook wat segge.
Hij fin het niet weuk. Ooooh wag… hij fin hut wel weuk. (Ooooh isse het nau wel offe nie weuk. Moppermopper) hij fin het weuk om assie buite is om dan fanne buite aan te kome renne en dan assie binne is te gaan glije oofer de floer.(hihihi weuk)
Oom Moby isse de waaste. Hij was heeel lang een swerfkater.(sjielig he?) Hij fin de kauw niet so erg. Hij lig het luefs buite te sjape. Maar hij gaat tog inne afont weer fijn bij de annere katten in huis.
Ooooooh watte mooie furrhaale. Damk uwes awemaal hoor foor de meedewerking

winterWijser

Nau… ikke ben een hoop wijser geworte. Ik seg sgaf de winter af!!! Want niemant fin hut weuk. Iedeween betank foor uwes meewerking.

Dit was het foor dese keer
Ik sluit af met een dikke koes
Foor me MamsieLoes.

Toedeledokie

Dorus

25 thoughts on “Dorus over: de winter fan mij en me fjientjes

 1. Hoi Doorie. Ikke heb ook me wintervachie al aan gedaan. In me vorige huis met frau kon ik op het afdak lopen. En als er sneeuw ligt dan moet je gewoon snel lopen, dat is minder koud aan je pootjes. Weet je wat ook in de winter is? Dat water hard en glad wordt. Dan glij je alle kanten op, gewoon lopen lukt dan niet. Frau zegt dat het dan net is alsof ik schaats. Ikke was wel jonger toen. Ikke ben nu bijna 8 dus denk dat ik de warme plaat nu fijner vind hihi. Pootjes van mij!

  1. Hajoooo tante minnie.
   Ooooooooh wor waater hart inne winner? En gwat? Ooooooh fandaar datte woeftante janou sei datte se dan oppe haar pwatte bekkie fal.
   Ikje sit ook wiefer binne hoor. Ikke mag nu aween naar buite as de son sjijn.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hallooo lieve Doorie!!! We zijn zo trots dat je ons ook hebt gevraagd!! Onze vrouw kan alleen heeeel lange verhalen schrijven, maar je hebt precies begrepen wat ze eigenlijk allemaal bedoelde. Dat vinden wij heeel knap van jou! Dikke likjes van je instagram oompie en tantetje vanuit de andere kant van het land!

  1. Oooooh hajooooo oom en tante. Oooooh wat weuk datte uwes ook wat seg๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Iedeween… ditte sjijn me instagwamfjientjes ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes tewug!!! ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ

  2. Lieve mevrouw Bruin en meneer Wit,

   dank u wel dattie mij jonge ze hellep heb gegeefe met ze winterferhaal. Selluf ben ik ze mamsie en assie seeniejorpoes ben dan hebbie jou maniere. Dan stellie jou eigen foor. Harteluk kennisgemaak van Mamsie van Doorie. Jij wil toch weete wattie uitspook op ze instagwam.
   Dank u harteluk van mij eigen,

   MammaLoesje

   1. Mahammmmmm fjaag uwes nu eg datte me instagwamfjientjes uwes moete segge als ik taut ben? OOOOOH ๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€

   2. Hallo Mammaloesje! Wij weten al veel van u, want we hebben ook met prinses Katrientje gepraat, en nu met ons lieve vriendje Doorie. We genieten van al jullie avonturen en verhalen. Onze mam leest ze altijd aan ons voor en soms zijn we ook wel eens jaloers op al die spannende avonturen in Amsterdam. Afgelopen september hebben we, omdat we heel zielig tegen Doorie hebben gedaan, mee mogen doen met uw hoedjessjoow.
    Groetjes vanuit Noord-Limburg. En ook dikke likjes voor u.

     1. Als dat mag van jou en mammaLoes, dan doen we graag weer mee๐Ÿ˜๐Ÿ˜

 3. Hoi Doorie.
  Ik vind de winter ook niks.Mij veel te koud….Ik lig veeeeeeeeeeel liever in een warm zonnetje te stoven in de zon,buiten op het balkon.
  Heel soms is er sneeuw.Sneeuw is heel licht en geeft het buiten een heel andere kleur.Mijn scullary girl wordt altijd blij van lopen in de sneeuw.Ze vindt het heerlijk,maar ook onpraktisch.Want vaak zijn er dan problemen met een bus of trein en dan kan ze niet zo goed naar mijn mensen oma toe.
  Dat is niet leuk,want oma geeft meestal lekkers mee voor mij!
  Mijn scullary girl heeft in de winter een warme deken die warm wordt als ze ‘m aanzet ’s avonds.Die deken gaat warm worden door elektrisch.En dan zet ze ‘m op maximaal.Dus noem ik de deken Max.Het een beetje een vervanging van bakken in de zon.Ik lig graag op Max.
  Naar buiten ga ik niet zo veel,soms om mijn nagels aan de muur te doen,maar dat is het ook wel.
  Nee geef mij maar de zomer!!!
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette.

   Oooooh hep uwes een ellekdeke? Oooooh ikke hep die nue. Aween me nepsjaapiefaggie. Dus uwes frauw fin de winner wel weuk maar uwes nie. Ikke seg dat we de winner af moete sjaffe!!! Weg er mee!! Hihihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Lieve Doorie,

  wat hebbie weer mooi jou ferhaal gemaak van jou winterletters. En iedereen heb zofeel fertel ofer ze kouwe poote en mij Bert fertel ofer ze wintervacht. Zo wor jij mij wijse katerjonge mij beebie. Assie deese jaar witte flokke krijg zal mamsie jou zegge wattie wel en nie moet doen. Dattie nie van jou balkon afglij en jij kom in jou gat in ze grond terecht en jij befries๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
  Mamsie is blij met ze spesiejaale fensterbank foor groote poesebuike. Dan kan jij oferal goed ligge en kijke assie witte flokke zie. Maar mamsie geef er niks om…
  Jij heb het goed fertel mij beebie, mamsie is tros op jou eigen.

  Waarom moetie nou alweer jou sakgeld. Hebbie jou sentjes nou alweer ferbras. Mamsie heb net ze staaslot gekoop. Assie nog eeve wacht heb Mamsie weer sentjes. Assie ze preis win. Mamsie moet ook denke aan jou toekoms…

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooo mamsiewamsie.
   Hep uwes alweer geen sentjes meer?
   Ooooh ikke hep ook staaslot kog, en ikke hep nog teets sentjes oofer hoor!! Hihihi
   Oooooh fin uwes mij innefjoew eg goet? Oooooh heppik fan oompie bert leert hihihi.
   Ikke kan al goeiste fjaag stelle he?
   Koeskoes mamsie

 5. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat hebben mijn vriendjes leuke verhalen aan jou vertelt. Ik ken de winter alleen vanachter mijn vensterbankraam. Dan zie ik de mensen buiten op straat door de sneeuw ploeteren. Dat lijk mij helemaal niet leuk. Vrouwtje zegt dat het in de winter ook heel koud kan zijn. En ’s morgens duurt het heel lang voordat het licht is. En als het eindelijk licht is wordt het weer donker! Niks aan toch. Nee, geef mij maar voorjaar en zomer.
  Heel veel kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijsje.
   Ooooh dus uwes siet fanuit uwes waam offe hut kauwt is? Ooooh dat isse gaaf!!!
   Ikke mag sjoms nog naar buite.BRRRRRRR soms isse het eg kauwt.
   Ooooh hep uwes ook datte het water lig wor? Ooooh hier ook!!! Ikke moet nu goet kijke as ik fenbestebankkont-troole doe hihihi
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Nou Dorus zeg jij de winter maar lekker af…….gelijk heb je!!!!!!
  En je bent een super goeie interfjiewer!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Oooooooh tank uwes mefrauw ceciel!!!
   Ikke ga gewijk met het weerburig belle. WEG METTE WINNER
   WEG METTE WINNER!!!hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hoi grote jongen die zwart is net als ik, ik ben dus Kever, en ik weet nog niet wat ik van de winter vind, maar weet je wat de mensen zo gek vinden?, ik lig heel graag voor het raam dat op een kier staat, nu ook, ik heb het nooit koud, en ik ga ook niet op de warme vensterbank liggen, alleen als hij NIET warm is, misschien omdat ik een Kever ben?, of de vrouw denkt dat ik net ben als Popje, die hield ook niet van de warmte en die ging gewoon op stap in dat witte spul, of als het regende, ik ga helemaal niet op stap! want dat mag nog niet, ik vond het mooi om te lezen wat andere katten vinden van de winter, en misschien herken ik dan de winter alsie hier komt! ooo nee, je gaat hem afzeggen, de vrouw zegt ja graag, ze is blij dat jij dat kunt!, grote koppen van je poomsie Kever!

  1. Hajooooo p-p-p-poomsie keefer.
   Oooooh hep uwes ook geen winner kent nog?
   … … …
   Ooooh me frauw sei net dat uwes dat nie meer weet. Ooooh asse uwes naar buite mag, mag uwes nie wegwope hoor. Ikke mag ook naar buite, maar se heppe gaas van kippetjes teege het hek zet. Want anners sau ik eg weg kunne wope. Er sit aan beide kante een uitbauw waar ik so op ken wope.
   Ooooh poomsie, wat lijk uwes op me!!! Hihihihi
   Pootjes p-p-p-p-poomsie ๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Haha, had je koude pootjes! Wij hebben winter alleen door het raam gezien. Sinds mei hebben wij een buiten en wij mogen altijd naar buiten als het niet regent. Dus wij mogen dan in de winter ook naar buiten, denk ik. We moeten dat thuis dan even bespreken. Het mensenmeisje vindt sneeuw mooi, misschien wij ook, dat weet ik niet. Groetjes en pootjes van ons, en ook van mij.

  1. Hajoooo tjilla. Je moet wel je dasje en musje opdoen hoor. Anners komp mamsie moppere bij je!! Hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 9. Hallo Dorus, Ja toch een beetje van de late geworden, vrouwtje de schuld hoor, ze was toen ik op haar schoot een dutje deed ook in de slaapjes gevallen.
  Maar wat een keigave schrijf heb jij gedaan zeg, Over de winter en de sneeuw. Nu weten vrouwtje en ikke hoe onze vriendjes en dinnetjes het vinden en zo te zien de meeste vinden het maar niks. Ja het is koud en je krijgt van die natte poten. Ikke heb maar 1 keer winter meegemaakt dat ik buiten en in een ijskoud schuurtje moest wonen, Nou Dorus 10 winterjassen waren nog te weinig hoor en toen die winter er was, was ik nog maar 6 maandjes oud. Toen ik met vrouwtje nog in ons andere huis woonde ging ik als er sneeuw op het balkon wat er doorheen stappen. Vrouwtje deed altijd achter haar hand lachen, want ik deed steeds een poot optillen en er mee schudden. Ikke ging als het heel koud was alleen even een frisse neus halen op het balkon. Hoe het nu zal gaan in mijn buitenren , moet ik nog op wachten. Vrouwtje denkt dat er wel sneeuw in de ren zal komen door de blaas-blaas.
  Maar of ik er heel veel zal zijn denker ikke niet, want ik ben een koukleum en mijn mamsie heeft vergeten mij een winterjas te geven en dat vind ikke wel van de domme hoor.
  Zo Dorus nu weet je ook een klein beetje hoe ikke mijn winter zal vinden en nu is het tijd om te gaan slapen, Ikke had net wat eten gedaan en van schrijf doen wordt je ook moe.
  Ik moet je van mijn vrouwtje veel knufjes mee sturen en grote poot en kopje van Oome Jip.

  1. Hajoooo oome jip.
   Oooooh dat gaat pannent foor uwes worre!!! Ikke ga belle naar het weerberig datte we geen winner wille!!! Ikke mag nog teets oppe me ballekon as de son sjijnt.
   Frauw seg dat mij faggie ook feel te dun is ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 10. Lieve Dorie, floortje en ik hebben weer genoten van jouw mooie schrijf en van de winterverhalen van de vriendjes. Floortje vindt sneeuw alleen leuk om naar te kijken maar niet om er in te lopen, ook niet toen we nog een tuin hadden. Want dan krijgt ze natte pootjes en dat vindt ze niet fijn. Wij sturen jou knuffels en kopjes en wensen je een fijne avond lieve Dorie.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floor.
   Ooooh eg? Ikke vin natte pootjes nie so erg. Ikke loop wel eens de natte kaamer in asse me mense rege heppe gemaakt.
   Isse weuk hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

Reacties zijn welkom