Laatste dag schrijfwedstrijd van de dierenkrant

  Hoi allemaal, het is een spannende dag vandaag en dat is zo, omdat het bijna de laatste dag is van de schrijfwedstrijd.  Ik bedoel de schrijfwedstrijd van de dierenkrant ’t Lopend Vuurtje.

Dus  u kunt vandaag en morgen nog insturen. Hoe en wat staat op deze pagina: klik en kijk

Jury

Djoeke en ik zitten in de jury van de wedstrijd. Zij is best een strenge poes en ik ben een gemakkelijke kater dus samen zijn we eerlijk.  En Djoeke is de hoofdredactrice van de dierenkrant, dus zij vindt net als ik dat alle dieren er mogen zijn en mogen meedoen.  Dus ook als je hond of vis bent of weer iets anders. Dat geldt voor de dierenkrant bedoel ik. De wedstrijd is voor mensen. Maar ook dieren hebben iets ingestuurd.

Veel

We hebben al best veel inzendingen gekregen, bijna dertig. Die gaan Djoeke en ik nou allemaal lezen en beoordelen en dan moeten we beslissen wie de wedstrijd heeft gewonnen. Dus dat is nog best moeilijk. Want ik wil dat iedereen wint en dan zegt  Djoeke tegen mij dat kan niet Bert, een wedstrijd is een wedstrijd.

Oproep

Als u denkt nou ik wil meedoen, dan komt hier hoe het gaat:

Dierenkrant ’t Lopend Vuurtje: houdt een schrijfwedstrijd
Jury: Huiskater Bert en Djoeke Poes
de prijs: een prachtige pen met inscriptie

De bekende digitale dierenkrant ’tLopend Vuurtje bestaat in maart één jaar. In de dierenkrant schrijven katten, vogels en andere dieren over hun leven en wat ze meemaken. Want: we zijn er voor iedereen, wat voor dier je ook bent. Dus de dierenkrant is er ook voor mensen, al schrijven die minder. Mensen komen wel vaak in de verhalen van onze reporters voor. Wij weten dat mensen zoogdieren zijn dus ze horen er ook bij.
Speciaal om mensen te helpen, houden we dit jaar een schrijfwedstrijd. Het onderwerp is: schrijf je mooiste dierenverhaal. Het moet dus positief zijn en het liefste echt gebeurd. Dus heb je bijvoorbeeld een dier waar je heel veel van houdt, hebben jullie samen iets fijns of iets bijzonders meegemaakt, zijn jullie al honderd jaar samen of langer, maak er een mooi verhaal van en stuur het aan ons. Dan lezen wij het. Het mooiste verhaal wint de prijs.

Voorwaarden
Het verhaal moet minstens 300 woorden zijn en niet langer dan 500 woorden. De jury bestaat uit twee katten maar we zijn eerlijk dus als het over honden gaat, lezen we ook. Inzenden voor 15 maart. Je krijgt uitslag op 31 maart.
Degene die het mooiste verhaal schreef, krijgt een supermooie Parker-pen met inscriptie. En het verhaal komt in de Dierenkrant met het juryrapport erbij. De andere inzenders krijgen antwoord.

Inzenden: Meer informatie:
https://www.facebook.com/kranttlopendvuurtje/
hoofdreactie: Djoeke Poes
huiskater Bert: huiskaterbert@xs4all.nl

Reacties zijn welkom