Kater Kever en Cisca vertellen hoe het gaat met wennen

wennen

“Dag allemaal, ik mag nu zelf een verhaal schrijven, zegt de vrouw, ik mag vertellen hoe ik het vind in huis, en of ik al gewend ben, en hoe alles gaat, dat wil ik best vertellen hoor, want ik heb overal wel wat over te zeggen dus hier ook over, alleen zegt de vrouw tegen me dat ik wel af en toe even pouze moet nemen met praten, of met schrijven, dat je ook wel eens een punt moet maken, nee zetten zegt ze, een punt ZETTEN zegt ze, dus die maak ik hier, kijk maar: PUNT

wennenEnniewee, ik woon nau al drie weken bij de mensen in huis, en als jullie dit lezen woon ik er al bijna vier weken, dat is nog niet zo lang maar ook niet zo kort vind ik, ik ben al een beetje gewend, ik lig bijna nooit meer onder het bed, alleen soms als ik even rustig wil slapen, dan kan ik lekker snurken en kletsen, ik praat zelfs in mijn slaap, ja dat is toch heel normaal? volgens de mensen niet, ze vinden het leuk hoor zeggen ze, maar niet iedere kat doet dat, nau en? ik wel, en dat blijf ik ook doen, want ik ben het zo gewend, ik schrik nog wel eens hoor, als we een tijdje stil hebben gezeten en de mensen bewegen ineens, zoooo dan ren ik echt heel hard naar de slaapkamer en verstop me, punt roept de vrouw, waarom toch? oja ik moest een punt.

Zetten dus dat doe ik, op een keer zei de vrouw iets tegen me, een beetje harder dan anders, toen werd ik me toch een partij bang en ook verdrietig, ik dacht dat ze boos was en dat ik misschien wel weg moest, ik verstopte me onder het bed en wilde er niet meer onder vandaan komen, ik was helemaal onder-stuur, zei de man, ze vonden het zielig voor me en dat was ook zo, maar nu is het allang weer goed hoor, en…”

Wennen

En nu wat toelichting van mij – Cisca – bij dit verhaal van Kever.
Ik ben verbaasd over hoe snel Kever is gewend. Wij hadden erop gerekend dat hij weken onder het bed zou liggen. Het ging veel sneller. Hij schrikt nog wel van onverwachte bewegingen, en soms schrikt hij als je hem wilt aaien. Dan rent hij nog richting slaapkamer.

De keer dat Kever zo verdrietig was, was toen hij niet aan mijn toetje mocht likken. Er zat zoetstof in, dat is giftig voor katten. Vandaar dat ik echt niet wilde dat hij er aan likte. Ik had twee keer zachtjes nee gezegd en zei het uiteindelijk ietsje harder. Met een beetje nadruk.
Dat vond hij zo erg dat hij onder het bed kroop en er pas onder vandaan kwam toen we hem er onderuit lokten met iets lekkers. Hij was helemaal overstuur en gekwetst.
Natuurlijk hebben we hem geknuffeld en getroost, maar het duurde even voor hij weer de oude was.

Daarin lijkt hij op Bol: hij voelt snel dat hij gestraft wordt, ook al doen wij dat uiteraard niet. Kever wil steeds horen dat hij dingen mag doen, anders durft hij het niet.
De eerste dagen vond hij het spannend om zomaar eten te pakken. Hij kwam elke keer tetterend naar ons toe. Wij zeiden dat hij mocht eten, uiteraard, en liepen met hem mee naar zijn bakjes.
Dat vindt hij nog steeds het leukste; als wij er bij blijven staan.

Praten

wennenKever wil veel bevestiging en vraagt de hele dag door onze aandacht. Door te praten. Soms zachtjes en lief, soms bijna schreeuwend. Het praten is inmiddels iets minder geworden. Gelukkig. Want het was – eerlijk gezegd – best pittig om de hele dag (en nacht!) achterna te worden gelopen en toe te worden getetterd.
Dat achterna lopen doet hij nog steeds. Hij durft nog niet echt zijn eigen dingen te doen. Hij doet dus wat wij doen en bevindt zich waar wij zijn. Maar af en toe trekt hij zich nu toch even terug en slaapt hij een paar uur. Onder de tafel, of onder het bed.
Dat is al een vooruitgang, want tot een paar dagen geleden was Kever de hele dag wakker. En volgde ons op de voet. En dat bedoel ik letterlijk: als wij zaten zat hij naast ons, als ik even thee pakte liep hij mee naar de keuken, dan weer mee terug naar het bureau, als ik mijn beker pakte wilde hij die zien, als ik hem neerzette schrok hij enzovoort.
Dat was voor ons alledrie nogal vermoeiend. Wij durfden ons niet te bewegen als hij eindelijk lag te dutten en Kever kreeg zelf natuurlijk al helemaal geen rust.

Samen

We zijn nog niet helemaal op ons gemak bij elkaar, daar komt het op neer.
We houden elkaar in de gaten en kijken wat de ander doet. En beslissen dan wat wij zelf doen. Dit geldt voor Kever en ook voor Jeroen en mij.
Met Bolletje waren we helemaal vergroeid. We kenden elkaar volkomen en hadden samen een routine ontwikkeld.
Het gemis van Bol is niet minder geworden. Want Bol was Bol, een vreselijk lieve wijze bescheiden katerman.
Maar we zijn blij dat Kever er is, en Kever is blij dat hij bij ons is. We krijgen de hele dag door keiharde koppen en hele lieve zachte droge neusjes van hem. En hij wordt door ons aan de lopende band gekust en geknuffeld.

We hebben alle tijd.

 

33 thoughts on “Kater Kever en Cisca vertellen hoe het gaat met wennen

 1. Hallo cisca en jeroen.

  Ik mocht eerst ff wat neerzetten, straks komt doorie. Dus doorie… hou op met me aan te tikken dat jij nu wil typen!!

  Allereerst…. wat is kever een prachtkat. En de foto’s!! Zei ik niet dat jullie er snel aan wennen zouden om een donkere kat te fotograferen? Wat een prachtfoto’s. Ik heb een zwak voor zwarte katten. Zwarte katten hebben een prachtglans op hun vacht. Niet 1 andere kleur heeft dat zo mooi als de zwarte!!
  Mijn hemel, wat lijkt kever op doorie met alles wat hij doet. Doorie kwebbelt ook de hele dag. Doorie volgt ons als een hondje. Doorie tikt me aan als hij wil spelen. En zijn oogjes… durf te wedden dat ze, net als bij doorie, groen/blauw op de foto zijn en geel als hij voor je staat.
  Als doorie eet kijkt hij ons soms aan. Hij blijft dat doen net zolang dat we ooooh lekker he zeggen 😹😹😹
  Dan pas gaat hij verder.
  Het wennen aan elkaar is normaal hoor. Inwezen zitten jullie nog in de rouw. Het komt allemaal in orde😘
  Ik laat doorie nu maar aan het woord want hij blijft tegen me aan tikken 😹😹

  Hajoooooooo oomsie keefer.

  Ooooooh uwes wijk op mij. Ikke doe awwes bijna net sowas uwes. Asse ik een foowtoo fan uwes kwijg fia de meel sjrik ikke evve en dan woep ikke p-p-p-p…
  Dan frage me mense of er ies is en dan kan ikke aween p-p-p-p segge.
  Maar oomsie… uwes moe wel ooferdag ook sjape hoor hihihi. Dat isse goet foor uwes puikie. Hihihi
  Totte de follegenne keer p-p-p… euh… oomsie hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Lieve Anita, ja grappig is dat, dat Kever ook zoveel siamees in zich heeft! Bij Door zie je dat meteen, bij Kever hadden we geen idee. Zijn kop is in ieder geval totaal niet siamees, en zijn lijf ook niet echt. Maar hij is net als Door gigantisch. Hij woog in het asiel 5,5 kilo en dat was een prima gewicht. Ik ben bang dat er nu een halve kilo bij is gekomen, ook door de castratie…
   Als Kever ligt is hij net zo lang als mijn hele arm.
   De rouw om Bol en het wennen aan Kever en de vreugde om Kever lopen allemaal door elkaar heen. En dat zal voorlopig nog wel zo blijven.
   Liefs, Cisca.
   Hoi Door, hier ben ik ook nog even, Kever dus, wat lijken we op elkaar, dat zeggen de mensen en dat lees ik zelf ook, en ik ben ook pootballer, ik tik balletjes door het hele huis, vooral als de mensen nog slapen, dat vinden ze leuk, ook als ze nog slapen en ik klim op bed en ga praten omdat ik iets moet vertellen, ken je dat?, soms proberen de mensen dan net te doen alsof ze me niet horen, maar dan ga ik gewoon harder praten, simpel toch, heel veel pootjes lieve jongen, van je poomsie Kever🐾, zie je dat ik schreef poomsie?!

 2. Lieve Kever en mevrouw Cisca Jeroen,

  oooh mij hart is zo geraak met wattie ons allemaal fertel Kever. Mij vrouw heb het mij eigen foorgeleeze en wij heb saame geluk gefoeld in onse hart. Dattie ons al zofeel wil fertelle,, jij ben dapper van jou eigen Kever. Dattie jou punt nog nie kan vinde geef niks van ze eigen. Iedereen van mij Bert ze website ga jou helpe. Jij ben er nog maar net, dan hebbie nog geen erfaring met jou punt. Misschien liggie nog in jou asiel maar daar moetie nooit meer trug gaan Kever. Daar moetie jou punt laate ligge, jij heb er niks aan. Jij heb nu jou mense en jij heb jou punt niemeer noodig. Jij kan nu gelukkig zijn en jij kan tettere zofeel assie wil. Maar jij moet ook slaape en jij moet goed eete. Jij heb nu al jou tijd van jou weereld Kever en jij krijg het van jou mense. Dattie saame kan wenne en saame geluk foel in jullie hart. Jou mense heb ook tijd noodig Kever. Wenne is foor jou mense net zo biesonder als foor jou eigen. Mij erfaring is dattie op somaar een dag in jou leefe ondek dattie niemeer hoef te wenne. Dan hebbie allemaal jou eigen terug gefonde assie saame ben. Maar jij heb er geen erreg in want alles is weer gewoon van ze eigen.
  Lieve Kever jij ben goed beezig en mij hart is trots op dattie al zofeel durref. Jij krijg mij zachte kopjes en op mij neus zit nog mij beetje sjelei en het is foor jou Kever.

  Lieve mevrouw Cisca Jeroen,
  dank u wel dattie Kever zofeel hellep geef en dattie geduld heb en misschien hebbie nu ook u groote oor. Assie zofeel tetter hebbie ook zofeel oor noodig. Anders kan jij het nie ferwerke. Mij hart heb wel ze groote sprong gemaak want mij vrouw liet mij ook zo een mooie footoo zien van mij buikmaatje Bolle. Toen heb ik mij traan ofer mij wang gefoeld van mij hart. Mij vriend Bolle ga nooit fergeete worre en Kever krijg ze eigen plekje. En saame kom het alteit goed, Bolle heb het selluf gezeg.
  U krijg mij zachte kopjes en mij pootjes heb sjokolaa en het is foor u eigen en meneer Jeroen en Ooma. En het is mij letter Pee van….

  Loesje

  1. Lieve Loes, wat heb je toch weer prachtige letters gemaakt. Ik moest er meteen een beetje van huilen omdat ik ze zo mooi vond. En ze zijn ook wáár, dat Bolletje nooit vergeten wordt en Kever een eigen plekje krijgt. Ja, als we samen zijn komt alles goed, samen kun je alles!
   Enne… de chocola heb ik allemaal in mijn eentje opgesnoept, wat zal ik nu tegen Jeroen en oma zeggen? Nou ja, voor een keertje mag dat wel toch? Liefs voor jou en je familie van Cisca (met een schoteltje krem fresj voor jou erbij, stiekem)!

   …hoi lieve Loes, hier ben ik, Kever, gelukkig dat iederen me wil helpen met die punt, want ik vind dat best moeilijk, als je een punt zet mag je niet meer praten, dat denk ik, en ik moet nou eenmaal altijd praten, tetteren zeggen de mensen, maar ik kan ook hele lieve geluidjes maken, als ik iets wil of als ik knuffels krijg, maar zelfs als ik slaap vertel ik dingen, dan vertel ik wat ik droom, en soms droom ik eng, van het asiel, dan maak ik bange geluiden en dan geven de mensen me een kusje en dan ben ik niet meer bang, ooo sjelei dat lust ik, zachte neusjes terug want dat kan ik heel goed, met een beetje kwark eraan, van mij Kever, …

 3. Lieve Ciska en Jeroen wat een prachtige kater is Kever. En het wennen heeft tijd nodig jullie zitten nog in een rouwproces maar het komt goed. Hier is het ook nog steeds een rouwproces en helaad deze week weer een overlijden. Rosanne werd 2 dagen na haar 1e inenting en chip een ster. Het komt gelukkig niet veel voor maar de inenting was hier het gevolg van. Het is moeilijk omdat er nog kitten zijn druk in de socialisatie, Remy die bezig is met een enorme inhaalslag met eten en de grote die pijn en verdriet goed voelen. Maar we moeten verder en ik heb 2 dames die zich graag aan Kever willen voorstellen.

  Halloos Kever, wij zijnen Amber en Dulce en wij wonen nog niet zo lang hier. Wij sjijn se geboorse in Sjieberieje. Een land ver hier vandaan. Wij zouden in Mei verhuisjes doen en we zouden opgehaald worden door Sylvia, maar toen kwam dat stoute firus. En moesten wij wagjes doen. Uiteindelijk zijn wij in Oktober gekomen met se vliegtuig en na een reis met de toet toet bij Sylvia en de andere katten. De 1e 2 dagen werden wij even apart gestelde en nu zijn wij al goed gewend. We leren goed Nederlandse en Kenji en Kyomi komen ook uit Sjieberieje dus soms praten we nog roessies. Het wennen ging heel snel we waren al andere katten gewent en het eten is hier goet, het huis is warm Sylvia is aardig en we hebben al kennis gemaakt met sommige mensen van de blog . Wij hopen dat jij ook onse vriendje wilt worden want vrienden heb je nooit genoeg, en je zult zien wij zijn allemaal met elkaar een grote lieve familie. Lieve Kever groetjes van ons en een knuffel op je neus.

  1. Lieve Sylvia, och nee, gecondoleerd met Rosanne, wat een verdriet! Nog een klein sterretje. Ja, dan loopt alles door elkaar heen, en het is moeilijk als je weet dat de andere katten zelf verdriet hebben en ook jouw verdriet voelen. Kever wordt verdrietig als wij huilen, dan gaat hij extra hard tetteren en langs je heen wrijven en kopjes geven.
   Wat liggen geluk en verdriet toch altijd vlak naast elkaar. Veel sterkte gewenst, en veel liefs voor jullie allemaal, van Cisca.

   Hoi Amber en Dulce, o wat komen jullie van ver weg, en wat spreken jullie al goed de nederlandse kattentaal, dat lijkt me best moeilijk als je eerst roessies praatte, want dat klinkt weer heel anders, gelukkig zijn we als katten heel slim, dat we elkaar altijd wel begrijpen, en natuurlijk wil ik jullie vriendje worden, dan zijn jullie vriendinnetjes van mij toch?, ik vind het zo biesonder dat ik al zoveel vriendjes en vriendinnetjes heb leren kennen, ik vind dat gezellig, want zoals Bolle zei: met zijn allen kan je alles, en dat vind ik ook, dank jullie wel voor jullie berigtje, en veel harde koppen terug (dat kan ik nog niet anders) em hele zachte dropneusjes terug, voor jullie twee en de hele familie, en spesjaal ook voor Kyana en Jiekie, van Kever!

   1. Dank je wel lieve Kever van ons allemaal krijg je allemaal reuzekopjes terug, en ga je wel proberen te slapen en dromen over mooie dingen. En je zult vast nog wel tips van Ome Sir Surf Bolle krijgen. En inderdaad met zijn allen kan je heel veel.

    1. Lieve Ciska en Jeroen moet nog even een stukje bij. Van nature ben ik positief en zie ik meestal het zonnetje, maar ik zal blij zijn als 2020 voorbij is. Buiten de mooie dingen was het ook het jaar waarin er veel lieverds over de regenboog zijn gegaan. Ik hoop echt dat voor iedereen 2021 een mooi jaar mag worden en geen regenboog sterren meer.

     1. Lieve Sylvia, ja daar kan ik me helemaal in vinden, en Jeroen ook! Veel liefs!

    2. Lieve allemaal, ik heb vanmiddag geslapen, ik ging zelfs op mijn hoofd staan, kennen jullie dat? dat is dat je ligt en dan draai je je hoofd zo dat het net is alsof je oo je hoofd staat, nou dan slaap ik echt diep hoor, en ik bleef gewoon een beetje pruttelen, gezellig hè? en ik ruik Bolle hier in huis, daarom voelt het ook zo veilig, en heeeeeeeel veel reuzenkopjes terug en dat jullie allemaal gezond blijven nou, van mij is het, Kever!

 4. Hoi Kever en Cisca, wat een mooie blog hebben jullie gemaakt. Ik ben kei-trots op jullie. Maak je niet druk Kever, niet iedereen wil naar buiten. Mila durfde in het begin ook niet. Zelfs nu is ze nog bang als er enge geluiden komen. Ik vind jouw kei-dapper en ik ben kei-blij dat je er bent! Heel veel stoere kopjes van ons Bram en Mila en vrouw

  1. Hoi Bram, dank je wel voor je complimenten! En wat ben je toch stoer, dat je zoveel durft. Bolle is vast trots op je dat je zo dapper bent dat je in een berg blaadjes gaat zitten, en een boek hebt gemaakt!
   Voorlopig wachten we maar even met Kever en naar buiten gaan. Want als hij niet wil hoeft het natuurlijk niet. En er zijn al zoveel dingen nieuw voor hem, dus we doen rustig aan. Liefs voor jou en Mila en Toby en je vrouw, van Cisca.

   Hoi Bram, hier ben ik even, Kever, ik denk dat ik gewoon nog een beetje moet wennen, dank je wel dat je zegt dat Mila ook eerst niet durfde, dan ben ik niet de enige, ik vind jou zo stoer dat je zoveel durft!, maar de vrouw hier zegt dat iedereen weer anders is, en dat dat juist leuk is, ik denk dat ik wel samen met jou jouw tuin in zou durven, want jij weet hoe alles werkt in je tuin, en ik ben keiblij met je berigt en ik stuur je heel veel koppen, die probeer ik zachter te doen, voor jou en je famielie, van Kever!

 5. Hoi Kever. Mijn mensenoma zal wel bij zijn, die wilde graag wat meer over je lezen. Enne dat je soms hard weg rent, dat doe ik ook soms nog. Als frau hard niest bijvoorbeeld. Of als ze boemies doen buiten. Dat mag niet zegt frau maar sommige stoute mensen doen het toch. En jouw punt vind je vast vanzelf wel. Doe maar lekker nog veel kletsen en verkennen. Lief pootje en kopje van mij.

  1. Hoi lieve Minnie, hier Kever, wil je alsjeblieft veel zachte neusjes aan je mensenoma geven van mij, want dat kan ik heel goed, kopjes geven kan ik ook, maar ik moet nog leren om het iets zachter te doen zeggen de mensen, de man zei dat hij een hellum ging kopen, weet jij wat dat is?, hij zegt dat het is omdat ik zulke harde kopstoten geef, en ik ben blij dat jij ook soms hard wegrent, want dan ben ik niet de enige, gisteren was hier ook een hele hoop BOEM!, ik schrok een beetje, maar het was gelukkig niet hier binnen, schrik je als je vrouw niest?, ja dat is een raar geluid, Molly die hier woonde werd altijd boos, ook als haar mensen hoesten of lachten, ik heb het nog niet gehoord, niesen, maar ik denk dat ik me dan maar onder het bed verstop, en ik stuur jou en je frau en je opa en oma heel veel pootjes en neusjes, van Kever!

 6. Lieve Cisca en Jeroen,

  wat is Kever een mooie lieve kater, het wennen aan elkaar dat heeft tijd nodig.
  En jullie geven elkaar de tijd, dat vind ik zo mooi.

  Weet zeker dat jullie perfect bij elkaar passen en dat alles goed komt.

  Tommy wilt ook nog wat zeggen:

  Hoi Meneer Jeroen en Mevrouw Cisca en Kever,

  Wat ben jij een mooie kleine lieve katerman Kever, en dat je de punt af en toe vergeet dat geeft helemaal niks.
  Je bent nog jong, en alles is nieuw en wenne natuurlijk!

  Wel goed eten drinken en slapen hoor, want je hebt nog best veel slaap nodig als kleine katerman.

  Hoop veel vaker wat van jou te mogen lezen lieve Kever, en wel mgoed eten, drinken en slapen hé.

  Pootje van ome Tommy!

  1. Lieve Annelieke, dank je wel voor je berichtje. Kever is zeker een lieve kater, en het gaat helemaal goed komen. We moeten elkaar nog leren kennen, en daar gaat inderdaad tijd overheen. Maar we hebben elkaar al wat beter leren kennen, in die maand dat Kever er nu is!
   Liefs van Cisca.

   Hoi Tommy, hier ben ik, Kever, dank je wel dat je me schrijft, en dat je vindt dat ik best een punt mag vergeten, ik snap dat nog niet helemaal met een punt, want waarom zou je dat doen?, ik praat gewoon altijd door, ook als ik slaap ben ik nog geluid aan het maken, o en ik ben al 8 jaren zeiden ze bij het asiel en wel 5,5 kilo en dat was presies goed, zeiden ze daar, maar ik probeer een grotere buik te krijgen, net als Bolle, maar de mensen zijn best streng met eten, dat ik niet te dik wordt, dat is jammer, ik vind het leuk als je toch mijn oom blijft, want jij zit al veel langer op de blog, dan weet je hoe alles werkt, ik ben nog nieuw, dus ik vind het fijn als andere katten me kunnen helpen, misschien snap ik dan ook een keer hoe die punt werkt, daar ben ik best benieuwd naar, heel veel grote koppen van Kever, ze zijn een beetje hard zeggen de mensen maar ik probeer het zachter te doen, echt waar, en een pootje terug van Kever!!

 7. Hallo Kever, misschien heb je wel angst met verlaten. Ik weet niet of dat zo is hoor, maar ik heb dat wel. Als het mensenmeisje Tjilla of Tjaiia roept, dan kom ik er ook snel aangelopen. Maar eigenlijk weet ik dat ik niet zo hoef te doen, maar het is dan even sterker om dat wel te doen. Ik denk dat jij een goed thuis hebt gevonden maar jullie moeten elkaar nog meer leren begrijpen. Als de tijd verder is dan kom je er ook wel achter wat je voor jezelf leuk vindt. Ons mensenmeisje vindt jou erg mooi want zij houdt van zwart/wit maar ze vindt mijn streepjes en vlekjes ook mooi hoor. Ik hoop dat jij een fijne zondag hebt, en je mensen ook. Groetjes van ons, en van mij. Liefs, Tjessi

  1. Hoi lieve Tjessi, ja je hebt helemaal gelijk, ik ben altijd een beetje bang dat de mensen me achterlaten, en ik wil ook graag overal bij zijn, als één van mijn mensen naar hun kattenbak gaat ga ik net zo lang roepen tot ik er bij mag, dat vind ik gezelllig, heb jij dat ook?, ik wil alles zien en alles weten, en ik vind jullie riefjoews altijd zo handig, dan weet ik meteen of iets leuk is om mee te spelen of niet, ik heb die driehoek met balletjes gekregen, kan je je die nog herinneren?, maar het allerleukste vind ik balletjes om achteraan te rennen en te springen, en ik vind jullie alledrie heel knappe jongedames, en de mensen vinden dat ook, ze zeggen dat jullie er echt uitzien als drie zusjes, ook al zijn jullie dat niet echt zegt de vrouw, hè?dat snap ik niet, ik vind dat het ook niks uitmaakt en ik stuur jullie zachte dropneusjes van mij, Kever!

 8. Lieve Kever, Cisca en Jeroen,

  Kever wat fijn dat het al beter met je gaat en dat nog wel met zo’n grote zware rugzak. Vinden vrouwtje en ikjes heel goed van jou. Jouw punt zit denk ikjes onderin jou rugzak en die komt er vanzelf uit hoor. Is oom heel goed dat jij veel aan miauw praten doet, mijn vrouwtje zegt altijd als er iets is moet je het van je af miauwen en dat kan jij goed. Och ik weet zeker dat vrouw en manmens wel wat gewend zijn voor de oren.
  Je mag altijd een plekje hebben in huis waar jij wil verstoppen, als jij dan het moeilijk hebt met wat ook is dat een veilige plek om weer tot rust te komen, Ik heb ook een maatje gehad die dat nodig had en reuze veel tijd nodig had eer zijn rugzak leeg was, nou ja er was nog wat op de bodem van de zak en dat had hij niet meer kunnen opruimen, Hij werd plotsklaps een ster.
  Neem jij met jou mensen alle tijd en ik vind dat jij jou vrouw en manmens heel goed helpt met het verdriet van hun lieve Bolle. Ze zullen jou vast heel veel gaan vertellen wie hij was en ook van al zijn avonturen. Wel Kever tot de volgende keer en dan weet jij ons vast weer leuke dingen te vertellen. Voor jou heel veel knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van jouw nieuwe vriend Jip.
  Cisca en Jeroen wat vind ik Kever al vooruit gegaan, een dier wat veel slechte ervaringen heeft meegemaakt heeft veel tijd nodig om hier als hij/zij een liefdevol warm huisje krijgt het te verwerken. Geniet veel van Kever en ik weet dat de plaats van Bolle en de andere altijd die plaats in jullie grote poezenhart zullen blijven behouden en nu hebben jullie voor die prachtige mooie Kever. Kopjes en poot van vriend Jip en knuffel van mij voor jullie.

  1. Hoi lieve Jip, hier ben ik Kever, zou die punt onderin mijn rugzak zitten, daar zeg je wat, dat is een goede tip dank je wel!, ik ga vanavond even kijken, maar ik heb eigenlijk geen punt nodig hoor, want dan moet ik stoppen met praten en dat betekent dat ik slaap, en dan kan ik jou niet antwoorden!, Bolle heeft me verteld van jullie sterren, en hij zei dat jij samen met hem een Formule 2 deed, dat jullie kehard renden, misschien kunnen wij een Formule 3 doen, ik kan ook heel hard rennen, en ik kan ook springen, wat vind je daarvan?, het lijkt mij heel gezellig, soms scheur ik gewoon over het bed heen als de mensen slapen, ik ben bijna sneller dan het ligt zeggen ze, hoe kan dat nou?, nu stuur ik jullie heel veel kopjes en ik probeer ze niet te hard te doen, ze zijn van mij Kever!

   Lieve Els en Jip, Kever is zeker al heel erg vooruit gegaan, hij voelt zich ook al echt thuis. Hij is al wat rustiger geworden en houdt af en toe zowaar zijn mond… en hij heeft voor het eerst uit zichzelf met al zijn speelgoed gespeeld en gerend. Om vijf uur in de ochtend, maar dat geeft niet.
   Bolletje, Pop, Beer, Molly en Billy blijven inderdaad altijd in ons hart, we dragen ze altijd met ons mee. Het verdriet blijft, maar de liefde nog meer.
   Met Kever is alles nog nieuw, maar dat gaat zeker goedkomen!
   Veel liefs en een knuffel voor jullie allebei van Cisca (en ook van Jeroen).

 9. Hoi mooie lieve Kever, wat schrijf je al goed. En het geeft niet dat je nog een beetje bang bent hoor. Bas heeft 3 maanden onder het bed gelegen toen hij hier kwam wonen. En jij durft in zo’n korte tijd al zoveel. Wij vinden je hartstikke stoer. En als er vreemde geluiden zijn of de deurbel gaat, kruipen we allemaal nog onder het bed.
  Lieve Kever, alles gaat goed komen hoor. Je bent bij 2 hele lieve mensen komen wonen, die snappen dat jullie aan elkaar moeten wennen, en dat dat even duurt.
  Heel veel knuffies van ons allemaal.

  1. Heee lieve bende! wat leuk dat jullie schrijven, dat vind ik top, en ooo Bas, heb je drie maanden onder het bed gelegen?, ja dat snap ik best, als je gepest bent op straat en bang was dan moet je eerst helemaal wennen, dat is logies, en doe je nog goed eten?, want dat vraagt Bolle, hij heeft mij verteld dat je soms moeilijk eet, en wat goed dat jullie ook onder het bed kruipen, passen jullie daar met zijn allen onder?, ik heb twee mandjes onder het bed, en in het begin had ik ook mijn eten en een bakje water onder het bed, en iets om aan te krabben, maar dat durfde ik helemaal niet, nu krab ik overal, behalve aan de krabdingen, want de vloerbedekking die krabt echt heel goed, en als de vrouw daar dan een krabmat neerlegt krab ik gewoon weer iets verderop, ja hoor waarom niet, zegt ze, maar het mag wel hoor, ze worden niet boos, alleen toen met dat toetje en toen was ik bang, want toen zei ze nee en ik snapte dat niet goed, ik geef jullie allemaal een grot kop en een knuffie en ik doe mijn best dat de koppen niet te hard zijn, maar dat is best moeilijk, ze zijn ook voor jullie vrouw, lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver en ze zijn van Kever!

 10. Knappe Kever, lieve dappere praatjesmaker,

  gewoon alleen maar even een dikke knuffel voor jullie alle drie. Voor jou en voor je lieve mensen. Wat een katdo ben jij, zeg. Voor Cisca en Jeroen, voor de blog, voor ons lezers, voor de wereld. Je kleurt em mooier, mannetje. Huh, hoor ik je denken. Ik ben toch zwart, hoe kan ik dan de wereld kleuren?! Wist je dat zwart alle kleuren absorbeert. Dus die heb jij allemaal in je 😊
  Enneh, je mag best een punt maken van (g)een punt zetten, hoor. Het maakt wie jij bent, een praatjesmaker.

  dikke knuffel van Mo en de alle furriends van de Blije Beestenboel

  1. Dag lieve mevrouw Mo, knuffels vind ik altijd fijn, vooral kusjes vind ik heerlijk, dat vond ik al meteen en ik kan hele zachte warme neusjes geven, dropneusjes noemen de mensen dat, dan doe ik heel zachtjes met mijn neus piep op hun neus, dat doe ik ook bij u, en ik stuur zo’n neusje ook voor Foppe en Cato en uhm… een beetje voor CW ook, want die zoekt gewoon gezelligheid, dat snap ik heel goed, en ook voor de nijnen en Eddy, ik durf nog niet naar buiten hoor!, ik mocht met een tuigje, ik wilde meteen weer naar binnen, en heb ik echt alle kleuren?dat zijn er heel veel! en ik stuur jullie allemaal grote platte koppen terug van mij, Kever, en ook van de mensen zijn ze!

 11. Hoi Kever, wat leuk om te lezen dat je al best goed gewend bent. Jij bent een lieve jongen die gewoon wat meer tijd nodig heeft.
  Jij komt er vast wel ❤️

  Liefs Ollie❤️

  1. Hoi lieve Ollie, dank je wel voor je berigtje, en dat je vind dat ik een lieve jongen ben, dat ben ik ook best wel hoor, dat zeggen de mensen ook, en jij komt helemaal uit spanje toch? maar dat is al best lang geleden, zegt de vrouw, spreek je nog spaans? ik kwam uit almere zo heet dat, maar nu woon ik hier! en heel veel liefs en een zacht neusje voor jou en je mensen van mij Kever!

 12. Haai kever…ikke is princess noa en ben pas gisteren bij mijn nw mamma vouwtje komen woon.
  Ikke moet ook errug wen hoor dus snapt je helemaal.
  Vindd jij ook alles zo raar ruik???heel anders dan waar ik eerstwoon met mijn 2 zus en mams
  Mis haar wel hoor maar hier is ook fijn!!!
  Ik hoop nog veel van jouwe te lees want ik ben 8 weekjes en moet nog veel leer

  Lief kopje vanne mij

  1. Dag lieve kleine princess Noa, ooo je bent nog een hele klein beebie, wat lief!, Bolle wist heel goed wat hij moest doen met beebiekittens, hij had elf kindertjes opgevoed, ik snap wat je bedoelt met dat alles nieuw ruikt, maar ik ruik ook Bolle in huis, en dat voelt vertrouwd, het komt vast helemaal goed lieve kleine prinses, je hebt nu een mensenmamma, die gaat heel goed voor je zorgen, en je krijgt van mij een heel zacht klein dropneusje, bovenop je koppie, en samen gaan we wennen aan onze nieiwe huizen, dat kunnen we! een voorzichtig kopje van mij, Kever!

 13. Lieve Kever, wat goed van jou dat je al zo mooi hebt geschreven. En dat je geschreven hebt over dat je nog moet wennen in je nieuwe voor altijd huisje. Floortje en ik hopen dat je heel snel zult wennen en hopen nog heel veel schrijfjes van jou te lezen. Floortje stuurt je een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dank jullie wel voor jullie berigtje, ik doe mijn best met wennen, en de mensen helpen me natuurlijk, we doen het met zijn drietjes, en het gaat heel goed, gisteren heb ik om vijf uur in de ochtend heel hard door het huis gerend met mijn muizen en balletjes en het kleed opgerold en het was echt heel leuk!, de mensen moesten er om lachen, ze waren blij dat ik het durfde, nou die punt nog zeggen ze, dat je af en toe eventjes stil bent, héél af en toe, en soms lukt het! goed hè? meestal praten we met zijn drietjes, dat vind ik gezellig, en dank jullie wel voor het zachte kopje en de knuffel, ik stuur jullie hele zachte dropneusje, ze zijn van mij, Kever!

 14. Lieve Kever
  Wat leuk dat jij het verhaal mag schrijven!!! Knap hoor……
  Gelukkig dat je bij je vrouw en man mag wonen! Maar super goed dat je nu toch al wat begint te wennen!!!!! Al zal het nog wel een tijdje duren voordat het helemaal goed is!!!! Maar maak je niet ongerust dat komt wel!!!!

  Lieve Cisca,
  Het is inderdaad flink wennen……jullie kennen Kever nog niet door en door.
  Maar dat komt wel…….het heeft toch tijd nodig!!!
  En het is natuurlijk ook heel anders dan met Bolle…..hoe je zegt jullie waren met elkaar verweven.
  Logisch dat er ook nog steeds verdriet om Bolle is!!
  Maar er komt een tijd dat je met Kever net zo verweven zult zijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle en Dopey (goed hè, dat ik dat weet?, dat heeft Bol me verteld!) dank jullie wel dat jullie me schrijven, ik ben al best wel gewend, ik maak de mensen al elke ochtend wakker, gewoon omdat het kan, ja dan doe ik dat, dat is toch logies, en ik durf ook al te zeggen dat ik sommige dingen niet lekker vind, dan ga ik tetteren tot ik iets anders krijg, slim hè, en gisteren heb ik voor het eerst helemaal zelf gespeeld, mijn balletjes en muizen en propjes lagen door het huis, en ik had alle kleden opgerold, de mensen moesten lachen, dat vond ik leuk, en ik stuur jullie allemaal hele grote koppen en een knuffel van mij, Kever!

   Lieve Ceciel, alles loopt inderdaad door elkaar heen, het verdriet om Bolle en de vreugde om Kever. En wij moeten wennen aan Kever, en Kever aan ons. Maar het gaat prima, en het is een hilarische katerman.
   Dank je wel voor je lieve woorden!
   Liefs,
   Cisca.

 15. Hoi Kever.
  Beetje late reactie van mij.Mijn scullary girl was even niet bij de les afgelopen zondag en heeft niet eens een berichtje aan jou gestuurd.
  Ik heb haar even verteld dat dat heel dom is.Haar gedachten waren overal en nergens.
  Kan gebeuren en ze neemt netjes haar pilletjes want daar zorg ik wel voor.
  Lieve Kever,natuurlijk moet je even wennen aan elkaar,en dat kost soms wat tijd,maar je doet het prima.!
  En ik ben zo blij dat je niet zo vaak meer wegkruipt.Ik vind het super de duper knap van je.
  Dat je ook moet leren dat sommige dingen niet mogen is logisch,ik mag b.v niet achterin het kastje van de tv en niet aan draadjes zitten…..maar goed mijn scullary girl zegt dan wel eens wat daarvan,en dan is het ook over want ik weet het best,maar even weer proberen is gewoon leuk….maar ze is nooit lang boos en ze houdt honderd duizend miljoen veel van mij,en dat gaat jou personeel ook doen van jou.
  Dat weet ik 200 % zeker hoor.En neem maar van mij aan dat ze alleen dingen zeggen die anders gevaarlijk zijn voor je gezond.
  Maar je moet ook vertouwen leren,want ze weten tenslotte niet waarom je zo schrikt van een wat hardere stem.Misschien heb je wel een akelig verleden daarmee….
  Maar Bolle waakt vast over je en geeft je fluisterende letters in je oortje.Want hij was eerst ook angstig toen hij kwam.
  Wat grappig dat je praat in je slaap.Dat weet ik wel van honden vriendjes en vriendinnetjes,maar wij deden/doen dat niet.
  Echt Kever het komt eggies waar helemaal goed!!!
  En mijn scullary girl is helemaal weg van jou…..dat vind ik prima hoor,
  Lieve Kever ik hoop nog veel mooie schijfs van je te lezen hier op de blog.
  Zachte kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom