Hamlet VII werkt nu in het hotel

   Daar ligt Hamlet de zevende. Sinds een paar maanden is hij de kater van het beroemde Algonquin Hotel in New York. Dat hotel heeft altijd een hotelkater.

Traditie

Het is mooi om zo’n traditie te koesteren. De vaste gasten weten wat ze kunnen verwachten, en ze komen misschien ook juist voor een hotel dat zo goed is dat een kat zich er thuis voelt. Het is toch een aanbeveling voor een hotel, winkel of huis, wanneer er een dier gelukkig is.

Naam

Dat Hamlet de zevende Hamlet in de reeks van hotelkatten is, behoort ook tot de traditie. Elke mannelijke kat heet Hamlet. Er waren er dus zes katers voor hem. De poezen die in het hotel werken, dragen de naam Matilda.  Een paar maanden geleden ging Matilda de derde met pensioen. De vacature die toen ontstond, werd door een nieuwe Hamlet gevuld. Op de foto is te zien dat hij al helemaal ingewerkt is.

Begin

Leuk om te weten is deze traditie begon met een kater die Billy heette. Hij was de allereerste hotelkater. Dat was in de jaren 1930. Een paar dagen nadat Billy over de regenboogbrug was gegaan, wandelde er een kater het hotel in met het plan om daar te blijven. Dat was Rusty.

Ter ere van de beroemde hotelgast en acteur John Barrymore, werd Rusty omgedoopt in Hamlet. Dat kwam omdat Barrymore in zijn rol van Hamlet destijds onvergetelijk was geweest. Zo begon de traditie.

Katten

Alles bij elkaar geteld heeft het hotel nu twaalf katten gehad. Zes katers die elke de naam – of eigenlijk een titel – Hamlet droegen en drie poezen genaamd Matilda.

Hoeveel mensenlevens zullen deze hotelkatten hebben aangeraakt? Hoeveel gasten gingen naar huis, met de herinnering aan een uur met Hamlet of Matilda? Een hotelkater kan veel goeds doen voor mensen, kijken, kopjes geven, luisteren.

(Bron: Marriott.com)

 

 

2 gedachten over “Hamlet VII werkt nu in het hotel

 1. Hallo Bert,

  Kijk dat zijn nu eens verstandige mensensnuiten daar in New York. Die weten een poes/kater tenminste te waarderen en zien in wat wij voor die mensensnuiten allemaal doen.
  Hopelijk komen er nog veel meer en dan ook hier in ons land.

  Bert ik hoop dat de schilders bij jou weg zijn en ik ga dadelijk naar buiten en in de zon zitten. Hopelijk kun jij ook nog wat van de zon genieten met vrouwtje.

  Knuffels van vrouwtje en een poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip

 2. Dat is fijn Bert een hotel waar een kater of poes zit zo gezellig. De reis is voor ons te ver want dan moeten wij heel lang in het vliegtuig zitten en dat wil ons vrouwtje niet. Maar we vinden het wel heel stoer hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *