Ik durf niet meer in mijn mand

  Een hele tijd geleden kreeg ik een mand. Lekker zacht en  precies goed, dus ik ging er meteen in. Maar nou durf ik er niet meer in. Ik wil geen mand.

U ziet wel dat mijn mand nou in mijn doos staat. Dat is helemaal erg!! Want nou kan ik ook niet meer in mijn doos!!

 

 

Cadeau

Het begon er allemaal mee dat mijn vrouw blij thuis kwam met een cadeau. Voor mij. Het was een superspeciale mand, uit de beste dierenwinkel van de stad. En serieus waar, dat voel je. Mijn vrouw zette de mand op de bank en ik ging erin en lag meteen goed. Volgens mij ben ik meteen in slaap gevallen. Het was de allereerste mand die ik had.

Slaap

Ik ben een gezellige slaper. Dat ik lekker lig en tevreden snurk, en dan word ik een heel klein beetje wakker, ik draai me om en slaap en snurk tevreden verder. Zo doe ik dat. Het bevat supergoed.

Dus dat deed ik ook in het mandje. Wat gebeurt er: ik rol uit het mandje.  Ik was meteen wakker en ik had veel knuffels nodig en lieve woordjes en pas toen kon ik verder slapen, maar wel op mijn kussen.

Eng

Sinds die keer ben ik niet meer in mijn mandje geweest. Ik vond het eng. Mijn vrouw zette het mandje ergens anders op de bank, ze zette het op het tapijt en toen zette ze het in mijn doos. Dat het vertrouwd was, dus dat ik er weer in kon, zei ze. Maar ik vond het eng.

Doos

Ik hoop dat die mand snel uit de doos gaat dan kan ik weer in mijn doos slapen. In die mand ga ik zeker weten niet meer.  Het ruikt naar thuis en naar doos, maar toch voel ik:  je kunt nooit weten en ik doe het niet.

7 gedachten over “Ik durf niet meer in mijn mand

 1. Och lieve Bertje,

  Het vrouwtje wilde je verrassen en je hebt je best gedaan dankbaar te zijn en erin te gaan slapen,maar helaas.

  Kan toch ? en daar moet het vrouwtje maar begrip voor hebben dat het mandje niet aan jou besteed is.

 2. Hallo Bert,

  Wat een ellende dat je uit je mand bent gevallen, nou ik snap het helemaal dat je nu bang bent van je mand. Bert ik weet zeker dat jij weer wel over een hele lange tijd weer in je mandje gaat liggen, maar eerst moet je tot rust komen en weer vertrouwen krijgen in de mand, want de mand had jou er niet uitgekieperd, maar je was in je slaap gaan rollenbolle en ja hupla toen lag je eruit.
  Weet je nog dat ik een keer uit mijn krab/speelpaal was gevallen en ondersteboven me had opgehangen aan een achterpootje van mij. Nou ik was verschrikkelijk bang en ik wilde dat hele ding ook niet meer. Maar na een hele tijd is vrouwtje samen met mij gaan oefenen en na een lange tijd was ik mijn angst om er weer uit te vallen helemaal kwijt. Dus Bert het kan best zijn dat je toch je mand wel weer gaat gebruiken, maar dat kan best nog lang duren en dat is helemaal niet erg hoor. Jij hebt net als ik heel veel heerlijke slaapplekjes.
  Voor nu ook veel sterkte met de schilders en de onrust en hopelijk hebben jij en vrouwtje toch een fijne dag samen.
  Vrouwtje vraagt of jij groetjes wil doen van haar aan jouw vrouwtje en jij krijgt knufjes. van mij een poot en kopje.

  Je grote vriend Jip

  1. ja dat is waar ook Jip, nou weet ik het weer dat je uit dat grote meubel was gevallen en dat was heel erg moeilijk. Maar je vrouw heeft je toen heel erg veel geholpen en dan kan het weer goed komen. Dat is best fijn. Mijn mand is nou naar de berging dus lekker uit de huiskamer. Misschien komt de mand ooit terug maar niet vandaag. poot van je vriend Bert

 3. Dag Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat een ellende, dat je uit je mand rolde! En nu is je doos ook nog besmet door die mand!
  Ik snap heel goed wat je bedoelt met dat je niet meer in je mand durft omdat je er uit bent gevallen. Straks gebeurt het nóg een keer!
  Ik ben een keer toen ik achter een balletje aanrende met spelen, tegen de deur aangelopen. En weet je wat ik toen zag? Dat mijn vrouw in de lach schoot! Ze kwam wel meteen kijken of alles goed met me was, maar ik speel nu NOOIT meer met een balletje, en ik ren niet meer keihard door de woonkamer. Dan kan ik niet meer tegen de deur aanlopen, en worden uitgelachen (zegt mijn vrouw: ik lachte je niet uít, ik lachte je tóe. Jaja.)

  Wij katten zijn zo ingesteld dat we heel goed onthouden dat er iets fout is gegaan. Of dat er iets goed is gegaan, maar dat was nu niet zo. In de natuur is dat handig, want dan maak je niet steeds dezelfde fout, die ook nog gevaarlijk kan zijn.
  Stel je voor dat je in een boom had liggen slapen en dan opzij was gerold!

  Kun je tegen je vrouw zeggen dat je voorlopig toch niet meer in die mand durft, en dat de mand misschien even opgeborgen kan worden?
  Ik had ook een mand, waar ik heerlijk in sliep. En toen ging mijn Molletje dood.
  Nou, ik hoefde meteen niet meer in die rotmand. Want misschien was het wel de schuld van die mand!
  Een paar maanden geleden heeft mijn vrouw de mand weer neergezet, en wat denk je? Ik ging er meteen inleggen en heb er de hele winter in geslapen.
  Dus hopelijk durf jij over een tijdje weer on je mand. En is het een idee om er dan een kussen of opgerolde deken voor leggen, zodat áls je er uitrolt, in ieder geval niet echt eng er uit kan rollen?

  Van mij in ieder geval veel sterkte gewenst, want het is vervelend om te schrikken!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, nou de mand is lekker naar de berging dat scheelt in huis!! ik vind het super dat het bij jou weer goed is gekomen, dus dat je toch in die mand kon slapen. Bij mij was de mand al in andere doos op de bank gezet en mijn vrouw en ik hebben er best vaak samen in gekeken, dat wilde ze graag, maar ik voelde toch nee en dan doe ik ook nee. poot van Bertje

 4. Hoi Bertje, wat erg! dat je uit die mand bent gevallen! Hoe kan dat nou gebeuren? Ik heb een heerlijk mandje boven de verwarming waar ik écht niet uit kan vallen. Het ligt heerlijk en veilig én warm. Ik ben een weekje alleen thuis geweest. Er kwam natuurlijk wel s’ochtends en s’avonds een lieve mevrouw om te kijken of dat goed ging. Ze gaf me dan eten en aaien en knuffels. Ook gingen we spelen. Ze bleef best lang bij me maar ging dan toch weer weg. Ik begreep er niets van en bij elke auto in de straat spitste ik m’n oortjes en dacht dat daar mijn vrouwtje en baasje zouden zijn….
  Gelukkig zijn ze er nu weer en is alles weer zoals het hoort en zijn we weer allemaal gezellig samen in huis! Vrouwtje zegt dat ze mij heel erg heeft gemist. Nou, ik haar ook!
  De volgende keer kruip ik in de koffer, zonder dat ze dat ziet😸
  Dag lieve Bert! Kopje van Fietje

  1. ik snap ook niet hoe ik uit die mand rolde Fietje, misschien was ik oer in mijn slaap. Nou over jou. Wat superfijn dat je in je eigen huis kon blijven toen je vrouw weg was. Dan heb je je eigen omgeving. En nou is je vrouw er ook weer, dat is helemaal fijn. Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *