Over mijn krabplank en wat ik ermee doe

  Over mijn krabplank en wat ik ermee doe. Daar gat het over. Toen ik hier kwam, lag er een krabplank voor mij klaar. Tuurlijk wist ik waar die voor was. Ik ben dan wel een ex-asielkater maar dan weet je nog wel dingen.

 

Nagels

Ja, precies., het is voor mijn nagels. Nou ik ermee aan de gang. Maar toen ik een maand hier was kreeg ik om dat te vieren een paal van krabplanktouw. Daar ging ik aan hangen met mijn voorpoten en dan rekken en daarna voelde ik me goed. Dus het was voor mijn nagels en voor mijn oer-gevoel. En ik deed ook aan Pilatus, want als binnenjongen met een maatje meer moet je op je figuur blijven letten.

Twee

Nou heb ik ook zo’n hangpaal boven op de slaapkamer. Ga ik altijd even aan hangen wanneer ik uit bed gesprongen ben en ook als ik ’s nachts wakker word.  Dan voel ik dat er iets moet gebeuren en dan is hangen aan het touw het beste. Dus ik heb er twee. En ik heb ook twee planken, boven en beneden.

Hangen

Eigenlijk gebruik ik de planken om op te hangen. Lekker liggen op dat ruwe spul, is net even wat anders dan een superzacht kussen. Het zijn dus hangplanken. En soms sta ik er toch even met mijn nagels op. Gewoon omdat het kan en een speciaal gevoel van binnen geeft.

Ik heb ook een keer een plank van karton gehad, er zat ruikspul in. Daar heb ik voor de beleefdheid een keertje aan geroken en toen deed ik of het er niet was en daarna was de kartonnen plank er niet meer.

Gek

Is het gek dat je je krabplank gebruikt om op te hangen? Ik vind van niet. Wat andere katten ermee doen, weet ik niet. Maar ik wil ook even zeggen dat mijn nagels in orde zijn, ze hoeven nooit geknipt te worden.

5 gedachten over “Over mijn krabplank en wat ik ermee doe

 1. Lieve Bertje,

  Het maakt helemaal niet uit dat je je krabplank voor iets anders gebruikt dan hij voor bedoeld is.

  Als jij je maar lekker voelt.

  Wat fijn trouwens dat jouw nagels in orde zijn, van mijn Kitty moeten wel af en toe de nagels geknipt worden,anders blijft ze haken aan de krabpaal en dat vind ik wel eng.

  Ze vindt het niet altijd leuk ,maar op de een of andere manier lukt het mij wel haar nageltjes te knippen,al gaat dat wel gepaard met enig beleid en heel veel geduld.

 2. Hallo Bert,

  Gisteren heb je mij gemist, want vrouwtje is plotseling weg gegaan voor een hele dag en kwam pas heel laat thuis. Nu had vrouwtje wel eerst gewacht en goed geluisterd of er geen verbouwings lawaai zou zijn, anders was ze thuis gebleven.

  Ik heb ook heel veel krabmatjes, palen, dozen en wat ik wel heel fijn vind is een gegolfde kartonnen plank. Kijk dat maatje meer valt dan helemaal niet op als ik er op ga liggen. Ja al die krab dingen zijn heel goed voor onze nagels, maar vrouwtje moet mijn nagels echt iedere 3 weken even knippen want anders heb ik problemen. Ik vind het niet erg dat ze dat doet, als ze klaar is heb ik hele fijne voetjes en geen last van die lange nagels. Ik denk dat er best veel katten zijn waar de nagels minder hard groeien en dat is dus bij jou ook zo. Ja mijn planken, palen en matten zijn ook voor mijn Fitness oefeningen. Het is meteen rekken en strekken en heerlijk net als jij doet een opwarmer na een poos slapen.

  Vrouwtje vind dat al die krab en speel dingen zijn om te gebruiken voor alles wat wij poezen/katten er mee willen doen,

  Fijne dag Bert met vrouwtje en knuffels, groetjes van vrouwtje en pootje en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat vind ik zo spannend dat je vrouw aan je nagels zit en dat ze knipt!! Heb ik thuis niet. Het klinkt veel te moeilijk voor mij en volgens mij kan mijn vrouw dat soort dingen ook niet. poot van Bertje

 3. Hoi Bert, ik heb beneden een ligbank in de vensterbank waar ik ook aan mag krabben. En een paal van touw waar ik heerlijk in kan hangen. In de gang heb ik naast de trap een krabplank maar ook een soort krablap. Die hangt daar omdat ik anders aan het behang krab! Verder heb ik een klimboom met overal krabtouw en ook de bodem waar die op staat is voor mij om te krabben.
  Je begrijpt dat mijn nageltjes er prima uitzien!
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje wat ben je supergoed voorzien met al die spullen voor je nagels en wat goed dat je alles gebruikt. Ja dan zijn je poezepootjes in orde dat snap ik best!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *