Er zijn schilders voor het raam


Er zijn schilders voor het raam.  Gisteren was alles in de straat normaal. Ik heb het zelf gezien toen ik in de vensterbank zat, alles was zoals het hoort te zijn. Normaal. Maar nou is het opeens anders.

Verandering

Ik ben geen jongen die van veranderingen houdt. Misschien dat ik soms een andere snack lust, maar verder heb ik het liefste dat alles hetzelfde is. Gewoon is goed. Dan weet je wat er gebeurt en wat er daarna komt.  En dan weet je dat je veilig bent. Dus gewoon is belangrijk.

Gewoon

Een gewone ochtend is dat ik eerder beneden ben dan mijn vrouw. Dan ga ik bij mijn brokjesbal staan te wachten tot ze ook beneden is. Ze schudt er brokjes voor mij uit en die eet ik op.  Als ik genoeg heb, ga ik op de bank liggen. Dan weet ze dat ik klaar ben voor de ochtendknuffel.

Na een hele poos ochtendknuffel spring ik van de bank af. Want dan wil ik iets drinken.  Dus dat is een gewone ochtend, gewoon superfijn en rustig.

Spanning

En vanmorgen was er niks van de gewone ochtend. Er was lawaai. Ik zag mannen. En ik snapte niet wat ze kwamen doen en toen mijn vrouw beneden kwam, schrok ze ook. Ik lustte geen zalm in water, of eigenlijk alleen een heel klein slokje. Toen had ik knuffels nodig en ik moest toch blijven opletten, of ik wilde of niet. Dus daardoor voelde ik spanning in mezelf.

Open

Mijn vrouw deed het raam open en ze ging naar buiten hangen en van alles tegen de schilders zeggen. Ze hangt nooit uit het raam. Dus dat was ook al anders dan gewoon. Toen deed ze het raam weer dicht en ze kwam naar mij. Aaien en praten en van alles over de schilders vertellen, ik weet serieus waar niet meer wat ze zei, maar ik voelde me wel beter. Een beetje, maar het hielp toch.

4 thoughts on “Er zijn schilders voor het raam

 1. Lieve Bertje,

  Echt niet leuk he,dat jouw rust wordt verstoord door die vreemde vogels.

  Gelukkig was daar weer jouw lief vrouwtje om je lekker te kalmeren.

 2. Hallo Bert,

  Wat een gedoe weer bij jou zeg. Jullie moeten toch een een heel mooi geschilderd huis hebben zegt vrouwtje, want het is echt nog niet zo lang geleden dat ze voor jullie ramen zo lang bezig waren. Misschien moeten ze nu een likje verf hier en daar geven en zijn ze weer heel snel weg. Bert zo krijg je ook je rust niet.
  Er gaat niks boven de bescherming van je vrouwtje als er onrust is.
  Morgen gaan ze hier ook weer verder met de herrie van de verbouwing en vrouwtje heeft vrij genomen, vrouwtje maakt zich zorgen om mij, omdat het steeds weer stress op stress is. Maar ik ga nu samen met vrouwtje proberen rustig te blijven, want vrouwtje kan er ook niet meer tegen en is boos dat dan die en dan die weer gaat verbouwen.
  Maar nu is het heerlijk rustig en bij jou ook en kunnen jullie en wij even genieten van de rust en het samen zijn.
  Van vrouwtje groetjes voor jouw vrouw en knuffies voor jou. Van mij anti stress pootjes en kopjes.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ik snap niks van schilders en van monteurs die heb je ook. Het is gedoe. En ze komen altijd als ik net zin heb in rustig liggen en slapen. Ik hoop dat het bij jou ook nog lukt Jip dat ze pauze houden bij het verbouwen. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *