Kater Batman heeft vier oren

kat met vier oren  hoi Batman!  Hier is een bijzondere en een gelukkige kater te zien. Hij heeft een nieuw thuis gevonden waar hij zijn naam kreeg. En waar ze zijn vier oren juist leuk vinden.

Dit is het verhaal van een Amerikaanse ex-asielkater die anders is dan andere kater.

Kort

Batman is eigenlijk een hele korte tijd asielkater geweest. Binnen een dag nadat hij geadopteerd kon worden, werd hij al uitgekozen. Maar ja, dan heeft hij toch allerlei indrukken opgedaan waardoor hij begrepen moet hebben dat een echt thuis het allerfijnste is. Dat heeft hij al snel gekregen.

Vier

Dat hij vier oren heeft, is ongewoon. Het zijn echt vier oren, met elk ervan kan hij horen. De natuur heeft hem zo gemaakt. Een kat krijgt dit alleen als beide ouders hetzelfde DNA-stukje hebben waarmee iets mis is gegaan. Dus dat komt weinig voor. Een foutje van de natuur, dat een bijzonder resultaat tot gevolg heeft gehad.

Batman is een van de weinige bekende vier-oren-katers. In 1938 werd er melding gemaakt van een kat met vier oren genaamd Toots, dat was in de staat Ohio.  Verder zijn er nauwelijks gevallen bekend. Misschien is Batman wel de eerste asielkater met vier oren. In elk ervan groeit vacht.

Maand

Voor de adoptie moest Batman een maand in het asiel blijven, om van een infectie te genezen.  Toen ging het dus snel. Extra leuk is dat Batman niet alleen een zogenaamde afwijking had, maar ook nog eens een zwarte kater is – die worden nog altijd minder gemakkelijk geadopteerd.

Het asiel is blij voor voor Batman.  En blij met de aandacht die ze daardoor krijgen. Want misschien vinden meer katten daardoor een thuis.

Batman intussen heeft het prima naar zijn zijn. Hij krijgt elke knuffels, vooral  langs zijn katerwangen, omdat hij daar het meeste van houdt.

 

(Bron: Independant.co.uk)

2 thoughts on “Kater Batman heeft vier oren

 1. Hallo Bert,

  Wat een mooie en lieve Batman.
  Vrouwtje weet dat wij super goed kunnen horen en er staat dat alle 4 de oren normaal werken. Zou het voor Batman dan niet heel hard klinken in zijn koppie. hoort hij alles nog een keer harder dan wij. Oei en jij en ik en vele andere katten houden niet van lawaai. Dus onze wens is wel voor Batman dat moeder natuur ervoor heeft gezorgd dat het geluid over zijn 4 oren wordt verdeeld.
  Geweldig dat hij wel o snel ondanks de oren en zijn prachtige zwarte bontjas meteen een gouden mand heeft gekregen.

  Fijne dag Bert met vrouwtje en knuffels van mijn vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat van die vier oren snap ik ook niet zo goed. Misschien hoort Batman hetzelfde als wij maar dan komt het gewoon anders zijn kop in. Ik hoop het wel anders hoort hij veel te veel!! poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *